باشکوه ترین سالن های اپرا در دنیا
سالن های اپرا و تئاتر در هر کشور و شهری همیشه جزء باشکوه ترین و مجلل ترین ساختمان ها هستند و در بسیاری از کشورها این سالن ها به دلیل قدمتی که دارند جزء جاذبه های تاریخی و فرهنگی هم به شمار می روند. در این مطلب باشکوه ترین سالن های اپرا در دنیا را به شما معرفی کنیم. این ساختمان ها در کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته اند و هرکدام در نوع خود یک شاهکار بی نظیر و چشم نواز هستند.
استرالیا، سالن اپرای سیدنی | Sydney Opera House
ساختمان سالن اپرای سیدنی یکی از مشهورترین نمادهای سیدنی است و احتمالا بارها آن را دیده اید، بی آن که بدانید این سازه خاص و هنری چیست! سالن اپرای سیدنی با معماری مدرن و خلاقانه اش یکی از باشکوه ترین سالن های اپرا در دنیا و یکی از مراکز فرهنگی معتبر در استرالیا به حساب می آید. این سازه زیبا و باشکوه حدود ۲۰ سال پیش توسط معماری به نام Jørn Utzon طراحی شد تا بازتابی از کشتی های غول پیکر باشد. اگرچه نام این سازه سالن اپرای سیدنی است، اما تنها اپرا در آن برگزار نمی شود و برنامه های فرهنگی مختلف مثل تئاتر، کنسرت و …هم در طول سال در این سالن اجرا می شوند.
فرانسه، سالن اپرای پاله گارنیه | Palais Garnier
پاله گارنیه در خیابان اپرای پاریس قرار گرفته و به جرات یکی از بهترین و مشهورترین سالن های اپرا در جهان است و با ساختمان باشکوه و مجللی که دارد توریست های زیادی را به سمت خود می کشاند. این سالن زیبا توسط شارل گارنیه و در سال ۱۸۷۵ طراحی و ساخته شده است و به سبک مجلل و پر زرق و برق Beaux-Arts style ساخته شده است. در این سالن یک چلچراغ عظیم و پرتلالو به وزن ۷ تن وجود دارد که در مرکز سالن آویخته شده است و علاوه بر این، دیوارهای مرمرین، مسجمه ها و تندیس ها و گچکاری های باشکوه، برگرفته از داستان های اسطوره ای یونانی این سالن را به فضایی باشکوه و رویایی تبدیل کرده اند. در سال ۱۹۶۲ مارک شاگال نقاش مشهور معاصر، نقاشی های دیواری بسیار زیبایی به سقف این سالن اضافه کرد. سالن اپرای پاله گارنیه اگرچه دیگر کاربری سابق را ندارد اما همچنان به عنوان یکی از باشکوه ترین سالن های اپرا در دنیا و یک جاذبه تاریخی و فرهنگی اهمیت دارد. در حال حاضر بخش عمده اجراهای اپرا و تئاتر در ساختمان جدیدتر در میدان باستیل به روی صحنه می روند.
ایتالیا، سالن اپرای لا اسکالا | La Scala
تئاتر آلا اسکالا یا سالن اپرای لا اسکالا در شهر میلان ایتالیا قرار گرفته و یکی از افتخاراتش اجرای L’Europa Riconosciuta توسط آنتونیو سالیری در سال ۱۷۷۸ است. سالن اپرای لا اسکالا توسط معمار ایتالیایی، گیزپ پیرمارینی و به سبک نئوکلاسیک ساخته شده است و با معماری زیبا و طراحی داخلی مجللش یکی از باشکوه ترین سالن های اپرا در دنیا به حساب می آید. سالن اپرای این مجموعه با رنگ های سرخ و طلایی پرتلالویی به خاطر ویژگی آکوستیک فوق العاده اش شهرت دارد و می تواند نهایت صدای یک خواننده اپرا را به طور کامل و دقیق به گوش مخاطبان برساند. اکثر هنرمندان و خوانندگان ایتالیا و همین طور خوانندگان اپرای مشهور دنیا تا به حال در این سالن اجرا داشته اند.
سالن اپرای تئاتر آمازون ( Amazon Theatre )
این سالن اپرا در شهر مانائوس، منطقه ی آمازون و کشور برزیل قرار گرفته است.سالن اپرای با شکوهی که هوای مرطوب جنگل های آمازون، از بلندای گنبد آن می گذرد.این سالن در سال ۱۸۹۶، در دوره ی شکوفایی اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین ساخته شد.
معمار این بنای مجلل، طراحی ایتالیایی به نام " سلستیال ساکاردیم " است.خیلی از بخش ها و مصالح این ساختمان از اروپا وارد شده و هر ساله نیز ، بازدیدکنندگان بسیاری از همان قاره برای تماشایش به برزیل می آیند.سالن اصلی این خانه ی اپرا ، ظرفیت ۷۰۰ نفر بازدید کننده را دارد.
سبک معماری این بنا، برگرفته از سبک رنسانس می باشد.کاشی های گنبد از " آلزاس "، شهری در فرانسه، مجسمه ها و لوستر ها از ایتالیا و قاب های فولادی از اسکاتلند به برزیل آورده شده اند.نقاش پرده ای که بر روی سن و روبروی مخاطبان قرار گرفته را نیز " Domenico de Angelis " ، هنرمند جوان ایتالیایی کشیده است.نکته ی جالبی که درباره این بنا وجود دارد، گنبد آن است که پرچم برزیل را با کاشی هایی رنگی ، مانند نگینی زرو وسبز رنگ بر بلندای ساختمان اصلی قرار داده است.
تئاتر دی سن کارلو ( Teatro di San Carlo )
این بنا که به نمادی برای شهر ناپل تبدیل شده، در حال حاضر قدیمی ترین سالن اپرای جهان است که هنوز هم هنرمندان آرزوی اجرا در آن را به سر دارند.این بنا توسط " جیووانی آنتونیو مدرانو "و " آنجلو کاراسال " طراحی و در سال ۱۷۳۷ افتتاح شده است." تئاتر دی سن کارلو " از روز تولدش تا به حال ، چندین بار بازسازی و نوسازی شده ، که این امر هم بر روی ظاهر بنا و هم عملکردش آن تأثیر گذاشته است.در گذشته ، سالن اصلی شبیه نعل اسب بود و حدود ۳۰۰۰ نفر را در خود جا می داد است، اما حالا فقط ۱۴۰۰ نفر ظرفیت دارد.با تمام اینها اما ، این بنا هنوز هم یک نمونه ی خاص معماری به شمار آمده و هر سال میزبان رویدادهای مختلف هنری است.
خانه ی اپرای وین ( Vienna State Opera House )
وین شهر موسیقی و آواز است بنابراین قرار داشتن سالن اپرا مجلل و مجهزی در آن دور از انتظار نیست.این بنا که به نام " استاتسوپر" نیز شناخته شده است، در سال ۱۸۶۹ افتتاح شد.خانه ی اپرای وین توسط " ادوآرد وان درنول " و " آگوست سیکارد فون سیکاردزبورگ " طراحی شده است.این شاهکار قرمز و طلایی رنگ، با مجسمه ها و نقاشی های چشم گیر تزیین شده و نوعی از نقاشی با آبرنگ بر روی گچ هم، بر زیبایی بنا افزوده است.متاسفانه ساختمان اصلی در طول جنگ جهانی دوم آسیب دید، اما در سال ۱۹۵۵، دوباره بازسازی و بازگشایی شد.سالن کنسرت اصلی حدود ۲۳۰۰ گنجایش نفر را دارد و امروزه یکی از پر رفت و آمدترین سالن های اپرای جهان است.
تئاتر کولون ( Teatro Colon )
این خانه ی اپرا که در پایتخت آرژانتین قرار دارد ، یکی از بهترین و شگفت انگیزترین ها در آمریکای لاتین و دنیا است.ساختمان کنونی در سال ۱۹۰۸ بازگشایی شد ، اما تاریخچه ی اصلی ساخت بنا به اواسط قرن نوزدهم برمی گردد.این ساختمان که به شکل نعل اسب ساخته شده، تلفیقی از سبک های گوناگون معماری است با گنجایش ۲۵۰۰ نفر، و برای دوره ی کوتاهی، بزرگ ترین سالن اپرا در نوع خودش بود.سقف سالن کنسرت آکوستیک فوق العاده ای داره د با نقاشی های هنرمند آرژانتینی " رائول سولدی " تزئین شده است.
خانه ی اپرای سلطنتی ( Royal Opera House )
این خانه ی اپرا که در " وست مینستر " لندن قرار گرفته است و بزرگ ترین سالن اپرا در بریتانیاست.در سال ۱۷۳۲ افتتاح شد ، اما چندین بار از آتش سوزی آسیب دید و بازسازی های بسیاری بر روی آن صورت گرفت.این خانه ی اپرا ، در واقع یک مجموعه است از ساختمان اصلی با نام " باغ کاونت " اظرفیت ۲۳۰۰ نفره و زیر مجموعه های کوچک تر " سالن پاول هالمین " و " لینبری استودیو " .این مجموعه غیر از اپرا ، میزبان رویدادهایی مختلفی مانند " جشنواره های فیلم " نیز هست.
تئاتر بالشویی ( Balshoi Teater )
سالن اپرا و تئاتر " بالشویی " ، نمادی غرورآفرین برای پایتخت روسیه است.اینجا در ابتدا و در سال ۱۷۹۴ ، فقط یک ساختمان کوچک و آجری بود، اما ساختمان کنونی در سال ۱۸۲۵ توسط " آندری میخائیلف " طراحی و ساخته شد.البته از آن سال ها تا به امروز ، بازسازی های زیادی بر روی این بنا صورت گرفته است.این سالن به صورت کلی ، میزبان برنامه های گروه " باله ی بالشویی " و " گروه اپرای بالشویی " است .این دو گروه ، از شهرت و محبوبیت جهانی برخوردار هستند و افراد بسیاری برای بازدی از اجرای آن ها به روسیه می آیند.البته خیلی از گروه های اپرای تازه تأسیس هم ، اولین اجراهای خود را برای بدست آوردن شهرت جهانی، در این سالن برگزار می کنند.خود ساختمان ، نشانه هایی از سبک های مختلف معماری کلاسیک را داراست، اما سردر اصلی ، به سبک روسی بنا شده است.
سالن اپرای متروپلیتن (Metropolitan )، نیویورک، ایالات متحده
سالن معروف متروپولیتن که تاکنون بارها در فیلم ها و حتی بازی های کامپیوتری زیادی به نمایش گذاشته شده، در سال ۱۸۸۰ در مرکز لینکلن به همراه سالن ارکستر فیلارمونیک، سالن باله ، یک کتابخانه و دو سالن تئاتر افتتاح شد. این مجموعه نه تنها به خاطر اجراهای کلاسیک، بلکه برای اجرا های خلاقانه و فی البداهه در آن مشهور است. این مرکز اصلی ترین و بزرگ ترین مرکز اجرای موسیقی کلاسیک در تمام آمریکای شمالی به شمار می رود.
اپرای ایالتی پراگ (Prague State )، جمهوری چک
اپرای ایالتی پراگ دستخوش تغییرات زیادی شده است. این مجموعه در سال ۱۸۸۸ میلادی افتتاح شد و در ابتدا به عنوان نخستین سالن تئاتر آلمانی به ارايه خدمات می پرداخت، اما در سال ۱۹۹۲ تبدیل به سالن اپرا شد. با این وجود خود ساختمان یکی از قابل توجه ترین بناهای یادبود در شهر تاریخی و زیبای پراگ محسوب می شود. از ماه سپتامبر تا ژوئن اپراها، باله ها و کنسرت های مختلفی در این سالن به اجرا گذاشته می شود.
پالاییس گارنیر ( The Palais Garnier )
این خانه ی اپرا درست به مانند برج #ایفل و موزه ی لوور ، از نمادهای شناخته شده ی پایتخت #فرانسه ، پاریس است.این سالن که نزدیک به ۲۰۰۰ نفر گنجایش میزبانی از بازدیدکنندکان را دارد ، در سال ۱۸۷۵ توسط " چارلز گارنیر " طراحی و ساخته شد.اسم اصلی این بنا نیز " ساله دو کاپوچین " است.
سبک معماری این بنا " بائوآرت " بوده و جزو آثار فانتزی معماری جهان شناخته میشود.البته با تمام تعاریف و نظرات مثبتی که در مورد فضای بیرونی و نمای ساختان وجود دارد، از نظر برخی کارشناس ها، سالن اصلی دارای خط دید ضعیغی است.موزه و کتابخانه ی اپرای پاریس نیز، در این ساختمان قرار دارد.