منطقه زیبا و شگفتانگیز کاغذکنان در آذربایجان شرقی
معرفی کاغذکنان در آذربایجان شرقی
منطقه شکار ممنوع و حفاظتشده کاغذکنان با مساحت 50624 هکتار، از مقاصد طبیعتگردی و جاذبههای گردشگری میانه در استان آذربایجان شرقی است و در بخش کاغذکنان، در جنوب شهرستان میانه قرار دارد. این منطقه از نظر زمینریختشناسی دارای سه واحد کوهستانی، تپهای و دشتی است. ارتفاع در این منطقه از 700 متر تا 2100 متر تغییر میکند. رودخانه قزل اوزن در کاغذکنان، نه تنها منبع آب جانوران منطقه محسوب میشود؛ بلکه خرد زیستگاه نیز است. این منطقه در مجاورت جاده ترانزیت میانه زنجان بهصورت دشتی و تپه ماهورهای کم ارتفاع است که زیستگاه آهو به حساب میآید.
گونههای جانوری منطقه کاغذکنان
در قسمتهای شمال شرق که به ارتفاع افزوده میشود، حیواناتی مانند کل و بز و پلنگ زندگی میکنند. منطقه حفاظتشده کاغذکنان مانند چهار راهی در میان کوههای خلخال، کوههای طالش و کوههای طارم زنجان واقع شده است و بهصورت پلی جمعیتهای پلنگ موجود در مناطق طارم و زنجان را با جمعیتهای شمال غربی و در نهایت قفقاز متصل میکند. از مهمترین گیاهان کاغذکنان میتوان به خشخاش، علف پشمکی، ازگیل، بید، دوشان آلماسی، گلابی وحشی، بلوط، زبان گنجشک و... اشاره کرد. برخی از گونههای جانوری ساکن در کاغذکنان نیز شامل پلنگ، کل و بز، آهو، خرس قهوهای، گربه وحشی، خرگوش، سنجاب زمینی، خفاش نعل اسبی مدیترانهای و انواع مختلفی از جوندگان، پرندگان، خزندگان و دوزیستان میشود.
گونههای پرندگان در منطقه کاغذکنان
از مهمترین گونههای پرندگان بومی منطقه حفاظت شده کاغذکنان میتوان به پرندگان از راسته شاهینسانان و از تیره قوشیان شامل عقابطلایی، کورکور، کرکس، سارگپه، سنقرگندم زار، از تیره شاهینان دلیجه، لیلریا، بحری و بالابان، از راسته ماکیان و تیره ماکیان کبک معمولی و چیل، تیهو و بلدرچین اشاره نمود. سایر پرندگان خشکزی و آبزی از جمله حواصیل خاکستری و ارغوانی، حاجی لک لک، چنگر، آبچیلک پاسرخ و آوازخوان، ماهی خورک کوچک و چلچله رودخانه ای می باشند. همچنین انواع خزندگان و دوزیستان در منطقه وجود دارند.
گونههای گیاهی منطقه کاغذکنان
از مهمترین گیاهان منطقه حفاظت شده کاغذکنان میتوان به خشخاش، علف پشمکی، سیر کوهی، گاو زبان، زرد پیاز، انواع یونجه، فستوک گوسفندی، آویشن، کلاه میر حسن، جو وحشی، علف گندمی، پونه، کاکوتی، اسپرس، میخک، بومادران، بابونه، سیاه تلو، زرشک، قره میخ، آلوچه وحشی، نسترن، شیرخشت، قره تیکان، چاکلانقوش، ازگیل، بید، دوشان آلماسی، گلابی وحشی، بلوط و زبان گنجشک اشاره نمود.
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش