موارد منع مصرف و تداخل دارویی باریسیتینیب
روماتیسم یا اختلالات روماتیک شرایطی است که موجب درد مزمن و اغلب متناوبی می گردد که بر روی مفاصل یا بافت همبند اثرگذار است. روماتیسم نمایانگر اختلال بخصوصی نیست، بلکه بیش از 200 نوع شرایط و بیماری مختلف را پوشش می دهد که شامل التهاب مفصلی و "روماتیسم غیر-مفصلی" که به "نشانگان درد ناحیهای" یا "روماتیسم بافت نرم" نیز میشود. همپوشانی نزدیکی بین اختلال بافت نرم و روماتیسم وجود دارد. برخی مواقع، عبارت "اختلالات روماتیکی بافت نرم" جهت توصیف این شرایط به کار میرود.
موارد منع مصرف داروی باریسیتینیب
سابقهی حساسیت به باریسیتینیب یا داروهای مشابه یا دستهی دارویی
مشکلات کلیوی حاد،سل فعال، افراد با ریسک ترومبوز
از تجویز همزمان باریسیتینیب با داروهای ضد روماتیسمی اصلاحکننده بیماری (یا به اصطلاح DMARD)بیولوژیک و داروهای سرکوبگر ایمنی قوی (مانند آزاتیوپرین و سیکلوسپورین) خودداری شود.
در موارد آرتریت روماتوئید، از تجویز این دارو در بیمار با تعداد لنفوسیت تام کمتر از 500 سلول/میلی لیتر مکعب و ANC <1,000، هموگلوبین کمتر از 8 و eGFR <30 خودداری شود.
در موارد ابتلا به کووید، از تجویز این دارو در بیمار با تعداد لنفوسیت تام کمتر از 200 سلول/میلی لیتر مکعب و ANC <500 و در بیماران بالای 9سال eGFR <15 و در بیماران 2تا8سال با eGFR <30 خودداری شود.
تداخل دارویی باریسیتینیب
باریسیتینیب ممکن است با برخی داروها مانند مهارکننده های قوی CYP3A4 تداخل داشته باشد که ممکن است خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.
باریسیتینیب همچنین ممکن است با داروهایی که بر سیستم ایمنی اثر میگذارند، مانند کورتیکواستروئیدها و سرکوبکنندههای ایمنی، تداخل داشته باشد.
سخن آخر
اگر به طور تصادفی دوز باریسینیتیب خود را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. با این حال، اگر از قبل به دوز برنامه ریزی شده بعدی شما نزدیک شده است، دوز فراموش شده را رها کنید و دوز زیر را در زمان برنامه ریزی شده بعدی خود مصرف کنید. سعی نکنید دوز را دوبرابر کنید تا دوز فراموش شده را جبران کنید.