ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی رمان عصیان اثر یوزف روت

  یکشنبه، 19 اردیبهشت 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی رمان عصیان اثر یوزف روت
رمان عصیان یکی از برجسته‌ترین کتاب‌های نویسنده اتریشی، یوزف روت است که موضوع اصلی آن رنج و عصیانگری است. در این رمان کوتاه ما شاهد سقوط «آندریاس» از یک دنیای سرشار از امید و آرزو به یک دنیای سیاه و بی‌معنی هستیم که در آن رنج انسان‌ها به طور مساوی تقسیم نشده است.

درباره کتاب عصیان

عصیان رمانی است که در سال 1924 توسط نویسنده اتریشی یوزف روث نوشته شده است. این کتاب، داستان یک جانباز جنگ را روایت می کند که پس از از دست دادن یک پایش ، تبدیل به یک نوازنده ی خیابانی شده است.
هنگامی که آندریاس پوم از جنگ جهانی اول برمی گردد ، یک پایش را از دست داده است اما مدال کسب کرده است. اما برخلاف رنج های خود ، پوم ایمان بی اراده خود را به خدا ، دولت و اقتدار حفظ می کند. به صورت طعنه آمیزی ، پوم پس از یک مشاجره و نزاع ، به عنوان یک شورشی زندانی می شود و همه آنچه که او تا کنون به آنها اعتقاد داشت اکنون به ورطه ی آشوب کشیده می شود. رمان عصیان ، تصویری بسیار وحشتناک از جامعه ی پس از جنگ به تصویر می کشد. و در مورد مفاهیمی مانند عدالت و جامعه بحث می کند. نیکلاس لزارد از مجله ی گاردین این کتاب را در سال 2000 مورد بازبینی قرار داد و در مورد آن اینطور نوشت : "داستان روث دارای همان منطق بسیار اروپایی و سرراست قصه های پریان است که در عین حال که همه چیز را اجتناب ناپذیر می سازد، به کابوسی نیز مبدل می کند. اگر روث را به عنوان راس چهارم مربعی که راس های دیگرش کافکا، موزیل و تسوایگ هستند در نظر بگیرید، اشتباه نکرده اید."
مجله نیویورک تایمز نیز در مورد رمان عصیان نوشته است:
"رمانی از یوزف روث یک رمان نویس تمثیلی اما در عین حال به صورت قاطعانه ای مدرن ، داستان سرخوردگی پس از جنگ ، حدود ایمان و سرنوشت شخصی که توسط کارهای کورکورانه و گاه و بیگاه یک ماشین کنترل می شود . ماشینی که توسط هیچ کس هدایت نمی شود و هیچ کس مسئول آن نیست. "

خلاصه داستان عصیان

قهرمان رمان "عصیان" یوزف روت همنام شخصیت داستان دیگرش " افسانت میگسار قدیس است؛ آندریاس. او که در جنگ یک پای خود را از دست داده است، در بیمارستان مجروحان جنگی بستری ست و شکایتی از روزگار و وضع خود ندارد. دلاورانه در راه میهن جنگیده و اینک به کار خود افتخار می کند. آندریاس مجروحانی را که رضایتی از وضع موجود ندارند، در دل شماتت می کند و آنان را کافر می داند؛ کافر هم در اعتقاد به خدا و قدرت مطلق و خیرخواهانه اش، هم در اعتقاد و فداکاری در راه میهن که ارزش آن ورای دست و پای آسیب دیده ی سربازانش است.
پس از چند ماه از بیمارستان مرخص می شود و به او نشان افتخار می دهند و یک جعبه ی موسیقی که با گرداندن دسته ی آن آهنگ های وطن پرستانه و مارش های نظامی نواخته می شود. آندریاس مجاز است که در کوچه و خیابان های شهر بچرخد و آهنگ بنوازد تا از این طریق هم امرار معاش کند و هم احساس مفید بودن داشته باشد. او در پانسیونی محقر همراه دختر و پسری تنگدست زندگی می کند. آشنایی با زنی که به تازگی بیوه شده است روزگار آندریاس را متحول می کند و روحش هم خبر ندارد که روزگار چه ماری در آستین برایش می پروراند...
آری، شیوه ی روایت یوزف روت هم چنین است؛ او به سان قصه های پریان، خواننده را از فرجام قهرمان خود آگاه می سازد و سپس به دقت و با زبردستی خاصی به سراغ جزئیات درام خود می رود.
اتفاقی ناگوار که تراژدی دردناکی را رقم می زنند. آندریاس بر سر قضیه ی برخوردش با یک مرد ثروتمند و خودشیفته، و در ادامه کوتاه نیامدنش در برابر مامور قانون، ناعادلانه به زندان می افتد و می بایستی در برابر دستگاه قضا به توضیح رفتارش بپردازد. روز و شب زندان و تجربه ی زندگی پس از آن موجب می شود آندریاس به تمام آن چه برایش می جنگیده پشت کند و سر به عصیان بردارد ...

درباره نویسنده کتاب عصیان

یوزف روت، روزنامه نگار و نویسندۀ سرشناس اتریشی، در سال 1894 در شهر برودی واقع در پادشاهی اتریش مجارستان آن زمان در خانواده ای یهودی به دنیا آمد. او که هیچگاه پدرش را ندید و نزد مادر و آشنایانش بزرگ شد. در سال های جوانی در دانشگاه وین در رشته های فلسفه و ادبیات آلمانی به تحصیل پرداخت. در سال 1916 با پیوستن به نیروهای ارتش از ادامۀ تحصیل بازماند. تجربۀ جنگیدن در میدان نبرد تا سال ها در زندگی و آثارش با او باقی ماند. او در سال 1918 به وین بازگشت و در مطبوعات سوسیالیستی مقالات بسیاری منتشر کرد و خیلی زود به یکی از مشهورترین ژورنالیست های آن زمان بدل شد. در سال 1920 به برلین نقل مکان کرد و به واسطۀ حرفه اش بسیار از شهرهای اروپایی را برای تهیۀ گزارش و نوشتن مقالات درنوردید. بر اساس گفتۀ مترجم انگلیسی آثارش روت یکی از شناخته شده ترین روزنامه نگاران اروپایی زمان خود بود.
یوزف روت در سال 1923 نخستین رمان خود را با عنوان تارعنکبوت به صورت سریالی در روزنامه ای اتریشی منتشر کرد. در سال 1924 نیز دو اثر دیگر را با نام های هتل ساوُی و عصیان را نیز به همین صورت منتشر کرد. این سه کتاب معرف دورۀ آغازین کار روت هستند. دورۀ بعدی روت در آغاز دهۀ 30 میلادی بود که در آن شیوۀ مستندنگارانه و مضامین معاصر را رها کرد و سراغ گذشته رفت. و رمان های سترگ ایوب و مارش رادتسکی را نوشت. دستۀ دیگر آثار او رمان های استادانه و غم انگیزی هستند که در دوران تبعید خودخواسته اش در پاریس نگاشت. از این میان می توان به افسانۀ میگسار قدیس و اعترافات یک قاتل اشاره کرد. روت نیز مانند بسیاری دیگر از نویسندگان و اندیشمندان ساکن آلمان با روی کار آمدن نازی ها برلین را ترک کرد و به تبعید خودخواسته در پاریس تن داد. او در سال ۱۹۳۹ در سن چهل و پنج سالگی در گداخانه ای در پاریس درگذشت.
داستانی:
تار عنکبوت (۱۹۲۳)
هتل ساوی (۱۹۲۴)
عصیان (۱۹۲۴)
آوریل: داستان یک رابطه عاشقانه (۱۹۲۵)
آینه کور (۱۹۲۵)
پرواز بی انتها (۱۹۲۷)
سیپر و پدرش (۱۹۲۸)
پیامبر ساکت (۱۹۲۹)
چپ و راست (۱۹۲۹)
ایوب: داستان یک مرد ساده (۱۹۳۰)
پرلفر (۱۹۳۰)
مارش رادتسکی (۱۹۳۲)
رئیس ایستگاه فالمریر (۱۹۳۳)
دجال (۱۹۳۴)
تاراباس (۱۹۳۴)
سردیس امپراطور (۱۹۳۴)
اعترافات یک قاتل (۱۹۳۶)
صد روز (۱۹۳۶)
اوزان و اندازه ها (۱۹۳۷)
مقبره امپراطور (۱۹۳۸)
افسانه میگسار قدیس (۱۹۳۷)
رشته مرواریدها (۱۹۳۹)
شب هزار و دوم (۱۹۳۹)
لویاتان (۱۹۴۰)
غیر داستانی:
یهودیان سرگردان (۱۹۲۷؛ گزارش)
آنچه که من دیدم: گزارشهایی از برلین ۱۹۳۳ - ۱۹۲۰
شهرهای سفید: گزارشهایی از فرانسه ۳۹-۱۹۲۵

قسمتی از کتاب عصیان

همه در جنگ بازنده اند. (رمان عصیان – صفحه ۱۲)

همه می دانند که اقتدار زن محکم ترین ستون هر خانه است. (رمان عصیان – صفحه ۴۴)

ما به حق به پزشکان بی اعتمادیم. اتاق های انتظارشان آدم را بیمار می کند. همچنان که با دست ها، ابزارها و دانش خود در پی کشف بیماری مان هستند، یک بیماری واقعی به ما هجوم می آورد، مرضی که پیش از آن هرگز دچارش نبوده ایم. (رمان عصیان – صفحه ۵۰)

پلیس های بی سر و پا با تکبر به ما فرو می نگرند. فرومایگانِ اقشار فرودست جامعه، موجوداتی میخواره و ژنده پوش، از سر راهمان کنار نمی روند. پادوها با بار و بندیلشان به ما تنه می زنند. پسران شانزده ساله قیافه ی جدی مردان بزرگسال را به خود می گیرند و از ما آتش می خواهند تا سیگارشان را روشن کنند. البته ما هیچ خیال نداریم لحظه ای بایستیم و به این بچه های پررو لطفی کنیم. آدم در هر قدم گرایش های مفسده انگیز این دوران را تشخیص می دهد، این دوره و زمانه ی تهی و دلگیر! (رمان عصیان – صفحه ۷۱)

آیا خدا در پس این ستارگان زندگی می کرد؟ آیا فلاکت یک انسان را می دید و دم برنمی آورد؟ پشت این پهنه ی کبود یخین چه خبر بود؟ آیا ستمگر خودکامه ای بر اورنگ شهریاری نشسته بود و بر جهان حکم می راند و بیدادگری اش بسان آسمانش بی نهایت بود؟ (رمان عصیان – صفحه ۹۱)

شناسنامه کتاب عصیان

نویسنده: یوزف روت

مترجم: علی اسدیان

ناشر: ماهی

تعداد صفحات: 176


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: برای صبحانه مهمان داشتیم و پنیری در خانه نداشتیم مجبور شدم از دوستان یک مقدار پنیر بخواهم+ویدیو (671 نظر) (فیلم) استاد تحصیلکرده در آمریکا: اگر در مورد حجاب سخت گیری نشود، ایران تبدیل به سوریه می‌شود! (253 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی: کارِ من شرعی و قانونی و عُرفیه، من کشورمو ترک نمی‌کنم، کار من فرهنگ‌سازیه/ با مازیار خانوم گفتن لج من درنمیاد! (164 نظر) شادی مختاری: بارها مخالف کمک به سوریه بودم، مگه ما خودمون کم مشکل و دردسر داریم؟! (110 نظر) صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (52 نظر) دست رد علی دایی به سینه سیاستمداران؛ از عکس نگرفتن با استاندار و نرفتن به ضیافت شام تا سفر با هزینه شخصی و نرفتن به هتل تدارک دیده شده (50 نظر) مریم امیرجلالی خطاب به مازیار لرستانی: برای ادب و شخصیت تو خیلی ها ارزش قائلند خودتو درگیر حرف های احمقانه نکن+عکس (49 نظر) نعیمه نظام دوست تاریخ عقد و عروسی اش را مشخص کرد/ گلوریا هاردی: من خیلی دوست داشتم نعیمه یکشنبه عروسی بگیره (38 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (38 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (38 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (35 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) نگاهی به باکسِ گل فوق لاکچری و منحصربه‌فرد شب یلدای بهرام رادان و همسرش مینا مختاری/ باکسِ گل با مینا خانوم هم‌قدوقوارست/ چه کرده بهرام خان (30 نظر) دبیر ستاد امر به معروف: خرج میلیاردی از بیت‌المال برای تیم‌های فوتبال، منکر است (28 نظر) اروند دشت لاله های آرمیده (28 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
لیگ یک/ چالوس در دقیقه 90+6 لرزید!/شهرداری نوشهر 1 - نیروی زمینی 1
امام جمعه مشهد: کسانی که در شب یلدا گناه می کنند در زندگی‌شان شومی و نکبت به بار می آورند
فال قهوه با نشان روز شنبه 1 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 1 دی ماه 1403
فال روزانه امروز شنبه 1 دی ماه 1403
چه کسی مبلغ 2 میلیون دلار برای بیمه هواپیمای امام خمینی(ره) چک کشید؟
جزئیات تغییر ساعت کاری ادارات و سازمانهای دولتی و غیردولتی
پایان خوش ملی‌پوشان در سال 2024
گلوریا هاردی: من همه فیلم هایی که همسرم در اون بازی کرده دوست دارم/ فیلم های پدرشوهرم هم خیلی طرفدار داره
بازگشت شبانه علی دایی به پرسپولیس/ سورپرایز مدیرعامل باشگاه برای پرسپولیسی‌ها در برنامه فردوسی‌پور
همسر رهبر معظم انقلاب با دیدن ظروف چینی خارجی در منزلشان: غذاهایی که ما می‌خوریم، با این ظرف‌ها جور درنمی‌آید، این‌ها را رد کنید
مسئولان وقت عشق دوربین بودند / روزبه‌روز قوی‌تر می‌شویم / ناداوری نمی‌شد می‌توانستم به طلا هم برسم
استقبال از یک سنت دیرینه در سفره خانوار؛ یک سفره شب یلدا چقدر آب می‌خورد؟
نگاهی به درخت کریسمس مجلل و شاه پسند گلوریا هاردی و همسر ایرانی اش ساعد سهیلی در منزل لوکسشان در فرانسه/ سلیقه خانوم تو چیدمان خونه حرف نداره
(عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ...
منتخب روز   
(ویدئو) مهران مدیری: شب یلدا برای پدری که دست خالی میره خونه، بلندترین شب ساله، برای مادری که شبکه‌های تلوزیون رو عوض میکنه تا بچه‌هاش اون چیزایی رو که ندارن، نببینن، بلندترین شب ساله جزئیات تغییر ساعت کاری ادارات و سازمانهای دولتی و غیردولتی آلبوم امروز/ به بهانه روز مادر نگاهی می‌اندازیم به تصاویر بازیگران «زیرخاکی» در کنار مادرانشان؛ ژاله صامتی، پژمان جمشیدی و رایان سرلک قاب تاریخ امروز/ عکس یلدایی ملکه ژست‌های عکاسی حرمسرای قاجار با انار/ زیباترین دختر ناصرالدین شاه قاجار در شب یلدا+ ترانه شب یلدای حرمسرای قاجار غذای یلدایی خوشمزه شمالی/ طرز تهیه خورشت بادمجان اناری ویژه شب یلدا (ویدئو) سحرولدبیگی، بازیگر جوکر: من و نیما تو یه کار مشترک باهم آشنا شدیم/ نیما فلاح: تو خونه ظرفارو با وایتکس میشورم، تی میکشم/ خاله بازی میکنیم ایده‌های یلدایی/ 15 چیدمان متفاوت و خاص میوه‌ در شب یلدا / میوه اسلایسی یا درسته؟ یلدای امسال شیک و با کلاس میزتو بچین👌 عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور مصطفی زمانی و الهام حمیدی؛ یوزارسیف و آسنات سریال «یوسف پیامبر» بعد از 16 سال در 42 سالگی و 47 سالگی نوستالژی امروز/ انیمیشنی جذاب و خاطره انگیز از یلدای کارتون‌های دهه60/ از پینوکیو و پلنگ صورتی گرفته تا حنا دختری در مزرعه و ملوان‌زبل (ویدئو) نعیمه نظام دوست یه تنه با خنده‌هاش از روی همه جوکری‌ها رد شد🤣/ تا شما باشین پیش نعیمه پز شوهراتونو ندین برنامه قطعی برق امروز جمعه 30 آذر در تمامی استان ها اعلام شد / جدول زمانبندی و لینک (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / نبرد وحشتناک و نفس‌گیر 20 کفتاری که شیر، سلطان جنگل رو تنهایی گیر آوردن و محاصرش کردن!