رنگ یک زبان بصری بین المللی است که همه چیز را درک می کند زمانی که شما در حال تلاش برای برقراری ارتباط یا انتقال احساسی از طریق طراحی داخلی هستید، هیچ راهی بهتر از این نیست که از رنگ ها استفاده کنید. برای انجام این کار باید بدانید که رنگ ها چگونه رفتار می کنند، چگونه برشخصیت اثرگذار هستند و چگونه ویژگی های رفتاری را تحت تاثیر قرار می دهند.همه رنگ ها با تغییر در تنالیته های متفاوت و در ترکیب با سایر رنگ ها می توانند ماهیت خود را تغییر دهند در واقع برای انتخاب یک رنگ تنها معیار قرار دادن یک عنصر خاص طراحی داخلی کافی نیست زیرا شما بایستی موارد بیشتری را مدنظر قرار دهید رنگ های شاد و روشن حال و هوای فضا را تغییر می دهند در واقع به عنوان یک قاعده کلی می توان گفت که این رنگ ها اتاق ها را بزرگتر و روشن تر نشان می دهند در حالیکه رنگ های تیره پیچیده و گرم هستند و اتاق ها را کوچکتر جلوه گر می سازند.
رنگها اساسا به سه طریق رفتار می کنند آنها می توانند فعال، غیرفعال یا خنثی باشند. رنگ های خنثی شامل سیاه و سفید، خاکستری و قهوه ای و … است و این رنگ ها اغلب برای ایجاد تعادل در دکوراسیون استفاده می شوند.بسته به رنگ مورد استفاده، یک محیط می تواند باز و گشوده و یا محصور به نظر برسد در واقع می توان گفت اگر دکوراسیون یک فضا که از نظر رنگی ویژگی های جذب کننده را دارا نمی باشد ممکن است دچار اشتباهات انتخاب رنگ و تناقضات رنگی و یا استفاده از رنگ های بسیار خنثی و یکنواخت باشد در حالی که ترکیبی فوق العاده از ویژگی های رنگی و به کار گیری تناژها، کنتراست های متناسب و یا گاهی با تضاد زیاد با ایجاد الگوهای بصری فضا را جذاب و تعادل بصری بیشتری را برقرار نماید.
عبارت رنگ در دکوراسیون داخلی یک دنیا صحبت علمی و عملی در خود نهفته که ما نیز سعی نموده ایم با ذکر اصول و قواعد آن شما را در مسیر دست یابی به دانش طراحی و چیدمان یاری رسانیم. با توکامگ و نقش و تاثیر رنگ در دکوراسیون و طراحی داخلی با ما همراه باشید.
اثرات رنگ ها در دکوراسیون داخلی چیست؟
رنگ ها علاوه بر زیبایی ظاهری می توانند در تنظیم نور خانه نیز مؤثر واقع شوند. اگر از رنگ های تیره استفاده کنیم، محیط داخلی تیره تر به نظر می رسد؛ این در حالی است که رنگ های روشن باعث افزایش روشنایی می شوند. یکی از دلایل این امر موضوع «بازتاب» است. رنگ های تیره نور را به خود جذب می کنند اما رنگ های روشن قادر هستند نور را انعکاس دهند و سبب بازتاب آن شوند. نور بازتاب شده در دکوراسیون داخلی جریان دارد و پرتوهای بیشتری از آن به چشم های ما می رسد، به همین خاطر محیطی با رنگ های روشن، از محیطی با رنگ های تیره روشن تر به نظر می رسد.
همچنین رنگ ها می توانند بر احساسات ما تأثیر بگذارند. احساسات مختلفی مانند هیجان، شور و شادی، آرامش، غم و… همگی توسط رنگ ها در ما برانگیخته می شوند. یک نمود این واقعیت، شیوه ی لباس پوشیدن ما در مجالس مختلف است. در مراسم هایی که با غصه همراه هستند، معمولاً لباس های تیره رنگ و در مراسم های شاد مانند عروسی و جشن تولد لباس هایی با رنگ روشن می پوشیم تا احساسات خود را از این طریق نشان دهیم. بنابراین شناخت رنگ ها و استفاده ی به جا از آن ها یک هنر است و با بکارگیری درست تئوری رنگ ها در دکوراسیون داخلی می توان آن را به گونه ای طراحی کرد که بر احساسات افراد تأثیرات مطلوب گذاشت و حتی این احساسات را مدیریت کرد.
رنگ چه نقشی در دکوراسیون داخلی خانه ها دارد؟
رنگ در زندگی واقعی ما وجود خارجی ندارد. این تنها اثر امواج الکترومغناطیسی ثبت شده به دست مغز و چشمان ماست که باعث تعریف ساختار رنگ و نام گذاری آن ها شده است. با این وجود رنگ ها در زندگی ما نقش پر زنگ و بعضاً بسیار موثری را ایفا می کنند و ما بدون توجه به آن ها و همین طور عدم استفاده از آن ها دچار مشکلات عدیده ای در زندگی شخصی و اجتماعی خود می شویم. رنگ ها باعث پدیدار شدن احساسات، خلق و خو شده و همین موضوع دلیل محکمی شده است تا طراحان و معماران و مالکان فضا (خانه یا اداره) به فکر ایجاد تنوع، به روز نگه داشتن مداوم و تولید خلاقیت برای تغییری دیگر بیافتند.
تاثیرات محیط برای طراحی داخلی
انسانها بر محیطی که در آن زندگی می کنند تأثیر می گذارند و همچنین تحت تاثیر محیط قرار می گیرند. به عبارت دیگر، افراد می توانند محیط خود را بر اساس نیازها و انتظارات خود تغییر دهند و بهبود ببخشند. فرد عنصر اصلی طراحی داخلی است، تغییرات را در رابطه با فرهنگ یا گروه نشان می دهد. حتی در یک فرهنگ یا گروه مشابه میان افراد از نظر سن، جنس، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و خصوصیات شخصیتی تفاوت وجود دارد در طراحی داخلی، تمام نیازهای فیزیولوژیکی، روانی و اجتماعی کاربر باید برآورده شود. ویژگی های وجود دارد که هماهنگی بین انسان و محیط را در بر می گیرد که این ویژگی ها از شکل، رنگ، بوی، بافت، معنای صدا و نمادین تشکیل شده است.
اجتماع و طراحی داخلی
ایده فضای زندگی از نتیجه نیاز برای محافظت از خود در شرایط زندگی و رفع نیازهای اساسی آن شکل گرفته است. پس از برآورده ساختن نیازهای اولیه، مردم می خواهند خانه ای را ایجاد کنند که در آن بتواند زندگی خود را در آرامش و آرامش حفظ کند. تغییر از خانواده های پرجمعیت به خانواده ی اصلی موجب تغییر در ترجیحات فضایی خصوصا فضاهای ساده تر زندگی شده است. به جای فضاهای زرق و برق دار و لوکس، مکان های آرامش بخش، سالم و کاربردی ترجیح داده می شوند.