نسل دوم رنو مگان درایران توسط شرکت پارس خودرو عرضه می گردد. و نسل سوم رنو مگان از سال 1390 توسط شرکت نگین خودرو با نام رنو اسکالا عرضه می گردد. این نوع مگان در دو مدل با موتورهای 1600 سی سی و 2000 سی سی به بازار ایران ارائه می شود. مدلهای 1600 اخیراً مونتاژ داخل شده و مدلهای 2000 از ترکیه وارد می شوند. مگان از طرحی امروزی و مدرنی برخوردار است. در نگاه اول، خطوط کشیده بدنه، پویایی و تحرک خودرو را نمایان می کند. انحناهای نرم و قدرتمند و ظرافت در طراحی بدنه، نشان دهنده کیفیت برتر این خودرو می باشد. ظاهر پر ابهت، قدرتی تردید ناپذیر، تناسبات و ابعاد گسترده، همه به خودروی مگان چهره ای قدرتمند را ارائه می دهند.
مشخصات فنی مگان ۱۶۰۰
مگان ۱۶۰۰ از پیشرانه ۱.۶ لیتری چهار سیلندر ۱۶ سوپاپه بهره می برد که قدرتی معادل ۱۱۵ اسب بخار در ۶ هزار دور دقیقه را تولید نموده و گشتاور حداکثری آن ۱۵۱ نیوتن متر در ۴۲۵۰ دور در دقیقه را ارائه می دهد. این نیرو توسط گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می شود.شتاب صفر تا صد این خودرو ۱۱.۱ ثانیه می باشد و در ۱۹۳ کیلومتر بر ساعت به حداکثر سرعت خود می رسد. مگان ۱۶۰۰ با وزن ۱۳۰۰ کیلوگرم و باک ۶۰ لیتر دارای استاندارد عدم آلایندگی یورو ۳ می باشد.
موتور | 4 سیلندر 16 سوپاپه |
حجم موتور | 1598 سی سی |
تنفس موتور | تنفس طبیعی |
انتقال نیرو | دیفرانسیل جلو |
حداکثر قدرت | 115 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه |
حداکثر گشتاور | 151 نیوتن متر در 4250 دور در دقیقه |
جعبه دنده | 5 دنده دستی |
شتاب 0 تا 100 | 11.1 ثانیه |
حداکثر سرعت | 193 کیلومتر در ساعت |
وزن | 1300 کیلوگرم |
اندازه (میلیمتر) | 4498 طول - 1777 عرض - 1460 ارتفاع |
فاصله بین دو محور | 2690 میلیمتر |
طراحی ظاهری مگان ۱۶۰۰
با توجه به بررسی ها و این که رنو مگان ۱۶۰۰ تا حدودی قدیمی است اما باز هم طراحی آن نسبتا مدرن و جذاب به نظر می رسد. در اولین نگاه به خودرو خطوط کشیده بدنه، پویایی و تحرک خودرو را آشکار می نمایند. انحناهای نرم و قدرتمند و ظرافت طراحی بدنه، نشان از کیفیت برتر این خودرو دارد. ظاهری با ابهت، قدرتی خوب، تناسب ابعاد و گستره آن همگی توصیف کننده چهره مگان ۱۶۰۰ هستند.بررسی ها نشان می دهد نقطه قوتی که مگان را به خودرویی محبوب در بازار کشور تبدیل نمود، طراحی جذاب این خودرو بود که در زمان خودش مدرن هم محسوب می شده است. البته در حال حاضر این طراحی ممکن است مورد پسند خیلی ها نباشد ولی باز هم طرفداران خاص خودش را در نسخه دست دوم دارد.
طراحی داخلی مگان ۱۶۰۰
در بررسی ها مشخص شد طراحی داخلی مگان ۱۶۰۰ یک طراحی جدا از خانواده ال ۹۰ یا تندر ۹۰ می باشد که به نوعی یک مزیت محسوب می شود. با توجه به سال تولید این خودرو با طراحی بیرونی نسبتا به روز می توان گفت دارای طراحی داخلی خوبی می باشد و لذت رانندگی یک خودروی تقریبا راحت سفری را به ارمغان می آورد.خطوط ناب و ترکیب صندلی ها و کنترل های ارگونومی، ظرافت در طراحی و کیفیت خوب متریال استفاده شده در کابین حسی دلپذیر به همراه دارد.قابل ذکر است استفاده از کارت هوشمند از ویژگی های رنو مگان می باشد که برای روشن شدن به کلید یا سوییچ نیازی ندارد. صندلی های خودرو نیز بزرگ و راحت می باشند و برای افراد حتی قد بلند فضای کافی و راحتی در صندلی های جلو و عقب خودرو وجود دارد.
امکانات و تجهیزات مگان ۱۶۰۰
از مهمترین و اصلی ترین امکانات و تجهیزات مگان ۱۶۰۰ می توان به ترمزهای ABS و EBA و EBV ، کیسه هوای سرنشینان جلو، سیستم تهویه دستی، روشن و خاموش شدن خودکار چراغ ها، آینه های جانبی برقی مجهز به مه شکن، رایانه سفری، پرده شیشه عقب و جانبی، کلید استارت، شیشه بالابر برقی جلو و عقب، فرمان برقی حساس به سرعت؛ اشاره کرد.قابل ذکر است تعداد اندکی از مگان ۱۶۰۰ تیپ E2 با آپشن هایی موسوم به سفارش مدیران و فقط با بدنه سفید یا زیتونی روانه بازار شدند. در حالت کلی رنگ های ارائه شده برای خودروی مگان عبارتند از سفید، مشکی، قرمز، سبز لجنی، نقره ای، خاکستری می باشد.
رقبا و ارزش خرید مگان ۱۶۰۰
خودروی مگان در زمان عرضه به بازار با رقبایی همچون سیتروئن زانتیا، نیسان ماکسیما، مزدا ۳ و حتی تویوتا کمری روبرو بود و اکنون که هشت سال از توقف تولیدش می گذرد، فقط در نسخه های دست دوم به فروش می رسد. البته این خودرو بازار دست دوم خوبی دارد و همچنان به عنوان گزینه ای ایده آل شناخته می شود که خرید نسخه های کم کارکردش می تواند انتخاب خوبی باشد.هر چند اگر خودروی کم دردسر تری را تمایل دارید می توانید به سراغ موارد با کیفیت تری مانند رنو ساندرو استپ وی و رنو تندر پلاس متمایل شوید. قابل ذکر است استهلاک رنو مگان از نقاط ضعف خودرو محسوب می شود زیرا چندین سال از توقف تولید آن می گذرد از این رو ممکن است به راحتی نتوان قطعات آن را پیدا کرد و حتی در صورت یافتن باید هزینه بیشتری بپردازید.
معایب رنو مگان 1600
در ادامه می پردازیم به معایب این خودرو شناخت معایب مگان و سایر خودروهای بازار ایران در مورد کارایی، ایمنی، مشخصات فنی و سایر ویژگی خودرو اطلاعات کافی به مصرف کننده ارائه داده و به او کمک می کند با آگاهی بیشتر محصول مورد نظر خود را خریداری کند. در این بخش نقاط ضعف و معایب مگان را بررسی کرده و ایرادات آن را از جنبه های مختلف مرور می کنیم.
شتاب گیر ضعیف رنو مگان
اگرچه رنو موتور 1600 سی سی، که برای جثه بزرگ مگان مناسب نبود با موتور 2000 سی سی جایگزین کرده است، اما موتور 2000 سی سی همچنان برای یک بدنه بزرگ خودرو با وزنی معادل 1 تن و 350 کیلوگرم مناسب نیست.اینطور نیست که شتاب و کشش ماشین خیلی بد باشد. اگر کولر روشن باشد یا ماشین پر باشد و شیب کمی در جاده وجود داشته باشد، این عدم شتاب بیشتر مشهود است و خواهید دید که سرعت این خودرو نسبت به رقبای خود مانند زانتیا، آوانته، مزدا 3 و حتی سراتو کمتر است.پس اگر سرعت و شتاب را دوست دارید، مگان ماشین خوبی برای شما نیست و بهتر است به سراغ رقبای سریع آن بروید.
قطعات یدکی گران و کمیاب
فراموش نکنید که مگان چند سالی است که از تولید خارج شده و خودرویی که از تولید خارج می شود دیگر برای آن قطعه تولید نخواهد شد. پس اگر زمانی به قطعه ای برای رنو مگان خود نیاز داشته باشید در تهیه آن دچار مشکل خواهید شد و اگر به آن دسترسی داشته باشید باید هزینه زیادی برای آن بپردازید.از طرفی نگهداری و تعمیر مدل 2000 کمی سخت است و در نتیجه هزینه تعمیر و تعویض قطعات بالاست. پس اگر مگان به تعمیرگاه برود بدون شک هزینه زیادی به دوش شما خواهد گذاشت.
