درباره سیلویا پلات
سیلویا پلات (۲۷ اکتبر ۱۹۳۲ – ۱۱ فوریه ۱۹۶۳)، (به انگلیسی: Sylvia Plath) شاعر، رمان نویس، نویسندهٔ داستان های کوتاه، آمریکایی بود. او به خاطر پیشبرد ژانر شعر اعترافی و با دو مجموعه منتشرشده اش به نام های کلسوس و شعرهای دیگر (۱۹۶۰) و اَریل (۱۹۶۵) و همچنین حباب شیشه (رمانی شبه زندگینامه که اندکی پیش از مرگش در ۱۹۶۳ منتشر شده) شناخته می شود. مجموعه شعرهایش در سال ۱۹۸۱ منتشر شد که شامل آثار منتشر نشده قبلی او بود. پلات برای این مجموعه در سال ۱۹۸۲ جایزه پولیتزر در شعر را دریافت کرد و چهارمین نفری بود که پس از مرگ این جایزه به او تعلق می گیرد.
درباره کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها
کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها (Johnny Panic and the Bible of Dreams) اثر سیلویا پلات (Sylvia Plath) و تد هیوز (Ted Hughes) شامل دو داستان کوتاه از این دو نویسنده ی برجسته و معروف است. داستان جانی پنیک و انجیل رویاها سیلویا پلات نوشته ی مدتی بعد از فوت او در نشریه ی آتلانتیک به چاپ رسید. در سال 1977 مجموعه داستانی با همین نام از این نویسنده منتشر شد که این داستان کوتاه نیز یکی از سی داستانی ست که در این مجموعه گردآوری شده اند. تد هیوز، همسر سیلویا پلات، پس از مرگ او اقدام به انتشار این مجموعه کرد. همچنین آهنگی به همین نام نیز با الهام از این داستان تولید و منتشر شده است. سیلویا پلات نویسنده ی متبحری بود و داستان جانی پنیک و انجیل رویاها به خوبی توانمندی های این نویسنده ی برجسته را نشان می دهد. سیلویا پلات در داستان کوتاه جانی پنیک و انجیل رویاها ماجرای رابطه ی پیچیده ی بین یک بیمار با یکی از کارمندان کلینیک روانشناسی را روایت می کند. داستان از زبان شخصیت اصلی روایت می شود که تا پایان هویت او مجهول می ماند و نامش فاش نمی شود. این شخصیت در یک کلینیک روانشناسی وظیفه ی ثبت اطلاعات راجع به رویاهای بیماران و تحلیل پزشکان را بر عهده دارد. او پس از حفظ کردن اطلاعات رویاها آن ها را در دفترچه ای یادداشت می کند و اسم آن را انجیل رویاها می گذارد. جانی پنیک یکی از این بیمارها است که شخصیت اصلی داستان رویاهای او را ثبت و ضبط می کند و به نظرش رویاهای او بسیار خاص و تحسین برانگیزند. برخی منتقدان بر این باورند که جانی پنیک در واقع نماد مشکلات و مسائل روانی خود نویسنده است. سیلویا پلات نمی تواند از این مشکلات روانی ای بگریزد و در عین حال به نظر می رسد وجود چنین مشکلاتی را تحسین و ستایش می کند. سیلویا پلات در داستان جانی پنیک و انجیل رویاها بین خوبی و بدی مرزی مبهم و تاریک ترسیم می کند و نشان می دهد هیچ چیز صددرصد سیاه یا سفید نیست. داستان جانی پنیک و انجیل رویاها یک داستان روان کاوانه است که زوایای پنهانی از وضعیت روانی سیلویا پلات را آشکار می کند. داستان کوتاه برف (Snow) نوشته ی تد هیوز نیز یکی دیگر از دو داستان کتاب حاضر است. نویسنده این داستان را برای اولین بار در سال 1960 در یک مجموعه داستان کوتاه انگلیسی به چاپ رساند. شخصیت اصلی این داستان تصور می کند آخرین بازمانده ی یک سانحه ی هوایی است. او سعی دارد با برف بجنگد و در یک فضای سورئال هویت خود را بازیابد.
درباره ی مجموعه کتاب های شاهکار های پنج میلی متری
نشر افق مجموعه ای با عنوان شاهکارهای پنج میلی متری منتشر کرده است که در آن آثار ادبی مدرن و برجسته ی ادبیات جهان را در قالب کتاب داستان های کوچک و کم حجمی ارائه می دهد و خواننده در مدت زمان کوتاهی می تواند مطالعه ی آن را به اتمام برساند. کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها یکی از کتاب های این مجموعه است.
در نکوداشت کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها
- داستان جانی پنیک و انجیل رویاها به درستی نشان دهنده ی استعداد و نبوغ سیلویا پلات است.
