اگر هدف شما از انجام کارهای تحقیقی و پژوهشی کمک به جامعه علمی و صد البته رزومه تخصصی خود می باشد باید سعی کنید هر نتیجه ای که از تحقیقات خود کسب نموده اید را در قالب یک مقاله تخصصی گرد آوری کنید و آنرا در یک ژورنال پرمخاطب در دنیا ارائه کنید ارائه مقاله در ژورنالهای معتبر و کسب امتیازات پژوهشی زمینه را برای ادامه تحقیقات فراهم می کند و دانشجویان را مشتاق به انجام کارهای تحقیقانی می کند. خوشبختانه امروزه دانشجویان با توجه به آگاهی و شناخت بیشتری که از مجلات و نحوه چاپ مقاله دارند می توانند به راحتی مقاله ای آماده کنند و آنرا در ژورنالهای معتبر دنیا ارائه کنند.
نحوه نوشتن مقاله
اگر تصمیم دارید تحقیقات خود را به یک مقاله تبدیل کنید مراحل زیر را باید پشت سر قرار دهید و شروع به نگارش مقاله نمایید. مقالات یک ساختار کلی دارند که برای اغلب ژورنالهای معتبر این ساختار قابل قبول می باشد. فرمت کلی نگارش مقاله به شرح زیر می باشد:
- موضوع مقاله
- چکیده
- مقدمه
- روش تحقیق
- نتایج
- بحث و تجزیه و تحلیل
- نتیجه گیری
- منابع
زمانی که می خواهید شروع به انجام تحقیق کنید ابتدا باید هدفی داشته باشید و سپس در راستای هدف خود شروع به گرد آوری داده ها و انجام تحقیقات کنید. از هدف خود می بایست برای مقاله یک موضوع انتخاب کنید. موضوع مقالات می بایست ویژگی هایی نیز داشته باشد که در این بخش به چند نمونه از آنها اشاره خواهیم داشت.
- کوتاه
- جذاب
- ناب
- دارای کلمات کلیدی
- زیر 15 کلمه
- متناسب با موضوع
افیلیشن
- ایمیل نویسنده
- مشخص کردن نویسنده مسئول
- نام و نام خوانوادگی تمامی نویسندگان
- دانشگاه و دوره تحصیلی
چکیده
- خلاصه بازنویسی شده کل متن
- جملات کوتاه
- زیر 300 کلمه
- اهداف تحقیق، مواد عمومی، روش تحقیق، نتایج خلاصه شده و نتیجه گیری نهایی در چکیده باید ذکر شود.
مقدمه
- معرفی مسئله اصلی
- اول مقدمه معمولا میزان کاربرد روش و یا مواد مورد استفاده را بیان می کند.
- در پاراگراف آخر مقدمه کلیت کار خودبیان شود و اهمیت و نوآوری آن بدون اینکه اغراق ، توضیح داده شود..
- تنها نکات اصلی شمارده شود و به سرعت و بدون مقدمه به اصل موضوع اشاره شود.
روش تحقیق
- این بخش مربوط به زمان، مکان و چگونگی انجام تحقیقات است.
- دستگاه های استفاده شده را معرفی کنید.
- فرآیند و روش کار را به شکل دقیق و کامل بیان کنید.
نتایج
- معمولا این بخش بیشترین تعداد صفحات مقاله را شامل می شود.
- نویسنده به کمک جدول ها، تصاویر و نمودارهای مختلف نتایج کسب شده از هر آزمایش را در اختیار خواننده قرار می دهد.
بحث و تجزیه و تحلیل
- در این قسمت نویسنده توضیحات بیشتری در رابطه با نتایج به دست آمده، همبستگی متغیرها و تفسیر آن ها در اختیار خواننده قرار می دهد. در این قسمت نویسنده بایستی علت هرگونه انحراف از نتایج مورد انتظار و یا نتایج تحقیقات پیشین را برای مخاطب توضیح دهد.
نتیجه گیری
- در طریقه نوشتن تحقیق بایستی نحوه نتیجه گیری کلی را در نظر داشت.
- جمله اول این بخش هم معمولا به معرفی کل کار می پردازد.
- نتیجه کلی حاصل از تحقیق، معنای آن و تفسیر خود از نتایج به دست آمده را برای خواننده متن ارائه کند.
منابع
در این بخش نویسنده باید به تمام تصاویر نمودار ها و متونی که از دیگر منابع استفاده کرده است اشاره کند حتی اگر به یکی از موارد اشاره صریح و مستقیم نشود یقینا مصداق سرقت علمی خواهد بود و مقاله ریجکت خواهد شد. با رعایت موار فوق می توانید مقاله خودرا از لحاظ محتوایی آماده کنید که در این صورت 50 درصد از مسیر را طی نموده اید اما مابقی مسیر مروبوط به اعمال برخی از تغییرات می باشد که مقاله را از لحاظ محتوایی و ساختاری ویرایش و آماده سابمیت به ژورنال خواهید کرد. مراحل آماده سازی مقاله به ترتیب زیر می باشد.
ترجمه
- ترجمه باید تخصصی و با کیفیت باشد و همچنین توسط یک مترجم متخصص و با سابقه ترجمه شود. کیفیت ترجمه بیانگر کیفیت محتوای مقاله می باشد.
ویرایش محتوایی و دستور زبانی
- محتوای مقاله قبل از سابمیت به ژورنال باید ویرایش و اصلاح شود. ایرادات دستور زبانی و محتوایی در متن مقاله نشان دهنده ضعف نویسنده می باشد.
پارافریز مقاله
- نویسنده نباید از تصاویر, متون, نمودار ها و .... بدون منبع نویسی استفاده کند. پارافریز قبل از سابمیت مقاله یکی از مراحل کاملا ضروری می باشد. توجه داشته باشید که داوران ژورنالهای معتبر مقاله شما را با قوی ترین ابزارهای مشابهت یاب بررسی خواهند کرد بنابر این حتما باید قبل از سابمیت پارافریز تخصصی و تضمینی انجام دهید.
انتخاب ژورنال مناسب
- ژورنالی که برای مقاله انتخاب می شود می بایست از لحاظ سطح علمی و حوزه موضوعی متناسب با مقاله باشد بنابر این قبل از سابمیت مقاله شناخت کامل ژورنال الزامی می باشد.
فرمت بندی
- فرمت بندی و تغییر فرمت مقاله به فرمت ژورنال نیز از جمله مراحل ضروری قبل از سابمیت مقاله می باشد.
سابمیت اخذ نتیجه داوری
- سابمیت مقاله به هر ژورنال می بایست توسط راههای ارتباطی که از طرف مجله تعیین شده است انجام شود و بعد از سابمیت باید منتظر نتیجه داوری باشید که در ژورنالهای مختلف متفاوت می باشد.