به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در غرب جغرافیای جهان، اگر بگویید جی ام سی، همه می دانند که منظورتان برند GMC است؛ همان برندی که از زیرمجموعه های جنرال موتورز است، قدمتش به بیش از یک قرن می رسد و مهم تر اینکه به غیر از خودروهای شاسی بلند، پیکاپ های سنگین و همچنین خودروهای تجاری، هیچ مدل دیگری در سبد محصولاتش نیست.
ولی اگر به سمت شرق جغرافیای جهان برویم؛ نام جی ام سی می تواند معنا و مفهوم دیگری داشته باشد! در بازار چین، برندی به نام JMC وجود دارد. جی ام سی کوتاه شده عبارت جیانگ لینگ موتور (Jiangling Motor Corporation) است ولی ما، با همان نام جی ام سی صدایش می کنیم.
سابقه شروع کار جی ام سی به دهه 50 میلادی برمی گردد؛ زمانی که تنها کارش، تعمیر خودروهای تجاری سبک و سنگین بود. اما جی ام سی در اواخر دهه 90 میلادی، اولین جوینت ونچر خود را با ایسوزو شکل داد و رسما به بازار خودروهای تجاری وارد شد.
این شرکت سپس به سراغ چانگان رفت تا دومین جوینت ونچرش را تشکیل دهد که نتیجه آن چیزی نبود جز خلق برند Landwind در سال 2005؛ همان برندی که با کپی کاری هایش از پورشه، رنجروور، آئودی و فولکس واگن، توانست پله های ترقی را زودتر از بقیه طی کند!
سومین حرکت مهم جی ام سی در عرصه خودروسازی، راه اندازی زیرمجموعه ای به نام Yusheng در سال 2010 است. با اینکه جی ام سی، تولید انواع شاسی بلندها را با کمک برند لندویند تجربه کرده بود، اما به لطف برند جدید «یوشنگ» بود که این شرکت برای اولین بار توانست به بازار کراس اورها نیز قدم بگذارد.
مشخصات فنی جی ام سی S350
نخستین محصول یوشنگ، کراس اور سایز متوسطی به نام S350 بود که از پلتفرم مشترک با لندویند X7 بهره می برد. S350 متولد 2010 میلادی است و یکبار در 2013 و بار دیگر هم در 2016، فیس لیفت های مختصری را تجربه کرد. S350 همان خودرویی است که ریگان خودرو به بازار ایران آورده است.
طراحی ظاهری JMC S350
اگر جزو علاقه مندان و دوستداران صنعت خودرو باشید، احتمالا در همان نگاه اول متوجه شباهت های ظاهری جی ام سی اس ۳۵۰ به هیوندای وراکروز ix55 خواهید شد. به ویژه طرح چراغ های جلو و پنجره های جانبی این خودرو قرابت زیادی به شاسی بلند نسبتا لوکس هیوندای وراکروز دارد.
با این وجود علی رغم آنکه طرح چهره این خودرو دو مرتبه مورد فیس لیفت قرار گرفته اما همچنان عاری از المان های مهیج و امروزی به نظر می رسد. به ویژه دریچه هواکش بزرگ سپر جلو و قاب های مه شکن که بخش اعظم چهره را به رنگ مشکی مزین کرده اند، آن طور که بایدوشاید جلوه های قابل قبول و هماهنگ بصری را در مقابل چشمان بیننده به نمایش نمی گذارند.
البته تنوع پایین محصولات در بازار خودرو ایران سبب می شود تا این نقیصه ظاهری خیلی زود از یاد مشتریان برود و چشم ها فورا به دیدن آن عادت کند. سایر قسمت های بدنه نمایی متعادل و تقریبا چشم نواز را در قالب یک شاسی بلند متوسط شهری در معرض دید قرار می دهند. طرح ناحیه پشت نیز با حضور اسپویلر بالای شیشه عقب، فرم متعادل چراغ ها و جلوه متقاعدکننده سپر عقب، درمجموع به گونه ای متعارف، هماهنگ و دل نشین دیده می شود. به طور کل باید گفت که گرچه ظاهر s350 عنوان یک شاسی بلند میدسایز شهری شاخصه های خوشایند فراوانی را در نظر مشتریان ایرانی به نمایش می گذارد اما طراحی بخش چهره آن می توانست به نحوی خوشایندتر از حالت فعلی انجام شود.
طراحی داخلی JMC S350
طراحان بخش داخلی اس350 تمام تلاش و هنر خود را به کار بسته اند تا ضمن خلق طرحی متمایز، المان های سنتی و مدرن را به طرزی همه پسند با یکدیگر تلفیق کرده و بازه گسترده ای از مشتریان را نسبت به سیاق طراحی داشبورد، فرمان و سایر قسمت های فضای داخلی اس ۳۵۰ خرسند نگاه دارند. طراحی پنل پشت آمپر، تودری ها و کنسول میانی داشبورد از جذابیت قابل قبولی برخوردار بوده و به راحتی می تواند رضایت خاطر اکثر مشتریان را برآورده سازد. طرح غربیلک فرمان نیز گرچه اندکی منحصربه فرد و خاص جلوه می کند اما درمجموع خوش فرم به نظر می رسد و راننده از به دست گرفتن آن صلابتی خاص را حس خواهد کرد.
