به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم تنفیذ حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در ۱۲ مرداد ماه برگزار شد و رهبر معظم انقلاب به انتخابات این دوره نیز مشروعیت دادند و رای ملت را تنفیذ کردند، ابراهیم رئیسی رسما به عنوان هشتمین رئیس جمهور کار خود را در پاستور آغاز کرد.
بر اساس قانون اساسی رئیس جمهور تا دوهفته بعد از مراسم تحلیف فرصت دارد لیست کابینه مدنظر خود را تقدیم مجلس کند. مجلس شورای اسلامی نیز یک هفته زمان دارد تا پس از بررسی کارنامه و برنامه های وزراء پیشنهادی، حضور آن ها در کابینه را به رای گذارد و نتیجه را مشخص کند. در شرایط فعلی کشور تأخیر در این امر می تواند خسارت های زیادی را در پی داشته باشد به همین دلیل رهبر انقلاب در مراسم تنفیذ سید ابراهیم رئیسی بر اهمیت تسریع در تشکیل کابینه اشاره کردند.
آیت الله خامنه ای در مراسم تنفیذ گفتند: شرایط کشور اقتضا نمی کند که تشکیل دولت به تأخیر بیفتد، بنابراین رئیس جمهور محترم در معرفی وزرای پیشنهادی و مجلس نیز در بررسی صلاحیت وزیران شتاب به خرج دهند.
با تاکید موکد رهبر انقلاب قطعا رئیس جمهور جدید موظف به معرفی اعضای کابینه به مجلس می شود. از زمانی که از سوی وزارت کشور ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دولت سیزدهم معرفی شد، گمانه زنی های برای انتخاب اعضای کابینه وی در رسانه ها آغاز شد و تا همین لحظه نام چهره های مختلفی به عنوان معاونان و وزراء وی مطرح شده است، همچنین بررسی های اعضای کابینه مدتی است که توسط حجت الاسلام والمسلمین رئیسی آغاز شده است.
امیرابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تشکیل کابینه دولت سیزدهم گفته بود: در ۱۴ مرداد مراسم تحلیف برگزار و اعضای کابینه معرفی خواهد شد و گفته می شود آقای رئیسی در فرصت مشخص کابینه خود را معرفی کرده تا بتوانند به سرعت کار خودشان را آغاز کند، اما هنوز اسامی دقیقی اعلام نشده است.
نمایندگان مجلس نیز برای بررسی سریع وزراء پیشنهادی رئیسی اعلام آمادگی کردند، به همین منظور سید محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفته بود: اگر تا بعد از مراسم تحلیف لیست وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم آماده و ارائه شود بلافاصله مجلس شورای اسلامی بررسی های خود را آغاز خواهد کرد. به عبارت دقیق تر اگر تا زمان برگزاری مراسم تحلیف لیست وزرای پیشنهادی را به مجلس اعلام کنند کمیسیون های تخصصی از روز شنبه ۱۶ مردادماه بررسی برنامه وزرای پیشنهادی را آغاز می کند، احتمالا این کار یک هفته در کمیسیون ها طول خواهد کشید و بعد از آن بررسی رای اعتماد وزرا در صحن علنی را خواهیم داشت.
وی در پایان گفت که تاکید رئیس جمهور منتخب و رئیس مجلس شورای اسلامی بر آن است که به دلیل شرایط خاص کشور بلافاصله تکلیف وزرای دولت سیزدهم مشخص شده و دولت کار خود را شروع کند.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی از ۱۳ مرداد ماه کار خود را با وزراء و معاونان روحانی کار خود را آغاز کرده است تا در مهلت معین شده کابینه وی مشخص شود و با اعضای کابینه جدید، به حل مشکلات و وعده های داده شده اش بپردازد.
هفته گذشته هم روابط عمومی دفتر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اعلام کرد: «در ادامه فرآیند انتخاب اعضای کابینه دولت سیزدهم، فعالیت کارگروه های تخصصی به مراحل پایانی خود نزدیک شده و این کارگروه ها پس از انجام بررسی های دقیق و ارزیابی کارشناسی توانمندی های مدیریتی و صلاحیت های تخصصی نفرات پیشنهاد شده، ارزیابی برنامه ارائه شده از سوی هر یک از افراد، تحقیق از صاحبنظران ذی صلاح درباره ایشان و نیز انجام مصاحبه با افراد مد نظر، به زودی لیست نفرات پیشنهادی برای هر جایگاه مدیریتی را به دفتر رئیس جمهور منتخب ارائه خواهند کرد.
در همین حال برای تک تک نفرات پیشنهادی در دفتر رئیس جمهور منتخب پرونده ای شامل نتیجه بررسی تخصصی کارگروه، نظرات کارشناسان امین به موازات نتیجه کارگروه ها و استعلام صلاحیت از نهاد های مربوطه تشکیل گردیده است.
نتیجه این بررسی ها و اطلاعات به صورت مرحله به مرحله در اختیار آیت الله رئیسی قرار گرفته و در نهایت رئیس جمهور منتخب پس از مطالعه و بررسی همه جانبه مطالب ارائه شده، شخصا با گزینه های اولویت دار گفتگو نموده و نسبت به اتخاذ تصمیم نهایی اقدام خواهد کرد.
بر این اساس پیش بینی می شود فهرست اعضای دولت سیزدهم پیش از پایان موعد مقرر قانونی، نهایی خواهد شد.»