همیشه شروع کردن بعضی از کارها بسیار دشوار به نظر میرسد و بعد از اینکه استارت اول کار زده شد ادامه دادن آن تقریبا آسان تر خواهد شد. در این بخش شیوه های تیتر نویسی مقاله و نحوه شروع آنرا برای شما مخاطبن عزیز آموزش خواهیم داد اگر برای اولین بار تصمیم به ارائه مقاله دارید و نمیدانید نگارش مقاله را چگونه و از کجا آغاز کنید ابتدا این مطلب را مطاعه فرمایید ما در این بخش هر آنچه که برای شروع احتیاج دارید را گردآوری کرده ایم.
چطور مقاله نویس خوبی شویم؟
همیشه در هر کاری میتوان بهرین بود به شرطی که تلاش و کوشش کافی داشته باشید و پیش زمینه ها را کسب نمایید برای اینکه در هر زمینه ای موفق شوید لازم است مطالعه تخصصی در آن حوزه داشته باشید. گام های زیر را با ما دنبال کنید تا راههای موفقیت در مقاله نویسی را آموزش دهیم.
۱- تا می توانید مقاله های موجود را مطالعه کنید.
یک جمله قدیمی هست که می گوید اگر می خواهید موفق باشید فقط کافی است کارهایی که افراد موفق انجام داده اند را تکرار کنید. برای اینکه مقاله نویسی را شروع کنید باید ابتدا مقالات بسیاری را در حیطه خودتان بخوانید. برای شروع به سایت sid.ir بروید و با جستجوی یک موضوع آسان در رشته خود چند مقاله کامل را دانلود کرده و بخوانید.
۲- یکی از مقاله های موجود را عینا تکرار کنید.
شما می توانید یک مقاله را انتخاب و عیناً آن را انجام دهید. این کار در دنیای علم بسیار مرسوم است چرا که هر پژوهشی باید بارها تکرار شود تا بتوان در مورد آن با قطعیت نظر داد. شما می توانید ابزارها و پرسشنامه های آن پژوهش را دوباره اجرا کرده و مطابق با آن مقاله، خودتان شروع به نوشتن مقاله کنید.
۳-در همایش ها شرکت کنید.
همایش ها را می توان یک کلاس آموزش مقاله نویسی دانست. برخلاف نظر برخی افراد، همایش ها به درد نخور نیستند. حداقل فایده آن ها این است که بسیاری از دانشجویان مقاله نویسی را از ارسال مقاله برای همایش شروع می کنند. در همین سایت صدها همایش معرفی شده است. یکی را انتخاب کنید و یک مقاله هر چند ضعیف را برای آن ارسال نمایید. حداکثر چیزی که از دست خواهید داد این است که مقاله شما رد خواهد شد. همچنین می توانید در چند همایش بدون ارائه مقاله شرکت کنید.
۴-سعی کنید بنویسید حتی اگر مهارت کافی ندارید.
منظور ما این است که نوشتن یک مقاله هر چند که ضعیف و بسیار ابتدایی باشد، از ننوشتن آن بهتر است. حتی می توانید همین امروز یک مقاله بنویسید.
۵- از دانشجویانی که قبلا مقاله داده اند کمک بخواهید.
یک مقاله را با قلم خود بنویسید. از یک دانشجو یا همکلاسی که قبلاً مقاله نوشته است بخواهید مقاله شما را بخواند و اشکالات آن را به صورت کامنت برای شما بنویسد. این کامنت ها بهترین و بهترین ابزار برای یادگیری مقاله نویسی هستند و شما با استفاده از این روش یک مقاله نویس عالی خواهید شد.
۶- یک چارچوب مقاله تهیه کنید:
اکثر مقالات ساختار استانداردی دارند. فقط کافی است ساختار یک مقاله را پیدا کنید و مطالب تان را در آن بنویسید. ساختار مقاله علمی را می توانید اینجا ببینید.
۷- فعلا جزئیات را کنار بگذارید:
یک مقاله علمی جزئیات بسیار زیادی دارد. لازم نیست اولین مقاله شما کامل ترین مقاله باشد. اینکه اسامی جداول یا نمودارها چگونه باشد، یک ابزار را چگونه گزارش کنید، در مقدمه به چه پژوهش هایی اشاره کنید و مواردی از این دست برای شروع نگارش یک مقاله لازم نیست. کم کم و با نوشتن هر مقاله قدرت قلم شما بهتر خواهد شد.
۸- زیاد کمال طلب نباشید:
قرار نیست همه کارهای یک مقاله را به تنهایی انجام دهید. لازم نیست حتماً تمام نرم افزارهای آماری را بلد باشید تا یک مقاله بنویسید. اگر قرار بود یک نفر به تنهایی مقاله بنویسید پس چرا اکثر مقالات چندین اسم دارند؟ حتی بسیاری از پژوهشگران بسیار مطرح هم نرم افزارهای آماری را بلد نیستند. بنابراین سعی کنید از دوستان تان کمک بخواهید و اولین مقاله را به صورت تیمی بنویسید.
9- موضوعی که به آن علاقه دارید را بشناسید:
بارها تجربه ثابت کرده است که عدم علاقه مندی نویسنده به حوزه انتخابی خود وی را از ادامه مسیر منصرف کرده است. یک نویسنده تنها در صورتی میتواند نویسنده و پژوهشگر موفقی باشد که به موضوع انتخابی خود علاقه مند باشد.
10- قبل از شروع پژوهش منابع را بررسی کنید:
از دیگر عواملی که نقش بسیار مهمی در کیفیت مقاله و ایجاد انگیزه در ادامه دادن تحقیقات دارد وجود منابع مطالعاتی میباشد هر چقدر منابع علمی گسترده تر باشد یقینا انگیزه پژوهشگر برای ادامه دادن تحقیقات بیشتر خواهد شد اما بالعکس موضوعاتی که منابع علمی کافی نداشته باشند یقینا نمیتوان آنها را ادامه داد بنابراین قبل از انتخاب و تایید موضوع حتما از وجود منابع کافی مطمئن شوید.
موضوع مقاله را چگونه انتخاب کنیم؟
یک موضوع خوب باید ویژگی هایی داشته باشد که در زیر به چندین ویژگی مهم موضوع اشاره خواهیم کرده ایم:
- استفاده از کلمات جذاب و خلاق
- انتخاب کلیدواژ ه صحیح
- کوتاه اما منحصر به فرد
- استفاده صحیح از کلید واژه ها
- تیتر باید با مطلب مرتبط باشد
- استفاده از واژه هایی که احساسات افراد را بر می انگیزد
- اعداد جادو می کنند
- عناوین پرسشی حس کنجکاوی افراد را بر می انگیزد!
- استفاده از ابزار های تولید کننده تیتر