به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هوندا CRV یک کراس اوور کامپکت است که نخستین بار در سال 1995 معرفی شد و در حال حاضر در پنجمین نسل خود به تولید می رسد. اما ما در مورد نسل چهارم هوندا CRV صحبت می کنیم که معرفی آن به سال 2012 بازمی گردد و تولید آن تا سال 2016 ادامه پیدا کرد و پس از آن وارد نسل جدید شد.
هوندا CRV در سال 2016 توسط گلرنگ موتور فامیلی وارد بازار ایران شد ولی عرضه آن مدت زیادی به طول نینجامید. به علاوه اینکه CRV تنها در تعداد محدودی عرضه شد در حالی که می توانست رقیب قدرتمندی برای خودروهای کره ای و ژاپنی حاضر در این کلاس باشد اما این اتفاق نیفتاد.
مزایای هوندا CRV
ابتدا به بررسی مزایای هوندا سی آر وی می پردازیم:
1. دوام فنی و کیفیت ساخت بالا
به جرات می توان گفت که هوندا سی آر وی اگر حرف اول را از لحاظ فنی و کیفیت ساخت بین کراس اوورهای موجود در بازار کشور نزند، قطعا در رده های بالای جدول دسته بندی خواهد شد. وقتی پای صحبت مالکان این خودرو بنشینید، معمولا اولین تمجید آن ها از هوندا سی آر وی، به استهلاک پایین، دوام فنی بالای قطعات موتور-گیربکس به علاوه کیفیت ساخت مطلوب سایر بخش های این خودرو بازمی گردد که نسبت به بسیاری از کراس اوورهای کره ای، چینی یا حتی ژاپنی، یک سروگردن بالاتر احساس می شود؛ بنابراین مهم ترین نقطه قوت CRV، دوام فنی و کیفیت ساخت بالای این خودرو خواهد بود.
2. کابین جادار و باکیفیت
چینش صندلی های هوندا سی آر وی به نحوی است که حداکثر فضای ممکن برای سرنشینان، به ویژه افراد حاضر در ردیف دوم فراهم آمده و از این حیث، راحتی و آسودگی مطلوبی برای آن ها رقم خورده است. صندلی های راحت و نسبتا نرم CR-V نیز در قیاس با خودروهایی هم چون تویوتا راو۴ و هیوندای سانتافه، خستگی کمتری را در طول مسیرهای طولانی بر بدن سرنشینان وارد خواهند کرد. عایق بندی مطلوب کابین و سکوت مناسب آن نیز جزو دیگر نقاط قوت هوندا crv محسوب می شود که لذت سواری با این خودرو را تا حد مطلوبی افزایش خواهد داد.
3. عملکرد نرم سیستم تعلیق و کیفیت سواری آسایش بخش
سیستم تعلیق هوندا CRV به گونه ای عمل می کند که ضمن ارائه بیشترین پایداری ممکن و به حداقل رساندن بادی رول در عبور از مسیرهای پرپیچ وخم، سواری نرم و راحت و به دور از هرگونه لرزش و ضربه را تا حد امکان برای کاربران فراهم بیاورد. کیفیت سواری این خودرو به قدری است که مالکان آن معمولا دیگر علاقه ای به سوارشدن بر خودروهایی همچون تویوتا راو ۴ و هیوندای سانتافه از خود نشان نمی دهند.
4. توان فنی مطلوب
نسخه فیس لیفت هوندا crv علاوه بر بدنه تقویت شده به جعبه دنده 9 سرعته CVT با عملکرد قابل قبول مجهز شده و در کنار پیشرانه ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی، شتاب و چالاکی مطلوبی را برای این شاسی بلند شهری پدید آورده است. شتاب صفر تا صد این خودرو معادل ۸.۵ ثانیه برآورد شده و این رقم نسبت به رقبایی همچون سانتافه DM یا کیا سورنتو UM که از موتوری هم حجم بهره می برند، بسیار مهیج تر به نظر می رسد.
5. مصرف سوخت نسبتا متعادل
بر خلاف آنچه تصور می شود، چالاکی و توان خروجی هوندا سی آر وی تاثیر چندانی روی افزایش مصرف سوخت این خودرو نداشته است؛ به طوری که میانگین مصرف سوخت هوندا CR V در ازای پیمایش ۱۰۰ کیلومتر حدود ۸.۱ لیتر ارزیابی شده است که برای پیشرانه تنفس طبیعی ۲.۴ لیتری نصب شده روی خودرویی به وزن ۱۶۴۴ کیلوگرم رقمی تقریبا متعادل و مقرون به صرفه به نظر می رسد.
6. امکانات رفاهی متنوع
هوندا CRV در قالب سه تیپ EX و EXL و تورینگ روانه بازار ایران شده که هرکدام از این سه تیپ امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبولی را اختیار مشتریان و مالکان خود می گذارند. نسخه تورینگ (فول آپشن) از امکانات ویژه ای همچون کروز کنترل تطبیق پذیر، رادارهای نقطه کور و تغییر مسیر و هشدار تصادف از جلو، ترمز خودکار اضطراری، فرمان برقی حساس به سرعت، سیستم صوتی با ۷ اسپیکر ۳۲۸ وات، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، دوربین های جانبی و جلو، نمایشگر ۵ اینچی داشبورد، کیسه هوا، تهویه اتوماتیک دوگانه هوشمند، صندلی راننده 10 حالته برقی، سانروف و آینه های جانبی تاشونده برقی سود می برد.
7. قابلیت آفرود سبک
گرچه هوندا cr-v یک کراس اوور خانوادگی با قابلیت استفاده در مصارف شهری یا جاده ای است، اما بهره مندی از دو دیفرانسیل هوشمند و ارتفاع مناسب کف خودرو از سطح زمین سبب شده تا بتوان از این خودرو در مسیرهای خارج جاده ای نه چندان صعب العبور نیز استفاده کرد و از رانندگی با آن در مسیرهای خاکی درون طبیعت لذت برد.
8. ایمنی مطلوب
هوندا CR-V از ساختار بدنه تقویت شده بسیار مستحکم به علاوه برخی تجهیزات ایمنی دلگرم کننده همچون شش عدد کیسه هوای راننده – سرنشین – پرده ای و جانبی جلو به علاوه کمربندهای ایمنی پیش کشنده – محدودکننده و پشت سری فعال سود می برد. همچنین دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه یوروانکپ امنیت مطلوب این خودرو جهت حفاظت از سلامت جانی سرنشینان را به روشنی اثبات می کند.
معایب هوندا سی آر وی در ایران
نوبت به بررسی معایب این خودرو می رسد:
1. طراحی ظاهری نسبتا نامتعارف
با نگاه به ظاهر هوندا سی آر وی متوجه برخی خلاقیت های به کار رفته در طرح بدنه این خودرو خواهید شد که اگرچه ظاهری بدیع برای آن پدید آورده اند، اما می شود گفت کمی از حیطه سلیقه عمومی مشتریان ایرانی فاصله دارند؛ به نحوی که اکثر خریداران نسبت به ظاهر نامتعارف و تا حدی نازیبای این خودروی ژاپنی متفق القول هستند. به ویژه هنگامی که این خودرو در کنار محصولاتی همچون کیا سورنتو ۲۰۱۸، سانتافه نیوفیس و نیسان ایکس تریل قرار می گیرد، جلوه بصری چندان مجذوب کننده ای را از خود به نمایش نمی گذارد.
2. واردات محدود
واردات بسیار محدود CV-R به بازار ایران سبب شد تا خدمات پس از فروش آن نیز به میزان دیگر رقبای کره ای و ژاپنی گسترده نباشد. همین امر بسیاری از مشتریان را از خرید این خودرو باکیفیت منصرف ساخته و آن ها را به سوی دیگر رقیبان پرطرفدار کره ای یا ژاپنی سوق داده و بازار دست دوم این محصول را به شدت تحت تاثیر منفی قرار داده است.