دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

معرفی کاخ های استانبول و زیبایی های آن 

شنبه، 28 خرداد 1401
کاخ های استانبول بازمانده دوران شگفت‌انگیز و باشکوه امپراتوری عثمانی است. این کاخ ها بخشی از جاهای دیدنی استانبول هستند و شما را به سفری در دل تاریخ می‌برند. در این نوشته با بعضی از مشهورترین کاخ های استانبول آشنا می‌شویم:

در شهری که سال ها سلطنت در آن حاکم بوده طبیعی است که کاخ های زیادی هم وجود داشته باشد. از کاخ های استانبول حرف می زنم. ما هم در ایران پادشاه های مختلفی دیده ایم و چشمانمان به دیدن کاخ های زیبا و باشکوه عادت کرده است. این روزها دید و بازدید از کاخ های باشکوه و مجلل نوعی تفریح و سرگرمی به شمار می آید. از همه این حرف ها گذشته، حالا در سفر استانبول می خواهیم ببینیم دولت عثمانی با 625 سال حکمرانی در ترکیه چه یادگاری هایی در استانبول به جا گذاشته است.

اگر با دیدن گچ بری های ظریف، آینه کاری هایی که چشم ها را به ذوق می آورند، فرش هایی که اندازه آن ها بارها بزرگتر از خانه های امروزی ماست، لوسترهای بزرگ با کریستال های آویز که به قوت روزهای اول شکوه شان را حفظ کرده اند و هزاران شی ریز و درشت خاص که فقط در یک زندگی شاهانه می توان دید، حالتان خوب می شود و سر ذوق می آیید، این مقاله را بخوانید.

کاخ عادله سلطان | Adile Sultan Palace

یکی از زیباترین کاخ های استانبول کاخ عادله سلطان است که در بخش آسیایی و در دامنه های تپه ای قرار گرفته است و برای بازدید از آن باید به آن سمت تنگه بسفر بروید. این کاخ محل اقامت تابستانی عادله سلطان، دختر سلطان محمود دوم بوده و در سال ۱۸۶۱ توسط معمار مشهور سرکیس بالیان ساخته شده است. عادله سلطان پس از از دست دادن همسر، فرزندان و برادرش تمام زندگی اش را وقف خیریه کرد. در سال ۱۹۱۶ عادله سلطان کاخ باشکوه و زیبایش را به یک خوابگاه دخترانه تبدیل کرد. هفتاد سال بعد این کاخ متاسفانه دچار حریق شد و آسیب بسیاری دید. امروزه، کاخ عادله سلطان بازسازی شده و برای برگزاری رویدادها، ملاقات ها و جشن ها و مراسم های مختلف استفاده می شود. فضای سرسبز و زیبای اطراف باغ و همین طور معماری باشکوه کاخ عادله سلطان برای عکاسی بسیار ایده آل است و مطمئنا عکس های یادگاری بسیار زیبایی در این کاخ می توانید داشته باشید.

آدرس: Vaniköy Caddesi, İstanbul, 34684, Turkey

کاخ بیلربیی | BEYLERBEYI PALACE

کاخ بیلربیی یکی دیگر از معروف ترین کاخ های استانبول است که باز هم توسط معمار سرکیس بالیان ساخته شده است. این کاخ باشکوه در سال ۱۸۲۹ و به دستور سلطان محمود اول به عنوان اقامتگاه تابستانی ساخته شده است. این کاخ نیز در سال ۱۸۵۱ دچار حریق و آتش سوزی مهیبی شد، اما بالیان در سال ۱۸۶۱ و در دوران حکومت سلطان عبدلعزیز این کاخ را بازسازی کرد. سلطان عبدالحمید، یکی دیگر از سلاطین عثمانی بین سال های ۱۹۱۲ و ۱۹۱۸ و تا زمان مرگ، دوران تبعیدش را در همین کاخ سپری کرده است. شاهزاده های خارجی هم در سفر به استانبول در این کاخ اقامت می کردند. امروزه کاخ بیلربیی به روی عموم بازدیدکنندگان باز است و به یک موزه تاریخی و تماشایی تبدیل شده است. این کاخ یک ورودی از سمت دریا داشته که با استفاده از قایق می شد وارد قصر شد. اگرچه ورود از این در دیگر امکان پذیر نیست، با این حال پیشنهاد می کنیم با قایق از کنار این قصر عبور کنید و نمای باشکوه قصر از سمت دریا را ببینید.

ساعات بازدید: همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر

آدرس: Beylerbeyi Sarayı Abdullah Ağa Caddesi, İstanbul, 34676, Turkey

کاخ چراغان

کاخ چراغان ، آخرین کاخی است که در دوره امپراطوری عثمانی برای سکونت خانواده سلطنتی ساخته شد. نام جراغان برگرفته از ناحیه ای است که کاخ در آن واقع شده، چرا که بسیاری از مراسم ها و جشن های عثمانی در باغ های گل لاله و در پرتو چراغ ها برگزار می شد. این کاخ در دوره حکومت عبدالمجید توسط معماری ارمنی به نام سرکیس بایلان احداث گشت. ساخت آن 12 سال طول کشید و در سال 1910 به دنبال وقوع آتش سوزی خسارات زیادی به آن وارد آمد. بعدها بنای اصلی تحت بازسازی قرار گرفت، هتل جدیدی به آن افزوده شد و بخش های دیگر به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار گرفت.

کاخ دلمه باغچه | DOLMABAHÇE PALACE

در بین تمام کاخ هایی که تا به حال معرفی کردیم کاخ دلمه باغچه از شهرت بیشتری برخودار است و جزء چند جاذبه گردشگری مهم استانبول برشمرده می شود. کاخ دلمه باغچه در سال ۱۸۵۶ و به دستور سلطان عبدالمجید و توسط دو معمار از خاندان بالیان به نام های گارابت بالیان و نیکوگوس بالیان ساخته شده است. این کاخ باشکوه و باعظمت و زیبا محل اقامت ۶ سلطان عثمانی و همین طور آخرین خلیفه عثمانی بوده است. کاخ دلمه باغچه برخلاف کاخ مشهور دیگر استانبول، یعنی کاخ توپکاپی سبک معماری غربی تر و مدرن تری دارد. بعد از استقرار جمهوری ترکیه، از این کاخ به عنوان کاخ ریاست جمهوری استفاده می شد. یکی از معروف ترین اتاق های کاخ دلمه باغچه بدون شک اتاقی است که مصطفی کمال آتاترک در آن جان سپرده است. امروزه این کاخ یکی از مهم ترین دیدنی ها و کاخ های استانبول است و هرروزه (به جز دوشنبه ها) برای عموم مردم باز است.

ساعات بازدید: هرروز به جز دوشنبه ها از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر

آدرس: Vişnezade Mahallesi, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş/İstanbul, Turkey

کاخ توپکاپی | Topkapi Palace

کاخ توپکاپی یا توپقاپی یکی دیگر از مشهورترین کاخ های استانبول و محل زندگی و مقر سلطنت پادشاهان عثمانی بوده است. ساخت این کاخ باشکوه در سال ۱۴۵۹ و به دستور سلطان محمد فاتح آغاز شده است و امروزه یکی از جاذبه های مهم گردشگری استانبول به حساب می آید. کاخ توپکاپی حدفاصل شاخ طلایی و دریایی مرمره قرار گرفته و چشم انداز بی نظیری به تنگه بسفر دارد. کاخ توپکاپی محوطه ای بسیار بزرگ است و شامل قسمت های مختلفی مثل حرمسرا، محل ملاقات های رسمی، محل سکونت و استراحت پادشاهان عثمانی و … می شود. در قسمت موزه کاخ توپکاپی اشیاء بسیار تاریخی نگهداری می شود که گفته می شود متعلق به صدراسلام هستند.

آدرس: Cankurtaran Mh., 34122 Fatih/Istanbul, Turkey

کاخ کوچوک سو | KÜÇÜKSU PALACE

کاخ کوچوک سو در اصل به عنوان محل اقامت سلطان عبدالمجید در هنگام شکار و توسط معمار نیگوگوس بالیان ساخته شده است. این کاخ زیبا به سبک معماری باروک ساخته شده و در کناره تنگه بسفر و در بخش آسیایی در بیکوز قرار گرفته است. مرمرهای ایتالیایی، مبلمان اروپایی و مدرن و گچ بری ها و تزئینات باشکوه داخلی همگی این کاخ را به یکی از زیباترین کاخ های استانبول تبدیل کرده اند. کاخ کوچوک سو در سال ۱۹۹۶ و بعد از یک دوره ۴ ساله بازسازی و نوسازی به روی عموم مردم بازگشایی شد و امروزه به عنوان موزه کاربرد دارد. اگر از هیاهو و شلوغی شهر خسته شده اید و دوست دارید در فضایی باشکوه، تاریخی و آرام بخش وقت بگذرانید از موزه کاخ کوچوک سو دیدن کنید.

ساعات بازدید: همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر

آدرس: Küçüksu Caddesi, İstanbul, 34815, Turkey

کاخ ایهلامور | Ihlamur Palace

استانبول مملو از کاخ ها و بناهای تاریخی و باشکوه است. در بخش تاریخی و قدیمی استانبول و همین طور در کناره تنگه بسفر می توانید این کاخ ها و قصرها را مشاهده کنید که بعد از سالیان سال همچنان باشکوه و باابهت سرپا ایستاده اند. در این مطلب سعی کردیم برخی از مهم ترین و مشهورترین کاخ های استانبول را به شما معرفی کنیم. آخرین موردی که به آن اشاره می کنیم کاخ ایهلامور است. سلطان عبدالمجید اول پادشاه قدرتمند عثمانی در قرن ۱۹ تصمیم گرفت تا اقامتگاهی در شاخ طلایی برای خود بسازد. به همین دلیل به معمار مشهور عثمانی یعنی نیگوگوس بالیان دستور داد تا در منطقه بشیکتاش قصری زیبا و مدرن بسازد. کاخ ایهلامور از دو ساختمان به سبک نسبتا غربی و مدرن تشکیل شده است و امروزه به عنوان موزه به روی عموم مردم باز است. شما می توانید همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر از این کاخ باشکوه و زیبا دیدن کنید. در این کاخ و در قسمتی از یکی از ساختمان ها یک کافه هم وجود دارد که پیشنهاد می کنیم در این فضای دلپذیر خودتان را به استکان چای ترکی یا یک فنجان قهوه ترک خوش عطر و بو میهمان کنید.

ساعات بازدید: سه شنبه تا یک شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر

آدرس: Av. Süreyya Ağaoğlu Sokak, Istanbul, 34365, Turkey

کاخ مسلک

کاخ مسلک Maslak در خیابان بیوک دره استانبول قرار دارد. کاخ مسلک از زیباترین کاخ های استانبول است و در منطقه ای سرسبز و پردرخت قرار گرفته است. معماری قرن ۱۹ این مجموعه در کنار چشم اندازی بر بسفر از ویژگی های این کاخ است.سلطان عبدالحمید دوم پیش از رسیدن به سلطنت در این مجموعه زندگی می کرد و تحصیل می کرد. این کاخ سلطنتی اکنون به عنوان یک جاذبه گردشگری استانبول به روی عموم گشوده شده است و برخی از کوشک های آن به صورت کافه تغییر کاربری داده است. باغ اصلی این کاخ اکنون به نام پارک ملی سلطنتی شناخته می شود.

کاخ ییلدیز، مهمانسرای ستاره های سیاست و سلطنت

کاخ ییلدیز که به معنی کاخ ستاره است، روی تپه ای در پارک ییلدز که مشرف به تنگه بسفر در منطقه بشیکتاش استانبول، بنا شده است. کاخ ستاره در واقع اقامتگاهی برای ستاره های دنیای سلطنت و سیاست بوده است و دیپلمات های زیادی مهمان این کاخ بوده اند.زمین این کاخ در اصل بیشه زار بوده که فضای آن برای ساختن کاخ های باشکوه با سلیقه سلاطین عثمانی خوب جور درآمده است. سلطان احمد یکم دستور ساخت کاخ در دل این بیشه زار را داد و بعدها سلطان عبدالمجید یکم و سلطان عبدالعزیز هم در این کاخ اقامت کردند.
اواخر قرن نوزدهم، سلطان عبدالحمید دوم به خاطر ترس از حمله های دریایی به کاخ توپکاپی (که در ساحل بسفر بود) تصمیم گرفت این کاخ را ترک کند و به کاخ ییلدیز برود. اما قبل از رفتنش به معمار ایتالیایی، ریموندو توماسو دارونکو، دستور داد تا بخش های جدیدی به این کاخ اضافه کند.کاخ ییلدز یک کاخ دو طبقه با 60 اتاق است که در سه دوره مختلف ساخته شده است:

  • بخش اول کاخ از معماری سویسی الهام گرفته است و شکل کلبه های سویسی را دارد. به همین دلیل به آن «شله» هم گفته می شود. شارل دو گل و وینستون چرچیل مهمانان مهمی بودند که در این بخش از کاخ اقامت کردند.
  • بخش دوم کاخ که به آن سالن صدفی می گویند، برای اقامت ویلهلم دوم در قسطنطنیه ساخته شد. از آنجا که ویلهلم دوم اولین مهمان خارجی قسطنطنیه بود و خیلی عزیز بود برای او بخشی جدا برپا کردند. این قسمت زیباترین بخش کاخ است که فرش هرکه بسیار بزرگی در آن دیده می شود. گفته می شود که این فرش به همت 60 فرشباف حرفه ای بافته شده است. از دیگر ستاره های دنیای سیاست که مهمان این کاخ باشکوه بودند، رضا شاه پهلوی و بیل کلینتون هستند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
مراحل سابمیت مقاله
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی