به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بسیاری از افراد از رانندگی لذت می برند، اما کمتر کسی را پیدا می کنید که میانه خوشی با پارک کردن داشته باشد. مانور دادن خودرو در داخل و خارج محدوده پارک نه تنها آزاردهنده است، بلکه برای عابران پیاده ای و سایر وسایل نقلیه ای نیز که از آن محل گذر می کنند خطرناک است.
اما امروزه سیستم های جدیدی وجود دارند که پارک کردن را تا حدودی آسان می کنند. دوربین های دنده عقب ازجمله این فناوری ها هستند که این روزها در هر خودرویی یافت می شوند و اگر خودروی شما از این قابلیت بی بهره است می توانید به صورت آزاد آن را روی وسیله نقلیه نصب کنید.
دوربین دنده عقب این امکان را فراهم می کند که رانندگان بتوانند پشت خودرو را به راحتی ببینند و به خودرو ها و مانعی در پشت سر برخورد نکنند. این دوربین پشت خودرو را روی صفحه نمایشگر که در داخل خودرو است نشان می دهد تا راننده به راحتی بتواند خودرو را پارک کند یا دنده عقب حرکت کند. این وسیله میدان دید راننده را کامل می کند تا امکان برخورد با عابران پیاده، خودرو ها و موانع را کمتر کند. دوربین عقب معمولا در نزدیکی پلاک خودرو یا روی صندوق عقب نصب می شوند. البته تمام خودروها به این سیستم مجهز نیستند و به جای دوربین سنسور هشدار دهنده دارند.
سنسور دنده عقب
سنسور دنده عقب یکی از سیستم های هشدار ایمنی است که روی سپر خودرو نصب می شود. این سنسور در هنگام پارک خودرو یا دنده عقب گرفتن به کمک راننده می آید و در صورتی که خودرو به مانعی نزدیک شود با صدا یا چراغ به راننده هشدار داده می شود. تعداد سنسورها در خودروها متفاوت است و هر چقدر تعداد آن بیشتر باشد جهت های بیشتری را پوشش می دهد. این سنسورها در ابتدا برای نابینایان طراحی شده بود تا با صدای هشدار روی محیط اطراف تمرکز داشته باشند.
قانون و استفاده از دوربین عقب خودرو
استفاده از دوربین دنده عقب خودرو در هر کشور قوانین خاص خودش را دارد برای مثال برخی کشورها استفاده از این وسیله در خودرو را ممنوع اعلام کرد ه اند و برخی دیگر نیز محدودیت هایی برای استفاده از آن دارند. در کشور ایران محدودیت و قانونی برای استفاده از دوربین عقب خودرو وجود ندارد.
چند نکته درباره دوربین عقب خودرو
این وسیله کاربردی بر روی تمام اتومبیل ها نصب نیست اما می توان آن را روی خودرو نصب کرد.
برای خرید دوربین باید به کیفیت و برند آن توجه کنید تا دقت کافی داشته باشد. همچنین مانیتورهایی که در خودرو نصب می شوند باید کیفیت خوبی داشته باشند تا بتوانند بیرون خودرو را نشان دهند.
هنگام خرید دوربین به قابلیت دید در شب آن توجه کنید چون برخی از دوربین ها این قابلیت مهم را ندارند.
اهمیت استفاده از دوربین دنده عقب
دوربین دنده عقب در شرایط مختلف میدان دید راننده را بازتر می کند که این می تواند از تلفات جانی و مالی بسیاری جلوگیری کند. همچنین این وسیله یکی از فناوری هایی است که رانندگی را آسان می کند البته باید به این نکته توجه داشت که این دوبین ها نمی توانند جایگزین آینه باشند و بهتر است با وجود آن تمرکز روی آینه ها نیز باشد.
مراحل نصب دوربین عقب خودرو
اگر قصد نصب دوربین روی خودرو را دارید بهتر است از کسانی که در این زمینه تخصص دارند کمک بخواهید. نصب دوربین روی خودرو سه مرحله دارد که کار تخصصی است و نیاز به برق کشی و … دارد و برای آگاهی بیشتر این مراحل را در ادامه می آوریم تا با فرایند آن آشنا شوید.
نصب دوربین در عقب خودرو
دوربین های عقب دو نوع پایه فنری و فلزی دارند که این پایه ها باید روی محل مورد نظر نصب و با پیچ بسته شوند.
برق کشی
دوربین ها با برق کار می کنند برای همین باید بعد نصب برقی کشی آن را انجام داد که برق آن به چراغ دنده عقب خودرو وصل شود.
صفحه نمایش دوربین بعد از برق کشی به صفحه نمایش متصل می شود که اتصال آن با یک کابل ممکن می شود.
دوربین دنده عقب خودرو امکان رانندگی راحت تر را فراهم می کند اما باید دقت داشته باشید که این وسیله با برق کار می کند و ممکن است به هر دلیلی اتصال آن قطع شود بنابراین باید همیشه به آینه های خودرو توجه کنید تا اتفاقی رخ ندهد. همچنین اگر هر دوربین یا سنسور خودرو کار نکند بهتر است آن را تعمیر کنید تا با راحتی بیشتری رانندگی کنید و بر اطراف تسلط کامل داشته باشید.
اند دلیل محکمی بر خرید سریع آن باشد چرا که بسیار پیش آمده خودروهای صفری که تحویل داده شده اشکلات فنی و … داشته است.