ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت اثر لیندا کاندی

  پنجشنبه، 31 شهریور 1401   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت اثر لیندا کاندی
کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت نوشتهٔ لیندا کاندی و همکاران و ترجمهٔ مهسا میشن‌چی و سعید قنبری است و نشر پندار تابان (جیحون) آن را منتشر کرده است. این کتاب دربارهٔ درک و درمان دلبستگی اجتنابی، نفرت از خود و شرم است. در ادامه ساعد نیوز به معرفی کتاب فوق پرداخته است. همراه ما باشید.

درباره لیندا کاندی

لیندا کاندی یک روان درمانگر روانکاوی مبتنی بر دلبستگی است که یک مطب خصوصی در شمال لندن دارد. او به مدت دو دهه در دوره های مشاوره و روان درمانی تدریس کرده است و همچنین یک مربی مستقل متخصص در دلبستگی، رشد انسانی و عملکرد بالینی است. او مدیر دوره و مدرس اصلی دیپلم پس از فارغ التحصیلی در درمان مبتنی بر دلبستگی، و مشاور مدرک بنیادی در مشاوره مبتنی بر پیوست، هر دو در انجمن ویمبلدون است.

درباره کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت

این کتاب تئوری دلبستگی و تحقیقات را با تجربه بالینی ترکیب می کند تا ابزارهایی را برای تعامل با افرادی که بی تفاوت، اجتنابی، بسیار تدافعی هستند و برای ایجاد و حفظ ارتباطات صمیمی با دیگران تلاش می کنند، در اختیار پزشکان قرار دهد. این متن که از چهار مقاله ارائه شده در کنفرانس انجمن صنفی ویمبلدون در سال 2017 تشکیل شده است، منشأ الگوهای دلبستگی اجتنابی را در اوایل زندگی بررسی می کند، ابزارهای تحقیقاتی را توصیف می کند که درک دقیق تری از این الگوی دلبستگی ناایمن ارائه می دهند، و جهان های شی درونی «رد کردن» را بررسی می کند. بزرگسالان، و تأثیر آن بر روابط زوجین را زمانی که یک یا هر دو شریک از صمیمیت یا وابستگی دوری می کنند، در نظر می گیرد. ممکن است فردی را غرق در اضطراب فرساینده و نارضایتی نسبت به نگاره های دلبستگی بیرونی اش و همچنین بازنمایی های درونی شده از آن ها دیده باشید یا حتی خودتان این ویژگی را داشته باشید. این نوع افراد اجتنابی اند و ظاهراً هیچ نوع دلواپسی ندارند، حتی بی تفاوت هستند و گویی خود را در پیله ای ازخودبسندگی کاذب پیچیده اند. ماهیت دفاعی سبک اجتنابی و شیوه های مختلفی که این دفاع ها در آن نمود پیدا می کنند در کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت بررسی می شود. عنصر مشترک در پشت جلوه های متفاوت این دفاع ها این است که باورهای عمیقی ایجاد می کند مانند اینکه باید روی پای خود ایستاد، درخواست کمک نشانهٔ ضعف است و از هیجانات شدید به ویژه آن هایی که منفی و ناراحت کننده هستند، باید اجتناب کرد. این باورها به شکل متناقضی در درمان بروز پیدا می کنند، فردی ظاهراً برای کمک گرفتن مراجعه می کند، اما انتظار و حتی امکان هیچ کمکی را پیش روی خود نمی بیند. افراد نادیده انگار و اجتنابی بیشتر به دنبال مشورت با یک متخصص هستند تا به دنبال درمان. در واقع بخش قابل توجهی از کسانی که برای روان درمانی مراجعه می کنند توسط والدینی نگران یا همسری درمانده فرستاده شده اند. باوجوداین، عده ای نیز خود داوطلبانه به درمان راه می یابند؛ این به خودی خود دستاوردی بزرگ برای فردی است که باور عمیقی به خودبسندگی دارد؛ اما به محض اینکه در اتاق درمان قرار می گیرند، مشارکت واقعی برایشان دشوار می شود. کاندی الگوی متداولی از تبعیت، عدم تعامل هیجانی یا علاقه به درمانگر به عنوان یک انسان و مخصوصاً به پایان رساندن جلسه بدون ایجاد هر گونه مشکلی را در کتابش برمی شمرد. در کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت، لیندا کاندی چهار مقاله با موضوع محوری دلبستگی را از نویسنده های مختلف گردآوری کرده است. کتاب با تجربه های بالینی و ابزارهای پژوهشی ای که ارائه کرده است، نه تنها مناسب درمانگرانی است که مراجعانی اجتنابی و دفاعی دارند، بلکه برای تمام افرادی که ایجاد یک رابطهٔ صمیمی و حفظ آن را دشوار می پندارند نیز کاملاً خواندنی و کاربردی به شمار می رود. موضوع دلبستگی اجتنابی در هریک از مقالات با دیدگاه متفاوت و در بین گروه های گوناگونی بررسی شده است و همین امر دایرهٔ مخاطبان اثر را گسترده تر می کند. این کتاب را می توان خواهر کتاب دلبستگی اضطرابی: درک و درمان دلبستگی دل مشغول دانست که در سال ۲۰۱۷ به چاپ رساید. هر دوی این کتاب ها برگرفته از کنفرانس هایی هستند که در ویمبلدون گیلد و با مشارکت گردآورندهٔ کتاب، لیندا کاندی، برگزار شد. این کنفرانس ها متخصصانی با رویکرد دلبستگی محور، روابط موضوعی و پژوهشگرانی در زمینهٔ دلبستگی و همچنین خیل زیادی از مخاطبان دانشجو، روانشناسان بالینی و پژوهشگران فعال و مشتاق را گردهم آورد.

بخشی از کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت

افراد اجتنابی باید با مراقبانی سازگار می شدند که سرد، بی اعتنا و یا تحقیرکننده بودند. این افراد بیشتر احساسِ مورد نیاز بودن می کردند تا خواستنی بودن. چنین احساسی مهم ترین جراحت دلبستگی آن هاست که پشت دیوار حفاظت شده ای از دفاع هایشان پنهان است. در دوران کودکی، آموخته اند که هم خود را تسکین بدهند و هم برانگیزند، الگویی که روابط زوجی بزرگسالانه شان را دچار مشکل می کند. تاتکین یکی از نویسندگانی است که درک شفاف و مشفقانه ای از فرد اجتنابی در روابط ارائه می دهد. او خاطرنشان می کند که اجتناب نوعی سازگاری است و هرچه این سازگاری بیشتر باشد، این طور به نظر می رسد که فرد به دیگران نیازی ندارد. او فرضیهٔ جالبی ارائه می دهد: «امنیت کاذبِ فردِ اجتنابی ریشه در فانتزیِ حضور همه جایی و مانایی [رابطه] دارد. این فانتزی موجب می شود فرد اجتنابی بتواند زمانی طولانی به دور از نگاره های اصلی اش سپری کند.» (۲۰۰۹,Tatkin) فرد دل مشغول انتظار دارد ترکش کنند، در مقابلْ فرد اجتنابی بنا را بر ثبات رابطه می گذارد در عین حال که می داند قرار است بازهم مورد غفلت قرار بگیرد. دفاع های اجتنابی ممکن است باعث شوند فرد نسبت به احساسات شریک زندگیش از نظر هیجانی نابینا گردد. جای تعجب خواهد داشت اگر فرد دوسوگرا خسته شود و سرانجام رابطه را ترک کند، همان طور که فرد اجتنابی هم فرض را بر این می گیرد که طرف مقابل دوسوگرا همیشه در رابطه باقی خواهد ماند و او را برای توجه طلبی به ستوه خواهد آورد. کستیانو و همکارانش توصیفات تأثربرانگیز مشابهی از خللی که مراجعان نادیده انگار در روابط ایجاد می کنند ارائه می دهند. آن ها خاطرنشان می کنند که چگونه الگوی اجتناب می تواند روابط زوجین را خالی از صمیمیت کند. «در چنین شرایطی، روابطْ سرزندگی شان را از دست می دهند، زیرا زوجین در الگویی از رابطه تثبیت شده اند که هدفش کوچک شماری گسست ها یا مدارا کردن با آن ها به شکلی منفعلانه است. آن ها نه پریشانی خود را ابراز می کنند... و نه با این گسست ها و هیجان هایشان روبه رو می شوند.» (Castellano, ۲۰۱۴) از آن جا که نزدیک شدن به دیگران برای آنان دشوار است، شاید تعجب کنیم که چرا افراد اجتنابی رنج برقراری رابطه را به خود تحمیل می کنند. مشاهدات بالبی پاسخ به این سؤال را روشن می کند. از دیدگاه او، موجود انسانی براساس نیازهای دلبستگی شکل می گیرد. افراد اجتنابی/ نادیده انگار هم به همان اندازه نیاز به مجاورت و پاسخگویی دارند اما راهکار خاصی برای مدیریت این نزدیکی و به حداقل رساندن هیجانات دلبستگی اتخاذ می کنند. این راهکارها در پاسخ به یک مراقبِ طردکننده یا مداخله گر آموخته می شوند. اجتنابْ یک راهبرد مصالحه جویانه برای دستیابی به میزانی از مجاورت به یک مراقب بی توجه است. در این خانواده ها، بیشترین مراقبت احتمالی نصیب کودکانی می شد که می توانستند به شکلی دفاعی میل خود به نزدیکی و راحتی را کنار بگذارند. این داستانِ بیماران نادیده انگار ماست که بیش از حد گزیده گو هستند و به راحتی همکاری نمی کنند. برای این افراد صمیمیت با دیگران دشوار است و به گفتهٔ ولین، «آن ها با خود نیز صمیمی نیستند» (Wallin, ۲۰۰۷). این فاصله از خود باید حفظ شود تا فرد اجتنابی احساس امنیت کند و در برابر ما بنشیند. چنین مراجعی ممکن است به طور ناهشیار فکر کند: «اگه به خودم اجازه بدم که احساسی داشته باشم، مهم ترین ارتباطم رو از دست خواهم داد... ارتباط با کوچک انگار درونی ام رو که مطمئنم همه چیز رو برایم مدیریت می کنه.»

شناسنامه کتاب موانع دلبستگی و صمیمیت

  • نویسنده: لیندا کاندی
  • مترجم: مهسا میشن چی، سعید قنبری
  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر پندار تابان
  • تعداد صفحات: 176
  • موضوع کتاب:کتاب روانشناسی و موفقیت
  • نسخه الکترونیکی:دارد
  • نسخه صوتی : ندارد

این کتاب را به تمام درمانگران و همچنین کسانی که برقراری رابطهٔ صمیمی برایشان سخت است پیشنهاد می کنیم. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (109 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (102 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (94 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (79 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (63 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (60 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (49 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (45 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (38 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (35 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (31 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (30 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (28 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
8 ایده جذاب آرایشی برای ست کردن با لباس زرشکی یا چری، رنگ ترند روز
خطرناک‌ترین درخت جهان حتی به‌عنوان سرپناه در هنگام بارندگی امن نیست
تقدیر مادر شهید  احد برزگری از مدیرعامل شرکت ریخته گری تراکتورسازی
یک گام دیگر در تکمیل اقدامات ایران برای FATF
انعکاس و بازتاپ حقایق و واقعیت ها در جامعه مرهون تلاشهای بی فقه اصحاب رسانه و خبرنگاران است
در حاشیه مجموعه سمینارهای اقتصاد ایران مطرح شد : اقتصاددانان عزیز ، اول درد اقتصاد ایران را بشناسید بعد نسخه بپیچید
روزنامه اعتماد: رویای جدید یاران جلیلی؛ عزل پزشکیان به خاطر ظریف!
عارف جواب منتقدان پزشکیان را داد: سکوتمان در برابر بی انصافی ها آگاهانه است
مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو پارس با پژو 405
غذاهای پنیری و بدون گوشت / طرز تهیه نان شکم پر پنیری با سیب زمینی خوشمزه بدون فر و با فر
افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان و 30 درصدی برای حداقل‌بگیران
ارز واردات خودرو‌های کارکرده از کجا تامین می‌شود؟
روایت وزیر اطلاعات روحانی از نحوه فرار متهمان ترور شهید فخری زاده از کشور
چگونه به کودکمان دستشویی رفتن را یاد بدیم؟ / 20 ایده انگیزشی جذاب برای آموزش دستشویی رفتن کودکان
عوارض مواد آرایشی و بهداشتی / محصولات زنانه که باید استفاده از آنها را متوقف کنید
منتخب روز   
تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا مفاخر ورزشی ایران/ غلامرضا تختی از تولد تا مرگ گزارش تصویری دیدار تاریخی بسیجیان با ولی امر مسلمین جهان در سالروز تشکیل بسیج 20 میلیونی استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ/ روی مرز بین صعود و سقوط (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... کرکره خنده؛ بدل مهران مدیری: مدیری برای همیشه از ایران رفت اونور آب شبکه ای برای خودش تاسیس کرده به نام جوج تی وی من هم بدل مدیری هستم اسمم نعمت برزو کلایه است!+فیلم نگاهی به تیپ و استایل خوشرنگ و پرانرژی بهنوش بختیاری در اتاق گریم جوکر/ میکس زیبای سفید و قرمز👌 حضور بی شرمانه احسان کرمی و برزو ارجمند در عروسی مختلط ساسی مانکن به بهانه پاشیدن نمک روی زخم آبادانی ها+عکس واضح وام 680 میلیارد تومانی آقای مدیرعامل از بانک خودش! نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس