مسجد مناره یولی کجاست؟

  دوشنبه، 16 آبان 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
مسجد مناره یولی کجاست؟
مسجد مناره یولی آنتالیا یکی از این دیدنی های تاریخی است که در امتداد خیابان Cumhuriyet و در میدان کالِکاپیسی قرار دارد. این مسجد با کاشی‌های آبی به سمبلی از شهر آنتالیا تبدیل شده است. اگرچه کتیبه در ورودی مسجد مناره یولی نشان می‌دهد که این مسجد در سال 1373 توسط Mehmet Bey (نوه یونوس) از قبیله هامیتوگلو ساخته شده است.

مسجد مناره یولی یکی از محبوب ترین بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری آنتالیا است که در سفر به آنتالیا ترکیه مورد بازدید قرار می گیرد. این مسجد که با نام های مسجد علاالدین و مسجد اولو نیز شناخته می شود، به دستور سلطان علاالدین کی قباد در قرن ۱۳ میلادی ساخته شد. علاوه بر مسجد، این مجموعه شامل مدرسه و درویش خانه می شود. مناره مسجد که با کاشی های آبی تیره تزیین شده است، یکی از نمادهای شهر و چشم انداز های آنتالیا به شمار می ر ود. بنای مناره پایه ی مربع شکل دارد و به استوانه ای هشت ضلعی و کنگره دار ختم می شود. همچنین مناره یولی یکی از بهترین نمونه های معماری سلجوقی است.

مسجد مناره یولی کجاست؟

به جز مسجد، این مجموعه شامل مدرسه و درویش خانه نیز می شود. مناره مسجد که با کاشی های آبی تیره تزیین شده است، یکی از نمادهای شهر و چشم انداز های آنتالیا محسوب می شود. ساخت مناره پایه ی مربع شکل دارد و به استوانه ای هشت ضلعی و کنگره دار پایان پیدا می کند. همین طور مناره یولی یکی از بهترین نمونه های معماری سلجوقی است.

مسجد مناره یولی آنتالیا در امتداد خیابان Cumhuriyet و در میدان کالِکاپیسی قرار دارد. هرچند کتیبه در ورودی مسجد مناره یولی نشان می دهد که این مسجد در سال 1373 به وسیله Mehmet Bey (نوه یونوس) از قبیله هامیتوگلو ساخته شده است. مسجد اصلی به وسیله علاءالدین کیقباد سلجوقی در سال 1230 با استفاده از دیوارهای کلیسای قدیم ویران شده که قبلا در همان مکان وجود داشت، ساخته شده است. ساختمان مسجد مناره یولی به عنوان یکی از قدیمی ترین نمونه هایی از مساجد چند طبقه در آناتولی (شاخه ای از مردمان ترک) شناخته می شود.مسجد مناره یولی در سال های 1953 و 1961 به وسیله اداره کل میراث فرهنگی و موزه مرمت گردید و کاربری آن در سال 1974 از مسجد به عنوان مکانی آموزشی فرهنگی تغییر پیدا کرد.

مسجد مناره یولی آنتالیا

تاریخچه مناره یولی آنتالیا

نمادی با سبک معماری منحصر به فرد دوره سلجوقی که به دستور پادشاه علاء الدین کیقباد ساخته شده است مناره یولی نام دارد ، دلیل نام گذاری این مناره بسیار بزرگ و شگفت انگیز به یولی به دلیل شیار های فراوان و زیبای است که بر روی این مناره وجود دارد البته جالب است بدانید که این برج که می تواند برای گردشگران و مسافران چشم اندازی زیبا از دریای فیروزه ای مدیترانه به وجود آورد در اصل مناره مسجد علاء الدین می باشد این مسجد که متعلق به قرن 14 میلادی می باشد دارای 6 گنبد و دو در ورودی است البته لازم به ذکر است که هنوز این مسجد تاریخی به عنوان عبادت گاه مورد استفاده مردم محلی و مسافران قرار می گیرد نا گفته نماند که بنای اصلی این مسجد در جنگ های متعدد آنتالیا با حکومت های مختلف به یک ویرانه تبدیل شد اما در سال 1373 میلادی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت نکته جالب توجه دیگردر یولی مناره آن است که این برج تماشایی در سال 1974 میلادی تغییر کاربری داد و به یک مکان آموزشی فرهنگی تبدیل شد .

مسجد مناره یولی آنتالیا

معماری مناره یولی آنتالیا

مناره یولی آنتالیا یک مناره شیاردار می باشد که همانطور که گفته شد مناره اصلی مسجد علاء الدین می باشد این مسجد بی نظیر و تماشایی دارای 6 گنبد و یک مناره است که 38 متر ارتفاع دارد البته این مناره از 90 پله تشکیل شده که با طی این 90 پله می توان به قسمت بالای برج دست یافت ضمنا گردشگران برای بازدید از این قسمت مناره می توانند از در ورودی شمالی وارد شوند و بعد از طی این 90 پله از چشم انداز زیبای دریای مدیترانه و منطقه قدیمی شهر آنتالیا با خانه ها و کوچه های قدیمی بهره و لذت کافی را ببرند ، مناره یولی آنتالیا تماما از جنس سنگ های سخت و بسیار محکمی ساخته شده است که بر روی آن ها می توان کنده کاری های مختص دوره سلجوقی را مشاهده نمود در ضمن این مناره که نماد شهر آنتالیا به حساب می آید بر روی یک شکل مربعی بسیار بزرگ از جنس آجرهای قرمز رنگ و آبی فیروزه ای قرار گرفته است که در سر تا سر آن می توان کنده کاری های به شکل شیار را مشاهده کرد در بالای این سنگ مربعی بزرگ می توان یک 8 ضلعی را دید که همانند آجر های به کار رفته در قسمت مربعی از آجر های دو رنگ قرمز و فیروزه ای تشکیل شده است لازم به ذکر است که این قسمت بالاترین نقطه از مناره یولی را تشکیل می دهد و همچنین گردشگران و بازدید کنندگان می توانند مناره یولی آنتالیا را در سمت شرقی مسجد علاء الدین از نزدیک مورد مشاهده قرار دهند .

بخش های مختلف مناره یولی آنتالیا

مناره یولی که در زمان های قدیم به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار می گرفته مجتمعی است تشکیل شده از 7 ساختمان با کاربری های متفاوت که عبارتند از :

  • مسجد علاء الدین : این مسجد که به عنوان مسجد منار یولی شناخته می شود یکی از مساجد برجسته و مشهور آنتالیا می باشد که از یک طرح مستطیلی با شش گنبد تشکیل شده است که در زمان های گذشته از آن به عنوان موزه باستان شناسی آنتالیا استفاده می کرده اند و همچنین تاریخ ساخت این مسجد به قرن 13 زمان پادشاهی علاء الدین کیقباد اول بر می گردد و اینکه گردشگران و بازدید کنندگان توجه داشته باشند که به دلیل مورد استفاده قرار گرفتن این مسجد توسط مردم بومی نمی توان از این بنا در زمان عبادت افراد دیدن نمود .
  • مناره یولی : مناره اصلی مسجد مشهور آنتالیا که در قسمت شرقی مسجد قرار گرفته است یک برج با طراحی و ساخت مجزا از مسجد می باشد که به شکل مربعی بر فراز مسجد علاء الدین برافراشته شده است ، نمای بیرونی این برج با کاشی ها و سرامیک های رنگی توانسته جلوه خاصی به این ساختمان ها دهد .
  • مدرسه غیاث الدین کیخسرو: مدرسه ای که با معماری فوق العاده و منحصر به فرد خود توانسته نظر بسیاری از گردشگران را به خود اختصاص دهد مدرسه غیاث الدین کیخسرو نام دارد ، این مدرسه از 4 ایوان سر پوشیده تشکیل شده است البته نکته جالب توجه در این ایوان ها آن است که ایوان ها از 3 طرف بسته اند و فقط از یک طرف به حیاط مدرسه راه دارند همچنین ناگفته نماند که این مدرسه نیز همانند مسجد از یک ساختمان مستطیل شکل ساخته شده است که همانند اکثر ساختمان های دوره سلجوقی دارای یک دروازه سنگی کنده کاری شده می باشد .
  • منزل درویش سلجوقی: مولویهان یا اقامتگاه درویشان سلجوقی بنای است گنبدی شکل که توسط تعداد بی شماری از اتاق ها و سالن ها احاطه شده است .
  • حمام سلجوقی : این حمام ساختمانی است بسیار کوچک که در کنار ساختمان منزل درویشان واقع شده است .
  • مدرسه آتابی : مدرسه آتابی نیز یکی دیگر از بناهای مناره یولی آنتالیا می باشد که در سال 1239 میلادی بنا شده است .
  • مقبره نگار خاتون و مهمت بی : این قسمت از دو بنای 8 ضلعی و 6 ضلعی تشکیل شده است در واقع این ساختمان ها در واقع مقبره های زینسیرکیران مهمت بی و نگار خاتون می باشد ، ضمنا گردشگران به محض ورود به این قسمت می توانند 2 ساختمان را مشاهده نمایند اولین ساختمان که یک بنای گنبدی 8 ضلعی است متعلق به زینسیرکیران مهمت بی می باشد و مقبره دوم به نگار خاتون تعلق دارد .

مسجد مناره یولی آنتالیا


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (665 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (119 نظر) نگاهی به ماشین مازراتی هوش پران علی دایی که همه آرزوشو دارن/ شهریار فوتبال ایران سوار بر دلبر مشکی😍 (93 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (81 نظر) مات و مبهوت موندن مهران مدیری از دیدن همزاد خودش تو دورهمی/ چقدرم که شبیه همدیگه هستن!+عکس (69 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (65 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (49 نظر) خلاقیت منحصر به فرد آرایشگر خوش ذوق در تغییر چهره داماد حماسه ساز شد+ویدئو/سلطان بی چون و چرای گریم در سطح خاورمیانه😂 (40 نظر) خلاقیت خنده‌دار اوستا بنّا در ساختن توالت کنار روشویی برای راحتیِ صاحبخانه حماسه آفرید+ عکس/ مغز نیست که فسفر خالصه😂 (35 نظر) رهبر معظم انقلاب: من در کلاس اول ابتدایی چشمانم ضعیف بود و تخته سیاه و چهره معلم رو نمی‌دیدم +ویدیو/ از 13 سالگی عینکی شدم (30 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (23 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (21 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (17 نظر) بازیگرانی که در جوانی فوت شده اند + ویدئو با صدای معتمدی سریال گرگ و میش / روحشان شاد چقدر حیف شدن😥 عسل بدیعی، پوپک گلدره و .. (17 نظر) هنرمندان و ورزشکارانی که در مراسم نذری پوریا پورسرخ بازیگر سریال کیمیا حضور داشتند/ علی پروین هم بود+عکس (16 نظر)
منتخب روز   
(فیلم) سکانس فوق العاده احساسی و عاشقانه از شهاب حسینی و معشوقه‌اش در سریال "شهرزاد" / با چراغی همه جا گشتم و گشتم در شهر هیچکس به تو مانند نشد😍 (فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان