درباره مارگارت النور اتوود
مارگارت اِلنور اتوود (به انگلیسی: Margaret Elenor Atwood) (زاده ۱۸ نوامبر ۱۹۳۹) شاعر، داستان نویس، منتقد ادبی، فعال سیاسی و فمینیست سرشناس کانادایی است. او جوایز ادبیات پرنسس آستوریاس و آرتور سی. کلارک را دریافت کرده است؛ پنج بار برای جایزه بوکر نامزد شده که از این میان یک بار برنده آن بوده است؛ همچنین، بارهای متعدد در مرحله پایانی جایزه فرماندار کل کانادا (Governor General) حضور داشته و دو بار آن را به دست آورده است. نام او در سال ۲۰۰۱ در میان ستاره داران پیاده راه مشاهیر کانادا قرار گرفت. او همچنین یکی از بنیان گذاران بنیاد نویسندگان کانادا است؛ سازمانی غیرانتفاعی که برای تقویت جامعه نویسندگان کانادا می کوشد. در کنار خدمات بی شمارش به ادبیات کانادا، او از متولیان بنیان گذاری جایزه شعر گریفین است. کتاب های سرگذشت ندیمه، آدمکش کور برندهٔ جایزهٔ بوکر سال ۲۰۰۰ و اوریکس و کریک از آثار او هستند.
درباره کتاب وصایا
حدود 35 سال است که از نگارش رمان محبوب «سرگذشت ندیمه» می گذرد. دوباره این جهان و دولتمردان سرکوبگرش مشوق مارگارت النور اتوود در نگارش رمانی به عنوان ادامه ی کتاب سرگذشت ندیمه بوده؛ چرا که به عقیدۀ این داستان نویس مشهور کانادایی، جهان امروز هم جهانی سرکوبگر است. در رمان وصایا (The Testaments) نه تنها از جمهوری گیلیاد فاصله نمی گیریم بلکه به سوی آن در حال حرکت هستیم. قصه ی این کتاب پانزده سال بعد از واپسین وقایع رمان سرگذشت ندیمه (The Handmaid's Tale) و در واقع مدت زمان زیادی بعد از آخرین اتفاقات و وقایع نمایش داده شده در فصل سوم سریال «سرگذشت ندیمه» شروع می شود. با مطالعه ی رمان سرگذشت ندیمه سوالات بسیار زیادی در ذهن شکل می گیرد؛ اینکه به چه شکل این وقایع رخ داد و آغاز شد؟ اکنون پس از گذشت سال های بسیار مارگارت النور اتوود با نگارش کتابی تحت عنوان «وصایا» که در واقع ادامه ی کتاب سرگذشت ندیمه است به این سوالات پاسخ داده. پس از انتشار این رمان در سال 2019 به سرعت میلیون ها نسخه از آن به فروش رفت و به یکی از پرفروش ترین کتاب های دنیا تبدیل شد. این رمان همچنین در همان سال در لیست نهایی جایزه من بوکر قرار گرفت و توانست برنده ی این جایزه ی ارزنده شود. کتاب وصایا از زبان سه راوی نقل می شود. قسمتی که به وقایع قبل از شکل گیری حکومت گیلیاد و حوادث کتاب قبل باز می گردد از زبان عمه لیدیا که مربی و معاون زنان بود بیان می شود و او در این قسمت از چگونگی دست کشیدن خود از باورهایی در مورد دموکراسی و آزادی و تبدیل شدنش به خدمتگزاری مشتاق برای حکومت گیلیاد سخن می گوید. پانزده سال از داستان سرگذشت ندیمه می گذرد و مابقی این قصه از زبان دو دختر نوجوان به نام های اگنس و نیکول نقل می شود. دخترانی که در زمان حکومت گیلیاد بزرگ شدند و زنی که از خادمان این حکومت بوده است، هر سه راوی وقایع و اتفاقات حکومت گیلیاد می باشند و به دنبال برملا کردن اسنادی بر ضد این حکومت هستند.
افتخارات کتاب وصایا:
- برنده جایزه من بوکر سال 2019
- برنده ی جایزه ی بهترین کتاب داستانی گودریدز سال 2019
- از پرفروش ترین های نیویورک تایمز
- منتخب سردبیران آمازون به عنوان بهترین کتاب سال 2019
برخی نظرات در مورد کتاب وصایا:
- قدرتمند، آشکار و جذاب. (Boston Globe)
- زنان گیلاد جذاب تر از همیشه هستند. (NPR)
- قدرت های مارگارت اتوود در معرض نمایش کامل است. همه باید کتاب وصایا را بخوانند. (Los Angeles Times)
- روایتی سریع و همه جانبه که به همان اندازه ملودراماتیک و محرک است. (Michiko Kakutani, The New York Times) ممکن است هیچ رمان نویسی بهتر از مارگارت اتوود نتواند نگرانی های دوران کنونی را برطرف کند. (Entertainment Weekly)
در بخشی از کتاب وصایا می خوانیم:
گفته می شد کاری که پدرم می کرد، خیلی مهم است، از آن دست کارهای مهمی که مردان انجام می دادند، طبق گفته های عمه ویدالا که به ما اصول دینی و مذهبی را درس می داد، زنان اجازه نداشتند در این کار دخالت کنند، چون مغز کوچک تری داشتند که قادر به فکر کردن به افکار بزرگ نبودند. عمه اِسته می گفت: مثل این می ماند که بخواهد به یک گربه قلاب بافی آموزش دهد و تصور این کار ما را به خنده می انداخت، واقعاً چقدر مضحک است! گربه ها حتی انگشت هم ندارند! این بود که مردان چیزی در سرشان داشتند که شبیه به انگشتان دست بود، از آن نوع انگشتانی که دخترها نداشتند. عمه ویدالا گفت که همه چیز را در این مورد به خوبی توضیح داده و جای هیچ سوالی برای ما نمی ماند. دهانش بسته شد وحرفش را خورد. می دانستم که توضیحات دیگری هم وجود دارد، چون حتی در آن موقع هم فکر گربه ها درست به نظر نمی رسید. گربه ها از قلاب بافی خوششان نمی آید و نمی خواهند انجام بدهند. و ما گربه نیستیم. مسائل ممنوعه در تخیل آزاد است. ولی ذهنتان را کنترل کنید. عمه ویدالا گفت به خاطر همین کنجکاوی بود که آدم سیب ممنوعه را خورد و به دردسر افتاد. بهتر بود که از بعضی چیزها بی خبر باشد. درمورد شما هم همین طور، کنجکاوی نکنید وگرنه خودتان را به دردسر می اندازید. در خانه عروسکی یک عروسک ندیمه بود با لباس قرمز و شکم برآمده و کلاهی که صورتش را پنهان کرده بود، گرچه مادرم می گفت در خانه ما، ما به ندیمه احتیاج نداشتیم، برای اینکه اهالی خانه من را داشتند، و مردم نباید حریص باشند و بیشتر از یک دختر کوچولو در خانه داشته باشند. بنابراین ما عروسک ندیمه را درکاغذ زرورق پیچیدیم. تابیتا گفت که من می توانم بعداً او را به دخترکوچک دیگری بدهم که چنین خانه عروسکی دوست داشتنی نداشت و می توانست از عروسک ندیمه استفاده کند.
در پشت جلد کتاب وصایا اثر مارگارت اتوود می خوانیم:
از خودم می پرسم پایان کار من چه خواهد شد؟ آیا دوران پیری آرامی را به عنوان فردی خاموش شده سپری می کنم و تبدیل به مشتی استخوان خواهم شد؟ آیا تبدیل به مجسمه غرورآمیز خودم می شوم؟ یا اینکه من و رژیم حاکم هر دو سقوط می کنیم و نمونه سنگی من مانند خودم پایین کشیده می شود یا به عنوان یک هیولا در دادگاه محاکمه و سپس به جوخه آتش سپرده می شود و جسدم را از تیر چراغ برق آویزان می کنند؟
فهرست مطالب کتاب
- فصل اول: مجسمه
- فصل دوم: گل های گرانب ها
- فصل سوم: سُرود
- فصل چهارم: فروشگاه تازی
- فصل پنج: وَن
- فصل ششم: شش نفر برای مرگ
- فصل هفتم: استادیوم
- فصل هشتم: خانه اعیان نشین
- فصل نهم: اتاق فکر
- فصل دهم: سبز بهار
- فصل یازدهم: گونی
- فصل دوازدهم: کارپیتز
- فصل سیزدهم: قیچی باغبانی
- فصل چهاردهم: سرسرای آردوا
- فصل پانزدهم: روباه و گربه
- فصل شانزدهم: دختران حقیقی
- فصل هفدهم: دندان سالم
- فصل هجدهم: اتاق مطالعه
- فصل نوزدهم: مطالعه
- فصل بیستم: رابطه خونی
- فصل بیست و یک: سریع و تار
- فصل بیست و دو: ایست قلبی
- فصل بیست و سه: دیوار
- فصل بیست و چهار: ساحل
- فصل بیست و پنج: بیداری
- فصل بیست و شش: سقوط
- فصل بیست و هفتم: آیین بدرود و دعای خیر
شناسنامه کتاب وصایا
- نویسنده: مارگارت النور اتوود
- مترجم: سمیه داننده
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ماهابه
- تعداد صفحات: 480
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.