ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کتاب زمستان در ماه جولای اثر دوریس لسینگ

  چهارشنبه، 19 بهمن 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی کتاب زمستان در ماه جولای اثر دوریس لسینگ
کتاب زمستان در ماه جولای نوشته‌ی دوریس لسینگ (برنده‌ی جایزه‌ نوبل) مجموعه‌ی هفت داستان جذاب است. این داستان‌های خواندنی با مضامین ضداستعماری و ضد آپارتایدی به رشته‌ی تحریر درآمده‌اند و محل وقوع رویدادهای آن زیمباوه‌ی کنونی در جنوب آفریقاست. در ادامه ساعدنیوز به معرفی کتاب فوق پرداخته است. همراه ما باشید.

درباره دوریس می لسینگ

دوریس می لسینگ (به انگلیسی: Doris May Lessing) (زاده ۲۲ اکتبر ۱۹۱۹ — درگذشته ۱۷ نوامبر ۲۰۱۳) نویسندهٔ صوفی و فمینیست انگلیسی و برنده جایزه ادبیات نوبل در سال ۲۰۰۷ میلادی بود. او یازدهمین زن برنده جایزه نوبل ادبیات و مسن ترین برنده این جایزه (هنگام دریافت) بود. دوریس لسینگ از پدر و مادر انگلیسی در سال ۱۹۱۹ در کرمانشاه، ایران زاده شد. پدرش، آلفرد تیلور (Alfred Tayler)، که در جنگ جهانی اول معلول شده بود، کارمند بانک شاهنشاهی ایران و مادرش امیلی ماد تیلور (Emily Maude Tayler) پرستار بود.

پوستر دوریس می لسینگ 

درباره کتاب زمستان در ماه جولای

کتاب زمستان در ماه جولای (Winter in July) مجموعه داستانی جالب و خواندنی از دوریس لسینگ (Doris Lessing) نویسنده ی انگلیسی است که نخستین بار در سال 1966 منتشر شد. لسینگ در آفریقا بزرگ شده و تجربیات و دیده های خود را از این قاره ی استثمارشده در قالب داستان های کوتاه در کتاب نامبرده به مخاطب عرضه کرده است. در کتاب زمستان در ماه جولای آفریقای جنوبی و به طور خاص رودزیای جنوبی (زیمباوه کنونی) محل وقوع رویدادها است. دوریس لسینگ تلاش کرده تا در داستان هایش چهره ای دست نخورده و دست اول از آفریقا به عنوان قاره ای مستعمره به نمایش بگذارد. در واقع، مکان در این مجموعه داستان آنقدر مهم و بزرگ جلوه می کند که نه تنها همه ی شخصیت ها را تحت الشعاع قرار می دهد، بلکه تقریباً می توان گفت به قهرمان اصلی داستان تبدیل می شود و تمام روایت ها را با نیروی مغناطیسی خود به هم مرتبط می سازد. آفریقا در این کتاب صرفاً مکان وقوع رویدادها نیست؛ بلکه چارچوبی است که لسینگ از آن برای قالب بندی و بیان مضامین داستان های این مجموعه استفاده می کند. به نظر می آید مضمون اصلی کتاب زمستان در ماه جولای استفاده و سوءاستفاده از قدرت است. نویسنده در قالب این داستان ها از اعمال قدرت انتقاد می کند و این انتقاد صرفاً به قدرت اقتصادی یا طبقاتی محدود نمی گردد؛ بلکه نژاد، سن، قدرت سیاسی، مذهبی و جنسی را نیز شامل می شود. تصویرسازی لسینگ از استعمار و آپارتاید در کتاب زمستان در ماه جولای در ابتدای امر شگفت انگیز به نظر می رسد؛ چرا که او تصمیم می گیرد در داستان های خود شخصیت های سفیدپوستی را معرفی کند که با جامعه ی سیاه پوست رفتار دوستانه و مهربانانه ای دارند. به عنوان مثال، در داستان «کلبه ی دیگر» سرگرد کارودِرز کشاورز نجیب زاده ای است که همین شخصیت را ایفا می کند. شخصیت پردازی های لسینگ نشان می دهد استعمار و آپارتاید چطور می تواند هر رابطه ای را تحت تأثیر قرار دهد و بافت جامعه و فرهنگ را در هم بشکند. در کتاب زمستان در ماه جولای می بینیم حتی افرادی که سعی در انجام کارهای خوب دارند یا خود را خارج از حیطه ی استعمار می بینند، در نهایت در این قضیه دخیل هستند. لسینگ معتقد است اصلاح در چنین رژیم ناعادلانه ای جواب نمی دهد و نمی تواند تغییرات پایدار ایجاد کند. استعمار و آپارتاید تجلی اصلی قدرت در این کتاب هستند، اما جنسیت و طبقات اجتماعی نیز از نظر نویسنده دور نمانده اند. در کل روی هم رفته می توان گفت لسینگ با داستان پردازی های پیچیده و غنی در کتاب زمستان در ماه جولای به نوعی می خواهد خشم خود از استعمار و آپارتاید را اعلام می کند، اما در عین حال همدردی خود با آفریقایی ها را علناً و آشکارا اعلام نمی کند. این امر موجب شده است خواننده با نوعی عدم قطعیت مواجه باشد که از قضا داستان ها را خواندنی تر می کند. کتاب حاضر را علیرضا جباری عضو سابق کانون نویسندگان ایران به فارسی ترجمه کرده است.

نکوداشت های کتاب زمستان در ماه جولای

  • دوریس لسینگ یکی از بهترین داستان نویس های ماست. در این کتاب داستان های کوتاه او گردآوری شده که تکان دهنده، دراماتیک و درخشان هستند. (آمازون)
  • دوریس لسینگ با تکیه بر دانش دست اول خود آفریقای ناشناخته را به اروپایی های امروزی نشان می دهد و آثارش رنگ و بوی آفریقایی را می دهد که توأم با قدرت، عظمت، عذاب و تراژدی است. (گودریدز)

دربخشی از کتاب زمستان در ماه جولای می خوانیم

یوان برافراشته بر پایۀ ستون های سنگی، همچون لژ تئاتر، در باغ پیش روی استوار بود. در باغ، پایین دست ایوان، انبوهی از گلبن های شکوفا و بوته های رونده وجود داشتند که برگ های براقشان با نور صورتی شفق گون، ارغوانی و سبز به رنگ سیب و با درخششی چونان سکّه زرّین می درخشیدند. خورشید با شکوه غروب که نیمی از آسمان را به نور خویش انباشته بود، آرام آرام از میان پرده هایی به رنگ ارغوانی روشن بر پهنۀ آسمان خاکستری موّاج که پاره ابرهایی به رنگ های روشن از آن می گذشتند، راه می جست و از نگاه ها پنهان می شد؛ و در آن آسمان آرام شامگاهی، درست بر فراز ردیفی از کاج ها که به میان تاریکی فرو می رفتند ماه کوچک و بلورین در حرکت بود. سرگرد گِیل و زنش، مانند هر شب در همان ساعت، به گونه ای آراسته و منظم، در کنار هم نشسته بودند؛ نوشیدنی های شامگاهی شان بر روی میزهای کوچک کنار دستشان بود و خبره وار و نقادانه صحنۀ پیش رویشان را نظاره می کردند. سرگرد گِیل، با حالتی حاکی از رضایت گفت: «امشب، غروب خورشید چه زیباست!» و آن گاه هر دو با هم نگاهشان را به سوی ماه طالع چرخاندند. شفق، نقاب بر آسمان و باغ می افکند. خانم گِیل، سر وقت مانند هر روز، همچون جانوری که بخواهد خودش را از آب بیرون بکشد کوشید تا خود را از یاد گذشته رها سازد و همان طور که از جا برمی خاست گفت: «امان از دست پشه ها!» آن وقت، صندلی تاشوش را به طرف دیوار کشید؛ آن را به دقت جمع کرد و آهسته از جا برداشت.

فهرست مطالب کتاب

  • کلبۀ دیگر
  • دردسر
  • خانوادۀ دِوت به کلوف گِرنج می آیند.
  • تِمبی کوچولو
  • مکانِ جان پیره
  • جرج «پلنگ کُش».
  • زمستان در ماه جولای

شناسنامه کتاب زمستان در ماه جولای

  • نویسنده: دوریس لسینگ
  • مترجم: علیرضا جباری
  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر افکار
  • تعداد صفحات: 285
  • موضوع کتاب: کتاب داستان و رمان خارجی
  • نسخه الکترونیکی: دارد
  • نسخه صوتی ندارد

بنابراین بنابراین مجموعه داستان زمستان در ماه جولای را به تمام علاقه مندان به داستان های کوتاه انگلیسی پیشنهاد می کنیم. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (507 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (204 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (69 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (53 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