درباره کتاب زندگی پس از مرگ
مرگ به معنای تمام شدن زندگی نیست؛ بلکه شروعی تازه برای ورود به آخرت است. لحظه ی به پایان رسیدن عمر برای مؤمنان همانند وارد شدن به حمامی است که آخرین باقی مانده های گناهانشان را از جسم خود پاک می کنند یا همچون بوییدن بهترین و دلپذیرترین زاییده هاست؛ بویی آرامش بخش که او را به خوابی همیشگی می برد و همه ی درد و رنج هایش به پایان می رسند. پس اگر مرگ آنقدر شیرین است چرا مردم تا این حد از مردن می ترسند؟ روزی فردی نزد امام حسن مجتبی (ع) رفت و ایشان پرسید که چرا مردم همواره از مرگ هراسانند؟ امام فرمودند: زیرا آخرت خودشان را خراب کرده اند و دنیایشان را آباد ساخته اند، به همین دلیل هیچ فردی دلش نمی خواهد از مکانی که برای آبادی اش زحمت کشیده است، خارج شود. به راستی تنها مسئله ای که می تواند شیرینی مرگ را از انسان بگیرد، ترس از حساب و کتاب و سرانجامی دردناک است. چه چیزی جز گناهان و خطاهایی که در گذشته انجام داده ایم، باعث این توهم از حساب و کتابی سخت و عاقبتی دردناک است؟ آیا وقت آن نرسیده که از ملاحظه عمر رو به کاهش خویش و از دیدن مردن دیگران پرده فراموشی و غفلت را درهم بزنیم؟ آیا وقت آن نرسیده تا به خود بیاییم و برای سفر مرگ خویش توشه ای برداریم؟ انسان در صورتی که کاهش عمر خویش و مردن دیگران را مشاهده می کند ولی باز هم در غفلت است، همانند فردی که پیراهنی را چندین سال در تن دارد ولی اگر کسی از او تعداد دکمه های پیراهنش را بپرسد از آن آگاه نیست و برای پاسخ باید آن ها را بشمارد. واقعاً جای تعجب دارد که انسان برای استراحتش که مدت کوتاه است جای نرم تهیه می کند ولی به فکر تهیه ی مکانی آرام برای آخرت خویش نیست! مرگ برای فردی که خود را آماده سفر نکرده، آغاز دشواری ها است. مانند فردی که در جوانی خود برای پیری اش توشه ای جمع نکرده و وقتی که پیری می رسد به دشواری و سختی زندگی خود را اداره می کند.
در بخشی از کتاب زندگی پس از مرگ می خوانیم:
مهم ترین حادثه ای که در قبر اتفاق می افتد، سؤال قبر است، که بر اساس آن برخی دیگر از حوادت قبر و برزخ رقم می خورد. بنابراین، سؤال قبر از اهمیت زیادی برخوردار است و باید دید از چه چیزهایی سؤال می شود، سؤال کنندگان چه کسانی هستند، مخاطب سوالات کیست و اینکه در کجا این پرسش و پاسخ صورت می گیرد. نکته مهم دیگر اینکه آیا سؤال قبر عمومی است و همه انسان ها را در برمی گیرد یا به گروه خاصی اختصاص دارد. مطابق آنچه در روایات درباره سؤال قبر آمده است، دو فرشته به نام های نکیر و منکر و در برخی روایات به نام های ناکر و نکیر، مأموران سؤال در قبر می باشند که یکی از طرف راست و دیگری از طرف چپ وارد قبر شده و مأموریت خود را انجام می دهند. پیامبر اکرم صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ و سَلَّم این واقعه را چنین تصویر نموده اند: «أن الله تعالى ملکین یقال لهما ناکر و نکیر ینزلان على المیت فیسألانه عن ربه و نبیه و دینه و إمامه فان أجابَ بالحقِّ سلموه إلى ملائکۀ النعیم و إن ارتج علیه سلموه إلى ملائکۀ العذاب». خداوند دو فرشته به نام های ناکر و نکیر دارد، این دو بر میت فرود آمده و از او درباره پروردگار، پیامبر، دین و امام او سوال می کنند؛ اگر به درستی پاسخ داد، او را به فرشتگان نعمت می سپارند و اگر زبانش بند آمد و نتوانست پاسخ دهد، او را به فرشتگان عذاب تسلیم می کنند. امام سجاد علیه السَّلام با تفصیل بیشتری سؤالات قبر را مطرح نموده اند: «در قبر دو فرشته به نام منکر و نکیر برای پرستش و امتحان سخت تو به سویت می شتابند. بدان اولین چیزی که به سویت فرستاده شد و از دینت که متدین به آن بودی و از کتابت که تلاوتش می کردی و از امامت که تحت ولایتش بودی، آن گاه از عمرت می پرسند که در چه راهی به پایانش بردی و از مالت که از چه طریق به دست آوردی و چگونه آن را خرج کردی». حال باید دید که آیا مخاطب سؤالات روح است یا روح و بدن هر دو مورد سئوال واقع می شوند؟ امام باقر علیه السَّلام در این ارتباط می فرمایند: «فَإِذَا أُدخِلَّ حَضرتَهُ رُدَّتِ الرُّوحُ فِی جَسَدۀٍ وَ جَاءَ مَلَکًا القَبرِ فَامتَحنّاه». پس زمانی که داخل حفره قبرش قرار داده شد. روح به بدنش برگردانده می شود و دو فرشته قبر آمده و از او امتحان می گیرند. بنابراین سؤال از روح، در حالی که به بدن در قبر بازگردانده شده است، صورت می گیرد. برخی روایات به طور دقیق تر توضیح می دهند که روح به تمامی بدن باز نمی گردد تا حیاتی مانند حیات دنیوی پیدا شود بلکه تعلق روح به بدن تنها به اندازه ای است که بتواند سؤالات را درک نموده و به آن ها پاسخ دهد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
احتضار و مرگ
1. حتمیت مرگ
2. یاد مرگ
3. علل ترس از مرگ
4. حالت احتضار
5. سکرات مرگ
6. مشاهده ملک الموت و اولیاء خدا
7. قبض روح و کیفیت آن
8. تفاوت مرگ مؤمن و کافر
قبر و عالم بزرخ
1. برزخ در قرآن و احادیث
2. محل و مدّت برزخ
3. قبر اولین مرحله عالم برزخ
3.1. سؤال و جواب در قبر
3.2. فشار و عذاب قبر
3.3. عوامل و موانع مشار و عذاب قبر
4. ارتباط اهل برزخ با دنیا
5. بازگشت از برزخ به دنیا
6. بهشت و دوزخ برزخی
کلیات قیامت
1. نام های قیامت
2. نشانه های قیامت
مواقف و مراحل قیامت
1. حوادث قبل از قیامت
2. نفخ صور اول و دوم
3. نشر یا بعث
4. حشر و جمع
5. گشودن کتاب اعمال
حسابرسی و شاهدان اعمال
1. موقف و موضوع حسابرسی
2. انواع حسابرسی
3. سرعت حسابرسی
4. شاهدان اعمال
میزان و صراط
1. میزان
2. صراط
3. حوض
4. ظهور مقامات رسول خدا صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ و سَلَّم و ائمه هدی علیهم السَّلام
شفاعت در قیامت
1. اهمیت ایمان به شفاعت
2. مفهوم صحیح شفاعت
3. شفاعت در قرآن کریم
4. شفاعت کنندگان
5. شرایط شفاعت شوندگان
6. موضوع شفاعت
ویژگی های بهشت
1. نام های بهشت
2. درجات بهشت
3. باب های بهشت
4. کیفیت و تنوع و تفاوت نعمت ها
نعمت های بهشت
1. فراخی جایگاه اهل بهشت
2. همراهان و دوستان بهشتی
3. سرور و نشاط بهشتیان
4. غذاها و آشامیدنی های اهل بهشت
5. لباس های فاخر و زینت های بهشتی
6. همسران بهشتی
7. خادمان بهشت
8. نعمت های تصورناپذیر
9. رضوان الهی
ویژگی های جهنم
1. نام های جهنم
2. درکات جهنم
3. باب های جهنم
4. نگاهبان جهنم
4.1. زبانیه
4.2. غلاظ و شداد
4.3. فرشتگان نوزده گانه
5. کیفیت و تنوع و تفاوت عذاب ها
عذاب های جهنم
1. تنگی جایگاه اهل جهنم
2. غذاها و آشامیدنی های جهنم
2.1. زَقُّوم
2.2. حمیم
3. لباس اهل جهنم
4. غل و زنجیرهای جهنم
5. جانوران گزنده جهنم
6. برخورد جهنمیان
شناسنامه کتاب زندگی پس از مرگ
- نویسنده: مهدی یوسفی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر آقائی
- تعداد صفحات: 143
- موضوع کتاب:کتاب فقه و اصول
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین بدون شک یکی از ضروری ترین مسائلی که همه ی انسان ها باید در مورد آن تحقیق کنند و آگاه باشند، موضوع دنیای بعد از مرگ است. پس مطالعه ی کتاب زندگی پس از مرگ (Life after death) را از دست ندهید. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.