با سیلویا پلات و تد هیوز بیشتر آشنا شویم
سیلویا پلات شاعر و نویسنده ی آمریکایی در سال 1932 در ماساچوست به دنیا آمد. او پس از تحصیل در کالج با همسرش تد هیوز آشنا شد و پس از ازدواج مدتی در آمریکا زندگی کردند و سپس مجدداً به انگلیس برگشتند. سیلویا پلات دوره های افسردگی را می گذراند و چند بار در طول عمر سی ساله ی خود اقدام به خودکشی کرد. سرانجام، پس از چند بار اقدام ناموفق در آپارتمانش خود را با گاز خفه کرد. از این شاعر آمریکایی پنج مجموعه شعر به نام های «کلوسوس و اشعار دیگر»، «بچه غول»، «آریل»، «گذر از آب»و «درختان زمستانی» به جای مانده است. همچنین پس از مرگ او دفتری به نام مجموعه ی اشعار سیلویا پلات منتشر شد که جایزه ی پولیتزر را از آن خود کرد. از دیگر آثار او می توان به رمان «حباب شیشه» اشاره کرد. سیلویا پلات در مجموع پنجاه داستان کوتاه نوشته است که جانی پنیک و انجیل رویاها یکی از آن ها است. تد هیوز نیز یکی از چهره های ادبی برجسته در ادبیات معاصر انگلیس است. او در سال 1930 در یورکشایر انگلستان به دنیا آمد. مجله ی تایمز در سال 2008 نام او را در فهرست پنجاه نویسنده ی بزرگ انگلیس از سال 1945 قرار داد. او در این فهرست رتبه ی چهارم را داشت. از برجسته ترین آثار تد هیوز می توان به این موارد اشاره کرد: «ارفه»، «عاشقانه هایی برای سیلویا پلات»، «شکارچی خرگوش»، «زن آهنی، مرد آهنی»، «اورفئوس» و «خرس سفید سفید سفید».
در بخشی از کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها می خوانیم
سیاه ترین اوقاتم زمانی است که آن قدر سرم شلوغ است که حتی نمی توانم سراغ یک رؤیا در دفاتر قدیمی سوابق بروم. روزهایی که کارم چیزی نیست جز سر و کله زدن با سال دومی های کالجی بی خاصیت که مدام گریه می کنند و می گویند نمی توانند راهشان را در جاده ی ال کامینورئال پیدا کنند؛ روزهایی که حس می کنم جانی پنیک پشتش را به من کرده، سنگی به سختی اِوِرست، بلند و دست نیافتنی مانند اوریون. در این روزهاست که شعار انجیل رؤیاهای بزرگ: «ترس بزرگ بر هر چیز دیگر سایه می افکند»، تنها خاکستر و آبلیمو است بر لب های زخمی من. من معتکفی کرم خورده ام در سرزمین خوک های مسابقه ای که چنان از بلعیدن ذرت ها سرخوش اند که سلاخ خانه ها را در انتهای مسیر نمی بینند. من ارمیا هستم در سرزمین خیالی لذات. چه چیزی بدتر ا ز این است: هر روز روان پزشکان را می بینم که برای بازگرداندن نوکیشان حامیِ جانی پنیک، آن ها را به بند می کشند و حرف می زنند و حرف می زنند و حرف می زنند. این گردآورندگان رؤیاها با آن چشمان نافذ و ریش انبوهشان پیش تر از من آمده اند و وارثان معاصرشان هم با آن روپوش های سفید و مطب های تقسیم شده و کاناپه های چرمی شان، جمع آوری رؤیاها را برای اهداف دنیوی ادامه می دهند؛ اهدافی از جمله سلامتی و ثروت، ثروت و سلامتی. برای اینکه عضوی شایسته در انجمن جانی پنیک باشید، باید رؤیابین را فراموش و تنها به رؤیا فکر کنید. رؤیابین، تنها محملی لرزان برای خودِ رؤیا ساز بزرگ است. آن ها این کار را نمی کنند. جانی پنیک، طلای مدفون در پیچ وخم روده هاست و آن ها می کوشند با شست و شوی معنوی معده، بیرونش کنند. آنچه برای هری بیلبو اتفاق افتاد را در نظر بگیرید. آقای بیلبو با دست سربی جانی پنیک، که به سنگینی یک تابوت بود به دفتر ما آمد. او درباره ی پلیدی های جهان ما، انگاشتی جالب داشت. من او را برای بخشی مهم از انجیل رؤیاهای جانی پنیک در نظر گرفتم: کتاب سوم ترس، فصل نهم درباره ی پلیدی، بیماری و فساد عمومی.
فهرست مطالب کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها
- درباره ی نویسنده
- جانی پنیک و انجیل رؤیاها: سیلویا پلات
- درباره ی نویسنده
- برف: تد هیوز
- پی نوشت
شناسنامه کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها
- نویسنده: سیلویا پلات، تد هیوز
- مترجم: ثمین نبی پور
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر افق
- تعداد صفحات: 80
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین اگر به خواندن داستان های کوتاه خارجی و همچنین سبک ادبی مدرن علاقه مند هستید، کتاب جانی پنیک و انجیل رویاها را بخوانید. همچنین خواندن کتاب حاضر را به علاقه مندان به آثار سیلویا پلات پیشنهاد می کنیم. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.