به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر یک چهارسیلندر اسپرت برای پیست می خواهید، آلفا 4C تنها گزینه شما در ایران است. با اجرایی شدن قانون ممنوعیت واردات خودروهای لوکس در سال 2013، که همه مدل های وارداتی 2014 را تحت تاثیر قرار داد، تنها دو خودرو از خلا موجود در این قانون، بیشترین سود را بردند که یکی ب ام و i8 بود و دیگری نیز آلفا 4C. این کوپه ایتالیایی دو نفره تنها در سال 2015 و به تعداد انگشت شماری به ایران آمد. 4C نه تنها در بازار ایران بلکه در بازار جهانی نیز محصول گران قیمتی است چراکه تمام توجه مهندسان آلفارومئو در ساخت 4C، اول برای کاهش وزن و دوم برای حس اسپرت بودنش صرف شده. لذا در این خودرو نباید انتظار هرگونه آپشنی را داشت و جالب تر اینکه امکانات ساده ای مانند تهویه اتومات، صندلی برقی و دوربین عقب را حتی به صورت سفارشی نیز نمی توان در 4C داشت. برخی 4Cهای وارداتی از نسخه تولید محدود «لانچ ادیشن» بودند که در چندین ویژگی ظاهری با سایر 4Cهای بازار ایران متفاوند از جمله در: چراغ هفت لنزی جلو (معروف به چشم عنکبوتی)، کالیپرهای قرمز، رینگ های مشکی، قاب کربنی آینه ها، ورودی هوای گلگیر جلو، پلاک با شماره اختصاصی حک شده در کنسول.
طراحی ظاهری آلفارومئو 4C
با نگاهی به طرح بدنه آلفارومئو 4C قطعا شما نیز اگر جزو علاقه مندان به خودروهای اسپرت باشید، به این محصول ایتالیایی علاقه مند شده و طراحی ظاهری آن را خواهید پسندید. این محصول نزدیک ترین نمونه پلاک شده در ایران به مدل های فراری بوده و احساس هیجان خاصی را در دل علاقه مندان به تولیدات اسپرت ایتالیایی ایجاد خواهد کرد. در نمای روبرو از چراغ های نه چندان بزرگ در دو طرف چهره استفاده شده که فاصله زیادی با جلوپنجره مثلثی آلفارومئو دارند. طراحی سپر نیز عاری از المان های متفرقه بوده و علاوه بر جلوپنجره به دو هواکش در جوانب این بخش نیز مجهز شده است. نسخه لانچر این محصول دارای چراغ های معروف به عنکبوتی است که طرح چهره خودرو را اسپرت تر جلوه می دهد.
در نمای بغل شاهد فرم بدنه عضلانی این خودرو اسپرت هستیم که یک هواکش بزرگ روی قسمت فوقانی گلگیر عقب را به نشانه اسپرت بودن خود حمل می کند. فرم سقف و پنجره ها نیز حالتی شبیه به محصولات کونیگزگ را در ذهن تداعی می نماید. قسمت عقب آلفارومئو 4C به طرزی جذاب با دو عدد چراغ دایره ای و همچنین دو عدد سر اگزوز گرد تجهیز شده که در کنار سایر المان ها به ویژه طرح مناسب سپر و درب صندوق عقب کوچک با لبه برآمده، جلوه ای کاملا اسپرت و مهیج را برای قسمت پشت آلفارومئو 4C پدید آورده است.
در یک جمع بندی باید اعلام کنیم که نمای ظاهری این کوپه موتور وسط دونفره به نوبه خود توانسته آن چیزی که از این کلاس خودرویی انتظار می رود را به مشتریان تحویل داده و ظاهری جذاب همراه با ظرافت طراحی ایتالیایی را در اختیار کاربران این خودرو قرار دهد.
طراحی داخلی آلفارومئو 4C
شاید شما نیز از یک خودروی میلیاردی انتظار کابینی لوکس با کیفیت بالا و آپشن های فراوان را داشته باشید که البته این انتظار اصلا بیهوده نبوده و کاملا حق با شماست. اما زمانی که صحبت از یک محصول اسپرت با طراحی متمایل به خودروهای ویژه پیست فرا می رسد، فاکتورهای عملکردی و همچنین کاهش وزن در صدر اولویت ها قرار می گیرند؛ بنابراین طراحان و سازندگان آلفارومئو4C تمام هم و غم خود را در رابطه با سبک سازی کابین این خودرو به کار بسته اند که متاسفانه باعث کاهش کیفیت متریال کابین و عدم وجود آپشن های ابتدایی نظیر سیستم تهویه اتوماتیک، تنظیم برقی صندلی ها و غیره شده است.
سبک طراحی داشبورد به طور کلی اسپرت، سیال و مناسب به نظر می رسد اما طرح دریچه های تهویه دایره ای شکل آن چندان قابل قبول نبوده و مشابه خودروهای ارزان قیمت احساس می شود که قطعا نمی توان آن را در قالب پروژه سبک سازی وزن خودرو توجیه کرد؛ چرا که می شد این بخش ها را با طرحی زیبا اما سبک تولید کرد.
وجود کلید های تنظیم دستی سیستم تهویه به حالتی مشابه خودروهای قدیمی نیز اصلا چنگی به دل نمی زند. با این حال فرم اسپرت و بسیار جذاب فرمان دی-کات این خودرو به طور کامل حس و حال یک محصول سوپر اسپرت را به راننده منتقل می کند؛ به ویژه که پنل کیلومتر شمار دیجیتال پشت فرمان نیز از گرافیک بسیار جذاب و هیجان برانگیزی سود می برد؛ به نحوی که راننده با نشستن پشت فرمان خودرو، خود را آماده ریس و یک مسابقه مهیج خواهد دید.
وجود قطعات فیبر کربن در داخل کابین این محصول نیز به نوبه خود موجب ارتقاء کیفی و ظاهری کابین شده است. در اینجا همچون محصولات مسابقه ای از دستگیره های نواری چرمی در پنل درب ها استفاده شده است. صندلی ها کاملا اسپرت بوده و بدن سرنشین را به خوبی در بر می گیرند. متاسفانه سطح کیفی متریال به خدمت گرفته شده در ساخت داشبورد و رودری ها و تونل جعبه دنده نیز چندان قابل قبول به نظر نمی رسد. همچنین صندوق عقب این محصول تنها فضا برای قرار دادن یک چمدان کوچک را در اختیار کاربران قرار می دهد و در مجموع باید عنوان داشت که سبک طراحی کابین آلفارومئو4C گرچه به عنوان یک خودرو اسپرت قابل قبول است اما شاید برای مشتریان ایرانی که بیشتر به دنبال آپشن و سطح کیفی بالاتر هستند، چندان عالی نباشد.
آپشن ها و امکانات فورسی
همان طور که اشاره شد مهندسان شرکت آلفارومئو به جهت سبک سازی این خودرو بسیاری از آپشن های رفاهی مرسوم را از کابین آن حذف کرده اند و ما در ادامه به مهم ترین سیستم ها و تجهیزات رفاهی و ایمنی خودرو اشاره خواهیم کرد:
کروز کنترل به صورت سفارشی، کنترل ایستایی در سربالایی، سیستم کنترل کشش و پایداری، چهار حالت رانندگی، سیستم تعلیق اسپرت، کنترل دور موتورMSR ، لانچ کنترل، سنسور پارک عقب به صورت سفارشی، سنسور فشار باد تایر، توزیع نیرو ترمز ای بی دی، ترمز ضد قفل ای بی اس، ترمز کمکی، کالیپر ترمزها از نوع برمبو، دیلایت، فرمان برقی چهار حالته حساس به سرعت با روکش چرم و دکمه های کنترل، پدال شیفتر، سیستم صوتی با چهار اسپیکر و هندزفری، بلوتوث، پورت USB، صفحه کیلومترشمار دیجیتالی با نمایشگر شتاب جانبی، پنج عدد کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو و ایربگ پرده ای، ورود بدون کلید، سیستم تهویه دستی، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات چهار حالته دستی، روکش صندلی پارچه ای یا چرمی، خروجی برق ۱۲ ولت، پدال های آلومینیومی، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن.
مشخصات فنی آلفارومئو 4C
این محصول اسپرت ایتالیایی نیروی مورد نیاز خود را از یک پیشرانه چهار سیلندر توربوشارژ به حجم ۱.۷۵ لیتر دریافت می کند. حداکثر قدرت این موتور برابر با ۲۴۰ اسب بخار بوده و بیشینه گشتاور آن به رقم ۳۵۰ نیوتن متر می رسد. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو ۱۱۱۸ کیلوگرمی برابر با ۴.۱ ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن در محدوده ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت سیر خواهد کرد. میانگین مصرف سوخت این سوپرکوپه ایتالیایی هم معادل ۶.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد می شود. ناگفته نماند که یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک دو کلاچه نیروی دریافتی از موتور را به سوی محور عقب ارسال خواهد کرد.
مزایا و معایب آلفا رومئو فورسی
در بحث نقاط قوت این خودروی ایتالیایی می توان به فرمان پذیری دقیق، شتاب و عملکرد مناسب، مصرف سوخت متعادل و طراحی ظاهری جذاب اشاره کرد. از سوی دیگر مواردی همچون سواری اسپرت و خشک که البته مطابق با ذات این خودرو بوده، کمبود تجهیزات رفاهی، واردات بسیار محدود و خدمات پس از فروش محدودتر را می توان به عنوان نقاط ضعف آلفارومئو 4C در نظر گرفت.
وضعیت خرید و فروش آلفارومئو 4C در ایران
همان طور که اشاره شد آلفارومئو4C به صورت بسیار محدود روانه بازار کشورمان شد. از طرف دیگر به عللی نظیر کمبود امکانات رفاهی و سطح کیفی نامناسب کابین و مواردی همچون کوچک بودن فضای داخلی، نتوانست نیاز مشتریان ایرانی را به میزان مناسبی برآورده سازد. بنابراین وضعیت فروش آن چندان پر رونق بوده و دارندگان این محصول جهت فروش اتومبیل خود قطعا نیاز به وقت و زمان طولانی جهت پیدا کردن مشتری مناسب دارند. بنابراین باید گفت که خرید و فروش آلفارومئو 4C در ایران بسیار خاص و در اصطلاح به صورت تک فروشی خواهد بود.