درباره جی پی واسوانی
جی پی واسوانی (J. P. Vaswani)، از آموزگاران بلندپایه معنوی هند است. واسوانی دارای جایگاه ویژه ای در تالار سخنرانی دی.اچ در سازمان ملل متحد است. جی. پی. واسوانی (2 اوت 1918 – 12 ژوئیه 2018)، معروف به دادا وسوانی، یک رهبر روحانی هندی بود. او گیاه خواری و حقوق حیوانات را ترویج می کرد و رهبر مرکز سادها واسوانی (Sadhu Vaswani)، یک سازمان غیرانتفاعی در پونای هند، بود. این مرکز شعبه های زیادی در سراسر جهان دارد. جی. پی. واسوانی، حدود 150 کتاب خودیاری به زبان های سندی و انگلیسی تألیف کرده است. همچنین به دلیل تلاش هایی که درجهت صلح و آرامش بین انسان ها داشت، جایزه ی معتبر صلح یو تانت (U Thant) به او تعلق گرفت. دالای لاما، دادا جی پی واسوانی را مظهر زندگی دارما (اصل هندی مکمل کارما به معنای وظیفه ای که هر انسان برای انجام آن متولد شده است) می داند و معتقدست که واسوانی نمونه ای زنده از شیوه ی زندگی خالص بر اساس روح و عمل به سنت های باستانی علیرغم تغییرات و چالش های عصر مدرن است. به علاوه واسوانی مبتکر ایده ای به نام «لحظه ی آرامش» است که برای اشاعه ی صلح جهانی در سراسر جهان ابداع شده. به همین دلیل مردم هر ساله در 2 اوت (روز تولد او) دو دقیقه سکوت می کنند و تصمیم می گیرند که همه را ببخشند. رهبران معنوی مانند دالایی لاما نیز این ابتکار عمل را تأیید و گسترش داده اند.
درباره کتاب تا سرای او
کتاب حاضر اثری ساده و کاربردی برای کسانی است که می خواهند در مسیر مراقبه پای بگذارند. این کتاب که به قلم جی. پی. واسوانی (J. P Vaswani)، استاد معنوی هندی، نگاشته شده است، گام به گام مراحل لازم برای انجام مراقبه ی عمیق و ساختن یک زندگی معنوی را شرح می دهد. همچنین کتاب حاضر راهنمایی خوب و خواندنی برای کسانی است که تازه در ابتدای راه مراقبه و خودشناسی هستند. درواقع کتاب تا سرای او توضیح می دهد که مراقبه چیست و چگونه می توان آن را به بهترین شکل تمرین کرد. در عین حال، این اثر و دستورالعمل هایش به عمیق تر شدن تجربیات و اصلاح باورهای غلط افرادی می پردازد که سال هاست به مراقبه مشغول بوده اند. ابیاسا یک کلمه سانسکریت به معنای "تمرین" است و در یوگا به تمرینی اطلاق می شود که هدف آن دستیابی به یک حالت آرام ذهنی است. ابیاسا تمرین یا انضباطی است که برای رسیدن به خود و حفظ حالت هماهنگی با خود به کار می رود. ابیاسا فقط به تمرینات یوگا مانند آسانا، پرانایاما و دیانا محدود نمی شود، بلکه شامل فعالیت های روزانه ی فرد نیز می شود. هر چه یوگی در هر عمل تمرکز بیشتری داشته باشد، پیشرفت معنوی سریعتر خواهد بود. نویسنده ی کتاب تا سرای او؛ راه آبیاسا (The Way of Abhyasa, Meditation in Practice) معتقدست که برای رسیدن به زندگی معنوی هر روز باید هیاهوی دنیای بیرون را با سکوت و مراقبه پشت سر بگذاریم. این سکوت راز آزادی حقیقی انسان است. او در عین حال به عادت های ذهنی به عنوان سازنده ی انتخاب های هر انسان و تعیین کننده ی سرنوشت او می نگرد و معتقدست که برای تغییر سرنوشت مان باید این عادت ها و افکارمان را تغییر دهیم. مراقبه ی حقیقی در زیست روزانه ی ما جریان دارد و در انتخاب هر کلمه یا شیوه ی عمل ما جاریست. نویسنده به ارتباط عمیق با خداوند از طریق مراقبه می پردازد و مسیر دعا و سخن گرفتن با پروردگار را در این طریق می جوید. او می گوید برای درک عمیق مراقبه باید به درون خود برویم، حجاب ها را یک به یک کنار بزنیم، از زباله های درون ذهن، خودخواهی ها، هیاهوی بیهوده ی ذهن و رخوت رها شویم تا با نور حق آشنا گردیم. در این مسیر باید هر روز بیش از روز قبل به سکوت درونی برسیم. زیرا تنها با سکوت می توان به آزادی حقیقی رسید. این کتاب برای همه ی کسانی که می خواهند باطن روح خود را کشف کنند و کسانی که به دنبال یک کتاب راهبردی برای مراقبه و شناخت درون هستند، توصیه می شود.
