معرفی کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی درباب جنایت اثر نادر ابراهیمی

  پنجشنبه، 04 آذر 1400   زمان مطالعه 3 دقیقه
معرفی کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی درباب جنایت اثر نادر ابراهیمی
کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی در باب جنایت نمایشنامه ای زیباست که در سال 88 و یک سال پس از فوت نادر ابراهیمی به چاپ رسیده.

درباره کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی درباب جنایت

«یک قصه ی معمولی و قدیمی در باب جنایت» عنوان نمایش نامه ای از نادر ابراهیمی است که 40 سال پیش با هزینه ی شخصی او منتشر شده بود و به تازگی بعد از سال ها از سوی نشر روزبهان انتشار یافته است.

خلاصه کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی درباب جنایت

کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی در باب جنایت نمایشنامه در دو پرده ارائه با 10راوی و شخصیت که درآن مرگ عزیزی اتفاق افتاده بستگان و نزدیکان ابراز احساسات می کنند دربین اقوام نویسنده ای حضوردارد که تمامی اتفاقات را یادداشت می کند نویسنده قاضی نیست بلکه بیشتر تشریح کننده است توصیف گر جریانات است ابراز تاسف ها و همدردی ها بنابه نزدیکی به متوفی خواندی است و همه بستگان درمظان اتهام مرگ خویشاوند هستند هرکس دیگری را متهم می کند اما در پرده دوم سکه برمی گرددوفداکاریها با پیش فرض این که قاتل در همین اتاق است شروع می شود مادر برادر پدر و...هریک با استدلال خاص خویش قتل را برگردن می گیرند و نویسنده بیطرفانه می نگارد درپایان پرده دوم با ورود مامور پلیس همه خودرا مقصر اعلام می کنند اما مامور دنبال یک قاتل است نمی پذیرد ودرپایان کار عابر بیچاره متهم می شود و درنهایت نویسنده نمایشنامه جنایت نمایشنامه ای است با فراز و فرود زیبای خود که می توان فاجعه انسانی را از زوایای مختلف نگریست و واقعیت مکتوم را نمایان و آشکار کرد.

درباره نویسنده کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی درباب جنایت

نادر ابراهیمی (زاده ۱۴ فروردین ۱۳۱۵ در تهران – درگذشته در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۳۸۷، تهران)، داستان نویس معاصر ایرانی بود. او علاوه بر نوشتن رمان و داستان کوتاه در زمینه های فیلم سازی، ترانه سرایی، ترجمه، و روزنامه نگاری نیز فعالیت کرده است. ابراهیمی، همراهِ بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان، از اندک شمار سخنوران ایرانی به شمار می رود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده بوده اند. نادر ابراهیمی تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش یعنی شهر تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون، به دانشکده حقوق وارد شد. اما این دانشکده را پس از دو سال رها کرد و سپس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به درجه لیسانس رسید. نادر ابراهیمی چندین فیلم مستند و سینمایی و همچنین دو مجموعه تلویزیونی را نوشته و کارگردانی کرده، و آهنگ ها و ترانه هایی برای آن ها ساخته است. او همچنین توانسته است نخستین مؤسسه غیرانتفاعی ـ غیردولتی ایران شناسی را تأسیس کند؛ که هزینه و زحمت های فراوانی برای سفر، تهیه فیلم و عکس و اسلاید از سراسر ایران و بایگانی کردن آن ها صرف کرد؛ ولی چنان که باید، شناخته و به کار گرفته نشد و با فرارسیدن انقلاب و جنگ، متوقف شد.

نادر ابراهیمی

قسمتی از کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی درباب جنایت

رحیم: شما گفتید "عدالت، در یافتن علت جنایت است و یافتن جانی، نه چیزی بیشتر" اما به اعتقاد من، عدالت، در ممانعت از وقوع جنایت است نه کشف علل جنایت و شناختن جانی.

عدالت در آن است که فاجعه یی اتفاق نیفتد و انسان بر کشته ی شهیدی مویه نکند، نه آنکه پیاپی انسانهایی شهید شوند و ما دربهدر به دنبال مجرم و علت وقوع جرم بگردیم.

اینکه ما بدانیم شهدا به خاطر چه چیز شهید شده اند، دست کم اثبات می کند که از یک سو، ظلمی وجود دارد، و عدالت، به دلیل وجود ظلم زنده است.

یعنی عدالت اگر در برابر ظلم قرار بگیرد، قبل از هر چیز، حضور ظلم را تایید می کند، و تا ظلم وجود دارد، معنای "عدل" و "مجازات" یکی ست، و تا زمانی که معنای عدل و کیفر، یکی ست، عدالت بازیچه ی دست ظلم است، و ظلم برای عدالت تعیین تکلیف می کند. ارباب، ظلم است، نوکر، عدالت..

شناسنامه کتاب یک قصه ی معمولی و قدیمی درباب جنایت


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها