درباره روبرتو بولانیو
روبرتو بولانیو (به اسپانیایی: Roberto Bolaño) نویسنده و شاعر شیلیایی و از پیشگامان موج نوی داستان نویسی آمریکای جنوبی بود. وی در سال ۱۹۵۳ در شیلی متولد شد و در سال ۲۰۰۳ در سن پنجاه سالگی از دنیا رفت. در سال 1999، بولانو جایزه رومولو گالیگوس را برای رمان خود Los Detectives salvajes (کارآگاهان وحشی) دریافت کرد، و در سال 2008 پس از مرگ او جایزه حلقه ملی منتقدان کتاب را برای داستان رمانش 2666 دریافت کرد، که توسط عضو هیئت مدیره مارسلا والدز به این عنوان توصیف شد. اثری به قدری غنی و خیره کننده که مطمئناً خوانندگان و دانشمندان را برای قرن ها به خود جلب می کند.
درباره کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر
کتاب «موسیو پن» رمانی نوشته ی «روبرتو بولانیو» است که اولین بار در سال 1999 چاپ شد. در سال 1938 و در پاریس، «پییر پن»، راوی 48 ساله ی داستان، عاشق بیوه ای جوان به نام «مارسل رینو» شده است. «مارسل» حالا از او خواسته همسر یکی از دوستانش را مداوا کند. «پن» که می خواهد توجه این زن را به خود جلب کند، مداوای مرد را می پذیرد—مردی به نام «اسکار وایه خو»، شاعری اهل پرو، که سکسکه های بی پایانش او را در وضعیتی خطرناک قرار داده است. اما ورود دوباره ی «پن» به زندگی نرمال، خیلی زود شکلی عجیب به خود می گیرد: دو مرد به او رشوه می دهند تا از مداوا دست بکشد، «پن» توهم های شنوایی را تجربه می کند، «مادام رینو» ناپدید می شود، و «پن» با یکی از همکارانش ملاقات می کند—مردی به نام «پلومر-بودو» که به عنوان شکنجه گر برای «ژنرال فرانکو» کار می کند. آیا تمام این رویدادها، صرفا مجموعه ای از اتفاقات تصادفی هستند که بر سر مردی مجرد، تنها و اندکی دیوانه فرود آمده اند، یا این که حقایقی شوکه کننده تر در پشت ماجرا پنهان شده است؟
روبرتو بولانیو چهره ای یکّه و بی همتا در ادبیات آمریکای لاتین بود؛ نویسنده ای خلاق و نیرومند که استعدادی کم نظیر در جذبِ مخاطبینی با سلیقه های ادبی گوناگون داشت. البته شکی نیست که ادبیات جهان در قرن بیستم چهره های بس درخشان تری از بولانیو را نیز به خود دیده بود؛ با این حال، در قریحه ی بولانیو عنصری وجود داشت که چه بسا نظیر آن را در کار بسیاری از بزرگ ترین داستان نویسان تاریخ نیز تشخیص نمی دهیم. توضیحِ چیستیِ این عنصر ساده نیست. شاید همین کافی باشد که بگوییم در داستان های روبرتو بولانیو، چنان که در آثار استاد و نویسنده ی محبوب او، خورخه لوئیس بورخس، حلاوت، عمق، غنا و در عین حال، سادگی و شفافیتی وجود دارد که سبب می گردد عامی ترینِ خوانندگان نیز، به سانِ برجسته ترین صاحب نظران و متخصصانِ ادبی، مجذوب و مفتون آن ها گردند. خوشبختانه در ایران بخت با روبرتو بولانیو و آثارش یار بوده است. چنان که اغلب کتاب های مهم او، از جمله عناوینی چون «کارآگاهان وحشی»، «یک رمانک لومپن»، «تعویذ» و ... به قلم مترجمینی حاذق و برجسته به زبان فارسی ترجمه شده اند. در این بین، یکی از بهترین آثار بولانیو که چندین ترجمه نیز از آن به فارسی در دست است، رمانی کوتاه با عنوان موسیو پین (Monsieur Pain) است؛ اثری درخشان که به همراه دو داستان کوتاه از همین نویسنده، محتوای کتابِ حاضر را تشکیل می دهند. بولانیو در رمان موسیو پین روایت گرِ برهه ای از زندگی کاراکتری به نام پین بوده است؛ مردی عجیب و غریب و نیمه دیوانه که بر اثرِ دل باختن به بیوه ای جوان به نام مارسل رینو، درگیر وقایعی مرموز با سرانجامی نامعلوم می گردد. ماجرا از این قرار است که جناب پین، به انگیزه ی عشقی که توصیفِ آن رفت، به مارسل رینو نزدیک می شود و این چنین، خود را مواجه با درخواستی به ظاهر بی خطر می یابد: مارسل از پین می خواهد از مهارتی که مدعی است در علوم غریبه (سِحر، هیپنوتیزم، ارتباط با نیروهای ماوراءطبیعی و...) دارد استفاده کند تا به او در مداوای یکی از دوستانِ بیمارش یاری رساند. این دوستْ شاعری اهل پرو به نامِ اسکار وایه خو است. پین خواهش مارسل را می پذیرد و برای درمان اسکار که ظاهراً به سکسه هایی بی امان دچار شده است، دست به کار می شود. ماجرا امّا به سرعت رنگ وبویی مرموز و معمایی به خود می گیرد. مردانی، پیش از آن که موسیو پین کار خود را آغاز کند، به سراغ او می روند و از وی می خواهند از خیرِ کمک کردن به اسکار وایه خو بگذرد. چرایش را نه موسیو پین می داند و نه ما که مخاطب داستان او هستیم. با این حال، طولی نمی کشد که حقیقت ماجرا آرام آرام آغاز به آشکار شدن می کند... کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر به قلم میلاد زکریا به فارسی ترجمه شده و به همت نشر افق به انتشار رسیده است. این کتاب، به دلیل حجم نسبتاً اندکی که دارد، بهترین پیشنهاد برای آغاز بولانیوخوانی به شمار می رود. پس اگر تا به حال اثری از این نویسنده ی برجسته ی شیلیایی نخوانده اید، وقتِ آن است که دست به کار شوید...
