نحوه نگارش فصل دوم پایان نامه
اگر میخواهید نگارش فصل دوم از پایان نامه را آغاز کنید و نمیدانید چه مطالب را باید در فصل دوم بیاورید در این مطلب همراه ما باشید. فصل دوم پایان نامه یکی از مهم ترین فصول پایان نامه است؛ به این دلیل که می توان گفت مقدمات تحقیق و علت ادامه تحقیقات گذشته در این فصل اشاره می شود. دانشگاه های مختلف برای نگارش پایان نامه و به خصوص برای نگارش فصل دوم آن اصول و قواعد خاص خود را دارند که در این بخش اشاره به نحوه نگارش رایج ترین شیوه خواهیم کرد که قابل قبول برای اغلب دانشگاهها میباشد. فصل دوم پایان نامه معمولاً تحت عنوان “کلیات تحقیق” و یا “بررسی ادبیات موضوع” شناخته می شود. فصل دوم از اهمیت فراوانی برای مخاطبان و به خصوص داوران جلسه دفاع پایان نامه برخوردار است و از همین رو بایستی در نگارش آن دقت فراوانی به خرج داده شود. ابتدا بهتر است الگوی نگارش فصل دوم پایان نامه را بشناسید و سپس با نحوه نگارش هر مورد آشنا شوید.
فصل دوم پایان نامه شامل بخش های زیر میباشد:
فصل دوم پایان نامه دارای بخش های مختلفی است که در ادامه به ذکر نام و سپس توضیحات مرتبط با هر بخش می پردازیم:
- مقدمه
- مبانی نظری
- مطالعات تجربی
- توسعه فرضیات
- خلاصه و جمع بندی
یک محقق در فصل دوم پایان نامه وظایف بسیاری بر عهده دارد که باید آنها را انجام دهید این وظایف شامل موارد زیر میباشند.
- اولین وظیفه محقق این است که پیشینه را برررسی نماید بررسی پیشینه تحقیق جز وظایف نویسنده در نگارش فصل دوم میباشد.
- دومین وظیفه محقق در فصل دوم ارزشیابی موضوع تحقیق میباشد که باید نویسنده در این فصل موضوع پژوهش را ارزشیابی نماید.
- نقد و تفسیر موضوعات قابل بررسی در سومین بخش از وظایف نویسنده در نوشتن فصل دوم تحقیق میباشد.
- نظریات و تحقیقاتی که مشابه عنوان پژوهش فعلی هستند بررسی شده و نظرات و تحقیقات با یکدیگر مقایسه شوند.
- مقالات مرتبط، انواع پایان نامه ها با موضوع مشابه و کتب و مجلات در زمینه موضوع مورد تحقیق بررسی شوند.
- فقط به منابع داخلی پرداخته نشود و در پیشینه پژوهش، منابع خارجی نیز مورد بررسی قرار بگیرند.
حجم منطقی فصل دوم پایان نامه یا پیشینه پژوهش در رساله دکتری بین ۲۰ تا ۵۰ صفحه است و در پایان نامه کارشناسی ارشد معمولا کوتاهتر است. سعی کنید حجم این فصل بیش از 50 و کمتر از 20 صفحه نباشد و حد متوسط را در نظر بگیرید.
در نوشتن فصل دوم پایان نامه باید به سبک نگارش نیز دقت داشته باشید، سعی کنید یکپارچگی متن، تیترها، روش منبع نویسی و ارجاع دهی مطالب، سطح کاربرد کلمات و مثال ها و نموادرها و روش اشاره به نمودارها و جداول را رعایت کنید. همچنین نوشته شما باید منسجم باشد یعنی هر مطلبی باید مکمل مطلب بعدی و قبلی خود باشد و مطالب به هم مرتبط باشند. از پراکنده نویسی و کلی گویی اجتناب کنید.
یک قاعده در نگارش فصل دوم پایان نامه این است که با خاتمه یک پاراگراف، به رفرنس های مطالب آن پاراگراف اشاره شود که برای این کار نیز باید از روش های استاندارد ارجاع دهی در انتهای هر جمله یا پاراگراف استفاده کنید.
کلیه نکات فوق برای نگارش فصل دوم پایان نامه گرد آوری شده است که نویسنده میتواند با در نظر داشتن کلیه این موارد نگارش بهینه و سریع را انجام دهد. توصیه میکنیم ابتدا شیوه نامه نگارش پایان نامه مربوط به دانشگاه و رشته خود را مطالعه نمایید. سپس شروع به پژوهش کنید. انسجام و یکپارچگی بین جملات و مطالب کاملا ضروری میباشد و از طرفی نویسنده باید کلیه علایم نگارشی و دستور زبانی را در نگارش فصل دوم رعایت فرمایید توصیه هایی که در این بخش به انها تاکید شد جهت حفظ کیفیت فصل دوم پایان نامه ضروری میباشد و همه بخش ها و جزئیات را به خوبی مطالعه فرمایید و نگارش را آغاز کنید فصل دوم اولین بخش قابل نگارش در پایان نامه میباشد چون فصل اول با توجه به شرایط بهتر است بعد از اتمام پژوهش نگارش شود به همین جهت فصل دوم ابتدایی ترین بخش قابل نگارش میباشد.