ساعدنیوز
ساعدنیوز

مراحل نگارش و تصویب پروپوزال دکتری

  یکشنبه، 27 مهر 1399   زمان مطالعه 12 دقیقه
مراحل نگارش و تصویب پروپوزال دکتری
واژه پروپوزال برگرفته شده از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است. به عبارت دیگر می‌توان گفت معنی پروپوزال یا proposal چیزی شبیه «پیشنهاده پژوهشی» است.

پروپوزال چیست؟

پروپوزال در لغت به معني پيشنهاد است و در واقع مي توان با آن ماكت و اسكلتي از كار اصلي را ارائه داد. شما برای هر تحقیق و پژوهشی که انجام خواهید داد نیاز به یک پیش نویس دارید که بقیه افراد بتوانند از طریق این پیش نویس با هدف و موضوع اصلی تحقیق شما آشنا شوند البته پروپوزال خود یک نوشته ساختار یافته و اصولی می باشد که از اجزای مشخصی تشکیل شده است. همچنين براي تصويب يك طرح پژوهشي و تامين اعتبار آن، لازم است تا پژوهشگر قصد پژوهشي خود را در پيشنهاد طرح پژوهشي (Proposal) به اطلاع افراد ذيربط و كساني كه اعتبار مالي طرح را تامين مي كنند برساند. از این رو شما برای پایان نامه و مقالاتی که می ‍خواهید ارائه کنید ابتدا باید یک پروپوزال تهیه کنید و بعد از اینکه پروپوال مورد تایید افراد مربوطه قرار گرفت سپس باید نگارش مقاله و پایان نامه را آغاز کنید.

نحوه نگارش پروپوزال

همانطور که می دانید پروپوزال خود یک تحقیق منسجم و ساختار یافته می باشد که از بخش های مشخصی تشکیل شده است و باید اجزای پروپوزال به ترتیب پشت سرهم نوشته شوند. ترتیب اجزا در یک پروپوزال به ترتیب زیر می باشد:

  • عنوان
  • ضرورت و اهميت تحقيق
  • طرح مساله
  • شناسايي وبيان مساله
  • اهداف تحقيق
  • سئوالات تحقيق
  • فرضيات تحقيق
  • پيشينه تحقيق
  • روش تحقيق
  • ابزار اندازه گيري تحقيق
  • جامعه آماري
  • حجم نمونه
  • تجزيه و تحليل داده ها
  • شرح چارچوبهاي نظري تحقيق
  • بودجه وخدمات
  • فهرست منابع و ماخذ تحقيق

برای نگارش پروپوزال باید شما مطالعاتی درباره سوابق تحقیقات مشابه و همچنین نتایج آن ها داشته باشید تا بتوانید بطور علمی توضیح دهید که چرا انجام تحقیق در این زمینه مورد نیاز است. توجه داشته باشید که پروپوزال یک برنامه کاری قطعی نیست و معمولا در فرآیند ارزیابی و تحقیق ممکن است دچار تغییر و تحولات گردد.
بطور خلاصه با ارایه پروپوزال شما به استاد راهنما نشان می دهید که مشکل یا ابهام و یا نقصی در مبحثی علمی یافته اید و با انجام تحقیقات مقدماتی می خواهید راه حلی برای رفع آن مشکل پیشنهاد کنید و طبیعتا اطلاعات مقدماتی کافی در این مبحث دارید و می توانید ارزش آنرا تبیین نمایید.

تصویر

عنوان پروپوزال

اولین مرحله در پروپوزال نویسی تعیین عنوان پژوهش است. در تهیه عنوان پژوهش توجه به نکات زیر از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • عنوان تحقیق باید نه خیلی کوتاه و نه خیلی طولانی باشد
  • بهتر است که عنوان پژوهش متغیرهای وابسته را نشان دهد
  • عنوان باید اشاره به موضوعی جدید داشته باشد
  • عنوان باید نشان دهنده موضوعی باشد که جامعه به آن نیازمند است
  • موضوع پژوهش باید قابل اجرا باشد
  • موضوع پژوهش باید اهداف را مشخص کند

بیان مساله

در بیان مساله باید به این سوال پاسخ داد که هدف ما از انجام این تحقیق چیست؟ بنابراین در ابتدا مقدمه ای در مورد موضوع آورده می شود، سپس مشکل را بصورت کلی بیان می کنیم. در مرحله بعدی مشکل را کاملا شرح می دهیم و به نحوی از کل به جز می پردازیم. در بیان مساله باید مشکل به روشنی تعریف گردد و اینکه پژوهش چگونه می خواهد به حل این مشکل کمک کند در مرحله آخر ذکر می گردد. بهتر است که بیان مساله در حداقل در 1 صفحه نوشته شود.

ضروروت و اهمیت تحقیق

در نوشتن اهمیت تحقیق شکاف ها را در نظر بگیرید و فوایدی که از این تحقیق نصیب می شود و شکاف ها را پر می کند باید مکتوب گردد. همچنین ذکر این نکته که نتایج حاصل از این تحقیق بدرد چه افرادی می خورد مهم است. اگر می خواهید ضرورت تحقیق شما تایید گردد، نقل قول از بزرگان و محققان در آن ذکر کنید.

اهداف تحقیق

اهداف در یک پروپوزال می تواند به دو دسته هدف کلی و هدف جزئی تقسیم شود:
هدف کلی: آنچه که تحقیق بطور کلی به آن دست خواهد یافت درواقع همان عنوان پروپوزال است، با این تفاوت که با کلمات قابل اندازه گیری مانند “تعیین” یا “شناخت” شروع می گردد.
هدف جزئی: اهدافی هستند که واقع بینانه و قابل اندازه گیری هستند و از شکستن هدف کلی به اجزا کوچک تر بدست خواهند آمد. در نوشتن هدف جزئی از افعالی مانند تعیین کردن، مقایسه کردن، اثبات کردن، محاسبه کردن و برقرار کردن استفاده می شود.

سابقه، پیشینه تحقیق(مروری بر کارهای گذشته)

تعداد مقالاتی که در پیشینه تحقیق باید بررسی شوند حداقل 10 و حداکثر 25 مورد می باشد که از این تعداد، 70درصد باید مربوط به دو سال اخیر(ترجیحا سال اخیر) و 30 درصد مربوط به سال های گذشته باشند. همچنین حداقل 20 درصد مقالات باید کاملا مشابه روش تحقیق باشند که در آینده بتوان مقایسه با آنها را صورت داد. پارامترهایی که باید از هر مقاله استخراج کنید عبارتند از عنوان، سال، نویسندگان، contribution مقاله، روش پیشنهادی، ابزار استفاده شده، نمونه داده و آزمایشات. در نهایت تمامی موارد در یک جدول خلاصه شوند و برای هر مقاله نقدی نوشته شود. مقالاتی که استفاده می کنید باید ISI و با ارجاع بالا باشند و بهتر است از 1الی 3 مقاله مروری به عنوان مکمل پیشینه استفاده گردد. مقالات باید به ترتیب سال بررسی شوند و بهتر است که از 1 مقاله معتبر فارسی هم استفاده شود.

فرضیات

مفروضات یک تحقیق، به صورت نتایجی هستند که قرار است با انجام تحقیق به آنها برسیم. درواقع حدس یا پیش داوری اندیشمندانه ای هستند که با آزمایش درستی آن ها باید بررسی شود.فرضیات باید فعل آینده داشته باشند و از نوشتن فرضیات با فعل گذشته پرهیز شود. فرضیه خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
1- منطقی باشد
2- در چارچوب مباحث باشد
3- قابل بررسی و آزمایش باشد

تصویر

سوالات تحقیق

سوالات تحقیق درواقع مواردی هستند که در ذهن ما شکل گرفته اند و هنوز پاسخیی برای آن ها نداریم و با انجام تحقیق به جواب آنها خواهیم رسید. هرچه قدر که محقق نسبت به مساله مورد بررسی مسلط تر باشد، بهتر می تواند سوالات مناسب پیرامون تحقیق را طرح نماید. معمولا سوالات تحقیق با عباراتی مانند چگونه، آیا، چرا، چه چیز شروع می شوند.