در این بین استفاده از روکش های چرمی در قسمت بازویی درها و برخی دیگر نقاط پرلمس سبب ارتقاء ارزیابی کیفی کابین JMC S350 خواهد شد. از سوی دیگر متریال مورد استفاده در بخش های مختلف گرچه به اندازه محصولات برندهای معتبر بین المللی باکیفیت نیستند اما در مقایسه با سایر هموطنان S350 تقریبا خوش کیفیت ارزیابی می شوند.
یکی از مزیت های شاسی بلندهایی نظیر JMC S350 وجود فضایی گسترده و جادار درون کابین این خودروهاست؛ همچنین به سبب وجود صندلی های ردیف سوم در این خودرو خانواده های پرجمعیت با دغدغه خاطر کمتری از این شاسی بلند چینی استفاده خواهند کرد. درمجموع باید گفت که طراحی کابین و سطح کیفی ادوات داخلی جی ام سی اس ۳۵۰ تقریبا مناسب برآورد شده و می تواند سلایق مختلف را با خود همگام سازد.
آپشن های رفاهی ایمنی معقول اما کمتر از حد انتظار
بنابر اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت ریگان خودرو، نمی توان S350 را خودرویی فول آپشن در حد محصولاتی همچون کراس اوور SWM G01 برآورد کرد. با این حال امکانات مکفی در لیست تجهیزات این خودرو به چشم می خورد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
سیستم ناوبری جی پی اس، نمایشگر لمسی ۸ اینچی، بلوتوث، پورت USB، تنظیم برقی صندلی راننده در شش جهت، روکش صندلی چرمی، جالیوانی ردیف عقب، زیرآرنجی هر دو ردیف، تهویه اتوماتیک با دریچه عقب، استارت دکمه ای، دوربین عقب، قفل کودک، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، فرمان برقی با قابلیت تنظیم در چهار جهت و دکمه های کنترل، کروز کنترل، روکش چرمی فرمان، کلید هوشمند، کامپیوتر سفری، شیشه بالابرهای برقی، آینه های جانبی تاشونده برقی راهنمادار، تنظیم ارتفاع نور اتوماتیک، چراغ های جلو دیلایت، چراغ های مه شکن از نوع LED، پایه باربند سقفی، رینگ های آلیاژی آلومینیومی، سامانه های ترمز کمکی و ABS و EBD، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی به علاوه سامانه کنترل کشش طولی، سامانه پایداری در سراشیبی.
پیشرانه توربو شارژ + جعبه دنده اتوماتیک = توان متعادل
طبق ادعای شرکت ریگان خودرو طراحی پیشرانه JMC S350 توسط کمپانی فورد انجام شده است. این موتور از نوع چهار سیلندر توربو شارژ مجهز به سامانه تزریق سوخت مستقیم بوده و توانی معادل 205 اسب بخار قدرت به علاوه ۳۲۵ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک ساخت کمپانی آلمانی ZF نیز وظیفه انتقال نیروی پیشرانه به سوی چرخ های محور عقب را بر عهده دارد.
میانگین مصرف سوخت این کراس اوور هفت نفره حدود ۸.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد شده که با توجه به مخزن سوخت ۷۰ لیتری می توان برد حرکتی نسبتا مطلوبی را با یک باک پر انتظار داشت. همچنین سیستم تعلیق مستقل بازو جناقی دوبل در جلو و گونه اتصال پنج گانه به همراه فنر لول و کمک فنر در بخش عقب خودرو به خدمت گرفته شده اند تا سواری نرمی را برای سرنشینان فراهم آورند.
نقاط ضعف و قوت JMC S350
از آنجا که جی ام سی اس350 در هنگام نگارش این مقاله هنوز وارد بازار ایران نشده است، نمی توان به طور دقیق نسبت به نقاط ضعف و قوت این خودرو اظهارنظر کرد. با این حال، تا به اینجای کار باید گفت یک شاسی بلند نسبتا باکیفیت و زیبا از ریگان خودرو روانه بازار کشور شده است که به واسطه بهره مندی از پیشرانه توربو شارژ می تواند توان فنی مناسبی را در اختیار کاربران خود قرار دهد. هر چند که وزن ۲۵۳۰ کیلوگرمی این خودرو تناسب زیادی با قوای پیشرانه آن ندارد و درمجموع نمی توان انتظار چابکی بیش از حد را از این کراس اوور چینی هفت نفره داشت.از سوی دیگر دایره خدمات پس از فروش این خودرو به اندازه تولیدات چری و جک گسترده نخواهد بود و این مورد می تواند یکی از نقاط ضعف جی ام سی اس ۳۵۰ به شمار می رود.