به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، فیلتر دستگاهی است که سوخت قبل از رسیدن به موتور از آن عبور می کند اما در صورتی که نسبت به سلامت آن اطمینان حاصل نکنید، ممکن است به موتور ماشین آسیب رسیده و مشکلات جدی و پر هزینه ای برای شما ایجاد شود ؛ بنابراین، باید اطمینان داشته باشید که فیلتر شما همیشه در وضعیت مناسب به سر می برد.
علائم خرابی صافی بنزین
مهم ترین وظیفه ی صافی بنزین ، پاک سازی بنزین مصرفی خودرو است. چنانچه صافی بنزین ، خاصیت خود را از دست بدهد، بنزین با ناخالصی های خود وارد سیستم سوخت رسانی خودرو می شود و کارایی خودرو را کاهش می دهد. در چنین شرایطی، اولین قسمتی که عملکرد آن با مشکل روبه رو می شود، سوزن های انژکتور هستند. قطر سوراخ های سوزن های انژکتور، حدوداً دو دهم میلی متر است.
کوچک ترین املاح می توانند خیلی راحت جلوی این سوراخ های بسیار ریز را بگیرند و مانع پاشش سوخت به درستی شوند. در نتیجه خودرو با عملکرد ضعیف سیستم جرقه زنی مواجه می شود و موتور آن احتراق ناقصی را تجربه خواهد کرد. به عبارت دیگر، عملکرد ضعیف سیستم احتراق خودرو، یکی از اصلی ترین و مهم ترین نشانه های خرابی صافی بنزین است. منظور از تضعیف سیستم احتراق، بروز یک یا چند مورد از مشکلات زیر است:
خودرو پس از چند بار استارت زدن، روشن می شود؛
موتور خودرو برای اینکه از دور پایین به بالا برسد، نسبت به قبل، به زمان بیشتری نیاز دارد؛
قدرت موتور به ویژه هنگام استفاده از کولر یا حرکت در سربالایی ها با افت نسبی مواجه خواهد شد؛
گرفتگی انژکتورها باعث لرزش موتور می شود.
فراموش نکنید که توجه به تعویض به موقع فیلتر بنزین تأثیر زیادی در کیفیت عملکرد و میزان عمر سیستم موتور دارد.
حتماً شنیده اید که تعمیرکاران توصیه می کنند پس از باز کردن سوئیچ خودرو به سرعت استارت نزنید؛ اجازه دهید صدای پمپ بنزین به گوشتان برسد، سپس استارت بزنید. در صورتی که صافی بنزین خراب شده باشد، این صدا تغییر می کند. البته نیاز به کمی دقت دارد تا متوجه این تغییر شوید.
وقتی صافی بیش از حد کثیف باشد، پمپاژ بنزین از باک به سوی موتور ، دشوارتر است. فیلتر کثیف ، مثل سدی در برابر بنزین پمپ شده به سمت موتور قرار می گیرد و ممکن است صدای همیشگی را نشنوید. به این ترتیب، شنیدن صدای غیرعادی از باک و یا نشنیدن صدا می تواند از علائم خراب شدن صافی بنزین باشد.
نکته ی مهمی که باید در اینجا یادآوری شود، این است که اگر به تعویض صافی بنزین بی توجه باشید، کار به جای باریک می کشد! یعنی در صورتی که برای بررسی صافی بنزین و تعویض آن تعلل کنید، به جای تعویض صافی بنزین ، باید به تعمیرگاه مراجعه کرده و برای موارد زیر، وقت و هزینه صرف کنید:
شستشو یا تعویض باک بنزین ؛
تعویض لوله های انتقال بنزین ؛
خراب شدن پمپ بنزین ؛
شستشوی سوزن های انژکتور ؛
دیاگ زدن موتور برای بررسی علت کاهش قدرت آن؛
و در بعضی موارد، خرابی سنسور اکسیژن و سوپاپ ها.
بهترین زمان تعویض فیلتر بنزین
برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی تر بر اثر خرابی صافی بنزین ، باید به محض اینکه متوجه کثیف یا خراب شدن آن شدید، برای تعویضش اقدام کنید. توصیه ی کارشناسان برای تعویض صافی بنزین ، سالی یک بار است.
اگر میزان کارکرد خودروی تان پایین است و فکر می کنید صافی بنزین آن بیشتر از یک سال عمر می کند، همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم، باید آن را بازبینی کنید. به غیر از اینکه با مشاهده ی صافی بنزین متوجه میزان کثیفی آن می شوید، با در نظر گرفتن عوامل خرابی صافی بنزین نیز می توانید زمان تقریبی تعویض صافی بنزین خودروی تان را تخمین بزنید.
عوامل خرابی صافی بنزین
اگر منطقه ای که غالبا خودروی در آن تردد می کند، بادخیز باشد، بنزین کثیف تر خواهد شد. هوای آلوده ی شهری مثل تهران هم می تواند یکی از دلایل خرابی زودتر از موعد قطعاتی مثل فیلتر هوا و صافی بنزین خودرو باشد. سایر عواملی که باعث خراب شدن صافی بنزین می شود، به شرح زیر است:
نوع بنزین مصرفی و میزان خالص بودن آن؛
تاریخ آخرین تعویض صافی بنزین ؛
استفاده از فیلترهای نامرغوب و تقلبی.
معمولاً در دفترچه راهنمای هر خودرویی، برند خاصی را برای انواع فیلترها و روغن های مورد استفاده در آن معرفی می کنند.
1 سال پیش