نحوه ی دسته‌بندی انواع عطر چگونه است؟

  سه شنبه، 18 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
نحوه ی دسته‌بندی انواع عطر چگونه است؟
عطر به طور کلی در شکل اولیه خود ماده و عصاره‌ای خالص از روغنی معطر است که با الکل یا همان اتانول و حتی گاهی مواقع آب مخلوط می شود و در بطری های مخصوص خودشان ترکیب می شوند. میزان الکل موجود در عطرها عامل بسیار مهمی در تعیین کیفیت و قیمت عطرها به شمار می رود.

عطر به طور کلی در شکل اولیه خود ماده و عصاره ای خالص از روغنی معطر است که با الکل یا همان اتانول و حتی گاهی مواقع آب مخلوط می شود و در بطری های مخصوص خودشان ترکیب می شوند. میزان الکل موجود در عطرها عامل بسیار مهمی در تعیین کیفیت و قیمت عطرها به شمار می رود.همچنین غلظت و طول عمر اسانس و ترکیبات معطر استفاده شده در تولید انواع عطر و انواع ادکلن متغیر است و افزایش غلظت و درصد ترکیبات معطر است که در ماندگاری آن تأثیر دارد. البته در بسیاری مواقع شکل و طراحی شیشه عطر و بسته بندی آن هم در قیمت نهایی تأثیرگذار است.تقریبا غیر ممکن است که در مورد عطر با توجه به مواد تشکیل دهنده آن صحبت کنیم چرا که فرمول ساخت عطر برای طراحان آن عطر محفوظ است و البته سری. تقریبا بیش از 85% عطر ها در اروپا و مخصوصا در کشور های فرانسه، آلمان، سوئیس، اسپانیا، هلند و انگلستان تولید می شود اما ریشه تولید عطر توسط ایرانی ها ـ مصری ها ـ هندی ها و چینی ها بوجود آمد.عطر آمیزه ای از روغن های اساسی، ترکیبات معطر، ثابت کننده و الکل می باشد. روغن های اساسی از طریق تقطیر گل ها، گیاهان و علف ها بدست می آید. اگر عصاره گیری از طریق تقطیر میسر نباشد توسط روغن های جاذب این کار صورت می گیرد. مانند گل یاس، عصاره گیری توسط روغن های جاذب اساسا عمل استخراج توسط جذب مواد معطر بداخل موم و سپس استخراج و جدا سازی روغن بدبو توسط الکل می باشد.

دسته بندی انواع عطر

پرفیوم: یکی از مهم ترین دسته های عطر و خوشبوکننده های بدن را پرفیوم تشکیل می دهد. پرفیوم ها عطرهایی با طولانی ترین و بیشترین ماندگاری هستند که آب و الکل استفاده شده در آنها در حداقل و کمترین میزان خود هستند. این عطرها حدود ۲۲-۴۰ درصد اسانس. دارند و تمامی این ویژگی ها کمک می کنند که هزینه پرفیوم ها بالا باشد و آنها را جزء گران ترین عطرها قرار دهد.

ادوپرفیوم: ادوپرفیوم ها هم دسته ای دیگر از قوی ترین عطرها و البته کمی ارزان تر از پرفیوم ها هستند. و در دسته دوم از نظر خلوص قرار می گیرند. اسانس موجود در این عطرها ۱۵-۲۱ درصد است و ماندگاری مناسبی دارند که بدون شک از پرفیوم ها کمتر است.

ادوتویلت: این عطرها در دسته سوم از نظر ماندگاری و قیمت هستند و به میزان ۶-۱۴ درصد اسانس دارند. بوی ملایم تری دارند و ماندگاری شان کمتر از ادوپرفیوم ها است. از نظر بسیاری از کارشناسان ادوتویلت ها هم صرفاً عطرهایی هستند که رایحه شان می تواند به طور متوسط به مشام شما برسند تا شما هم از آنها لذت ببرید. البته باید این نکته را هم ذکر کرد که در صورت اسپری کردن ادوتویلت بر روی مچ دست و ناحیه های دارای نبض مانند گردن می توانید ماندگاری این گونه عطرها را تا ۴۸ ساعت افزایش دهید.

ادوکلن: این عطرها که رتبه چهارم را دریافت کرده اند، خلوصشان ۱-۵ درصد است و با داشتن قیمت ارزان تر، ماندگاری پایین تری دارند.

او فرش

  • پایین ترین غلظت عطرمایه های روغنی
  • رقیق ترین نوع عطر
  • دارای مقادیر بالاتر آب به جای الکل
  • تا ۲ ساعت ماندگاری

او فرش ها پایین ترین غلظت عطرمایه های روغنی را دارند. به عبارتی فقط ۱ تا ۳ درصد ترکیبات شان حاوی عطرمایه های روغنی است. به همین دلیل فوق العاده سبک اند و اثرشان در عرض یکی دو ساعت از بین می رود. قیمت ارزان تری هم دارند.منتها جالب است بدانید که او فرش برخلاف ادو کلن باوجود غلظت پایین عطرمایه های روغنی درصد الکل بالایی ندارد. درواقع بیشترش از آب است. یا بهتر بگوییم او فرش ها چیزی مثل آب معطرند و استشمام شان احساس تروتازگی به همراه می آورد.

همانطور که دیدید انواع مختلف عطر درواقع در میزان غلظت عطرمایه های روغنی با هم متفاوت اند. هرچه غلظت عطرمایه های روغنی بیشتر باشد، بوی عطر قوی تر و ماندگارتر خواهد بود. این را هم بگوییمکهدرصدهای فوق در منابع مختلف اندکی بالاوپایین اند. اما میانگین شان تفاوت چندانی با هم ندارد.البته دقت داشته باشید که غلظت بالای عطرمایه های روغنی لزوما به معنی عطر باکیفیت تر نیست. یعنی پرفیوم ها هم با وجود دارابودن بالاترین غلظت عطرمایه های روغنی می توانند درجات کیفی و قیمت متفاوتی داشته باشند. کیفیت عطر به عوامل زیادی بستگی دارد. خود کیفیت عطرمایه های روغنی مورداستفاده و فرایند طول عطر هم بی تأثیر نیستند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر