درباره مارتین هایدگر
مارتین هایدگر (/ˈhaɪdɛɡər, ˈhaɪdɪɡər/; آلمانی: [ˈmaʁtiːn ˈhaɪdɛɡɐ] 26 سپتامبر 1889 – 26 مه 1976 که به عنوان بهترین متخصص آلمانی شناخته شده است) ، و اگزیستانسیالیسم. او یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم است. او به دلیل حمایت از حزب نازی پس از انتخابش به عنوان رئیس دانشگاه فرایبورگ در سال 1933 به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفت و در مورد رابطه بین فلسفه او و نازیسم او اختلاف نظر وجود داشت.
درباره کتاب زمان و وجود
زمان، وجود و رابطه ی این دو همواره ذهن اندیشمندان را به خود مشغول داشته و از بزرگ ترین پرسش ها در تاریخ فلسفه بوده اند. فیلسوفان پاسخ های گوناگونی برای این مساله ارائه داده اند. مثلا عده ای زمان را جلوه ای از هستی دانسته اند؛ یا برخی زیستن در زمان در عین بیگانگی با دیگران را مطرح کرده اند. این موضوع یکی از مهم ترین مسائل فلسفی ست که بسیاری تلاش کرده اند پاسخی برای آن بیابند. زمان برای هایدگر (Martin Heidegger) در جایگاهی مهم قرار می گیرد. او در مهم ترین کتاب خود به طرز مفصل به این موضوع پرداخته است. در کتاب زمان و وجود (On Time and Being) نشان داده می شود که او چگونه دو مفهوم «هستی» و «زمان» را از نو تصور می کند و مفهوم تازه ای از آن ها ارائه می دهد؛ مفهومی تحت عنوان رخدادِ از آن خودکننده. این مفهوم جدید به هایدگر برای ایده های متافیزیکی و غیرمتافیزیکی اش کمک می کند. این کتاب حاوی درس گفتارها و خلاصه ای از شش جلسه سمیناری ست که او با موضوع زمان و وجود برگزار کرده است. به علاوه سخنرانی درباره ی پایان فلسفه و وظیفه ی تفکر و قطعاتی از بازاندیشی رابطه ی هایدگر با پدیدارشناسی. همچنین در مقدمه ی کوتاه اما کمک کننده ی این اثر تلاش بر این بوده تا مسیری از کتاب «وجود و زمان» تا «زمان و وجود» هایدگر برای مخاطب ترسیم شود.
در بخشی از کتاب زمان و وجود می خوانیم
ما دربارۀ موجودات می گوییم آن ها هستند. با نظر به مادۀ «وجود» و با نظر به مادۀ «زمان» باید محتاط باقی بمانیم. ما نمی گوییم وجود است (Being is)، زمان است (time is)، بلکه می گوییم «وجود» در میان است و «زمان» در میان است. ما فقط برای لحظه ای اصطلاح خودمان را عوض کردیم. به جای اینکه بگوییم «است»، گفتیم «وجود دارد» یا فرا می دهد. یعنی به جای اینکه بگوییم است (it is)، می گوییم وجود دارد (there is)، یا در میان می آورد و فرامی دهد (it gives). there is به جای es gibt آلمانی است که برگردانِ تحت اللفظیِ عبارت «آن می دهد» است. اما معنای استعاری there is همان است که در زبان فرانسه il y a در ترجمه در باب انسانگرایی گذاشته شده است. هایدگر در بارۀ این استفادۀ استعاری از واژه توضیح می دهد که «آنی» که در اینجا فرا می دهد خود هستی است. اما «فرادادن» اشاره دارد به ماهیت یا طبیعت وجود که حقیقتش را در اینجا اعطا کرده است. برای گذر کردن از اصطلاح و بازگشتن به موضوع (ماده) باید نشان دهیم چگونه این «وجود فرامی دهد» را می توان تجربه کرد و دید. طریق درست رسیدن به آن، توضیح دادن آن چیزی است که در میان است و در فراداده شده است. «وجود» به چه معنا در میان می آورد؛ زمان به چه معنا در میان می آورد. بنابراین تلاش می کنیم پیش نگری کنیم وجود و زمان چه چیز را فرامی دهد. بنابراین در این پیش نگری ما به یک معنای دیگر پیش بینی می شویم. ما می کوشیم آن و فرادادنش را در عیان بیاوریم، آن را طور دیگری می نویسیم: مثلاً «آن» یا آن.
فهرست مطالب کتاب
- مقدمۀ مترجم
- مقدمۀ استمبو
- زمان و وجود
- مارتین هایدگر
- سر خط های درس گفتار زمان و وجود
- پایان فلسفه و وظیفۀ تفکر
- مارتین هایدگر
- طریقت من در پدیدارشناسی
- مارتین هایدگر
- منبع
شناسنامه کتاب زمان و وجود
- نویسنده: مارتین هایدگر
- مترجم: شهاب الدین امیرخانی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
- تعداد صفحات: 120
- موضوع کتاب:کتاب فلسفه و منطق
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
اگر به مطالعه ی آثار فلسفی علاقه دارید و از هستی شناسی لذت می برید، این کتاب مناسب شماست. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.