دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

موثرترین روش کاشت و پرورش درخت آلبالو گوشواره ای 

چهارشنبه، 05 مرداد 1401
یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های تابستانی که طرفداران زیادی دارد، آلبالو است. درخت این میوه محبوب می‌تواند به‌ راحتی در اکثر شرایط آب‌ و هوایی و مناطق به رشد خود ادامه دهد و محصولات لذیذی تولید کند. از این‌ رو نیز کاشت درخت آلبالو بسیار رواج یافته‌ است و افراد زیادی این درخت زیبا را در باغچه حیاط یا باغ خود می‌کارند. همراه ساعد نیوز باشید.

از نظر گیاه شناسی آلبالو و گیلاس مانند هم هستند و تفاوت ان ها در این است که درخت آلبالو فضا و حجم کمتری را نسبت به درخت گیلاس می گیرد همچنین میوه آلبالو از گیلاس کوچکتر است. ریشه آلبالو در برابر خاک مرطوب نسبت به گیلاس دارای مقاومت بیشتری است و آلبالو ریشه بسیار بلند و قوی را دارا است که حداکثر عمق ۵ متر گسترش می یابد.گل آلبالو معمولاً دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز می شود به همین دلیل کمتر با خطر سرمازدگی مواجه می شود. آلبالو بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی می شود و معمولاً نوع دم کوتاه مرغوب ترند. ارتفاع درخت آلبالو بین دو متر تا چهار متر است، آلبالو گیاهی خزان پذیر است ، درخت آلبالو خود بارور است و برای تلقیح نیازی به گرده افشانی ندارد.

روش کاشت درخت آلبالو گوشواره ای

برای کاشت درخت آلبالو گوشواره ای باید از اوایل آبان اقدام به کشت کنید. گلدان حاوی بذر این گیاهان را در فضای سرد نگه داری کنید تا سرمای زمستانی به جوانه زنی آن در بهار کمک کند. ۸-۶ هفته کافی است تا نیاز سرمایی دانه این گیاه برطرف شود. همچنین این نیاز سرمایی را به شکل مصنوعی در یخچال نیز می توان برطرف کرد. برای کاشت درخت آلبالو می توان از سه روش استفاده کرد ، بذر، پاجوش و پیوند. آلبالوهای معمولی بیشتر بصورت پاجوش ازدیاد می گردد. ولی ارقام جدید آلبالو از قبیل آلبالو گیسی و آلبالو مجارستان با پیوند روی پایه آلبالو تلخ ازدیاد می یابد. بعد از کاشت بذر بیشترین روشی که برای کاشت درخت آلبالو استفاده می شود روش کاشت هسته است که از سایر روش ها بسیار آسان تر است .

کاشت درخت آلبالو گوشواره ای از طریق هسته:

برای این کار ابتدا باید هسته ی آلبالو گوشواره ای را از آن جدا کنید. سپس با دقت هرگونه گوشت آلبالو را از آن جدا کرده و آنرا خوب با آب بشویید. سپس یک ظرف شیشه ای را تا نصفه از کود گیاهی مرطوب پر کنید. هسته های آلبالو گوشواره ای را در ظرف قرار داده و روی آن ها را تا چند سانتی متر با کود گیاهی مرطوب بپوشانید. سپس درپوش ظرف را شل ببندید. هسته های آلبالو گوشواره ای را به مدت هشت هفته در درجه حرارت ۴ درجه ی سانتیگراد خنک نگه دارید. مرتب لایه های کود گیاهی را با کمک اسپری آب مرطوب کنید. هرگز نباید لایه ها خیس شوند فقط باید نمناک باشند. به محض اینکه خطر فصل سرما تمام شد هسته ها را در فضای باز بکارید.چند هسته را در یک چاله بکارید چون همیشه جوانه نمی زنند یا زمان زیادی می برد تا جوانه بزنند. چاله های کاشت را به عمقی ۲ برابر عرضشان حفر کنید. یعنی اگر برای مثال چاله ها هر کدام ۱.۵ سانتی متر عرض دارند، عمق آن ها ۳ سانتی متر باید باشد. هسته های کاشته شده را خوب با ماسه بپوشانید تا خاک روی آن ها سخت نشده و مانع جوانه زنی نگردد. در طی مدت زمانی که در انتظار جوانه زدن گیاه هستید، خاک اطرافش را نم دار، نگه دارید. در طی دو ماه شاهد ظهور جوانه ها باشید. زمان انتقال نهال به زمین اصلی از پاییز و پس از ریزش برگها آغاز و تا قبل از باز شدن شکوفه ها در بهار ادامه دارد. درخت آلبالو معمولاً دارای شاخه های جانبی است که در موقع کاشت باید این شاخه های جانبی را قطع کرد

