درباره تینا سیلیگ
بنام” ای کاش وقتی 20 ساله بودم می دانستم ” را شنیده اند. نویسنده ای که به زبان شیرین و روان به همراه مثال وداستان های جالب که در دنیای واقعی در حوزه ی خلاقیت، نو آوری و ابتکار روی داده است را به رشته ی تحریر در آورده است. خلاقیت ها و نوآوری هایی که برای هریک از ما امکان پذیر بوده و می تواند زندگی ما را با تغییری شگرف روبرو سازد. این کتاب یکی از منحصر به فردترین و خاص ترین کتاب ها در زمینه کارآفرینی و خلاقیت می باشد که خواننده را به پویایی و هیجان وا می دارد . کسانی که به دنبال راه اندازی کسب و کاری یا کارآفرینی هستند با خواندن این کتاب بینش ودیدگاهی متفاوت و وسیع تر در مسیر پیش روی خود به سوی موفقیت خواهند داشت دکتر تینا سلیگ در رشته علوم عصبی از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد موفق به اخذ مدرک دکترا شده است.تینا سیلیگ در آنجا به مطالعه نوروپلاستی می پرداخت. و سپس به عنوان استاد در آنجا مشغول به تدریس شد.
درباره کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم می دانستم اثر تینا سیلیگ
کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم، نوشته تینا سیلیگ کتابی است که با محوریت کارآفرینی نوشته شده است و در آن بیشتر به داستان نوآوری و خلاقیت شرکتها و افراد موفق پرداخته شده است. این کتاب را به تازگی خواندم و موضوعاتش می تواند برای خوانندگان کتاب جالب باشد. در جایی خواندم خانم سیلیگ این کتاب را به مناسبت ۲۰ سالگی فرزندش “جاش” که در کتاب هم چندباری اسمش آمده است نوشته است تا بتواند راهنمایی با فرزندش و دیگر جوانان باشد. یکی از معروف ترین داستان ها، تمرین کلاس کارآفرینی خانم سیلیگ است که از دانشجویانش می خواهد با ۵ دلار سرمایه اولیه ای که در اختیار آنها می گذارد، تنها در مدت ۲ ساعت، سودی را بدست آورند. برخی از دانشجویان خلاق، ۵ دلار را سدی مقابل خودشان دیدند و اصلاً به آن فکر نکردند وبه دنبال یافتن ایده هایی برای کسب سود، بدون سرمایه گشتند. آنها نیازها را شناسایی کردند، نیازهایی که مردم در مقابل برطرف شدن آن، حاضر به پرداخت پول هستند. دسته ای از دانشجویان پس از بررسی دریافتند یک مشکل و نیاز وجود دارد، آنهم خستگی انتظار کشیدن مردم در صف های طولانی رستوران ها در روز های تعطیل است. آنها در صف می ایستادند و زمانی که به ابتدای صف می رسیدند، نوبت خود را می فروختند. پس اندکی بررسی دریافتند دخترهای گروه در فروش نوبت ها قوی تر و کارآمدترند، به همین خاطر پسرها در صف می ایستادند و دخترها به بازاریابی مشغول میشدند، این گروه ۶۰۰ دلار در زمان مقرر شده سود کسب کرد. در کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم از این دست مثالها بسیار وجود دارد. نویسنده کتاب، تینا سیلیگ تمام توانش این است که به خواننده کتاب بفهماند، برای موفقیت و رسیدن به هدف، باید افکار منسوخ شده و قدیمی را کنار بگذارد.
قسمتی دیگر از متن این کتاب:
“عذر و بهانه دستاویزی پوچ و میان تهی است، بهانه می آوریم تا ضعف و انفعال خویش را لاپوشانی کنیم. این استادلال در تمام جنبه های زندگی مان درست است. هیچ بهانه ای برای تاخیردر قرار ملاقات، تحویل ندادن تکالیف به استاد، مردود شدن در آزمون و وقت نگذاشتن برای خانواده پذیرفتنی نیست. می توانید با ذکر عبارتهایی نظیر: خیلی کارداشتم، یا مریض بودم بهانه ای را سرهم کنید که از دید جامعه قابل قبول است، اما اگر می خواهید پرتوان در جهت تحقق اهداف گام بردارید و زندگی پر جنب و جوشی داشته باشید نخست باید بر تمام بهانه هایی که تاکنون سستی و انفعال تان را با آن توجیه کرده اید، خط بطلان بکشید.” تینا سیلیگ در کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم هدفش به چالش کشیدن پیش فرض های ذهنی است و می خواهد با دیدی نو و نگاهی تازه به دنیا بنگریم تا فرصت های ناب را شناسایی کنیم.
نقل قول های کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم:
- «تفاوت زیادی بین تلاش برای انجام دادن کاری و واقعا انجام دادن اون کار وجود دارد. ما اکثرا میگوییم که داریم سعی میکنیم که یک سری کارها رو انجام بدهیم، مثل کاهش وزن، ورزش بیشتر و کار پیدا کردن. اما حقیقت این است که ما یک کار رو یا انجام میدیم، یا نمیدهیم.»
- «هیچوقت فرصتی برای شگفت آور بودن رو از دست ندهید.»
- «نگرش شاید بزرگترین عامل تعیین کننده برای چیزهایی که میتونیم به دست بیاریم باشد.»
- «مهمه که بدانید که دارید برای چیزی انرژی مصرف میکنید که ارزشش رو داشته باشد. این یکی از بزرگترین چالشهای زندگیست. ما اکثرا مدت زیادی در موقعیت هایی که به بن بست ختم می شوند میمانیم… به امید بهبود اوضاع.»
- «رمز موفقیت این نیست که از آسیب دیدن دوری کنیم، اینه که بتونیم سریع بهبود پیدا کنیم.»
- «هرچقدر که مشکل بزرگتر باشد، فرصت بزرگتری هم به وجود می آید. هیچ کس برای حل یک مشکلی که خیلی راحت حل میشود به شما پول نمیدهد.»
- «بعضی وقت ها ترک کردن یک کار، شجاعانه ترین گزینه ست، چون برای اینکار باید با شکست هاتون روبه رو بشید و اونها رو اعلام کنید.»
شناسنامه کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم
- نویسنده: تینا سیلیگ
- مترجم: محمدرضا آل یاسین
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر هامون
- تعداد صفحات: 228
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .