به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، انتخاب روغن گیربکس دنا پلاس کار سختی نیست ؛ فقط باید به پارامترهایی که بر عمر و کیفیت این روان کننده در خودرو اثر می گذارد، توجه داشت:
اولین شاخص در انتخاب روغن گیربکس دنا پلاس ، نوع سیستم گیربکس استفاده شده در خودروی تان است. بسته به اینکه گیربکس شما دستی یا اتوماتیک باشد، نوع روغن گیربکس آن متفاوت خواهد بود. روی قوطی گیربکس های دستی، کلمه MTF مخفف عبارت manual transmission fluid و روی قوطی گیربکس های اتوماتیک، کلمه ATF مخفف عبارت Automatic Transmission Fluid نوشته می شود.
پارامتر بعدی، شرایط جوی ای است که با خودرو در آن تردد می کنید. کارکرد روغن گیربکس در آب و هوای معتدل، بسیار بهتر از کارکرد آن در آب و هوایی گرم و خشک و غبارآلود است. قطعاً روغن در وضعیت دوم، زودتر کثیف می شود و به دلیل مقاومت بیشتری که باید در برابر گرما از خود نشان دهد؛ زودتر فاسد می شود. فراموش نکنید که روغن گیربکس، علاوه بر روان کنندگی، خاصیت خنک کنندگی هم دارد.
پارامتر بعدی، گرانروی روغن گیربکس دنا پلاس است. گرانروی، میزان غلظت مایعات و مقاومت آنها در برابر جاری شدن را می گویند. میزان گرانروی تعیین شده برای هر خودرو و سیستم جعبه دنده آن متفاوت است. در انتهای مقاله، مناسب ترین روغن گیربکس دنا پلاس را معرفی می کنیم.
وظیفه روغن گیربکس دنا پلاس
وظیفه روغن گیربکس ، روانکاری سیستم گیربکس خودروست. سیستم جعبه دنده دستی به این صورت است که تعدادی چرخ دنده دور یک میله تعبیه شده اند. چرخ دنده ها برای قرارگیری در جای مناسب و عمل به وظیفه شان نیاز به روغن دارند. روغن گیربکس دنا پلاس باعث می شود، چرخ دنده ها، روان و بدون درگیری جابه جا شده و حرکت کنند. به روغن گیربکس مورداستفاده در گیربکس های دستی، واسکازین هم گفته می شود.
تغییر دنده در گیربکس های اتوماتیک با کمک فشار وارده از سوی روغن گیربکس صورت می گیرد. در واقع در این سیستم گیربکس ، انتقال قدرت از موتور به چرخ ها بر عهده روغن گیربکس است. به همین دلیل هم خودروهای اتوماتیک، دو تا سه برابر خودروهای گیربکس دستی به روغن نیاز دارند. برای تعویض روغن گیربکس دنا پلاس هم به ۶ لیتر روغن نیاز است؛ در حالی که دنا پلاس دستی فقط به نهایتاً دو لیتر روغن گیربکس نیاز دارد.
علائم خرابی روغن گیربکس دنا پلاس
روغن گیربکس دنا پلاس، مهم ترین عامل کارکرد یا عدم کارکرد صحیح سیستم گیربکس دنا پلاس است؛ بنابراین بروز ایراد در آن نیز تأثیر مستقیم بر روی سیستم جعبه دنده ی خودرو دارد. هنگام خرابی یا کم شدن روغن گیربکس ، علائم زیر بروز می کند:
شنیدن صداهای نامتعارف از گیربکس هنگام تعویض دنده؛
تعویض دنده با سختی و یا تأخیر در تعویض دنده؛
از جا پریدن دنده ها.
عوامل خرابی روغن گیربکس دنا پلاس
از مهم ترین عوامل بروز فساد در روغن گیربکس دنا پلاس ، ورود گرد و غبار به داخل محفظه روغن است. بیش از حد گرم بودن منطقه ای که خودرو در آن تردد می کند نیز تأثیر زیادی در خرابی زودتر از موعد روغن دارد؛ به همین دلیل هم باید روغنی را انتخاب کنید که شاخص گرانروی آن متناسب با خودرو و مقاوم در برابر دمای هوای منطقه شما باشد. سایر عواملی که باعث فساد روغن گیربکس دنا پلاس می شود، به شرح زیر است:
گذشتن از موعد تعویض روغن گیربکس دنا؛
استفاده از روغن گیربکس نامناسب خودروی مربوطه؛
استفاده از روغن گیربکسی که استانداردهای لازم را ندارد.
درباره تعویض روغن گیربکس دنا پلاس ، نکته قابل توجهی وجود دارد که خوب است از آن مطلع باشید. برخلاف تصور بسیاری از افراد که برای تعویض انواع روغن در خودرو زمان مشخصی را معین می کنند، باید بدانید که فساد هر مایع روان کننده ای در خودرو، قبل از هر چیز به نوع رانندگی شما با خودروی مربوطه بستگی دارد. همیشه حواستان به مسافت و شرایطی که در آن با خودروی تان تردد می کنید، باشد. برای مثال، رانندگی روزمره در خیابان های خلوت با رانندگی طولانی مدت در جاده یا خیابان های شلوغ و پر ترافیک، متفاوت است و در بیشتر شدن اصطکاک و خرابی قطعات، تأثیر مستقیم دارد.
بهترین روغن گیربکس دنا پلاس
بر اساس دفترچه راهنمای خودروی دنا پلاس ، روغن گیربکس مناسب این خودرو، روغنی با مشخصات ۷۵W-80 GL5 است. مجموعه ی اعداد و حروفی که برای نام روغن گیربکس دنا پلاس در کنار هم قرار می گیرند، میزان مقاومت روغن مربوطه در برابر دما و شرایط مختلف آب و هوایی و درجه غلظت آن را نشان می دهند.
به خاطر داشته باشید که روغن گیربکس دنا پلاس ، برای گیربکس دنای معمولی هم مناسب است.