لارنس استرن
لورنس استرن در ۱۷ نوامبر ۱۷۱۳ متولد شد. پدرش راجر استرن یک نظامی بود. در دهه اول زندگی لاورنس، خانواده ناچار بود به خاطر مأموریت های راجر مرتب از یک شهر به شهر دیگر نقل مکان کنند. راجر استرن در ۱۷۳۱ به جامائیکا اعزام شد در آنجا بر اثر ابتلا به تب درگذشت. پس از آن لورنس به کالج عیسی مسیح در کمبریج فرستاده شد. استرن در ژانویه ۱۷۳۷ با درجه کارشناسی هنر فارغ التحصیل شد و در تابستان ۱۷۴۰ هم دوباره به دانشگاه برگشت تا مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته هنر دریافت کند. استرن در ۱۷۳۸ به عنوان کشیش کلیسایی در جنگل یورکشایر منصوب شد. در سال ۱۹۴۱ با الیزابت ازدواج کرد که مثل خود او به بیماری سل مبتلا بود. عموی استرن عضو قدیمی و ارشد حزب سیاسی محلی ویگ بود. مطالب سیاسی که لورنس استرن در روزنامه ها می نوشت بین این دو نفر درگیری طولانی مدتی را به وجود آورد. ژاک استرن عموی لاورنس مرد متنفذی بود، معاون اسقف کلیسای کلیولند و رهبر سرایندگان صومعه یورک. لورنس استرن ۲۰ سال در ساتون (جنگل یورکشایر) زندگی کرد و در کمبریج بین او و جان هال استیونسون نویسنده شوخ طبع و خوشگذران دوستی صمیمانه ای پدید آمد. شاید اگر رابطه صمیمانه وجودنداشت کشیش قصبه ساتون مؤدب تر بود اما آنوقت شاهکاری مثل تریسترام شندی نوشته نمی شد. در سال ۱۷۵۹ کتاب اول تریسترام شندی منتشر شد. در همین سال مادر لاورنس استرن درگذشت و او به شهرت بسیاری در محافل لندن رسید. درهمین سال استرن همچنین یک رمانس سیاسی را نوشت، طنزی سوئیفتی دربارهٔ مقامات دادگاه معنوی که باعث شد کلیسا خواهان سوزانده شدن کتاب شود. استرن به تدریج امکان پیشرفت روحانی خود را از دست می داد اما استعداد حقیقی اش شکوفا می شد. لاورنس در ۴۶ سالگی توانایی واقعی خود را کشف کرد و از آن پس وقتش را صرف نوشتن و ورزش کرد. رابرات دادسی ناشر لندنی نسخه اولیه تریسترام شندی را که به شدت هزل آمیز بود اما انسجام نداشت رد کرد. استرن ناامید نشد با اراده قوی تر و نگاهی سختگیرانه دوباره شروع به نوشتن کرد. نسخه بازنویسی، همان شاهکاری است که امروز می شناسیم.
معرفی کتاب تریسترام شندی
این رمان کمدی بزرگ از لارنس استرن که در بعضی مواقع همه چیز را به شوخی می گیرد و در برخی موارد بسیار جدی نشان می دهد، تعدادی از شناخته شده ترین و محبوب ترین شخصیت ها در ادبیات انگلیسی-چون عمو توبی، سرجوخه تریم، پدر روحانی یوریک و دکتر اسلاپ-را به مخاطبین معرفی کرده و یکی از خلاقانه ترین و عجیب ترین شیوه های روایی در تمام دنیای ادبیات را به رخ همگان کشیده است. این شاهکار با ارائه ی طنزی گزنده و هجوی پرمایه، به سختی در طبقه بندی خاصی قرار می گیرد. شیوه ی روایی غیرخطی و درخشان این اثر، داستان تولد و زندگی قهرمان نگون بخت رمان یعنی تریستام شندی، فلسفه ی عجیب پدرش، والتر، عشق بازی ها و علایق عمو توبی و ماجراهای متنوع شخصیت هایی دیگر را در هم تنیده است. زندگانی و عقاید آقای تریسترام شندی با زیبایی و مهارت تمام، گستره ی بی پایان دنیای داستان سرایی را به تصویر می کشد اما همزمان، بسیار بی پرده و رک، محدودیت های آن را نیز به مخاطبین نشان می دهد.
تریسترام شندی، الگویی برای پست مدرنیست ها
در داستان های پست مدرن، عدم قطعیت، هجو و به سخره گرفتن و لحن نقادانه به منظور زیر سؤال بردن مفاهیم وجود دارد. پست مدرنیسم به انسجام بدگمان است و نویسندگان آن از هر طریقی که بتوانند انسجام کلام را بر هم می زنند. خواه از طریق خطاب کردن خواننده، یا تناقض گویی و خالی گذاشتن بخش هایی از متن. به همین دلیل، «تریسترام شندی» بهترین الگو برای اهداف نویسندگان پست مدرن بود. پست مدرنیست ها می توانستند به سادگی در صفحات این کتاب، مواد اولیه ی مغذی برای پختن کتاب خود را پیدا کنند: فصل های کوتاه و پراکنده که با علایق «رولان بارت» همسوست؛ خودبازتاب گراییِ راوی که آگاهانه درباره ی چگونگی نوشتن رمان صحبت می کند؛ تخلف های عامدانه از انتظارات مخاطب و قراردادهای ادبی، و تمایل به انحراف های عجیب و غریب از روایت. به عبارت دیگر، فرم و محتوا در این اثر با هم جنگی را شروع کرده اند که قرار است هر دو در آن بازنده باشند! خالق رمان «تریسترام شندی» حال و هوایی را خلق کرده که چند قرن بعد، «کورت ونه گات» از آن استفاده می کند. باورتان می شود کتابی که قدمتی بیشتر از ایالات متحده ی آمریکا دارد، در قرن هفدهم، پست مدرنیسم را بنیان گذاشته باشد؟
شناسنامه کتاب تریسترام شندی
- نویسنده: لارنس استرن
- مترجم:ابراهیم یونسی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نگاه
- تعداد صفحات:674
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.