درباره آنتونی برجس
جان آنتونی برجس ویلسون (به انگلیسی: John Anthony Burgess Wilson) داستان نویس، آهنگساز و منتقد ادبی بریتانیایی بود برجس در شهر منچستر چشم به جهان گشود و در موناکو زندگی کرد. از میان آثار وی می توان به پرتقال کوکی (۱۹۶۲)، عیسی ناصری (۱۹۷۷)، قدرت های زمینی (۱۹۸۰)، امپراتوری تبهکاران (۱۹۸۵) و تصویری از برج ها و باروها (۱۹۶۵) اشاره کرد. برجس با زبان های گوناگونی آشنایی داشت و از آن ها در آثارش بهره می برد. وی همچنین زبان پارسی را به صورت خودآموزی فراگرفته بود و "سرزمین هرز" تی. اس. الیوت را به پارسی برگردانده بود که هیچگاه منتشر نشد.
درباره کتاب پرتقال کوکی
پرتغال کوکی، رمانی پادآرمان شهری است که توسط نویسنده ی انگلیسی، آنتونی برجس، به رشته ی تحریر درآمد و برای اولین بار در سال 1962 به چاپ رسید. پسری پانزده ساله و شرور که عضو گروه های تبهکاری است، شخصیت اصلی این اثر کلاسیک به حساب می آید. آنتونی برجس در این کتاب، تصویری کابوس وار از آینده ای را خلق کرده که تبهکاران با سر رسیدن شب بر آن حکومت می کنند. داستان توسط پسری به نام الکس روایت می شود که نوع حرف زدن و ادبیات منحصر به فرد خود را دارد؛ همین گویش خاص شخصیت اصلی کتاب، نقش بسزایی در محبوبیت این اثر در میان مخاطبین داشته است. پرتغال کوکی، داستانی دلهره آور و جذاب درباره ی خیر و شر، و معنا و مفهوم آزادی انسان است. وقتی که حکومت، تصمیم به «بازپروری» الکس می گیرد، اتفاقات پیش بینی ناپذیری به وقوع می پیوندد. در آینده ی کابوس واری که آنتونی برجس از بریتانیا را به تصویر می کشد، الکس، یک نوجوان پانزده ساله حکایت خود را به وسیله ی یک گویش ابداعی به نام «ندست» تعریف می کند، همراه با سه «شخیل» خود پیت، جورجی و دیم و در کنار خلافکاران دیگر، پس از غروب آفتاب شهر را تحت اختیار می گیرد و دست به انواع و اقسام جنایات می زند. به دلیل آمار بالای جرم و جنایت دولت تصمیم می گیرد به جای زندانی کردن خلافکاران که ظاهراً بی فایده است، با استفاده از تکنیک لودُویکو روحیه ی خلافکارانه را در آن ها از بین ببرد و به عبارتی آنها را «اصلاح» کند. ولی این سوالی است که رمان از ما می پرسد: «اصلاح به چه قیمتی؟» پرتقال کوکی (A Clockwork Orange) فقط به چشم انتقادی بر شوروی یا کمونیسم نگاه می کند، چون دنیای دیستوپیایی رمان به همان اندازه از ویژگی های مربوط به جوامع انگلیسی و آمریکایی که برجس از آنها نفرت داشت نیز بهره می گیرد. آنتونی برجس (Anthony Burgess) طبق گفته ی خود میل به هرج و مرج داشت و احساس می کرد که کشور مرفه انگلستان و دولت سوسیالیستش بیش از حد ثبات اجتماعی را به آزادی های شخصی ترجیح می دادند. او از فرهنگ عامه ی آمریکا متنفر بود، چون همرنگ جماعت شدن، خنثی بودن و بی عاطفگی را ترویج می کرد. او تشکیلات مرتبط با اجرای قانون در آمریکا را شدیداً فاسد و خشن توصیف می کرد و به بخشیده بود. تمامی این هدف های انتقاد در پرتقال کوکی مورد هجو «پیکری دیگر برای جرم» آن عنوان قرار می گیرند، ولی تند و تیزترین هجو برجس مختص یک جنبش روانشناسانه به نام رفتارگرایی است.
شناسنامه کتاب پرتقال کوکی
- نویسنده: آنتونی برجس
- مترجم: پری رخ هاشمی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: تمندر
- تعداد صفحات: 212
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.