پروتز لب چیست؟
لب های کم حجم، برای بسیاری از زنان ناخوشایند است به این ترتیب، پروتز و برجسته سازی لب ها می تواند سبب افزایش حجم آن شود؛ مخصوصا زمانی که سن بالا رفته و چربی کاهش می یابد. پروتز لب سبب برجسته شدن لب شده و یکی از ساده ترین راه ها برای ایجاد چهره ای بسیار جذاب است. برجسته سازی و تقویت لب با روش ایمپلنت لب و یا پرکننده های پوستی و تزریقی، دیر زمانی است که صورت می گیرد.
کسانی که لب های کم حجمی دارند، معمولا به دنبال استفاده از این روش ها هستند. زمان بازیابی و بهبود، پس از پروتز لب به طور معمول کوتاه است.
معمولا اکثر افراد می توانند این روش ها را به کار ببرند، اما توصیه می شود، قبل از تصمیم گیری، درباره خطرات و مزایای این کار، اطلاعاتی داشته باشند. تقویت لب با استفاده از پرکننده های تزریقی لب، نتایج دلخواه برای فرد فراهم می کند.
روش های بهبودی بعد از پروتز
بعد از پروتز لب ، در صورت احساس بی حسی لب اصلا نگران نباشید. چرا که بعد از گذشت چند ساعت برطرف خواهد شد. و با گذشت یک روز به حجم به وجود آمده لب نیز عادت می کنید. نکات زیر را برای نتیجه بهتر و بهبود سریع تر انجام دهید.
- برای کاهش تورم بعد از تزریق ، از کمپرس یخ استفاده کنید.
- یخ درون حوله ای بپیچید و در طول روز روی صورت خود قرار دهید.
- سعی کنید در هوای گرما از خانه بیرون نروید، چرا که گرما ، تورم را تشدید می کند. هم چنین از رفتن به سونا و استخر برای چند روی پرهیز کنید.
- می توانید برای بهبود تورم از چای کیسه ای استفاده کنید. چای کیسه ای را به مدت ۵ دقیقه در داخل آب گرم قرار دهید و صبر کنید تا خنک شود، سپس آن را روی ناحیه متورم صورت قرار دهید، با انجام این کار برای ۲ تا ۳ بار در روز ، تورم و کبودی خود را بهبود می بخشید.
- هر نوع چای می تواند استفاده کنید اما بهترین چای ، چای بابونه است.
- گزینه بعدی برای کاهش تورم و کم شدن درد ، استفاده از تیلنول می باشد.
نکات قبل و بعد از تزریق
- قبل تزریق برای بزرگ تر کردن لب ها ، نکات دستوری مربوط به بهداشت را از دکتر خود بگیرید.
- برای مدتی بعد از پروتز از آرایش کردن اجتناب کنید.
- به مدت دو هفته بعد از تزریق از مصرف هر گونه دارو ، ویتامین پرهیز کنید.
- از نیمه شب قبل از عمل پروتزی لب از خوردن غذا و آشامیدن آب خود داری کنید.
- در صورتی که قبل از عمل سرما خوردید یا احساس گلو درد داشتید و یا تبخال زدید ، با پزشک خود در میان بگذارید.
- قبل از تزریق ژل لب ، استحمام کنید و بعد از آن سعی کنید حمام نروید.
- به مدت یک یا دو روز بعد از تزریق بهتر است استراحت کنید.
- به مدت چند روز از غذا های نرم مصرف کنید.
- از فشار دادن لب ها بعد از تزریق پرهیز کنید.
ایمپلنت لب
ایمپلنت لب یکی از تهاجمی ترین روش های برجسته کردن لب و از روش هایی است که نتیجه ی آن برای مدت زمان طولانی تری دوام خواهد داشت. جراحی ایمپلنت لب شامل قرار دادن یک ماده بیولوژیکی یا مصنوعی در برش های کوچک ایجاد شده در یک یا هر دو لب شما می باشد. اندازه های مختلفی برای ایمپلنت موجود است که نسبت به سطح برجستگی که شما مد نظر دارید، از آنها استفاده می شود. متداول ترین مواد بیولوژیکی که در ایمپلنت لب استفاده می شود یک ورق کلاژن و یا چربی است که از قسمت دیگری از بدن خود شما (به طور معمول شکم یا ران) گرفته می شود.
از بافت فلپ داخل دهان شما نیز می توان به عنوان ایمپلنت استفاده کرد. البته جراحان پلاستیک معمولا در صورت امکان از این روش اجتناب می کنند، چرا که این یک عمل جراحی بسیار تهاجمی است.
می توان از مواد مصنوعی نیز برای ایمپلنت لب ها استفاده کرد. احتمال این که بدن شما به این نوع ایمپلنت ها واکنش آلرژیک نشان دهد، زیاد است.
انواع ایمپلنت پروتز لب
ایمپلنت پروتز لب soft from: این نوع پروتز ایمپلنت طرحی لوله کشی دارد. در این روش بافت های داخلی لب در خود ایمپلنت رشد می کند که باعث می شود ایمپلنت در داخل لب محکم تر شود و امکان جا به جایی کم تر شود. جدیدتر از ایمپلنت نرم، ایمپلنت فوق نرم می باشد که با توجه به گفته های تولید کنندگان این ایمپلنت سه برابر نرم تر از ایمپلنت نرم می باشد.
پروتز لب gore_ tex : برای انجام پروتز لب از ایمپلنتی استفاده می شود که مصرف پزشکی دارد. مواد این نوع پروتز لب واکنشی نسبت به مواد دیگر ایجاد نمی کند و در عمل های جراحی از این روش استفاده می شود. بعد از انجام این روش امکان دارد که افراد در ناحیه لب خود احساس سفتی کنند. در تمامی و یا بیشتر این نوع ایمپلنت سوراخ های کوچکی وجود دارد که بافت لب در بین آن رشد می کند.
ایمپلنت پروتز aloo derm : این نوع ایمپلنت از سلول های انسانی تشکیل شده است و نرم می باشد. این نوع ایمپلنت هیچ گونه آلرژی از خود نشان نمی دهد و تحت کنترل موسسه fda می باشد.
ماندگاری ایمپلنت لب ها چقدر است؟
عمر ایمپلنت لب به مواد کاشتی که انتخاب می کنید و واکنش بدن شما به آن، بستگی خواهد داشت. با توجه به متغیرهای موجود در مواد موجود و واکنش های مختلفی که مردم نسبت به آنها دارند، ارائه پاسخ قطعی به این سوال دشوار است. همانطور که گفته شد، ایمپلنت لب می تواند به عنوان یک راه حل دائمی برای افزایش اندازه لب های شما در نظر گرفته شود. اگر به موادی که برای شما استفاده می شود آلرژی و حساسیت نداشته باشید، می توان انتظار داشت که تا سال ها برای شما دوام داشته باشد.
خطرات احتمالی یا نتایج منفی ایمپلنت لب چیست؟
- اگر چه کلاژن و چربی بعید است که واکنش های منفی ایجاد کنند، ولی گاهی اوقات ممکن است توسط بدن جذب شوند. این بدان معنی است که با جذب کلاژن و چربی تزریق شده توسط بدن، لب های شما به آرامی به اندازه ی قبلی خود برمی گردند.
- در صورت افزایش وزن، سلول های چربی ایمپلنت شده در لب ها نیز می توانند منبسط و بیشتر شوند.
- ایمپلنت های مصنوعی، مانند آنهایی که با سیلیکون ساخته می شوند، خطرات جانبی نیز دارند. عفونت و نشر از پرکننده ی سیلیکونی، حتی سال ها پس از انجام عمل فرم دهی ممکن است رخ دهد.
- یکی دیگر از خطرات مرتبط با ایمپلنت لب، آسیب عصبی یا از بین رفتن احتمالی احساس لب شما است. خونریزی و زخم نیز می تواند رخ دهد.
-
ایمپلنت مصنوعی ممکن است سفت شود.
-
ایمپلنت های نمکی نیز ممکن است به مرور زمان تخلیه شوند.
-
بعضی از جراحان عمل جراحی ایمپلنت را توصیه نمی کنند و این جراحی را انجام هم نمی دهند.
فیلر لب
تزریق ژل لب بسیار کمتر از ایمپلنت لب تهاجمی است و به هیچ برشی در بافت لب شما احتیاج نیست. همانند ایمپلنت لب، مواد بیولوژیکی و مصنوعی هم به عنوان فیلر لب موجود هستند. اسید هیالورونیک متداول ترین ماده پرکننده است و جایگزین کلاژن به عنوان ماده ی پر کننده ی انتخابی بسیاری از متخصصان پوست و مو شده است. این ماده در بدن انسان نیز وجود دارد. (ژوویدرم Juvederm و رستیلن Restylane دو نوع از رایج ترین مارک های فیلر لب هیالورونیک اسید موجود در بازار هستند.)
ماندگاری فیلر لب چقدر است؟
مانند جراحی ایمپلنت، دقیق بودن در مورد عمر فیلرهای لب نیز دشوار است. عمر فیلرها، به نوع پرکننده ی استفاده شده و همچنین به شیمی خاص بدن شما بستگی دارد. به طور معمول، مواد پرکننده اسید هیالورونیک بین شش ماه تا یک سال دوام می آورند. پرکننده های ساخته شده از چربی خود فرد نیز، دائمی در نظر گرفته می شوند و می توان گفت که این نوع فیلرها دائمی هستند و یا حداقل برای سال ها دوام می آورند، مگر اینکه بدن شما این چربی را دوباره جذب کند.
عوارض فیلر لب چیست؟
فیلرهای لب به طور معمول نتایج منفی کمتری نسبت به ایمپلنت لب دارند، چرا که برای انجام این کار هیچ برشی در بافت لب شما ایجاد نمی شود. البته این بدان معنی نیست که تزریق فیلر لب بدون خطر است و کبودی و تورم بعد از تزریق فیلر لب امری رایج است. واکنش های آلرژیک نیز می تواند با پرکننده های مصنوعی اتفاق بیفتد و این پرکننده ها ممکن است سفت شوند و نیاز به برداشتن آنها طی یک عمل جراحی باشد.