جنبه جدید بودن و نوآوری در تحقیق(ایده پیشنهادی):

يكي از مهم ترین و اصلی ترین قسمت های پروپوزال، افزایشی بودن آن است یعنی تحقیق باید توانایی این را داشته باشد که دانش جدیدی به دانش قبلی اضافه کند. روش پیشنهادی باید قابل پیاده سازی باشد و کاملا تشریح گردد تا با خوانش آن به نو بودن و جدید بودن آن پی برده شود.

مراحل تحقیق

مراحل تحقیق می تواند شامل 4 مرحله زیر باشد:
1- انتخاب و تدوین موضوع
2- گردآوری داده و اطلاعات
3- طبقه بندی و تجزیه تحلیل داده ها
4- ارایه یافته ها و نایج تحقیق

روش تحقیق

روش های گردآوری اطلاعات می تواند به دو دسته کتابخانه ای یا میدانی تقسیم گردد. در روش کتابخانه های، مطالعه بر روی اسناد و مدارک صورت می گیرد و در روش میدانی(ابزار گردآوری اطلاعات هم نامبرده می شود) مواردی از قبیل مشاهده، مصاحبه، پرسشنامه و آزمایش استفاده می شود.

روش نمونه گیری

بعضی مواقع نمی توان تمام آزمودنی های یک جامعه را بررسی کرد و محدودیت هایی از قبیل زمان، مالی و منابع انسانی مانع از بررسی همه جامعه موجود می شود. از این رو باید از نماینده منطقی و معقولی از آزمودنی ها استفاده کرد که این خود شمال خطا می باشد، بنابراین باید میزان خطار را هم محاسبه و اعلام کرد.در مطالعاتی که استفاده از نمونه گیری در آن الزامی است می توان از روش های نمونه گیری تصادفی، خوشه ای، ناحیه ای، هدفمند و غیره استفاده کرد.

منابع

در این قسمت باید فهرست کاملی از منابعی که استفاده شده است ذکر گردد و شناسنامه کاملی از آن ها نوشته شود. بدین منظور می توان از استاندارد APA یا IEEE استفاده نمود که منطبق با استانداردهای نگارشی می باشد.

ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﺼﻮﯾﺐ ﭘﺮوﭘﻮزال

  1. درﯾﺎﻓﺖ فرم1 (فرم پروپوزال) از ﺳﺎﯾﺖ داﻧﺸﮕﺎه اغلب در سایت دانشگاه باید به بخش قسمت معاونت پژوهش – امور پایان­ نامه ها مراجعه کنید.
  2. ﺗﻌﯿﯿﻦ اﺳﺘﺎد راﻫﻨﻤﺎ و در صورت نیاز اﺳﺘﺎد ﻣﺸﺎور ﺑﺎ تایید و ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﻣﺪﯾﺮ ﮔﺮوه و شورای تخصصی گروه
  3. ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﻮﺿﻮع ﭘﺎﯾﺎن­ﻧﺎﻣﻪ ﺑﺎ ﮐﻤﮏ اﺳﺘﺎد راﻫﻨﻤﺎ و استاد مشاور با هماهنگی مدیر گروه
  4. ﺟﺴﺘﺠﻮی کلمات کلیدی ﻣﻮﺿﻮع ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدی در ﭘﺎﯾﮕﺎه "ﺛﺒﺖ اﻃﻼﻋﺎت ﭘﺎﯾﺎن ﻧﺎﻣﻪ­ﻫﺎ" ﺑﻪ آدرس http://thesis.irandoc.ac.ir و ﭘﺎﯾﮕﺎه "ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪ ﻫﺎی داﻧﺸﮕﺎه ﻫﺎی ﮐﺸﻮر" ﺑﻪ آدرس http://sika.iau.ir
  5. ﺗﮑﻤﯿﻞ ﻓﺮم­ درﯾﺎﻓﺘﯽ ﺑﻪ­ﺻﻮرت ﺗﺎﯾﭗ ﺷﺪه و ﺑﺎ رﻋﺎﯾﺖ آیین نگارش پایان­ نامه (موجود در سایت دانشگاه) و قراردادن آن به ­ترتیب زیر:
  • فرم 1 (فرم پروپوزال)
  • نمونه پرسشنامه (درصورت نیاز به توزیع پرسشنامه در پایان نامه)
  • نتایج جستجو در سایت سیکا و ایران داک با تایید استاد راهنما (امضا استاد راهنما پایین هر صفحه از جستجو)
  • کارنامه کل با تایید آموزش
  • قراردادن فرم­های فوق در طلق و شیرازه و یا بصورت فنری شده با رنگهای ذیل:

الف- رشته های فنی مهندسی و هنر: مشکی

ب- رشته های علوم انسانی: زرد

6.اخذ تاییدات (مهر و امضا) لازم در پروپوزال (آموزش، بایگانی و...)

7.تایید پروپوزال توسط استاد راهنما و استاد مشاور و اخذ امضاء ایشان در قسمت های مربوطه

پروپوزال فاقد امضای استاد راهنما در هر قسمت بدون اعتبار می­ باشد.

8.ﺗﺤﻮﯾﻞ ﭘﺮوﭘﻮزال ﺑﻪ ﻣﺪﯾﺮ ﮔﺮوه ﺟﻬﺖ ارائه در ﺷﻮرای ﺗﺨﺼﺼﯽ ﮔﺮوه

پروپوزال باید به تایید حداقل 3 عضو از اعضای شورای تخصصی گروه برسد.

9.اراﺋﻪ ﭘﺮوﭘﻮزال ﺑﻪ اﻣﻮر ﭘﺎﯾﺎن­ﻧﺎﻣﻪ، ﭘﺲ از ﺗﺎﯾﯿﺪ در ﺷﻮرای ﺗﺨﺼﺼﯽ ﮔﺮوه، از طریق مدیر گروه مربوطه، ﺟﻬﺖ طرح در ﺷﻮرای ﭘﮋوﻫﺶ و تصویب نهایی

  • اراﺋﻪ ﭘﺮوﭘﻮزال ﺑﻪ اﻣﻮر ﭘﺎﯾﺎن­ﻧﺎﻣﻪ ها، فقط از طریق مدیر گروه مربوطه امکان پذیر است.
  • برای پروپوزال طرح شده در شورای پژوهش 3 حالت محتمل است:

الف-تصویب← شروع به کار پایان ­نامه

ب - رد← بازگشت به مرحله1

ج - تصویب مشروط← رﻓﻊ ﻧﻮاﻗﺺ ﭘﺮوﭘﻮزال و ارائه آن به مدیر گروه جهت طرح در جلسه بعدی شورای پژوهش و تصویب نهایی. در صورت تصویب نهایی پروپوزال در جلسه بعد، زمان تصویب پروپوزال همان تاریخ جلسه اولیه خواهد بود و در صورت عدم تصویب نهایی بازگشت به مرحله1

تصویر

شرایط تغییر پروپوال

قال ذکر است اعمال هر گونه تغییرات رد پروپوزال کاملا وابسته به قوانین دانشگاه می باشد و شما باید دستورالعمل اعمال تغییرات را از افراد مربوطه سوال کنید اما دستورالعمل ها و قوانین که در رابطه با اعمال هر گونه تغییرات به پروپوزال در سالهای اخیر اعمال شده است را برای شما گرد آوری کرده ایم که آشنایی ابتدایی با بخش های قابل تغییر و نحوه اعمال تغییرات را داشته باشید:

روند تغييرات در پايان نامه ها (تغيير استاد راهنما، عنوان، موضوع، استاد مشاور)

الف- تغيير استاد راهنما؛ فقط براي يكبار در طول دوره با رعايت موارد ذيل امكان پذير است:

دوره عمومي : حداكثر تا چهار ماه پس از ثبت پروپوزال

دوره تخصصي: حداكثر تا چهار ماه پس از ثبت پروپوزال

دوره فوق تخصصي: حد اكثر تا يك ماه پس از ثبت پروپوزال

شرايط:

  1. موافقت كتبي استاد راهنماي قبل و پذيرش كتبي استاد راهنماي جديد
  2. موافقت شوراي پژوهشي گروه و تنظيم صورتجلسه به امضاي اعضا

تبصره 1- چنانچه تغيير استاد راهنما به تغيير موضوع پروپوزال بيانجامد، پروپوزال جديد به تاريخ روز ثبت خواهد شد. در هر صورت رعايت حداقل زمان مصوب بين ثبت پروپوزال و دفاع از پايان نامه الزامي است.

ب- تغيير و يا افزودن (كاستن ) استاد(استادان) مشاور؛ فقط براي يكبار در طول دوره با رعايت موارد ذيل امكان پذير است:

دوره عمومي : حد اكثر تا شش ماه پس از ثبت پروپوزال

دوره هاي تخصصي: حد اكثر تا شش ماه پس از ثبت پروپوزال

دوره فوق تخصصي: حد اكثر تا يك ماه پس از ثبت پروپوزال

شرايط:

  1. موافقت كتبي استاد راهنما
  2. موافقت كتبي استاد(استادان)مشاور قبل و پذيرش كتبي استاد (استادان) مشاور جديد
  3. موافقت شوراي پژوهشي گروه و تنظيم صورتجلسه به امضاي اعضا

تبصره 2- در صورت افزايش استاد مشاور ، موافقت كتبي استاد مشاور قبلي ضرورت ندارد.

  • تغيير موضوع پايان نامه، هر گونه تغيير در عنوان، هر گونه تغيير در متن پروپوزال كه مستلزم بازنگري در متدولوژي و آمار آن باشد؛ فقط براي يكبار در طول دوره با رعايت موارد ذيل امكان پذير است:

دوره عمومي : حد اكثر تا چهار ماه پس از ثبت پروپوزال

دوره تخصصي: حد اكثر تا شش ماه پس از ثبت پروپوزال

دوره فوق تخصصي: حد اكثر تا يك ماه پس از ثبت پروپوزال

شرايط:

  1. موافقت كتبي استاد راهنما
  2. موافقت شوراي پژوهشي گروه و تنظيم صورتجلسه

تبصره 3- در صورت تغيير موضوع يا هر گونه تغيير در عنوان، پروپوزال،”جديد“ تلقي شده و به تاريخ روز ثبت خواهد شد. در هر حال رعايت حداقل زمان مصوب بين ثبت پروپوزال ودفاع از پايان نامه الزامي است.

تبصره4- در خصوص مواردي كه در اين آيين نامه پيش بيني نشده، طبق تصميم معاون پژوهشي دانشكده و تأييد شوراي پژوهشي دانشكده عمل خواهد شد.

چند نکته کلیدی در رابطه با نحوه نگارش پروپوزال ها

  • اﻣﻀﺎ اﺳﺘﺎد راﻫﻨﻤﺎ، اﺳﺘﺎد ﻣﺸﺎور، ﻣﺪﯾﺮ ﮔﺮوه و... از ﻃﺮف، اﺳﮑﻦ ﺷﺪه،ﮐﭙﯽ و.... ﻗﺎﺑﻞ ﻗﺒﻮل ﻧیست.
  • ﭘﯿﮕﯿﺮی ﺗﺼﻮﯾﺐ ﯾﺎ ﻋﺪم ﺗﺼﻮﯾﺐ ﭘﺮوﭘﻮزال در ﺷﻮرای ﭘﮋوﻫﺶ، از طریق سایت دانشگاه و ﺑﺮ ﻋﻬﺪه داﻧﺸﺠﻮ است.
  • ﭘﺮوﭘﻮزال ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺼﻮرت ﺗﺎﯾﭗ ﺷﺪه و با رعایت کامل اصول نگارش باشد. پیش از نگارش پروپوزال راهنمای تدوین و نگارش پایان نامه را از سایت دانشگاه دریافت و مطالعه نمایید. دقت کنید ﭘﺲ از ﻧﮕﺎرش، در ﺗﺮﮐﯿﺐ و ﺷﮑﻞ ﻇﺎﻫﺮی ﺻﻔﺤﻪ مشخصات و ﺻﻔﺤﻪ ﺗﺎﯾﯿﺪات ﺗﻐﯿﯿﺮی اﯾﺠﺎد ﻧﮕﺮدد. (در ﺻﻮرت ﺑﻬﻢ رﯾﺨﺘﮕﯽ ﻓﺎﯾﻞ word، ﻓﺎﯾﻞ pdf ﭘﺮوﭘﻮزال ﮐﻪ در ﺳﺎﯾﺖ ﻗﺮار داده ﺷﺪه اﺳﺖ، نشان دهنده شکل درست فرم می ­باشد.)
  • اﮔﺮ اﺳﺘﺎد راﻫﻨﻤﺎ ﯾﺎ اﺳﺘﺎد ﻣﺸﺎور اﻧﺘﺨﺎب ﺷﺪه ﺗﻮﺳﻂ داﻧﺸﺠﻮ از اﺳﺘﺎدان داﻧﺸﮕﺎه مربوطه ﻧﺒﺎﺷﻨﺪ، اراﺋﻪ ﻣﺪارک زﯾﺮ بصورت اسکن شده در قالب یک CD که نام و رشته تحصیلی استاد و دانشجو روی آن نوشته شده است ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻓﺮم ﭘﺮوﭘﻮزال ﺑﻪ اﻣﻮر ﭘﺎﯾﺎن ﻧﺎﻣﻪ ﻫﺎ اﻟﺰاﻣﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ:
  • ﺻﻔﺤﻪ اول ﺷﻨﺎﺳﻨﺎﻣﻪ وﮐﺎرت ﻣﻠﯽ
  • ﺻﻔﺤﻪ اول دﻓﺘﺮﭼﻪ ﺑﯿﻤﻪ دارای اعتبار
  • آﺧﺮﯾﻦ ﺣﮑﻢ ﮐﺎرﮔﺰﯾﻨﯽ
  • آﺧﺮﯾﻦ ﻣﺪرک ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ
  • ﭘﯿﺶ از اراﺋﻪ ﭘﺮوﭘﻮزال از ﻇﺮﻓﯿﺖ اﺳﺘﺎد ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﺧﻮد ﻣﻄﻠﻊ ﺷﻮﯾﺪ. در ﺻﻮرﺗﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺗﮑﻤﯿﻞ ﺑﻮدن ﻇﺮﻓﯿﺖ اﺳﺘﺎد راﻫﻨﻤﺎ و ﯾﺎ اﺳﺘﺎد ﻣﺸﺎور، اﺧﺬ ﮐﺪ ﭘﺎﯾﺎن ﻧﺎﻣﻪ ﺑﺎ مشکل روﺑﺮو ﺷﻮد، ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺖ آن ﺑﺮ ﻋﻬﺪه شخص داﻧﺸﺠﻮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد.
  • تمام اطلاع رسانی های مربوط به پایان­ نامه ها فقط از طریق سایت دانشگاه انجام می گیرد.
پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری بسیار قدیمی از 17 سالگی آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب/ساده زیستی رهبر از ابتدای زندگی (280 نظر) میز عزای ساده و بدون تجملات مادر محسن کیایی، مجری برنامه صداتو +عکس/ روحشون شاد چه چهره دلنشینی داشتن (154 نظر) بهترین گردو ایران متعلق به کدام شهر است (141 نظر) (عکس) دمپایی‌های لاکچری بچه‌های دهه شصت / هر کی از اینا برای بچش می‌خرید خیلی لاکچری بود ... (103 نظر) تصویری از خانه ابدی همسر جوان فریبا نادری/ روحش شاد و یادش گرامی (72 نظر) رونمایی از نوزاد خوشگل و بامزه ریما رامین فر، همای پایتخت+عکس / عاشقانه های ریما و امیر جعفری ارزش صد بار دیدن رو داره👌 (54 نظر) شبی که محمود احمدی نژاد مهمانِ خانه ابدی مادرش شد و در آن خوابید+عکس/روحش شاد و یادش گرامی... (52 نظر) برنامه عالی صداوسیما که توسط رهبر معظم انقلاب تحسین شد/ خیلی اوقات دلم نمی‌آید که برخیزم و بروم+عکس (40 نظر) (عکس) زیبایی بی حد و اندازه روژان سریال نون خ در عکسی که هدیه بازوند در اینستاگرامش منتشر کرد / مهیار حق داره این قدر عاشقش باشه ... (35 نظر) حضور چهره های فوتبالی در بیمارستان و روحیه دهی به علی دایی در عیادت از اسطوره فوتبال+ عکس/ مهدی رحمتی، عادل فردوسی‌ پور، کارلوس کی‌روش و ... (34 نظر) خلاقیت خنده دار و هوشمندانه قصاب اهوازی برای فریب گوسفند و قربانی کردنش حماسه آفرید+عکس/ مغز تو رو باید طلا گرفت😂 (25 نظر) نگاهی به گل آرایی فوق زیبا و شیک مراسم ترحیم رضا داوودنژاد/ واقعا حیف جوونیش+عکس (25 نظر) تصویری بسیار قدیمی از 16 سالگی آیت الله هاشمی رفسنجانی یار دیرین رهبر معظم انقلاب/ روحشان شاد (25 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همیشه عضو خانواده پرسپولیس هستم/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم (24 نظر) میز عزای شیک پسر نسرین مقانلو با گل آرایی منحصر به فرد و شمع و تسبیح/ حیف جوونیش+عکس (21 نظر)
دیگران می‌خوانند   
نگاهی به دکوراسون شیک تالار عروسی محمدرضا گلزار و آیسان خانوم/ تزیین شده با گل های طبیعی+ عکس یزدگردی تک نفره و تنهایی نرگس محمدی با لباس محلی+عکس/ خوش بگذره 5کاربرد شگفت‌ انگیز واکس ماشین برای تمیز کردن خانه با نگهداری سانسوریا در آب، شاهد رشد انفجاری آن باشید نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید خلاقیت بی نظیر مردم لرستان برای درک حال صاحب عزا تاریخ ساز شد+عکس/ فقط استقبال محسن کیایی رو ببین... تصویری قدیمی از مسعود روشن پژوه مجری مسابقه محله قبل از کچل شدنش/ تغییر چهره اش خیلی زیاده رونمایی از موتور وسپا خوش رنگ علی طولابی، استعداد درخشان عصر جدید/ ماشالا چقدر بزرگ شده😍+عکس دیدار و گپ و گفت عموپورنگ با شاهرخ خان در هند+ویدیو سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: وقتی جواب تمام سوالای مهران مدیری نعیمه میشه +ویدئو/خودش از خنده تلف نشه بهتره🤣 چگونه هتل مناسبی را در مشهد انتخاب کنیم؟ رونمایی از خواهر واقعی و با کلاس سینا مهراد+عکس/فقط شباهت بی حد و اندازه به برادرش! (فیلم) خوانندگی جذاب و هوش پران مصطفی و مجتبی بلال حبشی، رحمان رحیم سریال پایتخت با صدای جادویی😍👌 جاهای دیدنی قشم در زمستان که بازدید از آن‌ها پیشنهاد می‌شود مزایای مدرک فنی حرفه ای وشرایط اخذ این مدرک نگاهی به کیک تولد 3 سالگی دختر بهداد سلیمی با طراحی خاص کیک با گربه/مبارکا باشه + عکس چرا سریال حشاشین در ایران مجوز ندارد؟ شباهت بی نظیر و باورنکردنی پسر بزرگ شهاب حسینی در این عکس به عروسک/ با دیدنش شوکه میشین (تصاویر) طرح های کمد خاص و ترسناک یک نجار خارجی همه را انگشت به دهان گذاشت/ حاضری یکی از اینا رو بذاری تو اتاقت؟ داور برنامه محفل پسر دایی علیرضا قربانی از آب درآمد/ نسبت فامیلی قاری قرآن با خواننده اصیل ایرانی+ویدئو خلاقیت خنده دار راننده کرمانی برای ضد سرقت کردن ماشین اش حماسه ساز شد+عکس/ سلطان امنیت منطقه در سطح خاورمیانه!🤣 رونمایی از همسر اول فریبا نادری با اختلاف سنی زمین تا آسمان+عکس قاب دونفره و احساسی امیر جعفری و مادرش در خانه خدا بدون حضور ریما رامین فر، همای پایتخت+عکس/ قبول باشه خلاقیت بی نظیر در طراحی مبل با الهام از میوه جات/ مغز تو رو باید طلا گرفت+عکس رونمایی از نوزاد خوشگل و بامزه نرگس محمدی، بازیگر نقش ستایش+عکس/ عاشقانه های نرگس و علی اوجی ارزش صد بار دیدن رو داره👌 اقدام تحسین‌برانگیز رامین رضاییان برای هموطنان سیستان و بلوچستانی/ دمت گرم +عکس ساده ترین و بی ریاترین جشن تولدی که بچه های روستا برا دوست مریضشون گرفتن+عکس/ چه کیکی هم براش درست کردن😍 نگاهی به کیک تولد 68 سالگی زهره حمیدی بازیگر مبتلا به سرطان/ با آرزوی سلامتی+ عکس ذوق و استرس نعیمه نظام دوست از پیشگویی ازدواجش+ویدیو/ گوله نمک که میگن ایشونه، خوشبخت بشه ایشالا😍 سلفی دو نفره پراحساس سانیا سالاری، ارغوان سریال دلدادگان با مادرش+عکس لحظه وداع فوتبالیست ها با پیکر علی انصاریان، از حضور علی دایی تا پروین و دخترش/ روحش شاد و یادش گرامی+ عکس پای سیب درست کردن ماهرانه رضا داوودنژاد در خانه دلنشین و باسلیقه اش+ویدیو/ چه آشپزخونه مرتب و دلبازی👌 عرض تسلیت چهره های سرشناس ورزشی و حضورشان برای قوت قلب امیرخان قلعه نویی در مراسم ختم خواهرش/از علی دایی تا علیرضا دبیر+ عکس سکانس فراموش نشدنی از سریال متهم گریخت/ مریم امیر جلالی جلو خواستگارا خورد زمین!!😂+ فیلم پریناز ایزدیار بازیگر سریال جیران عروس شد! رونمایی از حلقه ازدواج ظریف و زیبای پریناز ایزدیار +عکس مخالفت جدی امام خمینی و رهبر معظم انقلاب با چندهمسری؛ از ترک کلاس درس بخاطر ازدواج مجدد استاد تا اخراج افراد شاغل در بیت رهبری در صورت اختیار همسر دوم! شب نشینی عاشقانه و جذاب فریبا نادری، پریسیمای سریال ستایش در رستوران لاکچری شوهرش+عکس واکنش محمد مسلمی به گله و شکایت مجید قناد از عمو های فیتیله ای؛ ما بی حرمتی نکردیم+ویدئو (عکس) رونمایی مهران غفوریان، مجری برنامه "شب خوش"، از ماشین میلیاردی و شیکش/ عجب تانکی! 18 علامتی که نشان می دهد یک مرد یک دل نه صد دل عاشقتان شده / ببین تو اطرافیانت چه کسی عاشقت شده!
تیتر امروز   
چرا سریال حشاشین در ایران مجوز ندارد؟ رونمایی از همسر اول فریبا نادری با اختلاف سنی زمین تا آسمان+عکس مخالفت جدی امام خمینی و رهبر معظم انقلاب با چندهمسری؛ از ترک کلاس درس بخاطر ازدواج مجدد استاد تا اخراج افراد شاغل در بیت رهبری در صورت اختیار همسر دوم! 18 علامتی که نشان می دهد یک مرد یک دل نه صد دل عاشقتان شده / ببین تو اطرافیانت چه کسی عاشقت شده! همسر آینده ژوزه مورایس، بازیگر فیلم اصغر فرهادی شد وحشتناکترین مراسم پذیرایی از شرکت کنندگان در مراسم تدفین در برزیل و ونزوئلا/ واقعا باورنکردنی و شوکه کننده ست! خنده بیجا جان جوان تهرانی را گرفت! پیکانی که قیمتش بیشتر از لکسوس بود توسط پلیس یزد توقیف شد محسنی اژه ای؛ باید با متعرضین به جان و مال مردم و بیت‌المال برخورد بازدارنده داشت / با شفافیت و دادگاه علنی بسیار موافقم عوامل روند کاهشی بازار ارز بررسی شد/ ماجرای افت قیمت دلار چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟ کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟ اشکان خطیبی سلبریتی بخت برگشته ای که دیگر احساس خوشبختی نمی کند/ حواشی داغ امروز یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 مراقبت رمانتیک پلنگ سفید از جفت باردارش/ واقعا گاهی باید از حیوانات درس مهربانی گرفت😍 (عکس)چهره باورنکردنی و عجیب توکا فرهنگ /دختر داریوش فرهنگ کپی امیر تتلو شد!!
منتخب روز   
نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ... ویدئویی باورنکردنی از مرد سومالیایی که با نصف مغزش زندگی می کند/ بیچاره چه بلایی سرش اومده