درباره ریچارد ییتس
ریچارد ییتس متولد ۱۹۲۶ در نیویورک به دنیا آمد و در کالیفرنیا زندگی کرد. جاده ی انقلابی اولین رمان اوست که در سال ۱۹۶۱ منتشر و نامزد جایزه ی ملی کتاب شد. از ییتس چند رمان و مجموعه داستان دیگر هم منتشر شده است. ییتس بسیار متأثر از نویسندگانی است که پیش از او درباره ی زوال جامعه ی امریکایی نوشته اند، از همینگوی تا فیتزجرالد، تا تنسی ویلیامز و ادوارد البی. به همین دلیل می توان جاده ی انقلابی را فرزند زمانه ی خویش خواند، رمانی متاثر از گتسبی بزرگ، خورشید همچنان می درخشد، اتوبوسی به نام هوس و چه کسی از ویرجینیا وولف می ترسد. او همچنین بر چند تن از مهمترین نویسندگان بعد از خود تاثیر گذاشته است، یکی از آن ها ریچارد فورد است که پیشانی نوشت رمان حسود را از او وام گرفته است. او در سال ۱۹۹۲ در گذشت.
درباره کتاب جاده انقلابی
جاده ی انقلابی، اثری که از آن به عنوان شاهکار ریچارد ییتس یاد کردیم، نخستین بار در سال 1961 به انتشار رسید. ییتس در این کتاب داستان زندگی یک زوج ظاهراً خوشبخت آمریکایی را به تصویر کشیده که مدتی ست زندگی شان را دستخوش ملال و روزمرگی می بینند. برای فرار از این وضعیت، زن پیشنهادِ عزیمت به پاریس، شهر عشق و بوسه را می دهد؛ مرد اما مایل به پذیرفتن این پیشنهاد نیست. در گیرودار درگیری این زوج با پیشنهاد مطرح شده، در جریان برخی از روابط پنهانی این زن و مرد نیز قرار می گیریم. در همین حال، ناگهان اتفاقی غیرقابل پیش بینی رخ می دهد: زن برای سومین مرتبه، اما این بار ناخواسته، باردار می شود. زوجِ داستان به سرعت تصمیم به سقط جنین می گیرند. اما این ماجرا به همین سادگی ها به پایان نمی رسد... گفتنی درباره ی رمان جاده ی انقلابی بسیار است، اما بهتر آن می بینیم که با داوری های ارزشیِ خود به تفاسیر احتمالیِ شما از اثر جهت نبخشیم. فقط نکته ی مهمی را یادآوری می کنیم: هنگام مطالعه ی کتاب جاده ی انقلابی، بهتر است که به زمینه ی تاریخی، فرهنگی و اجتماعی ای که اثرْ درون آن به رشته ی تحریر درآمده نیز توجه داشته باشید. آمریکا در دهه ی شصت میلادی شاهد موج عظیمی از تغییر و تحولات اجتماعی بود. در این دوره ایده های رادیکالی در باب حقوق زنان، حقوق اقلیت ها و مسائلی از این دست در سطح عمومی مطرح و به بحث گذاشته شد. پس طبیعی ست که شناخت ادبیات و هنر آمریکایی در دوره ی مورد بحث، مستلزم آشنایی با اوضاع و احوال حاکم بر آن دوران باشد.
نکوداشت های کتاب جاده انقلابی:
- این رمان چیزی بیش از یک نوشته ی عالی ست. (تنسی ویلیامز)
- گتسبی بزرگِ دوران خودش است. (کورت ونه گات)
- رمانی زیبا و کنایه آمیز. (ویلیام استایرون)
در بخشی از کتاب جاده انقلابی می شنویم:
قضیه این بود که تمام آن بعدازظهر که در شهر سر کار بود، آن هم کاری که اسمش را گذاشته بود «ملال آورترین کاری که بشود فکرش را کرد» و حسابی حوصله اش سر رفته بود، از خیال پردازی های خودش درباره ی آن شب دلگرم شده بود. اینکه خودش را با عجله به خانه برساند و بچه ها را توی هوا تاب بدهد و صدای خنده شان را دربیاورد، جرعه ای کوکتل بنوشد و سر شام زودتر از موعد با همسرش پرحرفی کند. اینکه خودش همسرش را به دبیرستان برساند و دستش را برای دلگرمی روی پای منقبض از نگرانی اش بگذارد که زیر دستش گرم شده بود، («فرانک، کاش اینقدر عصبی نبود»)! اینکه خودش مسحور از غرور نشسته باشد و بعد وقتی پرده می افتاد بلند شود تا با تشویق رعدآسای تماشاچیان همراهی کند؛ اینکه برافروخته با موهای آشفته راهش را از میان جمع خوشحال پشت صحنه باز کند تا اولین بوسه ی اشک آلودش را بستاند...
شناسنامه کتاب نفرین زمین جلال آل احمد
-
نویسنده: ریچارد ییتس
-
مترجم: فرناز حائری
-
زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر برج
- تعداد صفحات: 324
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .