ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

مغز انسان‌های نئاندرتال چه فرقی با مغز انسان های امروزی دارد؟

  دوشنبه، 15 مرداد 1397 ID  کد خبر 10935
مغز انسان‌های نئاندرتال چه فرقی با مغز انسان های امروزی دارد؟
ساعد نیوز:بر اساس مطالعات انجام شده روی نئاندرتال‌های جدید (مغزهای کوچک پروش‌یافته در آزمایشگاه) معلوم شده است که ما توانایی ارتباط برقرار کردن و اجتماعی‌شدن را داریم؛ بواسطه‌ی این توانایی ما

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از زومیت: 

انسان‌های نئاندرتال به خوبی انسان‌های مدرن قادر به برقراری ارتباط نبوده‌اند؛ علت این ناتوانی، ساختار مغزی آن‌ها بوده‌است.

شاید تاکنون شنیده باشید که دانشمندان می‌دانند چگونه مغزهای مینیاتوری را از سلول‌های بنیادی رشد دهند. اکنون آن‌ها این فرایند را در جهت رشد مغز انسان‌های نئاندرتال مورد استفاده قرار می‌دهند. با انجام این پژوهش‌ها این موضوع روشن خواهد شد که چرا در حالی‌که دیگر گونه‌ها نابود شدند، جمعیت‌های ما شکوفا شد و ما گونه‌ی غالب روی زمین شدیم. اگرچه این پژوهش هنوز در نشریات تحت داوری منتشر نشده است؛ ولی گزارش منتشرشده در Science Magazine نشان می‌دهد که برخی تفاوت‌های کلیدی حاکی از آن است که انسان‌های نئاندِرتال به خوبی ما قادر به برقراری ارتباط نبوده‌اند. علت این ناتوانی ساختار مغزی آن‌ها بوده‌است.

مغز انسان های اولیهدر آزمایشگاه آلیسون موتری ارگانوییدهای مغز از سلول‌های بنیادی انسان که ژن موجود در ژنوم نئاندرتال به آن وارد شده‌است، رشد کرده‌است

انسان‌ها موجودات بسیار سریع یا خیلی قدرتمندی نبوده‌اند ولی با این وجود جهان را تسخیر کرده‌اند. بر اساس مطالعات انجام شده روی نئاندرتال‌های جدید (مغزهای کوچک پروش‌یافته در آزمایشگاه) معلوم شده است که ما توانایی ارتباط برقرار کردن و اجتماعی‌شدن را داریم؛ بواسطه‌ی این توانایی ما قبایل و جوامع عظیمی تشکیل داده‌ایم که موجب شده‌است قدرت ما بیش از هر موجود دیگری شود. وقتی مغزهای کوچک نئاندرتال‌ در آزمایشگاه رشد کردند، شبیه ذرت بو داده شدند ولی مغزهای کوچک انسانی حالت کروی داشتند. پژوهشگران پروژه خاطر نشان کردند که نحوه‌ی توسعه و ایجاد اتصالات نورونی در مغزهای کوچک نئاندرتال شبیه حالتی است که برخی نورون‌ها در انسان‌های دارای اختلال طیف اوتیسم دارند.

مغز انسا نهای اولیه

در مقایسه با ارگانوییدهای مغزی رشدیافته از سلول‌های انسان عادی (سمت راست) آنهایی که دارای واریانت ژنی متعلق به نئاندرتال‌ها بودند (سمت چپ) از لحاظ ظاهری و رفتار متفاوت بودند

مدت‌ها است پژوهشگران می‌خواهند با کسب آگاهی در مورد مغز نئاندرتال‌ها، تفاوت مغز آن‌ها با مغز انسان‌های امروزی را پیدا کنند. البته عمده دانش حاصل شده در زمینه‌ی عصب‌شناسی بستگان مرموز و منقرض شده‌ی ما از تجزیه و تحلیل شکل و حجم فضاهای درون جمجمه‌های فسیل شده‌ی آن‌ها به دست آمده‌است.

خوشبختانه پیوند اخیر بین سه زمینه داغ علمی یعنی DNA باستانی، ویرایش ژنی کریسپر وارگانوییدهای (اندام‌های مینیاتوری) حاصل از سلول‌های بنیادی فرصتی برای مطالعه بیشتر فراهم کرده‌است. حداقل دو گروه علمی در این زمینه‌ی علمی در حال مهندسیسلول‌های بنیادی هستند تا بتوانند ژن‌های نئاندرتال را وارد آن‌ سلول‌ها کرده و مغزهای کوچکی تولید کنند که نشان دهنده‌ی تاثیر DNAیباستانی باشد. البته هیچ یک از این پژوهش‌ها هنوز منتشر نشده است اما آلیسون موتری ژنتیک‌دان دانشگاه کالفرنیا خلاصه‌ای از کارشان را در زمینه‌ی ارگانویید مغز نئاندرتال در کنفرانس UCSD ارائه کرد. گروه علمی او سلول‌های بنیادی که DNAی نئاندرتال به آن‌ها الحاق شده بود را درون توده‌هایی کوچک مشابه با قشر مغز وارد کردند. در مقایسه با مغزهای کوچکی که با استفاده از سلول‌های انسانی ساخته شده بود، ارگانوییدهای نئاندرتالی دارای شکل متفاوتی بودند و تفاوت‌هایی در شبکه‌های عصبی آن‌ها که توانایی اجتماعی‌شدن گونه را تحت تاثیر قرار می‌دهند، دیده شد.

موتری روی یکی از حدود دویست ژن کد کننده‌ی پروتئین که بین نئاندرتال‌ها و انسان‌های مدرن متفاوت بود، کار کرد. این ژن با عنوان NOVA1 دارای نقشی در توسعه‌ی اولیه مغز در انسان‌های مدرن است و همچنین با اوتیسم و اسکیزوفرنی همبستگی دارد. از آن جایی که این ژن کنترل کننده‌ی پیرایش RNAی دیگر ژن‌ها است، احتمالا با تولید بیش از صد پروتئین مغز در نئاندرتال‌ها نیز مرتبط است. اختلاف این ژن در نئاندرتال‌ها و انسان‌های مدرن تنها در یک جفت باز است.

مغزهای کوچ رشد یافته از سلول‌های بنیادی چند توان فرصتی خوب برای دانشمندان در جهت درک بهتر مغز و نحوه‌ی توسعه‌ی آن است. همچنین این‌ها موقعیتی برای آزمایش داروها روی یک مدل ساده مغز انسانی فراهم می‌کنند که نتایج آن‌ها از مدل‌های حیوانی بهتر خواهد بود. در حالیکه این مغزهای کوچک هنوز به عنوان ابزار آزمایشگاهی درنظر گرفته می‌شوند دانشمندان در حال کار روی دستورالعمل‌های اخلاقی کار کردن با آن‌ها نیز هستند؛ آیا ما باید روزی‌ توانایی رشد مغزهای پیچیده‌تر را در آزمایشگاه داشته باشیم؟ اما ما هنوز به آن‌جا نرسیده‌ایم. دانشمندان یک نئاندرتال‌ زنده را پرورش نداده‌اند بلکه فقط از سلول‌های بنیادی برای حمل ژن‌های نئاندرتال‌ها برای رشد یک مغز کوچک ساده شده از ارگان مغز مانند، استفاده کرده‌اند. با این حال ما قدم‌هایی در مسیر درک بستگان تکاملی خود برداشته‌ایم . این موضوع می‌تواند در درک بهتر اینکه ما چگونه به گونه‌ی امروزی رسیده‌ایم، مفید باشد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) ویدیوی پربازدید از نمایش قابلیت عجیب ماشین‌‌های ارتش امریکا
تیتر امروز   
با این خوراکی ها چربی شکمتان هرگز و هرگز آب نخواهد شد
یک خبر خوب درباره امید عالیشاه/ خوش شانسی بزرگ کاپیتان پرسپولیس رسانه‌ای شد!
آتش بازی سعید عزت اللهی و سردار آزمون در لیگ امارات/ برتری شباب الاهلی با گل‌های دو ابرستاره فوتبال ایران!
جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 17 دی 1403 / از تهران تا اصفهان و استان مرکزی تعطیل شدند
دست رد لیونل مسی به کاخ سفید/ ابرستاره فوتبال جهان هدیه بایدن را پس فرستاد!+عکس
مذاکره نکردن با آمریکا؛ چرا و به چه دلیل؟
بازیگر معروف: اولین بار که سردار سلیمانی را دیدم جوان خوش چهره‌ای بود با موهای فرفری مشکی؛ حسرت عکاسی از حاج قاسم بر دلم ماند!
واکنش و جواب خنده‌دار وزیر امور خارجه آلمان به دست ندادن جولانی با او؛ اینو نگی چی بگی!
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ هشدار از تصمیم گیری عجولانه بپرهیزید
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ در مورد نیت قلبی تان شادی زیادی به شما روی خواهد آورد
فال ابجد روزانه دوشنبه 17 دی 1403 / از نیتی که دارید دوری کنید که ...
فال روزانه امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ مواظب باشید از رفتار خوب شما سوءاستفاده نشود!
سیر تا پیاز بیوگرافی و زندگی خصوصی بازیگران سریال قهوه پدری/ ژاله صامتی، ملیسا ذاکری، حامد آهنگی و...
فال انبیاء روزانه دوشنبه 17 دی 1403 / مرداد ماهی ها توجه که سختی در پیش است
رقابت دو باشگاه برای جذب تیکدری!
منتخب روز   
قدیمی تریم غذای خاورمیانه/ طرز تهیه کوکوی نخود، خوشمزه و بدون گوشت جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 17 دی 1403 / از تهران تا اصفهان و استان مرکزی تعطیل شدند 1 میلیون تومان پول به ازای تحویل هر ماینر+ ویدیو حمله تند محمد شهبازی به سید علی ضیا: او کفر می‌گوید!+ویدئو مصاحبه جالب سحر دولت‌شاهی درباره وضعیت اقتصادی و کیفیت زندگی مردم ایران نوستالژی روز/ دقایقی با سمندون/ نه؟ واقعا انصافه ما دهه شصتیا با اینا بزرگ شیم و شماها با پرنسس‌های دیزنی‌لند و باربی؟! سریال جدید «ترور» با نگاهی به ترور نافرجام سردار شهید، حاج قاسم سلیمانی+ زمان پخش جزییات دقیق تعطیلی مدارس بدلیل شیوع شپش (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد نفس‌گیر اژدهای کومودو و مار زهرآگین/ زور کدومش بیشتره؟! عاشقانه های جذاب گلوریا هاردی و پدر واقعی اش در مسکن مهر فرانسوی ها/تنها عکس موجود از پدر خانم بازیگر ویدیو/ رضا عطاران خودش یه سبک زندگیه/ سلطان تویی، بقیه اداتم نمیتونم دربیارن👌 مقایسه استایل هر 3 همسر محمدرضا پهلوی در حین اسکی روی برف/ از کت و شلوار فوزیه تا استایل برند فرح و ولخرجی هایی که تمامی نداشت
آخرین ویدیو ها