پرورش و نگهداری درخت آلبالو گوشواره ای

آلبالو گوشواره ای یکی از مهمترین و جذابترین محصولات باغبانی در جهان است و در بیشتر مناطق کشور ما می توان به راحتی درخت آلبالو را در باغچه و باغ پرورش داد. اگر شما هم از نعمت داشتن باغچه در منزل برخودارید، می توانید نهال آلبالو را خریداری کرده و در منزل پرورش دهید. در این محتوا نحوه کاشت و پرورش درخت آلبالو گوشواره ای در خانه و شریط نگهداری از آن را توضیح می دهیم و به سوالات رایج در زمینه کاشت درخت آلبالو پاسخ خواهیم داد. همراه ساعد نیوز باشید.

  • خاک: برای کاشت درخت آلبالو گوشواره ای باید از خاک سبک و مرغوبی استفاده کنید تا بتواند به خوبی رشد کند. آلبالو گوشواره ای خواستار خاکی شور و قلیلی است ما بهترین خاک برای رشد آن خاک های لمونی رسی است. یکی از مواد معدنی ای که این درخت به آن احتیاج دارد و باید حتما در خاک آن بشد تا درخت از آن تغذیه کند پتاس است که به رشد بهتر گیاه کمک می کند و از سرما زدگی جلوگیری می کند
  • آب: نیاز آبی آلبالو گوشواره ای مانند گیلاس است، اما با این تفاوت که آلبالو گوشواره ای نسبت به گیلاس به خشکی مقاوم تر است. آلبالو گوشواره ای به دلیل دارا بودن ریشه های بلند که تا پنج متر می رسد نمی تواند آب از ریشه ها عمیق تر جذب کند مخصوصا در فصل تابستان باید آبیاری به صورت منظم و عمقی انجام شود.
  • نور: وجود نور مستقیم آفتاب حداقل به مدت ۸-۶ ساعت برای درختان آلبالوگوشواره ای لازم است. اگر درخت آلبالو را در مکانی به دور از نور بکارید میوه تولید نمی کنند که اگر هم تولید کند ترش مزه است. در واقع وجود نور مستقیم آفتاب باعث شیرین شدن میوه می شود.
  • هرس: نکته دیگری که در مورد کاشت درخت آلبالو باید بدانید این است که درخت آلبالو احتیاج به هرس کردن ندارد مگر اینکه شاخ و برگ های آن دچار آسیب و شکستگی شده باشد.
  • کود: همانند سایر درختان میوه، آلبالو گوشواره ای نیز برای رشد بهینه و تولید میوه باکیفیت نیاز به کوددهی به ویژه کود های پتاسه و کود ازته دارد. برای تشخیص میزان و مقدار کود مورد نیاز باید اولا به رشد شاخه ها توجه کنید و همچنین علائم کمبود عناصر غذایی درخت را بشناسید. بیشتر علائم کمبود از شکل و رنگ برگ های گیاه مشخص خواهد بود. درخت آلبالویی که رشد سالانه شاخه های آن کمتر از ۲۰ سانتیمتر است حتما باید کوددهی شود تا رشد آن تحریک شود. کود پتاسه، کو دهای میکرو و ماکرو برای کوددهی مناسب هستند.
  • تکثیر : درخت آلبالو به روش های کاشت بذر، ازدیاد پاجوش، قلمه زدن و پیوند تکثیر می شود. در بیشتر مناطق کشور ما تکثیر درخت آلبالو از طریق قلمه و پیوند روی دیگر درختان آلبالو صورت می گیرد. میوه های درختانی که بر روی این پایه ها قرار دارند دارای مرغوبیت فراوانی هستند و میزان سازگاری پایه و پیوندک نیز بسیار زیاد است. آلبالو های بومی اغلب به روش پاجوش کاشته می شوند و آلبالو گیسی و مجارستانی به روش پیوند با پایه محلب (آلبالوی تلخ) و پیوند شکمی تکثیر می شود.

نکات مهم در مراقبت بعد از کاشت درخت آلبالو گوشواره ای

  • اگر برگ های درخت خم و حالتی پژمرده بگیرند و یا خاک خیلی خشک شود، به گونه ای که ترک بردارد، گیاه را باید به مدت طولانی آبیاری کنید.
  • از هرس کردن و بریدن شاخ های درخت خودداری کنید اما در موارد اضطراری معمولا بین ماه های سوم تا ششم که رویش گیاه زیاد است مشکلی ندارد.
  • سعی کنید یکبار در سال و تنها در فصل بهار پای گیاه کود بزنید. کود را اطراف ریشه روی خاک بپاشید تا مواد مغذی از طریق ریشه گیاه جذب شود.
  • هر سال درخت آلبالو گوشواره ای بین ۳۰ تا ۶۰ سانتی متر رشد می کند و شکوفه های درخت آلبالو گوشواره ای تنها در سال های اولیه رشد می کنند و باعث زیبایی گلخانه شما می شود.

درخت آلبالو گوشواره ای بعد از چند سال میوه می دهد؟

درخت آلبالو گوشواره ای در شرایط مناسب بعد از سه تا پنج سال تولید میوه می کند. معمولا میوه های آلبالو گوشواره ای در شاخه های یک ساله رشد می کنند و هرچه از عمر درخت می گذرد میوه دهی آن کم می شود. در حدود ۱۰۰ روز بعد از گلدهی و در آمدن شکوفه های آلبالو، میوه این درخت می رسد. اگر ارقام بومی آلبالو را برای کاشت درخت آلبالو در خانه انتخاب کرده اید، زمان گلدهی نیمه دوم فروردین و زمان رسیدن میوه اوایل تیرماه است و شما می توانید از خواص آلبالو های دست پروده خودتان نهایت استفاده و لذت را ببرید.

فواید داشتن درخت آلبالو گوشواره ای

آلبالو گوشواره ای یکی از میوه های خوش طعم تابستان است که از نظر ظاهری بسیار شبیه یک میوه ی تابستانی دیگر به نام گیلاس می باشد. رنگ آلبالوی رسیده که روی درخت مشاهده می کنید باید سرخ و پس از چیدن از درخت و میل کردن آن مزه ی ترشی داشته باشد. با کاشت درخت آلبالو، در فصل بهار شاهد شکوفه های زیبا و قرمز رنگ آن خواهید بود که به حیاط خانه شما رنگ زیبایی می بخشد. به علاوه از خواص زیادی برخوردار است.

فواید آلبالو گوشواره ای و آرتروز؛ کاهش التهاب و درد:

آلبالو و آب البالو، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ، آنتوسیانین و منگنز موجود، دارای خواص ضد التهابی بوده و در کم شدن دردهای مفصلی و آرتروز مؤثر هستند. در تحقیقی در سال 2012 انجام شد، کسانی که به مدت 21 روز در دو نوبت آب آلبالو گوشواره ای مصرف کرده بودند. دردهای آرتروزی کمتری را تجربه کردند. آنتوسیانین و دیگر ترکیبات موجود در خواص آلبالو، آنزیم پیش التهابی به نام سیکلواکسیژناز تولید می کنند که عملکردی شبیه ایبوبروفن و دیگر مسکن های ضد التهابی دارد و باعث کاهش تورم نیز می شود.

خواص آلبالو گوشواره ای و تقویت سیستم ایمنی:

آلبالو گوشواره ای این میوه هوس انگیز، مانند تمامی میوه ها و سبزیجات دارای آنتی اکسیدان قوی و ضد ویروس است. فلانوئیدهای موجود در آن قابلیت بالایی برای رویارویی با عفونت ها داشته و خاصیت ضد میکروبی فوق العاده ای دارند. همین ویژگی در از بین بردن عفونت ها و میکروب های و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی دارد. همچنین به دلیل داشتن آنتوسیانین، آلبالو گوشواره ای باعث افزایش گردش خون شده و با داشتن ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش کلاژن سازی می شود.

خواص جالب آلبالو گوشواره ای در پیشگیری از سرطان!

همانطور که در بالا گفتیم، از جمله فواید آلبالو، منبع غنی آنتی اکسیدان است و با داشتن سه ماده مؤثر در پیشگیری از بروز سرطان بسیار مؤثر است. این سه ماده عبارتند از «پرلیل الکل»، «لیمونن» و «الاژیک اسید»، و تنها در آلبالو و گیلاس، هر سه ماده حضور دارند. آن ها به ویژه در برابر سرطان سینه، ریه، کبد، پوست و روده بزرگ از بدن محافظت می کنند. در تحقیقات آزمایشگاهی دیده شده است که قرار دادن البالو در رژیم غذایی به طور مرتب، به کاهش تکثیر سلول های سرطانی در موش ها کمک زیادی کرده است و آنتوسیانین موجود در آن باعث کم شدن تعداد سلول های سرطانی روده بزرگ در انسان شده است.

آلبالو گوشواره ای؛ میوه جوانی می باشد:

آلبالو میوه ای است که خواص شگفت انگیزی داشته و برای پوست مفید است؛ به همین دلیل به آن میوه جوانی گفته می شود. خواص البالو با داشتن مقادیر بالای ویتامین A و C برای تقویت بافت همبند پوست و بافت کلاژن ساز پوست مثمر ثمر بوده و باعث جوانی و شادابی پوست می گردد. خاصیت آلبالو؛ باعث پاکسازی و شفافیت و روشنی پوست می شود.آلبالو گوشواره ای، متابولیسم را در بدن تنظیم کرده و با چربی ها مبارزه می کند. آنتوسیانین باعث کاهش چربی ها و از بین رفتن چاقی، خصوصاً چاقی شکمی، می شود. از طرفی البالو با داشتن فیبر بالا و کربوهیدرات های با گلاسمی پایین باعث از یک سو و کاهش کلسترول بد خون از سوی دیگر باعث کم شدن چربی های شکمی و لاغری می شود.

فواید آلبالو گوشواره ای برای قلب چه می باشد:

یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود در آلبالو، «کوئرستین» است؛ یکی از وظایف کوئرستین، جلوگیری از بروز «استرس اکسیداتیو» در سلول های بدن است. در اثر فرآیند متابولیسم در بدن، رادیکال های آزاد تکثیر می شوند و تجمع زیاد رادیکال های آزاد در بدن موجب بروز استرس اکسیداتیو می گردد که در آن به پروتئین ها، DNA و غشاء سلول ها آسیب های جبران ناپذیر وارد می شود. این آسیب ها باعث تغییر عملکرد سلول یا مرگ آن می گردند. کوئرستین موجود در آلبالو گوشواره ای بدین طریق از بروز بیماری های قلبی که در اثر تجمع رادیکال های آزاد یا افزایش کلسترول بد رخ می دهند جلوگیری می نماید.

از بی خوابی رنج می برید؟ آلبالو گوشواره ای بخورید!

میزان زیادی تریپتوفان و آنتوسیانین در این میوه خوش طعم وجود دارد؛ این دو ماده به تولید ملاتونین در بدن کمک می کنند و جالب است بدانید، ملاتونین هورمون های خواب در انسا را تنظیم می کند. بنابراین اگر یک ساعت قبل از خواب، آب آلبالو بخورید، خواب بهتر و مناسب تری خواهید داشت. البته فراموش نکنید که آب میوه ی طبیعی بدون شکر افزوده، مفید خواهد بود.

خواص آلبالو گوشواره ای، دشمن فشار خون:

آلبالو با میزان بالای برخورداری از پتاسیم و آنتی اکسیدان می تواند به عنوان یکی از دشمنان سرسخت فشار خون و گرفتگی عروق وارد عرصه شود. وجود ویتامین C در سلامت رگ ها نقش مهمی دارد که میزان آن در البالو بالاست. علاوه بر این، کوئرستین در سلامت و پاکسازی عروق به عنوان یک ماده ضد انعقادی نقش مهمی بازی می کند.

فواید آلبالو گوشواره ای در درمان آسم:

آلبالو گوشواره ای به دلیل داشتن ویتامین C بالا و فواید ضد التهابی خود، در بهبود آسم مؤثر است. وجود کوئرستین و آنتوسیانین باعث تأثیرگذاری آن در مقابله با عفونت ها بوده و می توانند شدت حملات آسم را کاهش دهند. کوئرستین به شکل یک برونکودیلاتور (بازکننده برونش ها و گشاد کننده ریه) عمل کرده و مقابله با آسم را آسان تر می سازد.

خاصیت آلبالو گوشواره ای بر عملکرد کلیه ها:

معمولاً مواد غذایی که دارای انتی اکسیدان هستند، به پاکسازی و بهبود عملکرد کلیه کمک می کنند، یکی از این مواد غذایی آلبالو است که با پاکسازی کلیه، باعث کارکرد بهتر و سلامت این عضو می شود. همانطور که گفتیم مواد و آنتی اکسیدان های موجود در آن و همچنین میزان پتاسیم ملایم آن، در سلامت کلیه ها مؤثر بوده و در دفع سنگ کلیه و عفونت های احتمالی تأثیرگذار خواهند بود.

خداحافظی با نقرس و رماتیسم با کمک خواص آلبالو گوشواره ای:

یکی دیگر از خواص آلبالو گوشواره ای؛ کاهش میزان اسید اوریک در خون است و همانطور که می دانیم نقرس در اثر افزایش میزان اسید اوریک در خون به وجود می آید. آنتوسیانین موجود در آلبالو گوشواره ای میزان اسید اوریک را کاهش داده و همچنین با خاصیت ضد التهابی خود، باعث از بین رفتن التهابات و تورم ناشی از نقرس و رماتیسم در مفاصل می شود. روماتیسم یک بیماری التهابی مفصلی است که موجب ایجاد درد و سفتی در مفاصل گشته که در طول زمان در صورت عدم درمان منجر به تغییر فرم و فرسایش استخوان ها می گردد. با توجه به خاصیت ویژگی ضد التهابی و ضد عفونت آلبالو، می تواند در از بین بردن التهاب و درد ناشی از رماتیسم هم مفید فایده باشد.

تاثیر شگفت انگیز خواص آلبالو گوشواره ای در دیابت:

اگر مبتلا به دیابت هستید، بسیار مهم است که سطح قند خون شما کنترل شود و بر مصرف مواد غذایی نظارت دقیق داشته باشید. از آنجایی که که آلبالو گوشواره ای دارای شاخص گلاسمی پایین است، بنابراین شما می تواند در حد متعادل به راحتی از آن استفاده کنید. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که این میوه، به تنظیم قند خون کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت و اثرات سوء این بیماری را کاهش می دهد. مواد موثر و تأثیرگذار موجود در آلبالو گوشواره ای، آنتوسیانین و کوئرستین، موجب تنظیم قند خون و کم شدن قند خون ناشتا در بیماران دیابتی می گردند.

امیدوارم از محتوای نحوه ی پرورش و نگهداری پرورش درخت آلبالو گوشواره ای نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله !
گام به گام مراحل چاپ کتاب
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
سابمیت مقاله چیست؟
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله