ون ها یکی از انواع مختلف اتومبیل هستند که این روزها در شهرها زیاد دیده شده و برای کارهای مختلفی از آنها استفاده می شود. از حمل بار و کالا گرفته تا جابه جایی مسافر و اتوکمپینگ و حتی استفاده به عنوان خودرو شخصی، از کارهای مختلفی است که با این ماشین ها انجام می شود.اما ون ها هم مثل بقیه ماشین ها، با سوخت های فسیلی کار می کنند و بنزین و گازوییل می سوزانند و هر چقدر هم که خودروسازان تلاش کنند، باز این خودروها سهمی در آلودگی هوای شهرهای بزرگ خواهند داشت.شرکت مرسدس بنز با معرفی یک کانسپت به نام ساستینیر (با نام کامل Sustaineer Tech Demonstrator)، قصد دارد تصویر ذهنی خود از خودروهای تجاری آینده را به معرض نمایش گذارد.”مرسدس بنز اهمیت استفاده از نیروی برق برای تامین انرژی خودروهای تجاری را کاملاً درک کرده و با عرضه کانسپت ساستینیر، قصد دارد پنجره ای به برنامه های آینده باز کند.“برای ساخت این کانسپت، خودروساز آلمانی به سراغ نسخه برقی از مدل اسپرینتر رفته و آن را به فناوری های جدید مجهز نموده است.
ساستینر، خودرویی با آلایندگی صفر
شرکت خودروسازی "مرسدس بنز" از کنفرانس آب و هوای "COP26" استفاده می کند تا تلاش های خود در زمینه خودروهای برقی را برجسته کند و نشان دهد که چگونه رسیدن به پایداری می تواند بیش از تغییر به سمت استفاده از باتری ها به جای سوخت های فسیلی باشد.
مرسدس بنز ساستینر دورنمای آلمانی ها برای خودروهای تجاری است. این ون بر اساس اسپرینتر برقی ساخته شده و به فناوری ها و تکنولوژی های پیشرفته ای تجهیز شده است.هدف از طراحی و تولید ساستینر، رسیدن به یک خودرو تجاری بادوام و پایدار است. این ون به یک پنل خورشیدی بزرگ به مساحت ۴.۸ متر مربع مجهز شده که روی سقف قرار دارد. این پنل خورشیدی حتی در صورت خاموش بودن ماشین هم انرژی خورشید را جذب و باتری را شارژ می کند و به راننده این امکان را می دهد تا در سال ۳۸۰۰ کیلومتر با ساستینر رانندگی کند.ساستینر علاوه بر استفاده از انرژی پاک خورشید برای شارژ باتری، دارای فناوری خاصی است که هوا را تمیز می کند. فیلترهایی در جلو و زیر بدنه نصب شده که می تواند ذرات جداشده از لاستیک ها، لنت ها و دیسک های ترمز و آسفالت خیابان ها را جذب کند.بر اساس ادعای مهندسان مرسدس، این فناوری میزان ذرات ده میکرومتری در اطراف ماشین را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد. البته، این فیلترها را باید سالانه عوض کرد.
متریالی هم که برای ساخت بدنه و کابین به کار رفته، کمترین میزان آلایندگی را دارد. صفحه ها و پنل های زیر بدنه از لاستیک های بازیافتی درست شده است. دیواره بین کابین راننده و فضای بار دارای روکش ضد آب است. قفسه های فضای بار با رنگ های پایه آب پوشانده شده و جنس روکش فرمان خودرو نیز از چرم گیاهی است.درِ فضای بار قابلیت تشخیص و شناسایی راننده و سرنشین را دارد و در هنگام نزدیک شدن راننده به صورت اتوماتیک باز می شود و سر و صدای کمتری نسبت به درهای معمول تولید می کند. طبق برآورد مرسدس بنز، این تکنولوژی زمان تحویل کالا ها و اجناس را ۲۵ دقیقه کاهش می دهد.
مرسدس بنز ساستینر مثل بیشتر خودروهای مدرن به دوربین ها و رادارهای مختلفی مجهز است. دوربین ها اطلاعات را دریافت می کنند و سپس هشدارهای لازم را به راننده می دهند. در مرحله بعد، این اطلاعات به سیستم مرکزی مرسدس بنز فرستاده شده و برای مثال مکان چاله ها، دست اندازها و دیگر موانع را در اختیار سایر رانندگان قرار می دهد.مرسدس بنز یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان ون های تجاری برقی مثل ای اسپرینتر، ای ویتو و EQV است و به زودی ای سیتان و EQT را هم روانه بازار می کند. خودروساز آلمانی با عرضه ساستینر پا را فراتر گذاشته و پیش نمایشی از ون های آینده را ارائه داده است.