به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، از تابستان 98 بود که خبرهای آمدن چری تیگو 8 به ایران، در میان رسانه های کشورمان پیچید. اما این آمدن، آنقدر تاخیر داشت و طولانی شد تا اینکه چری در تابستان 99، نسل دوم تیگو 8 را با نام «چری تیگو 8 پلاس» به بازار چین آورد. بعد از این اتفاق، مدیران خودرو نیز از عرضه و تولید تیگو 8 نسل اول منصرف شد و به سراغ نسل دومش رفت.
اولین نکته ای که باید از تیگو 8 جدید بگوییم، نحوه نامگذاری آن است. نمی دانیم چه اتفاقی افتاده اما ظاهرا چری، «پروژه پلاس سازی» محصولاتش را شروع کرده. تیگو 3x پلاس، نخستین محصول این پروژه بود. بعد از آن هم چری، تیگو8 پلاس را معرفی کرد. در سال 2021 نیز آریزو5 پلاس را بازار چین برد. اما نکته جالب اینجاست که چری برای نسل دوم تیگو7، دیگر از پسوند «پلاس» استفاده نکرده است.
مشخصات فنی چری تیگو ۸ مدیران خودرو
تیگو ۸ پلاس، بر پلتفرم T1X توسعه یافته و از سوی کمپانی چری به همراه دو پیشرانه توربوشارژ با حجم های ۱.۵ و ۱.۶ لیتر روانه بازارهای بین المللی شده است.
پیشرانه ۱.۵ لیتری، توانی معادل ۱۵۶ اسب بخار به علاوه ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور ارائه می دهد. یک گیربکس اتوماتیک شش سرعته دوکلاچه نیز با این پیشرانه عجین شده تا نیروی دریافتی را به سوی چرخ ها ارسال کند. در حال حاضر، مشخص نیست که این خودرو به صورت دودیفرانسیل وارد بازار می شود یا مطابق معمول، با سامانه انتقال قدرت محرک جلو به دست مشتریان ایرانی می رسد؛ اما ظواهر امر نشان می دهد که احتمالا باید منتظر عرضه یک شاسی بلند تک دیفرانسیل دیگر از سوی مدیران خودرو باشیم.
میانگین مصرف سوخت پیشرانه ۱.۵ لیتری چری تیگو ۸، معادل ۶.۴ لیتر در هر صد کیلومتر برآورد شده است که رقم بسیار مناسبی برای یک شاسی بلند سایز متوسط به حساب می آید.
از طرف دیگر، پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژ قادر است توان خروجی برابر ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور ارائه دهد. این پیشرانه با یک گیربکس ۷دنده دوکلاچه DCT همراه شده است و حدود ۶.۸ لیتر در هر صد کیلومتر سوخت مصرف خواهد کرد.
طبق اطلاعات منتشرشده در برخی منابع چینی، حداکثر سرعت نسخه ۱.۶ لیتری چری تیگو ۸ حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. متاسفانه اطلاعات دقیقی پیرامون شتاب صفرتاصد این محصول در دسترس نیست؛ اما با توجه به توان مناسب موتور ۱.۶ لیتری و وزن حدود ۱۶۰۰ کیلوگرمی این مدل، احتمالا باید انتظار شتابی در حدود ۱۰ تا ۱۱ ثانیه را از چری تیگو ۸ مدیران خودرو داشته باشیم.
ناگفته نماند که پیش از این، کاتالوگ غیررسمی نسخه فیس قدیم چری تیگو ۸ مدیران خودرو در فضای مجازی انتشار یافت که بر اساس آن، قرار بود نسل اول تیگو ۸ با پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۱۷۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر به همراه گیربکس سی وی تی به بازار ایران راه یابد؛ اما در حال حاضر، با وجود پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژ که توان فنی و عملکرد بهتری را برای تیگو ۸ به ارمغان خواهد آورد، به نظر می رسد گزینه نهایی شرکت مدیران خودرو احتمالا همین پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژ باشد.
امکانات رفاهی چری تیگو ۸
هنوز مشخص نیست که Tiggo 8 plus در غالب چه تریم و تیپ هایی در ایران حضور پیدا کند؛ اما می توان انتظار حضور تجهیزات زیر را در نسخه فول آپشن تیگو ۸ پلاس مدیران خودرو داشت:
کروزکنترل، سقف پانوراما به علاوه سانروف، روکش صندلی چرمی، گرم کن صندلی های جلو، تنظیم برقی ۶ حالته صندلی راننده، دوربین عقب و ۳۶۰ درجه، درب برقی صندوق عقب، ورود و استارت بدون کلید، حس گر پارک در جلو و عقب، سامانه های کنترل پایداری و کشش، سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی، اتولایت، دی لایت، چراغ های چرخشی، نمایشگر لمسی، بلوتوث، USB، اتو هلد، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه با دریچه تهویه عقب، سنسور فشار باد تایر، چند حالت رانندگی، نویگیشن، آینه های جانبی تاشونده برقی و…
ایمنی چری تیگو ۸
تیگو ۸ در کارنامه خود، ۵ ستاره ایمنی از موسسه استاندارد و امنیت خودرو چین یا سی -انکپ را به ثبت رسانده است. بنابراین، می توان تا حدود زیادی به امنیت بالای این خودروی شاسی بلند اعتماد کرد. کمپانی سازنده ادعا داشته است که در ساخت ستون های A و B تیگو ۸ از فولاد استحکام بالا بهره برده و مقاومت پیچشی بدنه نیز تا 21 هزار واحد ارتقا پیدا کرده است تا استحکام خودرو در برابر تصادف های روبه رو یا جانبی بیش از پیش ارتقا یابد.
در بحث تجهیزات ایمنی نیز بهره مندی از سامانه های ترمز ABS، توزیع نیروی ترمز EBD، سیستم های کنترل پایداری و کشش به علاوه ۶ عدد کیسه هوا، امنیت نسبتا قابل قبولی را برای سرنشینان پرچم مدار کراس اوورهای کمپانی چری به ارمغان خواهند آورد.