مقایسه جنجالی حسن یزدانی و جهان پهلوان تختی برای انجام تبلیغات +فیلم / آقا تختی: میخوای مردم فک کنن من عسل خوردم شدم تختی؟ من فقط خاک و خول خوردم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز ، غُلامرضا تَختی متولد 5 شهریور 1309 بود و در 17 دی 1346 چشم به جهان بست . وی با عنوان جهانپهلوان تَختی نیز شناخته میشود؛ ورزشکار رشتهٔ کشتی آزاد و همچنین فعال سیاسی بود. وی در بازیهای المپیک 1956 ملبورن توانست پس از امامعلی حبیبی، دومین مدال طلای ورزشکاران ایرانی در بازیهای المپیک را به دست آورد. او با کسب این مدال، به همراه دو نشان نقره که در بازیهای المپیک 1952 هلسینکی و 1960 رم از آن خود کرد، تا اکنون پرافتخارترین کشتیگیر ایرانی در المپیک است. تختی همچنین دو قهرمانی و دو نایبقهرمانی در رقابتهای قهرمانی کشتی جهان و همچنین نشان طلای بازیهای آسیایی 1958 توکیو را در دوران فعالیت خود به دست آورد. او در کشتی پهلوانی و ورزش زورخانهای نیز فعالیت داشت و صاحب بازوبند پهلوانی ایران در سه سال پیاپی بود. تختی همچنین از چهرههای محبوب و مشهور فرهنگ عامهٔ ایرانیان است و در فرهنگ ورزشی ایران، بسیاری وی را نماد «پهلوانی» و «جوانمردی» میدانند. پس از رخداد زمینلرزهٔ بوئینزهرا که 12 هزار کشته و هزاران مجروح در پی داشت، فعالیتهای او و تنی چند از پهلوانان برای امدادرسانی و کمک به زلزلهزدگان؛ موجی از شور و وحدت ملی را در ایران برانگیخت و کمکهای فراوانی برای آسیبدیدگان ارسال شد.
غلامرضا تختی در جنوب تهران محله خانیآباد به دنیا آمد. «رجب خان» (پدر تختی) متولد سال 1275 محلهٔ دروازه غار تهران و مادرش از خانوادهٔ سنتی تهران بود.
با تبدیل شدن وی به یک «قهرمان ملی»، گاه داستانهایی دربارهٔ او گفته میشود که لزوماً صحت تاریخی ندارند.در ایران از تختی به عنوان «جهانپهلوان» یاد میشود. کتابهایی در مورد او تألیف و فیلمی سینمایی در مورد وی ساخته شده، همچنین تندیسی از وی در میدان تجریش شهر تهران نصب شده است. به افتخار وی هر ساله به بهترین کشتیگیران ایران «جایزهٔ غلامرضا تختی» اهدا میشود. تختی در طول زندگی خود به کارهای عامالمنفعه پرداخت و خدماتی به محرومان کرد. او عضو جبههٔ ملی ایران بوده و در نهضت ملیشدن نفت در ایران فعالیت داشت. محمدعلی فردین کشتیگیر و بازیگر قدیمی سینما از دوستان بسیار صمیمی او بود. حاج قُلی پدربزرگ تختی، در آن زمان یخچالدار شناختهشدهای بود. در دکانش بر روی تخت بلندی مینشست و به همین سبب در میان اهالی خانیآباد به «حاج قلی تختی» شهرت یافته بود. همین نام بعدها به نام خانوادگی آنها تبدیل شد. ارباب رجب، پدر غلامرضا تختی، یخچالدار ورشکسته بود که زود درگذشت و او را با تنگدستی یتیم گذاشت (زمینهای یخچال ارباب رجب دقیقاً از راهآهن میگذرد که حکومت رضاشاه برای احداث راهآهن زمینهای ارباب رجب را خریداری میکنند).
3 ماه پیش