درباره کتاب کامو : آرمان سادگی
شاید بد نباشد اشاره کنیم که در این کتاب بیشتر زندگی و شخصیت کامو مورد بررسی قرار می گیرد و کمتر به کتاب های او پرداخته می شود. نقدها و بررسی های نویسنده از کتاب های کامو بسیار کوتاه است و فلسفه کامو از میان کتاب هایش به خوبی بررسی نشده است. بنابراین در نظر داشته باشید که این کتاب برای شناخت فلسفه کامو از میان کتاب هایش مناسب نیست.کامو در این کتاب مردی شریف است که در لحظات حساس و جایی که مسئله اخلاق در میان باشد همواره به توصیه پدرش عمل می کند و دست از پا خطا نمی کند. پدرش زمانی گفته بود: «آدم اگر مرد باشد خودش جلوی خودش را می گیرد.» اما کامو هرگز پدرش را ندید و به این ترتیب مادرش همه زندگی او شد. آلبر کامو اگرچه ارتباط گرفتن با زن ها را دوست دارد اما آن ها نقش پررنگی در قلب او ندارند. فقط مادرش است که به عنوان الگوی مقدس مورد تکریم قرار می گیرد. زنان دیگر جز در عشق برای او کسالت بار هستند.جهان هم برای آلبر کامو کسالت بار و پوچ است. گاهی درباره پوچ بودن دنیا از نظر آلبر کامو برداشت های اشتباهی می شود ولی با خواندن کتاب حاضر متوجه می شویم که کامو همان طور که خودش بارها و بارها اشاره می کند عاشق زندگی است. پوچ بودن دنیا دلیل نمی شود که او آفتاب، دریا و انسان را دوست نداشته باشد. شوق زندگی همیشه در وجود کامو زنده بود و به اعتقاد او انسان باید همواره علیه زندگی دست به عصیان بزند. در کتاب به وضوح می بینیم که کامو زندگی سختی داشت و همواره در موقعیت های مختلف تحت فشار بود اما خودش می گوید: «من شخصاً همواره رنج را با نوعی شادی پذیرفته ام، شادیِ بودن.»پس در نظر داشته باشید برداشت های منفی از «پوچ» و «پوچی» در فلسفه کامو نداشته باشید. از نظر کامو انسان باید با این موضوع کنار بیاید و با بودن و جرعه جرعه نوشیدن زندگی دست به عصیان بزند. در واقع کامو با مطرح کردن پوچی دنیا به نحوی می خواهد انسان از این موضوع آگاه شود و در ناامیدترین حالت ممکن امید به زندگی را در درون خودش پرورش دهد.
در قسمتی از مقدمه، درباره کتاب کامو آرمان سادگی آمده است:
مورسوی بیگانه تا امروز هم از شخصیت های بسیار مشهور ادبیات جهان است. آلبر کامو، خالق آن، فیلسوف پوچی های وجود انسان است، اندیشمند عصیانگری که انسان برایش اهمیت دارد و همواره وکیل مدافع سادگی است؛ سادگی ای که برای این الجزایری – فرانسوی، اساس همه چیز و همزمان قوی ترین همراهش در زیر آفتاب به حساب می آید.
بدون شک آشنایی با زندگی آلبر کامو در کنار مطالعه کتاب هایش باعث می شود بهتر به فلسفه این نویسنده پی ببریم. پیشنهاد می کنیم در کنار خواندن کتاب های کامو از این کتاب نیز غافل نشوید. با وجود تمام جذابیت های زندگی کامو، کتاب کامو آرمان سادگی گاهی خسته کننده می شود و خواننده باید حوصله به خرج دهد. این موضوع ممکن است بیشتر برای خواننده ای رخ دهد که آشنایی چندانی با آلبر کامو ندارد. اما به طور کلی اگر به دنبال کتابی درباره زندگی آلبر کامو هستید، این کتاب می توانید یکی از بهترین گزینه های ممکن باشد.
فهرست مطالب کتاب:
- فصل 1: مادر
- فصل 2: تابستان
- فصل 3: رنج
- فصل 4: دریا
- فصل 5: تیره روزی
- فصل 6: دنیا
- فصل 7: شرف
- فصل 8: انسان ها
- فصل 9: زمین
- فصل 10ک بیابان
خلاصه کتاب کامو : آرمان سادگی
این کتاب زندگینامۀ کاملی از آلبر کامو است که روند و فرایند جریان زندگی این نویسنده را کاملا نشان می دهد.آلبر کامو از معدود نویسندگان بسیار بزرگی است که در سراسر جهان، خوانندگان خود را یافته است، زیرا صدای او تا امروز هم زنده و رها از هرگونه رسوب های ایدئولوژیکی و شرایط زمانی باقی مانده است.کامو، آن گونه که کسی او را نمی شناسد. مردی که به قاتل مبدل می شود، چون آفتاب چشمش را می زند. مورسوی بیگانه تا امروز هم از شخصیت های بسیار مشهور ادبیات جهان است. آلبر کامو، خالق آن، فیلسوف پوچی های وجود انسان است، اندیشمند عصیانگری که انسان برایش اهمیت دارد و همواره وکیل مدافع سادگی است؛ سادگی ای که برای این الجزایری ـ فرانسوی، اساس همه چیز و همزمان قوی ترین همراهش در زیر آفتاب به حساب می آید. نتایج و بررسی های ایریس رادیش «تازه تر از همیشه» است. رادیش که از منتقدان بسیار سرشناس ادبی است، به مناسبت صدمین سالروز تولد کامو، ما را همراه خود به سفری جذاب می برد. از بلکور، منطقه فقیرنشین الجزایر که کامو در آنجا کنار مادر خاموش خود بزرگ می شود تا پاریس خاکستری که تحت اشغال آلمانی ها، اخلاقیات این اگزیستانسیالیست جوان را به مبارزه می طلبد. سارتر که رقیب او و فردی مشهور است، کامو را که ضدفاشیسم، ضدکمونیسم و اروپایی است، با تحقیر «پسر خیابانی الجزایری» می خواند؛ کامویی که برای خود یک غریبه و روشن بین تر از همه است.
