دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / اطلاعات دارویی /

میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی فاکتور 7 

پنجشنبه، 24 فروردین 1402
فاکتور 7 برای درمان هموفیلی اکتسابی تجویز می‌شود. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی فاکتور 7 بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

هِموفیلی دسته‌ای از بیماری‌های ارثی هستند که در آن‌ها توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره شدن رگ مختل شده‌است. هموفیلی آ (هموفیلی نوع کلاسیک)(نقص فاکتور انعقادی هشت) شایعترین شکل این اختلال است و در یک نوزاد از هر 5 تا 10 هزار نوزاد پسر(به صورت نادر در دختران) دیده می‌شود. هموفیلی بی (هموفیلی کریسمس)(نقص فاکتور نه) در یک مورد از هر 20 تا 34 هزار نوزاد پسر مشاهده می‌شود. هموفیلی از دو کلمه همو به معنی خون و فیلیا به معنی دوست داشتن تشکیل شده است.

میزان مصرف داروی فاکتور 7


این دارو از طریق تزریق وریدی و معمولا در طی چندین دقیقه مصرف می‌شود. میزان دوز مصرفی معمولا هر 2 تا 6 ساعت یکبار، بر اساس توصیه پزشک می‌باشد. میزان دوز مصرفی به وضعیت بیماری، وزن و واکنش بدن به درمان بستگی دارد. در هنگام تزریق فاکتور 7(Factor VIIa)، محلول را مستقیما وارد ظرف پودر نکنید، زیرا در این صورت ممکن است که دارو تاثیر خود را از دست بدهد. طوری سرنگ را تنظیم کنید که مایع به آرامی در یک طرف ظرف قرار بگیرد. ظرف را تکان ندهید. آن را به آرامی بچرخانید تا اینکه تمام پودر حل بشود. این دارو را با هیچ داروی دیگری مخلوط نکنید.

مکانیزم اثر داروی فاکتور 7


این دارو باعث فعال شدن مسیرخارجی آبشار انعقادی در جریان خون می‌گردد. در بیماران مبتلا به هموفیلی مادرزادی آ و ب که مبتلا به کمبود فاکتورهای انعقادی هشت و نه می‌باشند به‌طور معمول درهنگام بروز اپیزود خونریزی یا جهت پیشگیری از خونریزی حین عمل جراحی، فاکتورهای انعقادی هشت و نه تزریق می‌گردد. تعدادی از این بیماران در طول زمان و در اثر دریافت مکرر این فاکتورها شروع به ساختن آنتی‌بادی‌های مهارکننده یا خنثی‌کننده نسبت به آن‌ها می‌کنند. این مهارکننده‌ها به تدریج به سطحی می‌رسند که تمام فاکتور انعقادی هشت و فاکتور 9 تزریق شده به بیمار را خنثی کرده و مانع از تأثیر انعقادی آن‌ها می‌گردند. در این حالت مصرف فاکتور هفت انعقادی فعال شده در دوزهای نسبتاً بالا(90–120 میکروگرم/کیلوگرم) در این بیماران با دورزدن (بای‌پس کردن) فاکتورهای انعقادی هشت و نه در مسیر آبشار انعقادی باعث فعال شدن فرایند انعقاد خون و در نهایت، قطع خونریزی فعال در این بیماران می‌گردد.

اثر فارماکوکینتیک داروی فاکتور 7


  • جذب: از زمان تزریق IV، هیچ جذبی وجود ندارد.

  • حجم توزیع: 45 میلی لیتر در کیلوگرم

  • اتصال پروتئین: به فاکتور انعقاد X و IX و فاکتور بافت متصل می شود.

  • متابولیسم: تخریب شده توسط کاتابولیسم

  • مسیر حذف:کاتابولیسم

  • نیمه عمر: 5 ساعت

  • کلیرنس: 7.4 میلی لیتر در کیلوگرم

سخن آخر

اگر پزشک شما اجازه داده است که این دارو را در خانه تزریق کنید، همه مراحل آماده‌سازی و مصرف را از متخصص بیاموزید. پیش از مصرف، دارو را از لحاظ وجود ذرات اضافی یا تغییر رنگ بررسی کنید و در صورت وجود هر کدام از این موارد، از مصرف آن خودداری کنید. همچنین روش نگهداری و امحای ایمن مواد دارویی را نیز بیاموزید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 03 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
سامان صفاری، امیرِ دلدادگان: قطعا با یک بازیگر ازدواج خواهم کرد+ویدیو
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
نگاهی به انتخاب‌های شیک و زمستانی بازیگران زن ایرانی در دنیای کلاه بافت+عکس/ یکی از یکی خوش‌رنگ‌تر و جذابتر
طرز تهیه میوه خشک روی شوفاژ و داخل فر/ چطور میوه‌های پاییزی را روی شوفاژ و یا داخل فرخشک کنیم بدون اینکه میوه سیاه بشه
تبدیل پایان نامه به مقاله
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
گلایه تند پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا از موج گرانی‌ها در آنتن زنده تلویزیون: گرونی هم سقفی داره؛ رحم کنید به ما!+ویدیو
لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو
شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی