به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پژو ۲۰۸ هاچبک جذابی است که در آینده توسط شرکت مشترک ایران خودرو و پژو (ایکاپ) در ایران تولید و عرضه خواهد شد.
پژو 208 خودرویی در کلاس مینی محسوب می شود که در سال ۲۰۱۲ و در نمایشگاه خودروی ژنو، توسط پژو رونمایی شد. این هاچبک در دو نسخه ی ۳ در و ۵ در تولید می شود و از پیشرانه های متعدد بنزینی و دیزلی برخوردار است. این خودرو با نام کد A9 توسط پژو توسعه یافته است و از پلتفرم PF1 گروه خودروسازی PSA استفاده می کند که به طور میانگین ۱۱۰ کیلوگرم سبک تر از پلتفرم پژو ۲۰۷ است و در مقایسه با نسل قبل خود، فضای بیشتری به سرنشینان ارائه می کند.
طراحی ظاهری پژو ۲۰۸
طراحی ظاهری نسل اول پژو ۲۰۸ را به نوعی می توان نسخه متحول شده بر اساس پژو ۲۰۶ دانست با این تفاوت که در اینجا با یک طرح بسیار مدرن تر و همراه با خطوط سیال و روان بیشتر و جزئیات گسترده تر مواجه هستیم. طراحی نسل اول پژو ۲۰۸ از شاخصه های اسپرت کمتری نسبت به نسل دوم برخوردار بوده و بیشتر جهت مصارف خانوادگی ترسیم شده است. استفاده از یک دریچه تهویه بزرگ در وسط سپر که از گوشه ها به چراغ ها متصل شده و هم زمان نقش جلوپنجره را نیز ایفا می کند، چیزی است که شاید در بسیاری از محصولات مشاهده شده و چندان خلاقیت زیادی در آن به خدمت گرفته نشده است.
طرح کشیده چراغ های جلو در مهیج و جسورانه تر جلوه دادن چهره این هاچبک نقش بسزایی دارد که شاید چندان با طراحی خانوادگی بدنه همخوانی نداشته باشد. طراحان شرکت پژو سعی کرده اند تا با استفاده از حجم دهی های متناسب روی پروفایل جانبی و همچنین استفاده از برخی خطوط برجسته روی درب کاپوت، سبب کاهش سادگی فرم بدنه پژو ۲۰۸ نسل اول شده و نمای خوش فرم تری از این هاچبک کوچک به نمایش بگذارند. اولین نکته ای که پس از نگاه به نمای پشت پژو ۲۰۸ نظر شما را جلب خواهد کرد، حالت حجیم و قوس دار سپر عقب است که شاید چندان متناسب با سایر بخش های بدنه به نظر نرسد. طراحی چراغ ها نیز گرچه خلاقانه است اما نمی توان آنها را بسیار دل چسب دانست و در یک کلام باید گفت که نمای عقب پژو ۲۰۸ از هماهنگی کمتری با سایر المان های ظاهری این محصول برخوردار است. طور کل در یک جمع بندی می توان اظهار داشت نمای ظاهری پژو۲۰۸ نسل اول که شرکت ایران خودرو قرار بود آن را به بازار کشورمان وارد کند، از جلوه تقریبا مدرن و مناسبی به ویژه در بازار ایران برخوردار بوده و در صورت عرضه می توانست نظرات مثبت بسیاری از مشتریان را نسبت به خود جلب سازد.
طراحی داخلی پژو ۲۰۸
پس از ورود به فضای داخل پژو ۲۰۸ متوجه سبک طراحی نسبتا اسپرت، جسورانه و خلاقانه این محصول خواهید شد. به ویژه بخش هایی همچون پنل کیلومترشمار پشت فرمان که مکان قرارگیری آن کمی تغییر یافته است بعلاوه حالت خاص فرم کنسول میانی نیز در نوع خود جالب توجه و متفاوت به نظر می رسند. طراحی بخش هایی همچون اهرم تعویض دنده، رودری ها و سایر نقاط کابین نیز نسبت به محصولات مشابه حالتی متمایز داشته و المان های مدرنی از خود به نمایش می گذارند.
جنس متریال به کار گرفته شده در پژو ۲۰۸ نیز در قیاس با سایر محصولات هم رده تقریبا مناسب بوده و حس بدی از لمس آنها در ذهن به وجود نمی آید. همچنین گنجایش کابین در ردیف جلو کاملا مناسب است اما سرنشینان بلندقد در ردیف عقب با محدودیت هایی از ناحیه سر و زانوها مواجه خواهند بود.
حجم صندوق عقب پژو ۲۰۸ چندان وسیع نبوده و حدود ۲۸۵ لیتر فضا در اختیار اسباب و وسایل کاربران قرار می دهد که بیشتر متناسب با نیازهای یک خانواده دو نفره خواهد بود. ناگفته نماند که درصورت تا کردن صندلی های عقب این حجم به ۱۰۷۶ لیتر افزایش پیدا خواهد کرد. به طور کل باید عنوان داشت که طراحی داخلی پژو ۲۰۸ از شمایل مدرن و متفاوتی برخوردار بوده که البته شاید برخی افراد نسبت به این سبک طراحی انتقاداتی داشته باشند و آن را نپسندند. با این حال به نظر می رسد افراد جوان تر بتوانند راحت تر با این نوع طراحی داخلی کنار بیایند. گنجایش داخلی کابین این خودرو نیز چندان مناسب خانواده های پرجمعیت نخواهد بود.
آپشن ها و امکانات پژو208
مشخص نیست پژو ۲۰۸ نسل اول قرار بود با چه امکاناتی وارد بازار کشورمان بشود. با این حال از جمله مهمترین تجهیزات رفاهی و ایمنی که شرکت پژو برای این محصول خود در نظر گرفته است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم ترمزABS، توزیع نیروی ترمز EBD، کنترل کشش، ترمز کمکی، ترمزهای دیسکی خنک شونده، شش عدد کیسه هوای ایمنی، کروز کنترل، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، سیستم صوتی با شش بلندگو، پورتusb ، بلوتوث، نمایشگر لمسی هفت اینچی، سامانه رهیاب، روکش صندلی چرمی، آینه وسط الکتروکرومیک، شیشه بالابر برقی آنتی ترپ، چراغ های اتوماتیک، سنسور پارک عقب، سنسور باران، ورود بدون کلید، کامپیوتر سفری، دماسنج.
مشخصات فنی پژو208
شرکت پژو پیشرانه های متعددی را برای این محصول خود در نظر گرفته است؛ با این حال اگر بخواهیم به یکی از محتمل ترین گزینه های آن جهت ورود به ایران اشاره کنیم، باید از پیشرانه ۱۶۰۰ سی سی تنفس طبیعی چهار سیلندر نام ببرید. توان خروجی این پیشرانه برابر با ۱۲۰ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه بوده و بیشینه گشتاور آن به رقم ۱۶۰ نیوتن متر در ۴۲۵۰ دور در دقیقه می رسد که این میزان نیرو توسط یک جعبه دنده چهار سرعته اتوماتیک و پنج سرعته دستی روانه چرخ های جلو خواهد شد.
شتاب صفر تا صد پژو ۲۰۸ برابر با ۸ ثانیه بوده و حداکثر سرعت این خودرو به رقم ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. ناگفته نماند که میانگین مصرف سوخت این خودرو ۱۱۰۰ کیلوگرمی برابر با ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی می شود. با توجه به مشخصات فنی ارائه شده می توان نتیجه گرفت که چابکی و عملکرد فنی این هاچبک ریزنقش فرانسوی نسبتا جذاب بوده و می تواند نیازهای خانواده ها و جوانان را به حد معقول برآورده سازد.
مزایا و معایب پژو 208
از جمله مزیت های پژو ۲۰۸ باید به مواردی همچون: طراحی ظاهری جذاب، طراحی کابین متمایز، امکانات رفاهی مناسب، سطح ایمنی بالا و عملکرد فنی نسبتا خوب اشاره کرد. از سوی دیگر می توان از کابین نه چندان جادار و صندوق عقب کوچک به عنوان نقاط ضعف پژو ۲۰۸ نام برد.
وضعیت فروش پژو ۲۰۸ در ایران
همانطور که اشاره شد پژو ۲۰۸ هیچ گاه موفق به حضور در بازار کشورمان نشد اما انتظار می رود در صورت عرضه این هاچبک به بازار کم تنوع ایران و قیمت گذاری متعادل روی این محصول، شاهد وضعیت فروش نسبتا پررونق و مطلوبی برای پژو 208 در بازار ایران خواهیم بود.