به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اولین محصول بی ام و از سری CS، سال ۱۹۶۱ معرفی شد. این مدل با کد 3200CS، نسخه ای ویژه با طراحی بدنه استودیو برتونه در ایتالیا بود. موفقیت 3200CS در فروش و جلب توجه منتقدان، منجر به عرضه بی ام و 2000 و مدل بسیار محبوب ۲۰۰۲ در سال های بعد شد.
از ابتدای دهه ی ۷۰ میلادی، کد CS برای نام گذاری خودروهای ویژه و آپشنال بی ام و با تولید محدود استفاده می شود. سال گذشته، سری ۳ با مدل M۳ CS معرفی شد و امسال در اقدامی کم سابقه، نسخه ای از M5 به تجهیزات CS مجهز می شود.
بی ام و M5 CS، سریع ترین بیمر تاریخ
شاید برای افرادی که پیگیر اخبار و مطالب دنیای خودرو نباشند، واژه بیمر تا حدودی بیگانه به نظر برسد. بیمر نامی مستعار برای خطاب کردن خودروهای بی ام و است و در محافل خودرویی، محصولات این خودروساز به بیمر شهرت دارند. بنابراین بی ام و M5 CS نیز یک بیمر است.
بی ام و M5 CS، سریع ترین بیمر تاریخ است. این سرعت فوق العاده، از پیشرانه 4.4 لیتری V8 تویین توربو به دست می آید که در حداکثر راندمان خود، 626 اسب بخار قدرت و 750 نیوتن متر گشتاور ارائه خواهد داد.
این پیشرانه شباهت بسیاری با موتور به کاررفته در بی ام و M5 کامپتیشن دارد؛ اما چگونه بی ام و M5 CS به سریع ترین بیمر تاریخ تبدیل شده است؟ پاسخ این مساله در کاهش وزن قابل توجه این خودرو نهفته است که M5 CS را قادر می سازد در زمانی معادل 2.9 ثانیه، از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. کاهش وزن رخ داده در بی ام و M5 CS، به لطف استفاده گسترده از فیبرکربن اتفاق افتاده است و بسیاری از قطعات اصلی بدنه این خودرو فاقد فلز هستند.
البته بهبودهای بی ام و M5 CS نسبت به نسل قبلی یعنی M5 کامپتیشن تنها به کاهش وزن محدود نمی شود، بلکه این خودرو از پیشرانه ای قوی تر، سیستم چهارچرخ محرک بروزتر و شاسی سفارشی برخوردار است که این محصول را به خودرویی برتر از M5 کامپتیشن تبدیل می کند.
حداکثر قدرت پیشرانه بی ام و M5 CS در 6000 دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور آن نیز در فاصله 1800 تا 5950 دور بر دقیقه به دست می آید؛ از این رو، می توان انتظار داشت که شتاب گیری اولیه بی ام و M5 CS خارق العاده باشد. این خودرو در شتاب گیری ثانویه نیز قوی عمل می کند و شتاب صفر تا 200 کیلومتر آن، حدود 10.4 ثانیه برآورد شده است. حداکثر سرعت قابل دست یابی با بی ام و M5 CS نیز 304 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
به نظر می رسد دوئل های رو در رو بین بی ام و M5 کامپتیشن و مرسدس بنز AMG E63 S که گاهی موجب ناکامی نماینده باواریا در مقابل نماینده اشتوتگارت شده است، مسئولان بی ام و را به فکر فرو برده است و آن ها نسخه ای اصلاح شده و قدرتمندتر را به بازار فرستاده اند.
در حال حاضر، رقیب مستقیم بی ام و M5 CS و بی ام و M5 کامپتیشن، مرسدس بنز AMG E63 S است که از پیشرانه چهارلیتری V8 توربوشارژر بهره می برد. این موتور، حداکثر قدرت 603 اسب بخار و حداکثر گشتاور 848 نیوتن متر را روانه چرخ ها می کند تا مرسدس AMG E63 S بتواند در 3.4 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد. حال باید منتظر اقدام متقابل مرسدس بنز و عرضه یک نسخه جدید از خودروهای AMG برای مقابله با بی ام و M5 CS باشیم.
یک بی ام و اصلاح شده
همان طور که در قسمت قبل اشاره شد، پیشرانه بی ام و M5 CS نسبت به بی ام و M5 کامپتیشن بهبود یافته است و حال، این موتور حدود 9 اسب بخار بیشتر قدرت تولید می کند که این میزان افزایش قدرت، در بهبود سرعت و شتاب خودرو تاثیر به سزایی داشته است. علاوه بر آن، بی ام و برای M5 CS مخزن روغن جدیدی طراحی کرده است تا حرکت این ماده سیال بهتر از گذشته صورت بگیرد و البته یک مخزن کمکی روغن نیز برای بی ام و M5 CS در نظر گرفته است. فرآیند خنک کنندگی مخزن روغن نیز با استفاده از هوا و به صورت غیر مستقیم انجام می شود.
تقریبا در تمامی منابع معتبر، به این مساله اشاره شده است که بی ام و M5 CS بر اساس بی ام و M5 کامپتیشن توسعه یافته و به نوعی، نسخه بهبودیافته آن محسوب می شود؛ با این وجود، کمک فنرهای به کاررفته در بی ام و M5 CS، دقیقا مشابه کمک فنرهای نسخه مسابقه ای بی ام و M8 گرن کوپه هستند. استفاده از این کمک فنرها، سبب شده است تا ارتفاع بی ام و M5 CS حدود هفت میلی متر کاهش یابد و علاوه برآن، نوسان چرخ های عقب نیز به طور موثری کنترل شود.
لاستیک های مورداستفاده در بی ام و M5 CS، از سری P Zero Corsa و ساخت پیرلی هستند و بر روی رینگ های 20 اینچی بیمر سریع نصب شده اند. سایز لاستیک های محور جلو، 275/35 و سایز لاستیک های محور عقب، 285/35 است. پیرلی و بی ام و ادعا می کنند که استفاده از این تایرها، تاثیر قابل توجهی را بر بهبود هندلینگ خودرو گذاشته است.
شیوه ساخت خودروهای بی ام و، شباهتی به تولید خودرو در ایران ندارد؛ از این رو، همگام با افزایش قدرت موتور به بهبود ترمزها نیز توجه شده است. ترمزهای سرامیکی کربنی ساخت زیرشاخه M بی ام و، وظیفه کنترل خودرو را بر عهده دارند که در جلو به کولیس شش پیستون و در عقب به کولیس تک پیستون مجهز شده اند. مطابق اعلام بی ام و، این دیسک ها 23 کیلوگرم سبک تر از نسخه های به کاررفته در بی ام و M5 کامپتیشن هستند.
بی ام و با استفاده گسترده از فیبرکربن در ساخت قطعات بدنه خودرو، موفق شده است تا وزن بی ام و M5 CS را به طرز قابل توجهی کاهش دهد. کاپوت، جلوپنجره، دیفیوزر عقب، قاب های آینه ها و اسپویلر عقب به طور کامل از فیبرکربن ساخته شده اند که این مساله، منجر به خلق یک سدان اسپرت سبک شده است.
امکانات و تجهیزات بی ام و M5 CS
مشخصات فنی بی ام و M5 CS آن قدر مسحورکننده است که شاید کمتر کسی به تجهیزات رفاهی این خودرو توجه کند! با این وجود، بی ام و سدان خود را به جدیدترین فناوری ها مجهز کرده است. چراغ های جلو با گرافیک لیزری، چراغ های خوش آمدگویی و حروف M5 CS در جلو و عقب، از ویژگی های بارز ظاهری بی ام و M5 CS هستند.
در داخل خودرو، بی ام و از چهار صندلی مجزا برای سرنشینان استفاده کرده است که صندلی های جلو به هدست های یک پارچه نیز مجهز هستند. تنظیم صندلی ها به صورت برقی صورت می گیرد و تمامی آن ها، به گرم کن تجهیز شده اند. فرمان بی ام و M5 CS با چرم آلکانترا تزئین شده است و پدال شیفترها نیز از فیبرکربن ساخته شده اند. کنسول های مخصوص بی ام و سری M نیز که از فیبرکربن ساخته می شوند، در این خودرو مشاهده می شود.