کوییک نام محصول گروه خودروسازی سایپاست که برخلاف تولیدات پیشین این شرکت از امکانات رفاهی بهتری برخوردار است.از آن جاییکه معرفی کوییک مدتی پس از عرضه ساینا به بازار صورت گرفت، می توان آن را نسخه هاچ بک ساینا دانست که با اندکی تغییر به عنوان محصولی مجزا به بازار معرفی شده است. طراحی ظاهری کوییک به گونه ای است که نمی توان آن را نه زیبا دانست نه زشت، زیرا ظاهر این خودرو در مقایسه با سایر خودرو های داخلی از چهره بهتری برخوردار است، اما با این حال این سبک از طراحی چندان مورد استقبال خریداران قرار نمی گیرد.کوییک خودرویی است که در دسته هاچ بک ها قرار دارد، اما باتوجه به موفقیت این روز های هاچ بک کراس ها در بازار، طراحان سایپا با به کارگیری از المان های طراحی این دسته از خودرو ها توانسته اند ظاهری شبیه به کراس را برای این خودرو رقم بزنند که همین موضوع می تواند چراغ سبزی از خریداران را برای این محصول جدید دریافت کند.
مشخصات فنی کوییک اتوماتیک
زمزمه تولید خودرو جدید گروه خودروسازی سایپا از زیرمجموعه پارس خودرو در سال ۱۳۹۵ استارت خورد. خودرویی که سال ۱۳۹۷ به بازار وارد شد، نسخه تغییر یافته و هاچ بک شده ساینا و به نوعی رقیب پژو ۲۰۶ تیپ ۲ گروه خودروسازی ایران خودرو (ایکو)، از سوی گروه خودروسازی سایپا بود که کوییک نام گرفت.این خودرو تاکنون در تیپ های کوییک، کوییک اس و جی (S و G)، کوییک آر و حالا کوییک آر پلاس به بازار عرضه می شود تا تنوع سبد محصولات گروه خودروسازی سایپا را تا جای ممکن حفظ کند. تغییرات میان نسخه های عرضه شده کوییک تاکنون شامل سطح آپشن های رفاهی و تمایز های ظاهری اندک آن ها است. مشخصات فنی کوییک اتوماتیک به شرح جدول زیر خواهد بود.
مشخصات فنی سایپا کوییک اتوماتیک |
|
کد پیشرانه/استاندارد آلایندگی |
M15/ یورو ۴ |
تعداد سیلندر/تعداد سوپاپ/حجم موتور (L) |
۴/۸/۱.۵ |
قدرت (HP)/در دور (RPM) |
۵۳۰۰/۸۷ |
گشتاور (N.M)/در دور (RPM) |
۴۰۰۰/۱۲۸ |
گیربکس |
اتوماتیک CVT |
مصرف سوخت متوسط (L/100Km) |
۷.۷ |
وزن (Kg) |
۱۰۶۵ |
حداکثر سرعت (Km/H) |
۱۷۰ |
سایپا نسخه کوییک را در دو نسخه پنج سرعت دستی و اتوماتیک CVT روانه بازار کرد. نسخه اتوماتیک CVT در میان مشتریان به اشتباه با نام کوییک پلاس شناخته می شود در حالی که گروه خودروسازی سایپا پسوند پلاس را برای نسخه پرآپشن تر R با نام کوییک R+ (آر پلاس) برگزیده است.نسخه اتوماتیک کوییک از پیشرانه مشترک با نسخه پنج سرعت دستی بهره می گیرد اما پیشرانه M15 در نسخه اتوماتیک به دریچه گاز و سیستم پدال گاز برقی مجهز شده است در حالی که نسخه دنده دستی از سیستم سنتی تر دریچه گاز مکانیکی بهره می برد.
طراحی کوییک اتوماتیک
در نمای جلوی کوییک اصلی ترین مشخصه ای که توجه را به خود جلب می کند، سپر عضلانی و حجیم شده ای است که محفظه ورودی هوای بزرگی را در دل خود جا داده است. این موضوع در بحث طراحی بسیار حائز اهمیت است، اما در این خودرو عدم هماهنگی جلوپنجره و سایر ادوات نصب شده روی سپر، سبب شده تا ظاهری ناهماهنگ بوجود آید. از طرفی نصب دی لایت در کنار چراغ ها مه شکن باعث شده تا ظاهری بروز و مدرن برای این خودروی داخلی ایجاد شود. همچنین نصب دیفیوزر نقره ای رنگ در قسمت زیرین سپر یکی از همان المان هایی است که سبب شده ظاهری اسپرت و کراس مانند برای کوییک شکل بگیرد.
هنگامی که از نمای جانبی به این خودرو نگاه می کنید، طرحی جدید و منحصر بفرد را پیش روی خود نمی بینید، زیرا طرح کلی در ها و پنجره های جانبی شباهت زیادی با تیبا 2 یا همان تیبای هاچ بک دارد. اما اصلی ترین مشخصه در نمای جانبی به نصب روف ریل و زه پلاستیکی دور گلگیر ها اختصاص داشته که توانسته تاثیر اندکی در بزرگ تر نشان دادن ابعاد کلی خودرو داشته باشد.
یکی دیگر از نقاط ضعف درون کابین کوییک، دقت مونتاژ پایین قطعات است، به طوری که فاصله و درز میان ادوات نصب شده روی داشبورد و تودری ها به قدری است که به راحتی می توان در نگاه اول متوجه آن شد. طراحی دستگیره های داخلی در و همچنین نمای کلی درب از درون کابین نیز مانند کنسول و داشبورد، درست شبیه ساینا طراحی شده و هیچ نوآوری نیز در آن ها نمی توان مشاهده کرد. تنها رنگ قرمز دستگیره در تفاوتی است که میان رودری کوییک و ساینا است.
فضای کابین مناسب یکی از ویژگی های این خودروست که باوجود ابعاد کلی نه چندان بزرگ، فضای پای کافی برای سرنشینان جلو و عقب مشاهده می شود، اما ارتفاع سقف در قسمت عقب کابین شاید برای افراد بلندقامت چندان مناسب نباشد و با عبور خودرو از مسیر های ناهموار، دچار برخورد از ناحیه سر با سقف خودرو بشوند. همچنین فضای قسمت بار نیز برای یک خانواده کم جمعیت مناسب است.
نمایشگر تمام لمسی 7 اینچی که در بالاترین نقطه کنسول جا گرفته است، وظیفه نمایش اطلاعات مربوط به سیستم ناوبری و رهیاب و همچنین سیستم صوتی را برعهده دارد. اما یکی از مسائلی که در چینش ادوات مرکزی داشبورد چندان خوشایند به نظر نمی رسد، فشردگی کلید های مربوط به سیستم تهویه هوا و سیستم صوتی و دریچه های ورودی هوا به کابین است، زیرا با تغییرات انجام شده روی کنسول ساینا، سعی بر جا دادن نمایشگر شده است، که اگر از ابتدا یک کنسول منحصر به فرد برای کوییک طراحی و ساخته می شد شاید نمایی زیباتر درون کابین ایجاد می شد.
مزایا و معایب کوییک اتوماتیک
اولین ایرادی که به کوییک وارد است نوع طراحی آن است که به مزاق بسیاری خوش نیامد. نسخه های دیگر این خودرو نظیر کوییک S و G و کوییک R به بازار آمدند تا با ایجاد برخی تمایزهای طراحی کمی بر پیچیدگی بصری آن بی افزایند.کوییک را نمی توان الزاما خودرویی زیبا دانست. از سوی دیگر کیفیت مونتاژ و مخصوصا کیفیت متریال به کار رفته در نمای داخلی این خودرو تا حدی ارزان است اما مزیت بزرگی که خانواده کوییک با خود به همراه دارد سطح آپشن های رفاهی قابل قبول آن در برابر مبلغ پرداختی است. کوییک یکی از اقتصادی ترین خودروهای تولیدی بازار داخل است که با حفظ فاصله خود با رقبا و ارائه برخی آپشن های نسبتا مهم برای مشتریان آپشن پسند ایرانی، توانست بازار انحصاری خود را برپا کند.
نسخه اتوماتیک کوییک به دلیل بهره گیری از دریچه گاز برقی توانست سیستم کروز کنترل را به عنوان آپشن استاندارد ویژه نسخه اتوماتیک به مشتریان هدیه کند. همچنین این خودرو تنها در نسخه اتوماتیک از سیستم کمکی فرمان الکتریکی بهره می گیرد در حالی که نسخه دنده دستی از نوع سنتی تر هیدرولیکی استفاده می کند. سیستم کمکی فرمان برقی به دلیل عدم استفاده از توان پیشرانه برای عمل کردن، باعث می شود توان تولیدی پیشرانه به میزان بیشتری در اختیار چرخ ها قرار بگیرد. در نتیجه میزان مصرف سوخت متوسط نسخه اتوماتیک کوییک در برابر نسخه دستی تنها برابر با حدود ۰.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بیشتر است که به واقع قابل چشم پوشی است.
طول کوییک برابر با ۷۰ میلی تر کشیده تر از ۲۰۶ است اما فاصله محورهای آن معادل 30 میلی متر کوتاه تر است. با این حال حجم صندوق بار آن برابر با 225 لیتر است که تنها 20 لیتر از پژو 206 کم تر است. در نتیجه شاید کوییک به بهینه بودن پژو 206 طراحی نشده باشد اما در نهایت موفق شده است میان آسایش فضای داخلی و حجم صندوق بار تناسب قابل قبولی برقرار کند.
پیشرانه کوییک اتوماتیک اندکی قوی تر از پیشرانه 1.4 لیتری پژو 206 تیپ دو است اما اندکی نیز از آن سنگین تر است. در نتیجه می توان رفتار فیزیکی این دو خودرو را با یدگیر برابر دانست. اما کوییک با گیربکس اتوماتیک و نمایشگر لمسی مولتی مدیا قابل دسترسی است و این مهم یه آن مزیتی غیر قابل چشم پوشی می بخشد.
از آپشن های ارزشمند دیگر کوییک اتوماتیک باید به دوربین دید عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید و قابلیت سفارش صندلی راننده با تنظیم الکتریکی اشاره کرد که نه تنها در پژو 206 تیپ دو، بلکه در نسخه دستی کوییک نیز در دسترس مشتری نیست.
تجهیزات و امکانات کوییک اتوماتیک
از تجهیزات و امکانات کوییک اتوماتیک می توان به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کروز کنترل، پایش فشار باد TPMS، سیستم کمک ترمز ABS ،EBD و BAS، صندلی عقب با قابلیت خواباندن، استارت دکمه ای، تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، باز کردن درب صندوق تنها با ریموت کنترل، شیشه بالا بر برقی جلو و عقب، آینه جانبی برقی، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، USB، بلوتوث، دوربین دید عقب، رهیاب ماهواره ای و...اشاره کرد.
امنیت کوییک اتوماتیک
حداکثر سرعت خودرو کوییک در تیپ های متفاوت به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت می رسد و سرعت شتاب این خودرو تا از نقطه ۰ به ۱۰۰ تنها ۱۳ ثانیه طول می کشد. با این تفاسیر و با توجه به اینکه کوییک از امکاناتی از جمله ایربگ سرنشینان جلو، سیستم اعلام کنترل سرعت و سیستم باز شدن درب های خودرو در هنگام تصادف برخورد دار است می توان آن را در دسته خودروهای ایمن دانست.همچنین مصرف سوخت این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر شهری ۷ لیتر است که این میزان از مصرف سوخت برای تیپ های مختلف دنده ای، اتوماتیک و حتی پلاس هم یکسان است.