خودروهای آمریکایی سال هاست که با تکیه بر توانایی های بسیار بالای دینامیکی، سرعت و شتاب بالا، ظاهر فوق العاده جنگنده و کلاسیک و قیمت بسیار پایین تر نسبت به نمونه های هم توان اروپایی، طرفداران بسیاری در بین علاقمندان صنعت اتومبیل جهان دارند. یکی از محبوب ترین و بهترین این نمونه ها، شورولت کامارو بوده که با بیش از نیم قرن حضور در بازارهای جهانی، در کنار خودروهای عضلانی (Muscle Cars) دیگری مانند موستانگ (Mustang)، کوروت (Corvette)، چارجر (Charger) و چلنجر (Challenger)، به کانون توجه دوستداران سرعت تبدیل شده اند.
نسل دوم این خودرو در سال های نه چندان دور با مدل های Z28 و SS در بازار ایران نیز حضور داشت و در کنار پونتیاک فایربرد، جیپ واگونیر (یا جیپ آهو)، بیوک اسکای لارک نسل دوم یا بیوک ایران، شورولت نوا نسل چهارم کادیلاک سویل یا کادیلاک ایران که در شرکت پارس خودروی فعلی، همزمان با بازارهای جهان تولید می شد، موسیقی متن سریال خودروهای به روز و قدرتمند آمریکایی کشور را تشکیل می دادند. نمونه های قدیمی کامارو در حال حاضر در بازار اینران نیز وجود داشته و با برچسب قیمت چند صد میلیون تومانی بین علاقمندان خودروهای کلاسیک آمریکایی معامله می شود.
شورولت کامارو مدل سال 2020 میلادی از پلتفرم GM Alpha سود برده که پیش از این در نمونه هایی مانند کادیلاک ATS و CTS نیز به کار گرفته شده بود. این خودرو مانند نسل های قبلی در 2 کلاس بدنه کوپه (Coupe) و کانورتیبل (Convertible) یا سقف بازشو عرضه شده و قابلیت تجهیز به پکیج های محبوب SS و موتورهای قدرتمند و خوش صدای V8 را نیز دارد.
مشخصات فنی شورلت کامارو مدل ۲۰۲۰
در بررسی ها مشخص شد که شورولت کامارو ۲۰۲۰ با دامنه گسترده ای از پیشرانه ها ارائه می شود. این پیشرانه های متعدد بزرگترین نقطه وقت خودرو به حساب می آید. که شامل نمونه های کوچک چهار سیلندر دو لیتری تا انواع غول پیکر هشت سیلندر خورجینی ۶.۲ لیتری می باشند. و قدرتی بین ۲۷۵ تا ۶۵۰ اسب بخار را به همراه دارند.به این ترتیب با هر معیاری این ارقام، اعداد قابل توجهی بوده و با در نظر گرفتن قیمت، بسیار بالاتر از رقبای اروپایی است. پیشرانه های شورولت کامارو ۲۰۲۰ شامل موارد زیر هستند.
- پیشرانه چهار سیلندر دو لیتری توربو
- پیشرانه شش سیلندر خورجینی ۳.۶ لیتری تنفس طبیعی
- پیشرانه هست سیلندر خورجینی ۶.۲ سوپر شارژر تیپ ZL1
- پیشرانه هشت سیلندر خورجینی ۶.۲ لیتری تنفس طبیعی تیپ های SS, LT1
پیشرانه چهار سیلندر دو لیتری توربو که ۱۶ سوپاپ با سرسیلندر آلومینیومی می باشد و در مدل های مختلفی از خودروهای جنرال موتورز مانند کادیلاک، شورولت مالیبو و بیوک رگال استفاده می شود. این پیشرانه کوچک دو لیتری قدرتی برابر ۲۷۵ اسب بخار در ۵۶۰۰ دور در دقیقه را تولید می کند و دارای حداکثر گشتاور ۴۰۰ نیوتن متر در دورهای موتور ۳۰۰۰-۴۵۰۰ دور در دقیقه می باشد.متوسط مصرف سوخت خودرو در مسیر شهری حدود ۱۱.۷ لیتر در صد کیلومتر و در مسیر بزرگراهی ۷.۸ لیتر در هر صد کیلومتر گزارش شده است. در صورت استفاده از گیربکس ده سرعته اتومات، مصرف سوخت کمی کاهش پیدا کرده و به ۱۰.۷ و ۷.۶ لیتر در هر صد کیلومتر خواهد رسید.
طراحی ظاهری شورلت کامارو مدل ۲۰۲۰
در این بخش به بررسی طراحی ظاهری شورولت کامارو ۲۰۲۰ می پردازیم که یکی از بزرگترین نقاط قوت آن هم محسوب می شود. هرچند به عقیده برخی ابهت فورد موستانگ ۲۰۲۰ را ندار ولی با استفاده از فناوری های مدرن و به روز، همچنان نمایی کلاسیک داشته و به اندازه کافی حسی سرشار از قدرت و اصالت یک سوپر اسپرت امریکایی را به مخاطب القا می کند.
چراغ های جلویی خیلی کشیده و باریک هستند که به همراه جلو پنجره ای کشیده مشبک و ورودی های هوا با طراحی شبیه جلو پنجره ای و سپر برآمده، نمایی قدرتمند از کامارو را به نمایش می گذارند. البته این جذابیت در تیپ های ZL1, SS بیشتر از نسخه های استاندارد می باشد.کاپوت هم برجسته بوده و با ماهیت کلی خودرو هماهنگی دارد. در بخش جانبی، خطوط افقی در ترکیب با برجستگی های موجود به سپر عقبی ختم می گردند. گلگیر عقب هم بسیار برجسته بوده که در انتقال مفهوم قدرت به مخاطب نقش بسزایی را ایفا می کند. رینگ ها هرچند در تیپ های بالا، بزرگتر و قوی تر هستند اما نمونه های ۱۸ اینچی آلیاژی استاندارد هم دارای جذابیت و نمای بسیار زیبایی هستند.
در بررسی عقب شورولت کامارو ۲۰۲۰ شاهد چراغ های دو قسمتی هستیم و در تیپ های پایین و پیشرانه های کوچک، خروجی های دوگانه اگزوز، اسپویلر و دیفیوز با طراحی برجسته اش، با سایر بخش ها هماهنگی قابل قبولی دارد. البته تیپ سوپر اسپرت ZL1 از طریق خروجی های اگزوز دوبل در دو سمت سپر نمای بسیار جذاب تری از سایر مدل ها ارائه می دهد.به طور کلی طراحی بدنه شورولت کامارو ۲۰۲۰ در هر دو نسخه کوپه و کانورتیبل کاملا با ماهیت و قدرت این خودرو تناسب داشته و می توان از نظر زیبایی آن را در ردیف بهترین خودروهای اسپرت جهان جای داد.
طراحی داخلی شورلت کامارو مدل ۲۰۲۰
اگرچه بررسی ها نشان می دهد طراحی داخلی شورولت کامارو ۲۰۲۰ ترکیبی از سنتی و مدرنیته می باشد و به کمک فناوری، نمای جدیدی به فرم کلاسیک اضافه شده ولی همچنان بسیاری عقیده دارند این بخش نقطه ضعف کامارو محسوب می شود. مواد بکار رفته در ساخت کابین هرچند نسبت به قبل بهبود یافته ولی همچنان هم کیفیت این متریال به اندازه ای نیست که قدرت رقابت با همتایان اروپایی اش را داشته باشد.
چیدمان ادوات و ابزار کمی قدیمی بوده ولی حتی در نسخه های پایه نیز یک نمایشگر ۷ اینچی لمسی رنگی در قسمت میانی داشبورد تعبیه شده که دید و دسترسی قابل قبولی برای راننده به همراه دارد. غربیلک فرمان هم اسپرت، کوچک است و به ادوات کنترلی، سیستم صوتی، کنترل سرعت و تلفن همراه مجهز شده و قسمت پشت آمپر با طراحی برجسته خود، حس خودروهای امریکایی را به راننده منتقل می کند.
ولی با بالا رفتن تیپ خودرو و افزایش سایز نمایشگر اصلی، استفاده از صندلی های اسپرت چرمی و سیستم صوتی حرفه ای، احساس آسایش بیشتری را برای سرنشینان به ارمغان می آورد. ولی با توجه به ستون های بزرگ؛ هنوز هم نقاط کور زیادی دیده می شود و استفاده از سیستم های نمایش نقاط کور در تیپ های بالا فقط بخشی از این نواقص را پوشش می دهد.
قابل ذکر است صندلی ها با پوشش پارچه ای حتی در نسخه پایه نیز اسپرت می باشد و به خوبی سرنشینان را در بر می گیرد. فضا برای سرنشینان جلوی خودرو کافی و قابل قبول است اما در صندلی های عقب اینطور نیست و مشابه بیشتر نمونه های اسپرت فقط برای کودکان و افراد کوتاه قد و سبک وزن مناسب خواهد بود.صندوق عقب کامارو ۲۰۲۰ نیز در مدل های کوپه حدود ۲۵۷ لیتر ظرفیت داشته که میزان متوسطی برای نمونه های این کلاس محسوب می شود. این فضا در نسخه های کانورتیبل با توجه به مکان لحاظ شده برای سقف، بسیار محدودتر شده و حدود ۲۰۷ لیتر حجم دارد. درب صندوق عقب نیز خیلی کوچک است که این مورد نیز مشکلات زیادی برای جای گذاری چمدان در بخش عقب به همراه دارد.
تیپ ها و ایمنی شورولت کامارو 2020
در بررسی ها مشخص شد شورولت کامارو ۲۰۲۰ در حال حاضر در بازار امریکا در سه تیپ اصلی LT, SS, ZL و در مجموع در هشت تیپ مختلف در دو نوع کوپه و کانورتیبل با قابلیت انتخاب موتورهای مختلف عرضه می شود. تیپ LS1 نسخه پایه بوده و نسخه ZL1 نسخه گران قیمت و قدرتمند می باشد.این خودرو حتی در تیپ پایه نیز از نظر عملکرد در رده خودروهای اسپرت جای گرفته از این رو دارای سطح استانداردی از تجهیزات ایمنی برای سرنشینان می باشد. که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ترمزهای ضد قفل دیسکی برای هر ۴ چرخ
- کیسه هوای مخصوص زانوی راننده و سرنشین جلو
- کمربندهای ایمنی سه نقطه ای با اتصالات LATCH برای کودکان و افراد کوتاه قامت
- کیسه هوای پرده ای جانبی
- دوربین های کمکی دنده عقب
- سیستم الکترونیکی حفظ پایداری
- در تیپ های بالاتر سیستم نمایش نقاط کور و سیستم هشدار ترافیک در بخش عقب
- سیستم هشدار خروج از مسیر حرکت بین خطوط
کامارو ۲۰۲۰ نمونه نسبتا بزرگی از خودروهای اسپرت است که دارای طول ۴۷۸۳ میلی متر، پهنای ۱۸۹۷ میلی متر و ارتفاعی حدود ۱۳۴۹ میلی متر می باشد و فاصله دو محور عقب و جلوی خودرو در نسخه کوپه حدود ۲۸۱۲ میلی متر است و نسخه های SS, ZL1 با توجه به ماهیت اسپرت تر ارتفاع آن ها کوتاه تر است.قابل ذکر است شورولت کامارو در بررسی سازمان امنیت راه های ایالات متحده موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی شده و ایمنی کامارو ۲۰۲۰ کوپه؛ خوب اعلام شده است.
نقاط قوت و نقاط ضعف شورولت کامارو 2020
با توجه به بررسی ها از جمله نقاط قوت شورولت کامارو ۲۰۲۰ می توان به قیمت پایین در نسخه پایه، طراحی بدنه جنگنده، سیستم چند رسانه ای کارامد و بازه گسترده پیشرانه از ۴ سیلندر دو لیتری تا ۸ سیلندر ۶.۲ لیتری اشاره کرد. نقاط ضعف این خودرو نیز شامل فضای محدود صندلی عقب، فضای کم صندوق عقب، نقاط کور متعدد و طراحی کابین ضعیفتر نسبت به رقبا می باشد.