به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودکان خصوصا در سنین پیش از دبستان بسیار در مسائل جنسی و کشف اندام های بدن کنجکاو هستند و این موضوع می تواند باعث شود که طیف گسترده ای از کودکان در این سن خودارضایی را کشف کنند.
به طور دقیق نمی توان تشخیص داد که چه زمانی این خود ارضایی در کودک طبیعی است و چه زمانی مشکلی وجود دارد اما درصورتی که نکات زیر را مشاهده کردید، بهتر است به یک روانشناس کودک مراجعه کنید و به دنبال درمان خودارضایی کودک خود باشید.
- اگر خودارضایی در کودک به شکل یک رفتار پر بسامد در آمده باشد. یعنی کودک حتما باید این کار را انجام دهد وگرنه خوابش نمی برد.
- اگر کودک خودارضایی را در جمع انجام می دهد یا به دوستان و دیگر کودکان همسن و سال خودش خود ارضایی را آموزش می دهد.
- اگر هنگامی که قصد مداخله و متوقف کردن او را دارید با شما پرخاشگری کند و از این که مانع انجام آن شده اید خشمگین شود.
- اگر کودک در سنین دبستان خودارضایی در جمع انجام می دهد یا خودارضایی می کند تا توجه شما را جلب کرده باشد.
نحوه برخورد به خود ارضایی کودکان
- برای درک بهتر موضوع اولین کار راهنمایی گرفتن از یک روانشناس کودک است.
- نباید کودک را با داد و فریاد متوجه عمل اشتباه خود کنند.
- اگر کودک را در چنین شرایطی دیدید، باید او و شرایطش را تعییر بدهید؛ مثلا کودکی که خود را به لبه میز میساید را باید یکباره تشویق به بازی و دویدن در دور خانه کنید و شرایطی که در آن قرار دارد را تغییر دهید.
- مچ کودک را در این شرایط نگیرید؛ شوکه شدن کودک از انجام عمل او بسیار سختتر است؛ بنابراین کودک به اشتباه فرض میکند این عملی است که باید با پنهانکاری انجام شود و در شرایط پنهان کاری خود ارضایی تداوم پیدا میکند.
- کودکان انجام هر رفتار اشتباهی که توجه پدر و مادر را به خود جلب میکند را مانند یک حربه انتخاب میکنند و اگر نیاز به توجه داشته باشند از آن استفاده میکنند؛ بنابراین کودک را فقط سرگرم رفتار دیگری کنید که توجه اش از عمل خود ارضایی به بازی یا خوراکی و یا دیدن برنامه تلوزیونی جلب شود.
6. کودکان از پنج سالگی به بعد، از دوره بلوغ جنسی خود میگذرند و وارد مرحله جدیدی از زندگی و شناخت خودشان در جهان پیرامونشان میشوند؛ بنابراین توجه به این نکات و درگیر نکردن کودک با دعوا و فریاد به احساس گناه میتواند گذر از مرحله بلوغ جنسی را به بهترین شکل برای کودک به همراه داشته باشد.
دور نگه داشتن کودک از فضاهای پنهانی
قطعاً کودکان بین ۳ تا ۴ ساله که دوره شناخت جنسی خود را می گذرانند برای شناخت آلت تناسلی خود و نیز تحریکات جنسی و یا بازی های جنسی نیازی به پنهان کاری نمی بینند زیرا درکی از انجام رفتار غریزی خود ندارند، مگر اینکه والدین با نا آگاهی آنها را به صورت واضح از این رفتار منع کرده باشند و کودک از ترس و دلهره برای انجام چنین رفتاری دچار پنهان کاری شده است.
بنابراین همانطور که پیش از این گفته شد مچ گیری و دعوا کردن کودک در چنین شرایطی باعث می شود متوجه شود در رفتارش ایرادی وجود دارد و خود را مجاب میکند در تنهایی به این رفتار بپردازد و ایرادی که متوجه انجام چنین رفتاری در تنهایی و دور از چشم والدین میشود این است که به صورت عادت در کودک شکل بگیرد و پس از آن احساس گناه در او ایجاد شود، احساس گناه نیز سطح اضطراب را بالا میبرد بنابراین عادت به این رفتار در او بیشتر و بیشتر میشود. والدین نباید از این دست از رفتار کودکان خصوصاً خود ارضایی در سن شناخت جنسیهراس داشته باشند
پیش از این توضیح دادیم که خود ارضایی (یا در واقع عادت های تکراری) در کودکان یک دوره از رشد کودک محسوب میشود، اما ناآگاهی والدین باعث میشود از رفتار کودک خود هراس داشته باشند و احساس کنند او رفتاری غیر طبیعی انجام میدهد، اما نکته مهم فقط و فقط در نحوه برخورد والد با کودک و همچنین صبر و آگاهی والد است که این دوره از رشد کودک طی شود تا به دوره ایی دیگر از رشد برسد و بتواند بدون آسیب مراحل رشدی خود را طی کند. نا آگاهی و احساس ترس و اضطراب باعث میشود کودک نتواند در محیطی امن زندگی کند و مدام احساس کند در حال کنترل شدن است و نمیتواند رفتارهای طبیعی دیگر خود را زندگی کند.