یکی از گونه های آکواریومی است که نگهداری و تکثیر آن به راحتی امکان پذیر است و جزء گونه هایی به حساب می آید که در آکواریوم زندگی می کنند. یکی از گونه های بسیار کم توقع و آرام به حساب می آید و رنگ های مختلف از انواع ماهی پلاتی در بازار یافت می شود. طول جنس ماده این فیش ها به ۸ سانتی متر می رسد و این آبزیان هم مانند دیگر آبزیانی که برای شما توضیحاتی در رابطه با آن ها دادیم ماده هایشان نسبت به نر ها جثه بزرگتری دارند و طول جنس نر این ماهی بیشتر از ۶ سانتی متر می باشد. فیش های بسیار صلح طلب و دوست داشتنی و جذاب هستند و یکی از آبزیانی هستند که افراد برای نگهداری در آکواریوم از این گونه استفاده می کنند زیبایی منحصر به فردی دارد و آکواریوم شما را زیبا تر می کند پس بهتر است به شما بگویم که یکی از گونه هایی است که بسیاری از افراد در آکواریوم خودشان از آن نگهداری می کنند و تکثیر این آبزی به راحتی امکان پذیر است.
ماهی پلاتی میکی موس
یکی از گونه هایی به حساب می آید که دو رگه می باشد اگر به اندام این ماهی دقت کنید و نگاه کرده باشید متوجه می شوید که نقطه های سیاه بر روی قسمت های دم و بدن این ماهی دیده می شود. این نژاد ماهی رنگ های بسیاری دارد و برای نگهداری از این نژاد توصیه می شود که به آب ماهی توجه کنید. با این که تنوع رنگی بسیار بالایی دارند اما رنگ های آبی، قرمز، نارنجی و زرد همچنین سفید در این گونه بیشتر به چشم می رسد و اگر علاقه دارید که آبزیان آکواریومی در خانه خودتان داشته باشید به شما توصیه می شود که از این ماهی بسیار صلح طلب و آرام در آکواریوم خودتان نگهداری کنید. در آکواریومی که حداقل حجم آب آن ۵۶ لیتر باشد می توان این گونه ها را نگهداری کرد.
پلاتی ماهی بسیار صلح جویی است و به همین خاطر گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری در آکواریوم های اجتماعی به حساب می آید. دمای ۵/۱۷ تا ۲۵ درجه سانتی گراد و پی هاش ۷ تا ۲/۸ برای این ماهی مناسب است.پلاتی از دسته ماهیان زنده زا محسوب می شود. جفت ماهی در سن ۳ تا ۴ ماهگی قادر به تولیدمثل خواهند بود. ماهی نر دارای اندازه کوچک تر و رنگ روشن تری نسبت به ماهی ماده است. همچنین عضو جفت گیری در زیر شکم ماهی نر کاملاً مشخص است. نوزادان این ماهی نسبت به نوزادان سایر ماهی های زنده زا قوی تر هستند و در صورت متولد شدن در آکواریوم اصلی و در کنار سایر ماهی ها از شانس بیشتری برای زنده ماندن نسبت به نوزادان سایر ماهی های زنده زا برخوردار هستند.پلاتی را می توان با انواع غذاهای خشک همچون پولکی تغذیه نمود.پلاتی با ماهی هایی همچون گوپی، مولی، دم شمشیری، انواع تترا، رازبورا، دانیو، ماهی رنگین کمانی، آنجل و گورامی سازگاری دارد.
ماهی پلاتی چند روزه زایمان می کند؟
ماهی پلاتی در دمای ۲۷ درجه سانتی گراد در شرایط بسیار عالی به سر می برند اما این نکته را نباید فراموش کرد که پلاتی ها بعد از گذشت ۳۰ الی ۴۰ روز می توانند زایمان کنند بعد از جفت گیری باید حدوداً یک ماه بگذرد تا پلاتی ها تخم های خودشان را در آب رها کنند.نکته ای که حائز اهمیت این است که تعداد تخم های این آبزی بر اساس جثه مادر مشخص می شود و هر چقدر جسته گونه ماده بزرگ تر باشد تعداد تخم های ماهی بیشتر و هر چقدر جثه ماده کوچک تر باشد تعداد تخم ها کم تر است.
تکثیر ماهی پلاتی به چه صورت است؟
اگر دقت کرده باشید ماهی های ماده در هنگامی که باردار می شوند علایم به خصوصی در اندام آن ها دیده می شود. یکی از آن علایم بر آمدگی شکم می باشد. ان ها علاقه بسیاری دارند که در زمان بارداری در تنهایی به سر ببرند و در میان گیاهان و وسایل آکواریوم پنهان شوند. اگر به موارد بسیاری دقت نکنید ممکن است که تخم های این آبزی توسط دیگر آبزیان خورده شود در رابطه با این آبزی باید گفت که در هر بار زایش حدود ۱۰۰ تخم از شکم گونه ماده پلاتی ها خارج می شود.
یکی از گونه های بسیار قوی به حساب می آید رشد تخم های این فیش ها بسیار کم است پس باید دقت های بیشتری نسبت به دیگر آبزیان به آن ها شود زیرا اگر مراقبت های لازم در رابطه با رشد تخم های این آبزیان نشود آسیب های جدی به نوزادان پلاتی ها وارد می شود. پلاتی های ماده معمولاً تخم های خودشان را در میان گیاهان و سنگ ها رها می کنند تا توسط دیگر گونه های آبزی خورده نشود. زمان زایمان ماهی پلاتی حدود ۳۰ تا ۴۰ روز بعد از جفت گیری می باشد.