در بخشی از کتاب تا سرای او می خوانیم:
هر روز، زندگی ما نیاز به احیا شدن دارد و این کار فقط از طریق ارتباط روزانه با خدا ممکن می شود. باران رحمت الهی هر روز می بارد، از میان ما آنان که این رحمت را دریافت می کنند شسته و پاک می شوند و به عنوان خدمت گزاران خدا برای مبارزه زندگی ، احیا شده و توانی دوباره می یابند. آیا می توانم یک تمرین ساده را به شما پیشنهاد کنم ؟ هر صبح ، هنگامی که در سکوت نشسته اید، چشمانتان را ببندید و تصور کنید روح الهی در هر بخش از بدن شما جریان دارد و سراسر آن را فراگرفته است . روح الهی همواره در ما وجود داشته است ، ما فقط باید نسبت به حضور آن آگاه شویم . با خود بگویید: «هر لحظه روح الهی هر سلول ، عصب و تار و پود هستی مرا سرشار می سازد!» او را بخوانید؛ او نام های بسیاری دارد، هم او که بی نام است . ابتدا از سرتان شروع کنید. احساس کنید که روح الهی در سر شما جاری ست و با خود بگویید: «روح الهی درحال احیای تمامی مغز من است و به هر عصب ، مرکز عصبی و سراسر دستگاه مغزی - نخاعی من حیاتی دوباره می بخشد. مغز من به اندیشه های الهی می رسد و افکارم از قوانین معنوی پیروی می کنند... .» «روح الهی تمامی دستگاه حسی مرا احیا می کند، چشمانم را حیاتی دوباره می بخشد و اکنون دیدگانم روشن تر و زلال تر می بینند. نور الهی در آن ها می درخشد و این فروغی ناب و مطهر است ... .» «روح الهی گوش هایم را احیا می کند و اکنون آن ها واضح تر می شنوند. واژه هایی را که خوب و عالی هستند می شنوند. آن ها نوای الهی را که از کران تا کران در سراسر هستی نواخته می شود و شوری در آن می افکند، می شنوند... .» «روح الهی بینی مرا احیا می کند... روح الهی گلویم را احیا می کند.» چه خوشایند است سرودن نام خدا و مردان مقدس خدا! و بر زبان راندن این واژه ها که برای انسان ها خوشایند، حقیقی و مفید هستند!
فهرست مطالب کتاب
- آشنایی با نویسنده
- یادداشت ناشر
- بخش نخست : هر روز سکوت را تمرین کنید
- بخش دوم : مراقبه چیست
- بخش سوم : چگونه پیشرفت کنم
- بخش چهارم : آرامش! آرامش! آرامش !
- بخش پنجم : یک تمرین ساده
- بخش ششم : مراقبه هدایت شده
- بخش هفتم : سوترا یا پندارهایی برای مراقبه
شناسنامه کتاب تا سرای او
- نویسنده: جی پی واسوانی
- مترجم: مجید حمیدا
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر کلک آزادگان
- تعداد صفحات: 120
- موضوع کتاب:کتاب انرژی درمانی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا به حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.