بدنه و کابین بی کیفیت در رنو مگان مونتاژی
البته این مورد کاملا به این بستگی دارد که مدل وارداتی بخرید یا مدل مونتاژی. اگرچه تفاوت کیفیت چندانی بین مدل وارداتی و مونتاژی وجود ندارد، اما در رنگ و عایق بدنه کمی افت کیفیت وجود دارد.این بی کیفیتی در مقابل مدل های باکیفیتی مثل مزدا 3 و سراتو واقعا محسوس است. کیفیت رقبای ژاپنی و کره ای بهتر از مگان است و از نظر بدنه و کیفیت بدنه مگان بیشتر یک خودروی ایرانی است تا فرانسوی.
امکانات و آپشن کم در رنو مگان
رنو مگان عموما آپشنی ندارد که ارزش قیمتش را داشته باشد! برای مثال این خودرو کروز کنترل و حتی سانروف ندارد. آپشن هایی که هم در مزدا 3 و هم در سراتو رده بالاتر یافت می شوند، یعنی مگان از نظر آپشن ها از رقبای ژاپنی و کره ای خود عقب است.حتی زانتیا هم با وجود سیستم تنظیم ارتفاع قدیمی، کمی سرگرم کننده است، اما در کابین مگان به جز استارت بدون کلید آپشن جذابی وجود ندارد.
نفوذ صدا به داخل ماشین
همانطور که در قسمت کیفیت ذکر شد، این بی کیفیتی بیشتر در مدل های مونتاژی دیده می شود زیرا کیفیت فرم دهی بدنه چندان مناسب نیست و در صورت افزایش دور موتور به بالای 4000 دور در دقیقه صدای موتور در داخل کابین شنیده می شود.پس بهتر است سرعت موتور مگان را زیر 4000 دور در دقیقه نگه دارید تا صدای آزاردهنده آن را نشنوید. شاید این مورد در زانتیا کمی رایج باشد، اما در سراتو و مزدا 3 این مشکل را نمی بینیم و آزاردهنده نیست.
طراحی غیر جذاب بدنه
زیبایی بدنه و طراحی سلیقه ای است و نمی توان مستقیماً در مورد آن اظهار نظر و تصمیم گرفت. اما میدان مقایسه را می توان برای مگان و رقبا باز کرد.مگان، زانتیا و آوانته طراحی ساده ای دارند. شاید زانتیا کمی اسپرت تر باشد اما مگان و آوانته بسیار ساده هستند. از طرفی مزدا 3 نسبت به رقبای خود طراحی به روزتری دارد و سراتو در سادگی بسیار زیباست. بنابراین، اگر بخواهیم طراحی بدنه مگان را رتبه بندی کنیم، در بهترین حالت رتبه سوم را در کل کسب می کند.
معایب گیربکس مگان اتوماتیک
یکی از نقاط ضعف بزرگ رنو مگان نسبت به رقبای خود به خصوص در مقایسه با مزدا 3 و آوانته، ضعف گیربکس آن است، به خصوص اگر با این خودرو در شهر رانندگی کنید، گیربکس آن می تواند بسیار آزاردهنده باشد.گیربکس گهگاهی گیر دارد و در تعویض دنده و دنده عقب خوب کار نمی کند. به خصوص اگر در ترافیک هستید و مجبور هستید بارها و بارها بایستید و حرکت کنید. اما در آوانته یا مزدا 3 این مشکل اصلا به چشم نمی خورد و گیربکس بهتری نسبت به مگان دارند. البته شاید زانتیا با گیربکس دستی کمی قدیمی به نظر برسد اما همیشه گیربکس دستی خوب بهتر از گیربکس اتوماتیک بد است!
نقاط قوت رنو مگان 1600
- سواری و فرمان پذیری نرم
- استهلاک کم
- کابین جادار و راحت
- مصرف سوخت مناسب
رنو مگان یک خودروی فرانسوی است و در مقایسه با رقبای کره ای خود استهلاک کمتری دارد. یعنی مگان شما را کم تر روانه تعمیرگاه می کند. میتوان گفت مگان از لحاظ استهلاک در حد و اندازه ی تویوتا کرولا است. و هنگامی که یک خودروی فرانسوی پا به پای یک خودروی ژاپنی می آید یعنی خیال شما تا حد زیادی میتواند راحت باشد!
رنو مگان جزء یکی از خودروهایی است که دارای میزان مصرف سوخت مناسب می باشد و اگر میزان مصرف سوخت برای شما اهمیت دارد، بدون شک این خودرو را می توانید در لیست خودروهایی که تصمیم به بررسی آنها دارید، قرار دهید چرا که مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در هر 100 کیلومتر، تنها 7 لیتر و در نسخه 2000 نیز 7. 8 لیتر است و این در حالی می باشد که میزان مصرف سوخت ترکیبی خودرو 405 GLX، به میزان 9 لیتر در هر 100 کیلومتر می باشد.