نکوداشت های کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر
- روبرتو بولانیو یکی از برترین نویسندگانِ نسلِ خویش بود. (Marcela Valdes)
- یک رمان کوتاهِ غریب و شگفت انگیز. (Publishers Weekly)
- شاهکاری بی بدیل از نویسنده ای بزرگ. (Barnes & Noble)
- موسیو پین یک نوآرِ وجدآور است. (Booklist)
در بخشی از کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر می خوانیم
یکی از پسرها گفت: «شاخ؟ شاخ گاو! برای اسپانیاست!» رفیقش با خمیازه ای گفت: «لولو همه رو خر می کنه.»
زمانی در طول شب همه کاملاً مست بودیم یکی پیشنهاد کرد بخت مان را در یک قمارخانه ی مشکوک امتحان کنیم. تصویر مبهمی از یک کوچه که به نظرم در مون مارتر بود، هرچند نمی توانم قسم بخورم، و تسلسل درهایی که بلافاصله به دست کسی که از دیده پنهان بود باز می شدند به یاد می آورم. دل دل کردم که ساعت را بپرسم، کیف پولم را وارسی کنم و بروم، ولی این کار را نکردم. ناگهان خودم را در حالی یافتم که در اتاقی خفه و بدبو که یک لامپ حبابی با نور لرزان که از سقف آویزان بود به زحمت آن را روشن می کرد، پشت به حلقه ی قماربازان نشسته ام. صدای داد و فریاد می شنیدم؛ هیچ تلاشی نمی کردم که ببینم چه بازی ای می کنند. از همان راهی که آمده بودم برگشتم و همان سایه درها را برایم باز کرد. پیش از رسیدن به آخرین در، ایستادم. آن وقت بود که متوجه شدم راهنمایم سیگاری در دست دارد. سر نورانی سیگار و دکمه های کت او هم چون ستاره های دور از دسترس می درخشیدند.
می شه اسمت رو به من بگی؟
صدای زیری پاسخ داد «من؟» سایه لرزید.
بله.
بگو نگهبان... «نگهبان، به من بگو اون ها توی اون اتاق چه کار داشتند می کردند.» به جهت تقریبی اتاقی که از آن درآمده بودم اشاره کردم. او که به نظر خیالش آسوده شده بود، انگار که با یک بچه طرف صحبت شده، گفت: «بازی می کنند. بازی بانو و قصاب ها بازی می کنند.» بازی بانو و قصاب؟ چرا نموندید؟ من هیچ وقت تا آخر نمایش رو ندیدم، همیشه باید یک کاری بکنم. در رو باز کنم، در رو ببندم، آقایون رو راه بدم تو، راهنمایی شون کنم بیرون. ولی فکر کنم شکم یک مرغ رو خالی می کنند. خون می پاشه. خیلی فضای مؤثریه، بهتون اطمینان می دم...
فهرست مطالب کتاب
- درباره ی نگارش فارسی نام Monsieur Pain
- یادداشت آغازین
- پاریس، 1938
- لولو اجتناب ناپذیر تنهایی شاخ
- مؤخره ی اصوات: مسیر فیل ها
- پل ریوت
- م. سغرری
- آلفونس لودوک
- ژول سوترو
- ژان بلوکمان
- مارسل رینود
- موریس فِوال، با اسم مستعار
- گیوم ترزف
- پی یر پین
- ملاقات با انریکه لین
- ساحل
- درباره ی روبرتو بولانیو
شناسنامه کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر
-
نویسنده: روبرتو بولانیو
-
مترجم: میلاد زکریا
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر افق
- تعداد صفحات: 176
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
علاقه مندان به داستان های مدرنیسیتی، دوست داران ادبیات آمریکای لاتین و طرفداران قصه های معمایی، سه گروه از مخاطبینی اند که بی گمان مجذوب کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر از روبرتو بولانیو خواهند شد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.