درباره ایزابل آلنده
ایزابل آلنده (تلفظ نزدیک تر به اسپانیایی: ایسابل آیِنده؛ اسپانیایی: [isaˈβel aˈʝende] ( شنیدن)) (به اسپانیایی: Isabel Allende) (زادهٔ ۲ اوت ۱۹۴۲)، روزنامه نگار و نویسندهٔ آمریکای لاتین است. برخی از آثار او حاوی جنبه هایی از ژانر رئالیسم جادویی است. شهرت او بیشتر مرهون نخستین رمانش، خانهٔ ارواح، است و از آن پس، اکثر آثارش، از جمله جدیدترین رمان او، گلبرگی از دریا، با استقبال بسیار گسترده ای از طرف منتقدان و خوانندگان روبه رو شده است. آلنده را «پرخواننده ترین نویسندهٔ اسپانیایی زبان در دنیا» می دانند. او در سال ۲۰۱۰ جایزهٔ ملی ادبیات شیلی را گرفت و در سال ۲۰۱۴ باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا نشان افتخار آزادی رئیس جمهوری را به او اعطا کرد.
درباره کتاب پائولا
ایزابل آلنده (Isabel Allende) نامی مهم در ادبیات معاصر شیلی است؛ نویسنده ای صاحب سبک که با نگارش رمان هایی چون «جنگل کوتوله ها» و «دختر بخت»، توانایی های بی مثال خود را در داستان سرایی به اثبات همگان رسانده است. معمولاً آنچه در آثار آلنده بیش از همه نظرگیر می نماید، قوه ی خیال پردازی بی نظیری است که مشابهش را در کار هیچ نویسنده ی معاصر دیگری نمی یابیم. کتاب پائولا (Paula) اما از این جهت اثری متفاوت در کارنامه ی ایزابل آلنده محسوب می شود. این رمان/زندگینامه ی درخشان و اثرگذار، از معدود آثار نویسنده است که تماماً مبتنی بر واقعیت است. ایزابل آلنده در این کتاب برهه ای دشوار از زندگی خویش را روایت نموده است. آنچه در کتاب پائولا خواهید شنید، شرحی همدلی برانگیز و جانگداز از روزهای سختی است که آلنده بر بستر دختر بیمار خویش به شب رسانده؛ روایتی جانکاه از بیم و اندوه مادری که تحلیل رفتنِ پاره ی تن خویش را به نظاره می نشیند؛ واگویه های ادیب بزرگی که کلمات صیقل خورده اش، این بار، برخلاف همیشه، در انتقال عواطفِ بی مهار او، ناتوان می نمایند... به طور خلاصه، می توان به جد مدعی شد که لحن مرثیه وار اثر پیش رو، روایت بی تکلف و ترغیب کننده ی آن، و همچنین، صداقت کم نظیر نویسنده که در واژه واژه ی وی هویداست، سبب گشته تا مطالعه ی کتاب پائولا برای هر مخاطبی، با هر ذائقه ی ادبی، کاری دلنشین و مطلوب باشد. درباره ی این که پائولا در معنای دقیق کلمه یک رمان است یا خیر، می توان چندوچون نمود. شکی نیست که آنچه در این اثر روایت شده جز آنچه به واقع برای راوی رخ داده نیست. با این حال، از آنجا که ساختار کتاب پائولا بیشتر به رمان های رئالیستی شبیه است تا آثارِ مشخصاً اتوبیوگرافیک، غلط نیست اگر این اثر را رمان تلقی کنیم. در پایان مطلب مختصر خویش، بد نیست اشاره کنیم که کتاب پائولا به قلم مریم بیات به فارسی ترجمه شده و به همت انتشارات سخن در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
نکوداشت های کتاب پائولا
- غم انگیز و زیبا. (Los Angeles Times)
- دریچه ای به دنیای حیرت انگیز ایزابل آلنده. (Amazon)
در بخشی از کتاب پائولا میخوانیم
زندگی والدینم بلاتکلیف بود، چون در شیلی طلاق در کار نیست. اما متقاعد ساختن توماس به فسخ ازدواج، دشوار نبود. این گونه بود که من و برادرهایم فرزندان یک مادر مجرد شدیم. پدرم که ظاهراً چندان مشتاق پرداخت نفقه ی فرزندانش نبود، از حق پدری اش صرف نظر کرد و بی سروصدا ناپدید شد. و معاشرین مادرم برای جلوگیری از رسوایی، دور و برمان را گرفتند. تنها چیزی که پدرم هنگام فسخ سند ازدواج درخواست کرد، پس گرفتن نشان خانوادگی اش بود. سه سگ تازی گرسنه، بر یک زمینه ی آبی. خواسته ای که با کمال اشتیاق برآورده شد. چون هر بار که مادرم و خانواده اش آن را می دیدند، از خنده روده بر می شدند... با یک حرکت قلم، تبار پدری مان محو شد.
شناسنامه کتاب پائولا
- نویسنده: ایزابل آلنده
- مترجم: مریم بیات
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سخن
- تعداد صفحات: 438
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
علاقه مندان به روایت های اتوبیوگرافیک (خودزندگینامه ای) بیش از سایرین از مطالعه ی کتاب پائولا لذت خواهند برد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.