درباره آرتور میلر
آرتور اشر میلر (به انگلیسی: Arthur Asher Miller) (زاده ۱۷ اکتبر ۱۹۱۵ - درگذشته ۱۰ فوریه ۲۰۰۵) نویسنده، نمایش نامه نویس و مقاله نویس آمریکایی بود. میلر با نوشتن تعداد زیادی نمایش نامه برای بیشتر از ۶۰ سال نقش برجسته ای در ادبیات و سینمای آمریکا داشت. هنگام درگذشت میلر، بسیاری از بزرگان ادبیات و سینما به او ادای احترام کردند و بعضی هاشان او را «بزرگ ترین نمایشنامه نویس آمریکا» خواندند. معروف ترین اثر میلر نمایش نامهٔ مرگ فروشنده است که بارها در صحنه های مختلف اجرا شده است. وی هم چنین به خاطر ازدواج کوتاه مدت اش با مرلین مونرو شهرت دارد.
درباره کتاب پس از سقوط
آرتور میلر، خالق کتاب پس از سقوط (After the Fall)، یکی از چهره های برجسته در تاریخ ادبیات نمایشی به شمار می رود. این درام نویس آمریکایی که بیش از همه به واسطه ی شاهکارش، مرگ فروشنده (Death of a Salesman)، شناخته می شود، اغلب نمایشنامه های خود را بر مبنای نگرشی انتقادی به وضعیت سیاسی و اجتماعی زادگاه خود به رشته ی تحریر درآورده است. بسیاری از منتقدان میلر را راوی سرگشتگی های انسان در عصر مدرن لقب داده اند. دقت در ویژگی های فکری و وضعیت روانی شخصیت هایی که توسط این نویسنده خلق شده اند، صحت گفته ی این دسته از منتقدان را به اثبات می رساند. آدم های نمایشیِ آرتور میلر عموماً افرادی متزلزل، سرگشته ، و ناتوان از تطبیق دادن خود با تحولات سریع جهان بیرون اند؛ مردان و زنانی نوستالژی باز که به سان حشراتی بی پناه، در دامِ عنکبوتِ خاطراتِ خوشِ روزهای سپری شده گرفتار آمده و از تماشای افق های پیش رو عاجزند. بهترین و کامل ترینِ این شخصیت ها، کاراکتر ویلی لومن در نمایشنامه ی مرگ فروشنده است؛ فروشنده ی دوره گرد بینوایی که پس از فرا رسیدن ایام سالخوردگی، به بهانه ی ناکارآمدی، بی رحمانه از کار اخراج شده و بی پناه و سرگشته، در میان تندباد حوادث رها گشته است. در کتاب پس از سقوط نیز بناست با زندگی شخصیتی این چنینی همراه شویم. اگرچه قهرمان نمایشنامه ی پس از سقوط، برخلاف ویلی لومن در نمایشنامه ی مرگ فروشنده، شباهت های انکارناپذیری با خود آرتور میلر دارد. پرسونای اصلی نمایشنامه ی پس از سقوط کوئنتین نام دارد. او وکیلی بازنشسته است که حال که به آستانه ی عبور از مرز میان سالی رسیده، به فکر بازنگری در جریان زندگی خود افتاده است. اغلب حجم نمایشنامه به مرور خاطرات کوئنتین اختصاص یافته است؛ این خاطرات که در قالب مونولوگ هایی مغشوش و تعمداً آشفته بازگو می شوند، در عین ابهام، پرتره ای گیرا از سرگذشت قهرمان نمایشنامه را پیش چشمان مخاطب ترسیم می سازند. عمده ی دلمشغولی شخصیت کوئنتین در نمایشنامه ی پس از سقوط، حول محور پرسش های اخلاقی می گردد. دغدغه ی خاطر اصلی این روشنفکر یهودی، این وکیل مجربِ حالا بازنشسته، این است که دریابد آیا زندگی را آن گونه که شایسته ی مردی شریف و پاک سرشت است، سپری نموده یا نه. قهرمان کتاب پس از سقوط، چنان که گفتیم، شباهت های قابل توجهی با آرتور میلر دارد. در همین راستا می توان به بخش های جذابی از اثر اشاره کرد که نویسنده در آن ها به واکاوی رابطه ی زناشویی ناموفق خود با مرلین مونرو، فوق ستاره ی شناخته شده ی سینمای کلاسیک هالیوود، پرداخته است. نمایشنامه ی پس از سقوط در سال 1964 برای اولین بار به روی صحنه رفت. جالب است بدانید که آرتور میلر این اثر را پس از حدود ده سال دوری از صحنه ی تئاتر به رشته ی تحریر درآورد. کتاب پس از سقوط، همچون بسیاری دیگر از نوشته های آرتور میلر، به قلم شیوای حسن ملکی به جامه ی زبان فارسی درآمده. گفتنی ست که انتشار این اثر بر عهده ی نشر خوب و گزیده کار «بیدگل» بوده است.
اقتباس سینمایی از کتاب پس از سقوط
نمایشنامه ی پس از سقوط در سال 1974 به فیلمی تماشایی با همین عنوان بدل شد. کارگردانی اثر مذکور بر عهده ی ژیلبرت کیتس بوده است. فیلم سینمایی پس از سقوط، در سایت مشهور آی. ام. دی. بی از نمره ی 7.3 از 10 برخوردار است.
در بخشی از کتاب پس از سقوط می خوانیم...
هولگا: من متوجهم که به زودی من رو ترک می کنی. هیچ وقت انتظار نداشته م که...
کوئنتین: ولی انتظارهایی داری بالاخره، همه دارن. تو از اون زن هایی نیستی که فقط برای خوابیدن بخوابی.
هولگا: نه، نیستم. ولی از خیلی سال قبل پیش خودم قرار گذاشتم که فقط به خاطر کارم زندگی کنم. من آدم تنهای درمونده ای نیستم. فرقش فقط این بود که از همون لحظه که باهام حرف زدی، احساس یه جور صمیمیت باهات کردم، که پیش از اون با هیچ کی نداشتم... قضیۀ ازدواج کردن نیست؛ از این جور رابطه شرمنده نیستم. ولی یه چیزی باید بگیرم.
کوئنتین: من هیچی بهت نمی دم؟ بگو؛ چون قبلاً هم این رو شنیده م، ولی نه به این آرومی.
هولگا: تو خیلی چیزها به من داده ی... گفتن این جور چیزها برای من سخته من از اون زن هایی نیستم که دقیقه به دقیقه باید خاطرجمعشون کرد، این جور زن ها از نظر من احمقن.
کوئنتین: ما دوست های خوبی هستیم، هولگا؛ بهم بگو.
هولگا: تو هیچی نداری؛ ولی احتمالاً خودت همین رو می خوایی. و بعد از اون زندگی ای که داشتی، این رو خوب می فهمم.
کوئنتین: منظورم این نیست، هولگا؛ هیچی ابلهانه تر از زیاده کاری نیست. اون قدری که به دردم بخوره داشته م.
هولگا: ولی شاید سهم مقرر تو همینه.
شناسنامه کتاب پس از سقوط
- نویسنده: آرتور میلر
- مترجم: حسن ملکی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر بیدگل
- تعداد صفحات: 202
- موضوع کتاب: نمایشنامه
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین علاقه مندان به ادبیات نمایشی مدرن و دوست داران درام های آمریکایی، بیش از همه از مطالعه ی کتاب پس از سقوط، نوشته ی آرتور میلر، لذت خواهند برد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.