درباره نویسنده کتاب کامو : آرمان سادگی
ایریس رادیش (Iris Radisch) (زاده 2 ژوئیه 1959) یک روزنامه نگار ادبیات آلمانی است. از سال 1990 او برای روزنامه هفتگی با پخش گسترده، Die Zeit نوشت. اخیراً او از طریق کارهای تلویزیونی خود بیشتر شناخته شده است. در سال 2008، انجمن زبان آلمانی ("Gesellschaft für deutsche Sprache" / GfdS) جایزه رسانه برای فرهنگ گفتار (مطبوعات) را برای کارهای خود در زمینه Die Zeit اهدا کرد. در سال 2009، وزیر فرهنگ فرانسه، کریستین آلبانیل، او را به "Chevalier des Arts et Lettres" تبدیل کرد.
درباره مترجم کتاب کامو : آرمان سادگی
مهشید میرمعزی اول شهریور ۱۳۴۱ در قزوین به دنیا آمد و تحصیلات مقدماتی اش را در همین شهر گذراند. او سال ۱۳۶۴ به ٱلمان رفت و در دانشگاه شهر اسن در رشته مهندسی فضای سبز تحصیل کرد.او سال 1372 به ایران بازگشت.اولین کتاب اش در سال 1377 منتشر شد. از میرمعزی تاکنون 25 کتاب منتشر شده است.
قسمتی از کتاب کامو : آرمان سادگی
مادر، معیار کامو برای تعریف جهان است. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۲۴)
کامو تا آخرین روز زندگی خود، مادرش را که یک زن ساکت، روان پریش و بی سواد است، به عنوان الگوی سادگی مقدس تکریم می کند. طرح اولیه آثارش را هم با الهام از سکوت او می ریزد. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۲۴)
مائده های زمینی تاثیر بزرگی بر آن پسر دبیرستانی می گذارد. ژید تجربه بیداری کامو است. پس از این که نثر نشئه کننده و خلسه آور ژید را می خواند، تصمیم می گیرد نویسنده شود. متن های اولیه که در الجزیره می نویسد، تحت تاثیر مستقیم مائده های زمینی ژید است. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۴۷)
ارتش فرانسه با توجه به وضعیت جسمانی او، از خدمت داوطلبانه اش چشمپوشی می کند؛ ارتشی که کامو با وجود صلح طلب بودنش، در مقابل آن احساس مسئولیت دارد. شاید همین ماجرا پیش درآمد حکمت جبر قهرمانانه در مقاله ای شده باشد که در باره بیهودگی می نویسد. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۱۲۰)
شرف در تمام طول زندگی کامو برایش بسیار مهم می ماند. نوعی معیار اولیه است که از دوران کودکیِ فقیرانه خود در الجزیره به دنیای مدرن می آورد. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۱۶۱)
«زندگی» از دید کامو، یک موتور حیات یا «اراده» نیست که قدرت می خواهد، بلکه اتفاقی بسیار کهن و کیهانی است که هیچ پوپایی یا رشدی در آن وجود ندارد. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۱۸۲)
زنان در رمان های کامو در بهترین وضعیت نقش های بی اهمیتی دارند. تنفر از زنان، جدا از تمایل او به ارتباط داشتن با آن ها، خردکننده است. در یادداشت هایش می نویسد: «زن، جز در عشق، کسالت بار است.» در طاعون، مادر راوی، یعنی مادر دکتر ریو در حال بافتنی بافتن، در قاب زمینه نشسته و تسلیم سرنوشت است. یادبودی خاموش برای تنها زنی که در زندگی نویسنده ارزش دارد. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۲۲۱)
کامو مردی چهل ساله است که دیگر وقت چندانی برایش باقی نمانده است. او هفتم نوامبر ۱۹۵۳ را در دفتر خود در گالیمار سپری می کند. احساس می کند ناامیدترین و محتاج ترین انسان هاست. خلق خوشی ندارد و نمی خواهد هم که داشته باشد. می نویسد: «در چهل سالگی انسان به نابودی بخشی از وجودش تن می دهد.» (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۲۵۵)
او در آخرین رل خود، نقش یک ناامید را بازی می کند که می خواهد به «ستاره خود» بازگردد. کامو در آوریل ۱۹۵۹ جمع بندی می کند: «حالا در میان تکه پاره ها پرسه می زنم، بدون قانون هستم، شقه شده، تنها و پذیرای این تنهایی، تسلیم ویژگی ها و ناتوانی های خود. و باید حقیقتی را، پس از آن که تمام زندگی خود را در نوعی دروغ گذرانده ام، بازسازی کنم.» او فقط ۲۵۱ روز دیگر وقت دارد تا راه ستاره خود را بیابد. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۲۸۲)
تصمیم دیگری می گیرد. فرانسین را با بچه ها به پاریس می فرستد. خانواده اش را در دوم ژانویه به آوینیون و ایستگاه قطار می برد. کامو تصمیم گرفته است با دوستش میشل و با اتومبیل به پاریس برود. (کتاب کامو آرمان سادگی – صفحه ۳۰۳)
شناسنامه کتاب کامو : آرمان سادگی
- نویسنده: ایریس رادیش
- ترجمه: مهشید میرمعزی
- انتشارات: ثالث
- تعداد صفحات: ۳۵۶
- نسخه صوتی:ندارد
- نسخه الکترونیکی: دارد