درباره کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
مارک منسن در کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها، به این موضوع اشاره می کند: حقیقت پنهان زندگی این است؛ چیزی به نام رهایی از دغدغه ها واقعاً وجود ندارد. بالاخره باید دغدغه چیزی را داشته باشید. بخشی از زیست شناسی ماست که همیشه به چیزی اهمیت بدهیم و در نتیجه دغدغه ای داشته باشیم. پس سؤال این است که دغدغه چه چیز را داشته باشیم؟مارک منسن در کتابش هنر ظریف رهایی از دغدغه ها، با نثری روان و خواندنی مفاهیم پیچیده ای را بیان کرده است. او این مفاهیم را با آوردن مثال های مختلف از زندگی واقعی افراد مختلف به خواننده منتقل می کند. نویسنده، زندگی خودش را هم در متن کتاب وارد می کند و همین موضوع باعث می شود که خواننده با کتاب احساس نزدیکی کند. هنر ظریف رهایی از دغدغه ها، مفاهیمی مثل رنج، درد، دغدغه، مرگ و زندگی را به صورت واقعی و ملموس روایت و واکاوی می کند و همانطور که در متن کتاب هم آمده، شعارش یه کلمه است: «صداقت»کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها، کتابی است که به شما می آموزد چطور می توانید در زندگی روی همه چیز به جز مهم ترین ها خط بکشید.
خلاصه کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
برای دهه هاست که می شنویم مسیر رسیدن به یک زندگی شاد و پرآرامش، داشتن تفکرات مثبت است. اما مارک منسن ایده ی دیگری در ذهن دارد. منسن در این کتاب متفاوت و فوق العاده موفق، با بی پردگی و صراحتی بی نظیر به مسائل مختلف زندگی و راه های رسیدن به آرامش می پردازد. منسن این کتاب را نوشدارویی برای تفکراتی می داند که دائم و به شکلی تک وجهی، افراد را به خوشحالی همیشگی فرا می خوانند؛ تفکراتی که انسان ها را فقط برای ارضای نیاز افراطی دیده شدن و فخرفروشی، به کسب موفقیت های بیشتر و بیشتر تشویق می کنند. منسن با استفاده از تحقیقات ثابت شده ی علمی و همچنین شوخ طبعی منحصر به فرد خود، استدلال می کند که راهکار بهبود شرایط زندگی، نه در تبدیل دائمی تهدیدها به فرصت، بلکه در آمادگی برای مواجهه با سختی های زندگی نهفته است. این نویسنده بیان می کند که هر کسی محدودیت ها و نقص هایی دارد و قرار نیست همه در کارهایشان به موفقیت برسند. او به مخاطبین خود توصیه می کند که محدودیت های خود را بشناسند و آن ها را بپذیرند. به محض این که ترس ها، کمبودها و تردیدهایمان را در آغوش بگیریم، به محض این که از فرار دست بکشیم و با حقایق تلخ زندگی مان رو به رو شویم، خواهیم توانست شجاعت، پایداری، صداقت، مسئولیت پذیری، کنجکاوی و بخششی که دنبالش هستیم را در درون خودمان پیدا کنیم.
ویژگی های کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
- جزو لیست پرفروش ترین های نیویورک تایمز
- فهرست کتاب هایی که زندگی تان را دگرگون خواهند کرد
درباره نویسنده کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
مارک منسن، زاده ی 9 مارس 1984، نویسنده ی کتاب های خودپروری، وبلاگ نویس و کارآفرین آمریکایی است.منسن، اهل آستین تگزاس است. او برای تحصیل به بوستون رفت و در سال 2007 در رشته ی علوم مالی از دانشگاه این شهر فارغ التحصیل شد.منسن، اولین وبلاگ خود را در سال 2009 به وجود آورد و پس از مدتی، به شکل تمام وقت به وبلاگ نویسی پرداخت.نوشته های او به موضوعاتی مرتبط با فرهنگ، یافتن شریک زندگی، روابط انسانی، تصمیم گیری های سرنوشت ساز و روانشناسی می پردازند.
قسمتی از کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
داستان هایی مثل داستان زندگی بوکفسکی، سرچشمه روایت های فرهنگی ما هستند. زندگی بوکفسکی، تجسمی از رویای آمریکایی است: یک نفر برای آنچه می خواهد می جنگد، هرگز تسلیم نمی شود و بالاخره به بزرگ ترین رویاهایش دست می یابد. عملا فیلمی آماده است تا کسی بیاید و آن را روی پرده سینما ببرد.
با وجود فروش کتاب ها و کسب شهرت، بوکفسکی هنوز بازنده بود. او می دانست که موفقیتش حاصل عزمی راسخ نیست. کامیابی او از این حقیقت ریشه گرفته بود که می دانست بازنده است، بازندگی را پذیرفته بود و بعد صادقانه دباره اش نوشته بود. او هرگز سعی نکرد چیزی غیر از خودش باشد. نبوغ بوکفسکی در گشودن گره های دشوار یا تبدیل شدن به غول ادبی نبود. کاملاً عکس این بود. نبوغ او صداقتش بود، به ویژه هنگامی که از جنبه های ناخوشایند وجود خود می نوشت و شکست ها و ناکامی هایش را همرسان می کرد.
پافشاری بر چیزهای مثبت، پافشاری بر آنچه بهتر و برتر است، تنها دستاوردش این است که دائماً به ما یادآوری می کند چه چیزی کم داریم، یا باید چه می شدیم ولی نتوانستیم بشویم. به هر حال، هیچ شخص واقعا خوشحالی نیاز ندارد جلوی آینه بایستد و تکرار کند که خوشحال است. او به طور معمول خوشحال است. ضرب المثل تگزاسی می گوید: هرچه سگ کوچک تر باشد، صدای پارسش بلندتر است. یک مرد با اعتماد به نفس نیازی ندارد که ثابت کند با اعتماد به نفس است. یک زن ثروتمند نیازی ندارد که ثابت کند ثروتمند است. بالاخره یا آنطور هستی یا نیستی. اگر دائما آروزی چیزی را داشته باشی، ناخودآگاه این حقیقت را تقویت می کنی که آن را نداری.
تا حالا دقت کرده اید که گاهی اوقات هرچه کمتر به چیزی اهمیت بدهید، عملکرد بهتری در آن خواهید داشت؟ دقت کرده اید که آدم های بی خیال اغلب به هدفشان می رسند؟ دقت کرده اید که گاهی اوقات، هنگامی که بی خیال چیزی می شوید، همه چیز خودش جفت وجور می شود؟
امروز، زندگی های ما پر از اطلاعاتی از تجربه های انسانی است که گوش هایمان را می خراشد. چون در بازار رسانه، این رسانه داران هستند که چشم ها را به سمت خود می کشند، و چشم ها با خود دلار می آورند. این از همه مهم تر است. با این حال بیشتر زندگی در سطح متوسط و یکنواخت می گذرد. بیشتر زندگی غیراستثنایی و در واقع بسیار متوسط است. این سیل اطلاعات بی نهایت، ما را به این عقیده سوق داده است که استثناگرایی، هنجار جدید است.
لذت، خدایی دروغین است. تحقیقات نشان داده است کسانی که انرژی شان را بر لذت ظاهری متمرکز می کنند، در نهایت مضطرب تر و از لحاظ احساسی نامتعادل تر و افسرده تر می شوند. لذت سطحی ترین شکل رضایت در زندگی است و از این رو دسترسی به آن آسان است و از دست دادن آن هم از همه راحت تر.
سوال اصلی این است که تصمیم گرفته ایم دغدغه چه چیزی را داشته باشیم؟ تصمیم گرفته ایم که اعمالمان را بر پایه چه ارزش هایی بگذاریم؟ تصمیم گرفته ایم زندگی مان را طبق چه معیارهایی بسنجیم؟ آیا این تصمیم ها همان ارزش های خوب و معیارهای خوب هستند؟
نقل قول معروفی از مایکل جردن هست که می گوید: بارها و بارها زمین خورده است و به همین خاطر موفق شده است.
کسی که فکر می کند همه چیز را می داند، هیچ چیز نمی آموزد.
به احتمال زیاد قانون پارکینسون را شنیده اید: «انجام هر کاری آن قدر طول می کشد تا زمان اختصاص داده شده برای آن را پر کند.» همچنین بی شک قانون مورفی را هم شنیده اید: «هر چیزی که بتواند دچار اشتباه شود، دچار اشتباه خواهد شد.» خب، دفعه بعد که در یک مهمانی هستید و می خواهید کسی را تحت تاثیر قرار دهید، رو کردن به قانون اجتناب مانسون را امتحان کنید: «هرچه بیشتر چیزی هویت شما را تهدید کند، بیشتر از آن اجتناب خواهید کرد.» این یعنی هرچه بیشتر چیزی شما را تهدید کند که نحوه نگاهتان را به خودتان تغییر دهد، بیشتر از آن اجتناب خواهید کرد. هرچیزی که عقیده تان را درباره موفق یا ناموفق بودن دگرگون کند، بیشتر از آن اجتناب خواهید کرد و هرچیز که ارزیابی تان را از اینکه چقدر به ارزش هایتان دست یافته اید، تغییر دهد، ازش دورتر خواهید شد.
بوکفسکی در جایی نوشت: «ما همه خواهیم مرد، همگی ما. عجب سیرکی! همین به تنهایی باید کافی باشد تا همدیگر را دوست داشته باشیم ولی این طور نیست. ما از مسائل بی اهمیت زندگی وحشت زده و ویران می شویم. ما در هیچ و پوچ زندگی غرق شده ایم.»
شناسنامه کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
- عنوان اصلی: هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
- عنوان فرعی: روشی نو برای خوب زندگی کردن
- نویسنده: مارک منسن
- ترجمه: میلاد بشیری
- انتشارات: میلکان
- تعداد صفحات: ۱۹۲
- نسخه صوتی:دارد
- نسخه الکترونیکی: دارد
مشخصات کتاب صوتی هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
- گوینده: هوتن شاطری پور